ptqorp Posted October 25, 2017 Posted October 25, 2017 Dzień Dobry. Po wymianie wyświetlacza (poprzednik stłuczony działał jednak do końca) dotyk działa tylko do pierwszego zablokowania telefonu, później brak reakcji. klawisze funkcyjne działają, przywracałem ustawienia fabryczne - nie pomogło. Jakieś sugestie? Dzięki z góry
kamilp2p Posted October 26, 2017 Posted October 26, 2017 Spróbuj wgrać MIUI Global Stable w trybie EDL(NIE FASTBOOT). Po co? Żeby przeflashować partycje persist. Pomaga to na wiele rzeczy zauważyłem. Począwszy od zrywania zasięgu LTE, wieczne korzystanie tylko z 2G, przez rozłączanie z miband 2, battery drain, problemy z fingerprint. Jestem na 95% pewny, że pomoże ci to z dotykiem.
ptqorp Posted October 27, 2017 Author Posted October 27, 2017 Raczej nigdy na nic bym nie narzekał w tym telefonie...Lte wporzo, bateria do czterech dni eksploatacji. O dziwo wpinając potrzaskany ale sprawny wyświetlacz wszystko działa bez zarzutu. Może problem w samym nowym wyświetlaczu...
FromWP Posted October 27, 2017 Posted October 27, 2017 2 godziny temu, ptqorp napisał: Może problem w samym nowym wyświetlaczu... Najprawdopodobniej tak. Jak tak się dzieje, to sam znalazłeś przyczynę.
fake4r Posted October 29, 2017 Posted October 29, 2017 (edited) Dnia 26.10.2017 o 03:57, kamilp2p napisał: Spróbuj wgrać MIUI Global Stable w trybie EDL(NIE FASTBOOT). Po co? Żeby przeflashować partycje persist. Pomaga to na wiele rzeczy zauważyłem. Począwszy od zrywania zasięgu LTE, wieczne korzystanie tylko z 2G, przez rozłączanie z miband 2, battery drain, problemy z fingerprint. Jestem na 95% pewny, że pomoże ci to z dotykiem. Pod MiFlash? Spróbowałbym na swoim Redmi 3 bo u mnie jest problem z drenażem baterii po BT. Edited October 29, 2017 by fake4r
FromWP Posted October 29, 2017 Posted October 29, 2017 (edited) 4 godziny temu, fake4r napisał: Pod MiFlash? Spróbowałbym na swoim Redmi 3 bo u mnie jest problem z drenażem baterii po BT. Tak MiFlashem, tyklo najlepiej w EDL, nie fastboot (zawsze myślałem że to żadna różnica, ale podobno w EDL robi trochę więcej). I raczej najnowszy dev, bo więcej poprawek i już Miui9. Edited October 29, 2017 by FromWP
Recommended Posts