carolef Posted October 23, 2017 Share Posted October 23, 2017 Miband tools ma dostęp do powiadomień. Ma pełne uprawnienia nadane, autostart i brak oszczędzania energii. Opaska sparowana. Jak włączę mi band tools aplikacja daje komunikat o braku dostępu do powiadomień. Klikam ok i uruchamia się ustawienie powiadomień. Zaznaczone jest miband tools. Odznaczam i zaznacz ponownie. Po tym zabiegu powiadomienia na opasce działają jakiś czas. Gdy przestaną działać (parę godzin) znowu włączam miband tools i od nowa komunikat o braku dostępu do powiadomień i cała zabawa od nowa. Jak zrobić by stale działały powiadomienia? Telefon redmi 3 z najnowszym softem. Na poprzednich też tak było. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted October 23, 2017 Share Posted October 23, 2017 @carolef mam to samo z MiFitem. Za każdym razem gdy wyłączam aplikacje i ponownie ją włączam aplikacja gubi dostęp do powiadomień i trzeba odznaczyć i zaznaczyć jeszcze raz, po tym zabiegu już działa cały czas. Stało się to po którymś update aplikacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojusek Posted October 23, 2017 Share Posted October 23, 2017 Daliście sobie "kłódkę" do aplikacji w tym menu gdzie czyści się ram? @carolef Masz włączone powiadomienia paska statusu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
carolef Posted October 23, 2017 Author Share Posted October 23, 2017 Nie wspomniałem, że kłódka też jest. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojusek Posted October 23, 2017 Share Posted October 23, 2017 Przed chwilą, carolef napisał: Nie wspomniałem, że kłódka też jest. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka A powiadomienia o których wspomniałem ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
carolef Posted October 23, 2017 Author Share Posted October 23, 2017 Były wyłączone. Włączyłem, będę obserwować. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojusek Posted October 23, 2017 Share Posted October 23, 2017 Powinno pomóc;) ma to właśnie za zadanie aby apki nie ubijalo w tle co w Xiaomi zdarza się często mimo ustawienia wszelkiego rodzaju przeciw ubijaczy:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
carolef Posted October 23, 2017 Author Share Posted October 23, 2017 Kiedyś miałem miband tool i działało ciągle. Potem odinstalowałem by sprawdzić inną, ale nie podobała mi się. Wróciłem do miband tools i od tego momentu mam ten kłopot. Cóż dam znać za jakiś czas czy jest dobrze. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojusek Posted October 23, 2017 Share Posted October 23, 2017 Musiałeś coś przypadkowo odkliknac bo te powiadomienia w standarcie same się uruchamiają;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted October 23, 2017 Share Posted October 23, 2017 @Wojusek ja mam od zawsze powiadomienia włączone, aplikacja zakłódkowana, żadnego oszczędzania energii włączonego, a jak się wyloguje i zaloguje na konto w MiFit, ubiję aplikację i uruchomię ponownie to problem występuje jak w temacie. Tak jak wspominałem popsuło się to od któregoś update, wcześniej nie miałem z tym problemu, ale nauczyłem się z tym żyć i zawsze włączam od nowa powiadomienia Link to comment Share on other sites More sharing options...
carolef Posted November 1, 2017 Author Share Posted November 1, 2017 [mention=37510]Wojusek[/mention] ja mam od zawsze powiadomienia włączone, aplikacja zakłódkowana, żadnego oszczędzania energii włączonego, a jak się wyloguje i zaloguje na konto w MiFit, ubiję aplikację i uruchomię ponownie to problem występuje jak w temacie. Tak jak wspominałem popsuło się to od któregoś update, wcześniej nie miałem z tym problemu, ale nauczyłem się z tym żyć i zawsze włączam od nowa powiadomienia No i dalej problem występuje. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
n9sgroup Posted November 1, 2017 Share Posted November 1, 2017 No i dalej problem występuje. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu TapatalkaU mnie podobnie Wysłane z mojego MHA-L29 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czest3r Posted January 12, 2018 Share Posted January 12, 2018 Mam telefon Xiaomi Redmi Note 2 na którym domyślnie zainstalowany był miui wersji 7, oraz opaske xiaomi mi band 2. Od poczatku do aktualizacji Miui do wersji 9 dostawałem powiadomienia aplikacji, facebook messenger itp. A od wersji 9 tylko powiadomienia o połączeniach a wszystko w powiadomieniach jest włączone, jakies porady co sie mogło stać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts