Jump to content

MIUI 9 / 10 Global Stable

michaubpl

Recommended Posts

30 minut temu, FromWP napisał:
37 minut temu, tymek napisał:

Sory za pytanie ale jestem nowy a na oficjalnym forum en.miui  jest wersja 9.0.2.0 i OTA nie ma go dostępnego 

Na en.miui oficjalnie romy pojawiają się z pewnym opóźnieniem przynajmniej w miejscu publikowania oficjalnych wydań, przez OTA również

Dzięki a może jest też już dostępna wersja na fastboota ?

1 minutę temu, tymek napisał:

Dzięki a może jest też już dostępna wersja na fastboota ?

Nie widziałem, a wersje fastboot pojawiają się najpóźniej. To 9.2.2 też może być tzwn. beta stable wysyłaną losowo przez ota i dopiero jak przekonają się że ilość błędów jest akceptowalna opublikują dla wszystkich. Ale to jak najbardziej oficjalne wydanie.

1 godzinę temu, fps napisał:

@mentos30 myślisz, że jak wrzucę globala z miuipolska bez wipe to się sypnie? Będzie działało wszystko ok? Polecasz tego globala?

Powiem ci ze nie wrzucałem jeszcze z miuipolska wrzucam tylko z oficjalnej strony i polecam tego Globala na pewno lepszy i mniej błędów niż na 9.0.2.0 

Póki co mam 9.0.1.0 i nie narzekam. Nie sypnął, ani nie zwolnił ani razu od 3 miesięcy. Pewne drobne spowolnienie jest dopiero przy 20 apkach w tle i 700mb wolnego ramu.. ale co się dziwić ;)

Wiadomo kiedy Oreo będzie w OTA?

Edited by filipO21

Czy jest jakaś opcja aby wymusić OTA?? Do 9.0.20 zmieniałem region i znalazła się aktualizacja. Nie wiem co mogę zrobić aby dostać tą aktualizacje a mam oczywiście Stable

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Zainstaluj z zipa z tego tematu. U mnie śmiga :)

Mi akurat przy 9.0.1.0 nie pokazuje, że jest dostępna aktualizacja. Jaka to może być przyczyna? Ale chyba jakoś mi się nie spieszy. Poczekam do oficjalnego oreo.

Jednak się skusiłem na wgranie tego. Kolejnym plusem tej aktualizacji jest usprawnienie odblokowywania odciskiem palca. Niekiedy bywało tak, że trzeba było 2 razy przycisnąć palcem, by się odblokował (bez wybudzania)

Edited by _STRIGOI_

Panowie 
Lepiej wgrać Global 9.2.2.0 czy bawić się w BETA 8.1.11 ? która wersja jest "lepsza" ?
Global Stable to global. Oreo nie jest jeszcze w w fazie stable. Trochę to jeszcze potrwa.

Próbuję wgrać z powrotem do mojego Mi 6 global stable 9.0.2.0 przezXiaoMiTool i przy wgrywaniu stockowego recowery wywala mi błędy 

Błąd 1011: Wystapił błąd w trakcie instalacji sterowników na komputerze.

Błąd 1038: Instalacja stock recovery nie powiodła się: niepoprawny rom, prosze wybierz inny.

Co dalej robić pomóżcie 

7 godzin temu, tymek napisał:

global dev 8.1.11

global dev 8.1.11

7 godzin temu, maciek04 napisał:

Na pewno miałeś global, a nie xiaomi.eu? 

Jesteś?

Tak miałem globala ale już poszło dzięki za poomoc 

Zrobiłem stabilny xiaomi.eu... To dziękuję za taki stabilny. 9.2.3. W nocy od 1 do 6:30 zeszło 20% baterii! Co jest z tym? Przecież tak się nie da. Ja już nie wiem czego używać. Chyba beta z 30.11 była najlepsza. 

U mnie akurat bateria właśnie lepiej niż w 9.0.2.0. Jest stabilniejsza, tzn nie zauważam takiej sytuacji, że po wygaszeniu ekranu bateria schodzi tak jakby był włączony. Taki efekt miał często miejsce właśnie w poprzednim romie, szczególnie w drugiej dobie użytkowania.

U mnie akurat bateria właśnie lepiej niż w 9.0.2.0. Jest stabilniejsza, tzn nie zauważam takiej sytuacji, że po wygaszeniu ekranu bateria schodzi tak jakby był włączony. Taki efekt miał często miejsce właśnie w poprzednim romie, szczególnie w drugiej dobie użytkowania.
Moje odczucia mogą być mylące bo przecież dzień do dnia ciężko porównać. Niemniej jednak bateria w tym telefonie jest bardzo zadowalająca :) telefon na 30h między ładowaniami zużył 79% baterii

Zniknął mi skrót do Aktualizacji. Poza tym najnowszy Rom jest ok. Bateria po kilku dniach w normie. Szybkość też bez problemu więc jeśli ktoś chce instalować to bez obaw.

Zniknął mi skrót do Aktualizacji. Poza tym najnowszy Rom jest ok. Bateria po kilku dniach w normie. Szybkość też bez problemu więc jeśli ktoś chce instalować to bez obaw.

Aktualizacje aktualnie znajdziesz w menu w zakładce informację o telefonie.

• Like 1

Witam. Mam problem na #MI6 z Google Now. Asystent nie odpowiada "głosowo" na moje komendy. Reaguje prawidłowo, czyli wyświetla/uruchamia to co ma pokazać ale nic nie mówi.
Przeszedłem na MIUI Polska i tam nie było żadnego problemu, odpowiadał. MIUI Polska miał kilka denerwujących bugów + gorzej bateria trzymała, więc wróciłem na Global i zablokowałem bootloader. Na Globalu oczywiście brak komunikatów głosowych... zrobiłem aktualizację do wersji 9.2.2.0 i nadal to samo :/
Ustawienia Google Now są dokładnie takie same jak miałem na MIUI Polska... Ma ktoś jakiś pomysł co może być nie tak?

Witajcie,

tak  czystej ciekawości. Jaką ostatnią wersję MIUI ściąga się automatycznie z aktualizacji? Jestem nowy i zastanawia mnie bo każdy pisze o wyższy wersach a mój tel wisi na MIUI Global 9.0.1.0 i Androidzie 7.1.1 i nic więcej w aktualizacjach znaleźć nie chce. Czy to dla tego że oficjalnie nowszych w wersjach stabilnych jeszcze nie wypuszczono czy może mój telefon gdzieś się zwiesił?

11 minut temu, KtosBezNicku napisał:

Czy to dla tego że oficjalnie nowszych w wersjach stabilnych jeszcze nie wypuszczono

Wypuszczono oficjalnie 9.0.2.0. Wszystkie najnowsze oficjalnie udostępnione masz tutaj http://en.miui.com/download-326.html . Zawsze można ściągnąć cały rom i próbować aktualizować z pliku. Są też nowsze wersje ale jeszcze oficjalnie nie udostępnione.