tymek Posted January 14, 2018 Share Posted January 14, 2018 30 minut temu, FromWP napisał: 37 minut temu, tymek napisał: Sory za pytanie ale jestem nowy a na oficjalnym forum en.miui jest wersja 9.0.2.0 i OTA nie ma go dostępnego Na en.miui oficjalnie romy pojawiają się z pewnym opóźnieniem przynajmniej w miejscu publikowania oficjalnych wydań, przez OTA również Dzięki a może jest też już dostępna wersja na fastboota ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 14, 2018 Share Posted January 14, 2018 1 minutę temu, tymek napisał: Dzięki a może jest też już dostępna wersja na fastboota ? Nie widziałem, a wersje fastboot pojawiają się najpóźniej. To 9.2.2 też może być tzwn. beta stable wysyłaną losowo przez ota i dopiero jak przekonają się że ilość błędów jest akceptowalna opublikują dla wszystkich. Ale to jak najbardziej oficjalne wydanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mentos30 Posted January 14, 2018 Share Posted January 14, 2018 1 godzinę temu, fps napisał: @mentos30 myślisz, że jak wrzucę globala z miuipolska bez wipe to się sypnie? Będzie działało wszystko ok? Polecasz tego globala? Powiem ci ze nie wrzucałem jeszcze z miuipolska wrzucam tylko z oficjalnej strony i polecam tego Globala na pewno lepszy i mniej błędów niż na 9.0.2.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszkwapien Posted January 15, 2018 Share Posted January 15, 2018 Czy jest jakaś opcja aby wymusić OTA?? Do 9.0.20 zmieniałem region i znalazła się aktualizacja. Nie wiem co mogę zrobić aby dostać tą aktualizacje a mam oczywiście Stable Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipO21 Posted January 15, 2018 Share Posted January 15, 2018 (edited) Póki co mam 9.0.1.0 i nie narzekam. Nie sypnął, ani nie zwolnił ani razu od 3 miesięcy. Pewne drobne spowolnienie jest dopiero przy 20 apkach w tle i 700mb wolnego ramu.. ale co się dziwić Wiadomo kiedy Oreo będzie w OTA? Edited January 15, 2018 by filipO21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted January 15, 2018 Share Posted January 15, 2018 Czy jest jakaś opcja aby wymusić OTA?? Do 9.0.20 zmieniałem region i znalazła się aktualizacja. Nie wiem co mogę zrobić aby dostać tą aktualizacje a mam oczywiście Stable Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu TapatalkaZainstaluj z zipa z tego tematu. U mnie śmiga Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszkwapien Posted January 15, 2018 Share Posted January 15, 2018 Zainstaluj z zipa z tego tematu. U mnie śmiga Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Wybacz pytanie ale to jest Rom stable i Global Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Widzę różnice po numerze Romu ja mam NCAMIEI czy to nie stanowi problemu lub różnicy?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted January 15, 2018 Share Posted January 15, 2018 Wybacz pytanie ale to jest Rom stable i Global Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu TapatalkaOk nie do końca rozumiem pytanie. Jest to Global Stable 9.2.2.0 http://bigota.d.miui.com/V9.2....2.0.NCAMIEK_4a989856c4_7.1.zipWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
_STRIGOI_ Posted January 15, 2018 Share Posted January 15, 2018 (edited) Mi akurat przy 9.0.1.0 nie pokazuje, że jest dostępna aktualizacja. Jaka to może być przyczyna? Ale chyba jakoś mi się nie spieszy. Poczekam do oficjalnego oreo. Jednak się skusiłem na wgranie tego. Kolejnym plusem tej aktualizacji jest usprawnienie odblokowywania odciskiem palca. Niekiedy bywało tak, że trzeba było 2 razy przycisnąć palcem, by się odblokował (bez wybudzania) Edited January 15, 2018 by _STRIGOI_ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek1010 Posted January 15, 2018 Share Posted January 15, 2018 Panowie Lepiej wgrać Global 9.2.2.0 czy bawić się w BETA 8.1.11 ? która wersja jest "lepsza" ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
_STRIGOI_ Posted January 15, 2018 Share Posted January 15, 2018 Panowie Lepiej wgrać Global 9.2.2.0 czy bawić się w BETA 8.1.11 ? która wersja jest "lepsza" ?Global Stable to global. Oreo nie jest jeszcze w w fazie stable. Trochę to jeszcze potrwa. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
dario3 Posted January 15, 2018 Share Posted January 15, 2018 Global Stable to global. Oreo nie jest jeszcze w w fazie stable. Trochę to jeszcze potrwa. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu TapatalkaJa używam i nie narzekamWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tymek Posted January 15, 2018 Share Posted January 15, 2018 Próbuję wgrać z powrotem do mojego Mi 6 global stable 9.0.2.0 przezXiaoMiTool i przy wgrywaniu stockowego recowery wywala mi błędy Błąd 1011: Wystapił błąd w trakcie instalacji sterowników na komputerze. Błąd 1038: Instalacja stock recovery nie powiodła się: niepoprawny rom, prosze wybierz inny. Co dalej robić pomóżcie Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted January 15, 2018 Share Posted January 15, 2018 Jaki miałeś wcześniej system? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tymek Posted January 15, 2018 Share Posted January 15, 2018 global dev 8.1.11 4 minuty temu, maciek04 napisał: Jaki miałeś wcześniej system? global dev 8.1.11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted January 15, 2018 Share Posted January 15, 2018 (edited) Na pewno miałeś global, a nie xiaomi.eu? Jesteś? Edited January 15, 2018 by maciek04 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tymek Posted January 16, 2018 Share Posted January 16, 2018 7 godzin temu, tymek napisał: global dev 8.1.11 global dev 8.1.11 7 godzin temu, maciek04 napisał: Na pewno miałeś global, a nie xiaomi.eu? Jesteś? Tak miałem globala ale już poszło dzięki za poomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
fps Posted January 17, 2018 Share Posted January 17, 2018 Zrobiłem stabilny xiaomi.eu... To dziękuję za taki stabilny. 9.2.3. W nocy od 1 do 6:30 zeszło 20% baterii! Co jest z tym? Przecież tak się nie da. Ja już nie wiem czego używać. Chyba beta z 30.11 była najlepsza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted January 17, 2018 Share Posted January 17, 2018 Ale to wątek o Globalu... Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sadix Posted January 17, 2018 Share Posted January 17, 2018 Witam. Mam aktualnie MIUI 9.0.2.0 stable, opłaca sie wgrywać z zipa 9.2.2.0 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
EmPe Posted January 17, 2018 Share Posted January 17, 2018 Jestem od paru dni na 9.2.2.0 większych różnic względem 9.0.2.0 nie widze...Z tego co mi sie rzuciło w oczy to nowa nakładka aparatu i pojawił mi się dodatkowy ekran ze skrótami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted January 17, 2018 Share Posted January 17, 2018 Dla samych powiadomień warto. W końcu można je rozwijać jak człowiek - 1 palcem Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszkwapien Posted January 17, 2018 Share Posted January 17, 2018 Mam 9.2.2.0 dwa dni jest podobnie ale w mojej opinii bateria gorzej. Ponadto bardziej mi się podoba wizualnie Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sharkyleg Posted January 17, 2018 Share Posted January 17, 2018 U mnie akurat bateria właśnie lepiej niż w 9.0.2.0. Jest stabilniejsza, tzn nie zauważam takiej sytuacji, że po wygaszeniu ekranu bateria schodzi tak jakby był włączony. Taki efekt miał często miejsce właśnie w poprzednim romie, szczególnie w drugiej dobie użytkowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszkwapien Posted January 18, 2018 Share Posted January 18, 2018 U mnie akurat bateria właśnie lepiej niż w 9.0.2.0. Jest stabilniejsza, tzn nie zauważam takiej sytuacji, że po wygaszeniu ekranu bateria schodzi tak jakby był włączony. Taki efekt miał często miejsce właśnie w poprzednim romie, szczególnie w drugiej dobie użytkowania.Moje odczucia mogą być mylące bo przecież dzień do dnia ciężko porównać. Niemniej jednak bateria w tym telefonie jest bardzo zadowalająca telefon na 30h między ładowaniami zużył 79% baterii Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zibi82 Posted January 18, 2018 Share Posted January 18, 2018 Zniknął mi skrót do Aktualizacji. Poza tym najnowszy Rom jest ok. Bateria po kilku dniach w normie. Szybkość też bez problemu więc jeśli ktoś chce instalować to bez obaw. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszkwapien Posted January 18, 2018 Share Posted January 18, 2018 Zniknął mi skrót do Aktualizacji. Poza tym najnowszy Rom jest ok. Bateria po kilku dniach w normie. Szybkość też bez problemu więc jeśli ktoś chce instalować to bez obaw. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu TapatalkaAktualizacje aktualnie znajdziesz w menu w zakładce informację o telefonie. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted January 18, 2018 Share Posted January 18, 2018 Ile macie SoT na ty globalu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo5040 Posted January 18, 2018 Share Posted January 18, 2018 U mnie standardowo czy to na 9.0.2.0 czy 9.2.2.0 4-5h (tylko LTE, 2 karty SIM) Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted January 18, 2018 Share Posted January 18, 2018 Ja na xiaomi.eu mam wyższe wyniki tyle że dane włączam tylko jak mam potrzebę to w sumie na jedno by wyszło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted January 18, 2018 Share Posted January 18, 2018 Wyższe wyniki niż na Stable? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
swider8814 Posted January 18, 2018 Share Posted January 18, 2018 Witam. Mam problem na #MI6 z Google Now. Asystent nie odpowiada "głosowo" na moje komendy. Reaguje prawidłowo, czyli wyświetla/uruchamia to co ma pokazać ale nic nie mówi. Przeszedłem na MIUI Polska i tam nie było żadnego problemu, odpowiadał. MIUI Polska miał kilka denerwujących bugów + gorzej bateria trzymała, więc wróciłem na Global i zablokowałem bootloader. Na Globalu oczywiście brak komunikatów głosowych... zrobiłem aktualizację do wersji 9.2.2.0 i nadal to samo :/ Ustawienia Google Now są dokładnie takie same jak miałem na MIUI Polska... Ma ktoś jakiś pomysł co może być nie tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KtosBezNicku Posted January 19, 2018 Share Posted January 19, 2018 Witajcie, tak czystej ciekawości. Jaką ostatnią wersję MIUI ściąga się automatycznie z aktualizacji? Jestem nowy i zastanawia mnie bo każdy pisze o wyższy wersach a mój tel wisi na MIUI Global 9.0.1.0 i Androidzie 7.1.1 i nic więcej w aktualizacjach znaleźć nie chce. Czy to dla tego że oficjalnie nowszych w wersjach stabilnych jeszcze nie wypuszczono czy może mój telefon gdzieś się zwiesił? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted January 19, 2018 Share Posted January 19, 2018 11 minut temu, KtosBezNicku napisał: Czy to dla tego że oficjalnie nowszych w wersjach stabilnych jeszcze nie wypuszczono Wypuszczono oficjalnie 9.0.2.0. Wszystkie najnowsze oficjalnie udostępnione masz tutaj http://en.miui.com/download-326.html . Zawsze można ściągnąć cały rom i próbować aktualizować z pliku. Są też nowsze wersje ale jeszcze oficjalnie nie udostępnione. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KtosBezNicku Posted January 19, 2018 Share Posted January 19, 2018 Czy ktoś ma pomysł w takim razie czemu telefon może nie widzieć aktualizacji? Mi6 128Gb sieć Play. Kupiony na allegro ale tak to od chińczyka. P.S Ten piękny Sinar z awataru to twój? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts