Matys102 Posted October 18, 2017 Share Posted October 18, 2017 @kamillm niestety nie posiadają aktualnie baterii do tego modelu, miałbyś jakiś inny pomysł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted October 18, 2017 Share Posted October 18, 2017 @Matys102 faktycznie już nie ma, no to pozostaje chyba tylko szukanie jakiegoś zamiennika na aliexpress sugerując się feedbackami. Oryginalnej baterii na 100% nie dostaniesz, chyba, że z jakiegoś uszkodzonego telefonu, który kupisz i przełożysz sobie baterię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted October 18, 2017 Share Posted October 18, 2017 Ewentualnie napisz do MiCenter. Może jest na stanie jakieś martwe mi4c. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matys102 Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 Właśnie kupiłem ostatnio baterie do Mi4c z aliexpress, to wysłali mi zupełnie do innego telefonu. Dziękuję za sugestie, napiszę do Mi center. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czarny Żółty Posted October 31, 2017 Share Posted October 31, 2017 I jak, odpisali Ci coś z Mi Center? Też się rozglądam za baterią. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted November 14, 2017 Share Posted November 14, 2017 I jak tam? Ktos juz kupil i moze cos polecic? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lulek-123 Posted December 1, 2017 Share Posted December 1, 2017 TU MACIE LINK https://pl.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Mi-4C-Cellphone-battery-3080mAh-BM35-High-Capacity-replacement-battery-pack-no-memory-effect/32828529583.html?shortkey=EjmieE7z&addresstype=600 sprawdzałem miernikiem to ma te 3000mah. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lokator Posted January 31, 2018 Share Posted January 31, 2018 Hej, kupował ktoś powiększoną baterię (3600 mah) i może podzielić się doświadczeniami, bądź sprawdzał jej faktyczną pojemność? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted March 10, 2018 Share Posted March 10, 2018 Nie ma takiej baterii dla MI4C , faktyczna pojemność będzie max 3080, żeby było więcej musiała by być grubsza, większa Nie kupuj czasem tego badziewia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matixx Posted April 19, 2018 Share Posted April 19, 2018 Hej, moja już od dłuższego czasu jest spuchnięta i obudowa się wygięła ale z lenistwa nie oddałem na gwarancję. A może wygięła się od ciepła, nie otwierałem, nie sprawdzałem, nieważne. W każdym razie denerwuje mnie coraz bardziej jej czas pracy, jest zdecydowanie krótszy niż kiedyś. Ostatni post tutaj był sprzed kilku miesięcy, ktoś może kupował coś przez ten czas i się wypowie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted April 20, 2018 Share Posted April 20, 2018 Kupilem taka. Link Dziala lepiej niz oryginalan po 2 latach, ale nie tak dobrze jak oryginalna od poczatku swojego zywota. Tak czy siak polecam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matixx Posted July 9, 2018 Share Posted July 9, 2018 (edited) Jako że na dragon-tt znowu można kupić baterię do Mi4c (tak, zdaję sobie sprawę że nie wysyłają do Polski), a w dyskusji ogólnej pojawił się nowy wątek odnośnie baterii, w którym to chwali się baterię firmy Nohon, to ponawiam tutaj pytanie które zadałem w tamtym wątku: kupować baterię z dragon-tt czy Nohona i dlaczego? Edited July 9, 2018 by Matixx Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted July 23, 2018 Share Posted July 23, 2018 Czy ktoś kupował baterie w sklepie xiaomioutlet ? Czy oni sprzedają oryginały czy podróbki ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted July 23, 2018 Share Posted July 23, 2018 (edited) 2 godziny temu, grzegorz1982 napisał: Czy ktoś kupował baterie w sklepie xiaomioutlet ? Czy oni sprzedają oryginały czy podróbki ? Nie ma czegoś takiego jak oryginalna , są zawsze zamienniki lepsze lub gorsze. Oryginalną to masz jak kupisz telefon, albo jak Ci ktoś sprzeda używaną. Najlepiej jak kupisz sobie markowy zamiennik bo to co oni sprzedają jako "oryginalne" to po prostu chińskie zamienniki nie najlepszej jakości. Oryginalny NOHON BM35 Edited July 23, 2018 by SLiM Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz1982 Posted July 23, 2018 Share Posted July 23, 2018 Czytałem temat odnośnie tej baterii, większość opinii jest pozytywnych, choć tez sporo jest negatywnych, ale mi najbardziej dokucza fakt ze trzeba długo czekać na dostawę. Czy ten zamiennik wiadomo ile % może odbiegać od oryginału ? W takim razie to nawet baterie które sprzedaje Acid to tez zamienniki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slavkoTM Posted August 3, 2018 Share Posted August 3, 2018 Fabrycznie montowane były litowo-polimerowe czy litowo-jonowe? Chyba sposób ładowania tych ogniw się różni i nie można tak "bezkarnie" zamieniać? Na portalu aukcyjnym są dostępne oba typy i tak się zastanawiam co wziąć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GadzetoPL Posted October 8, 2018 Share Posted October 8, 2018 Co do tego nohona - zakupiłem, wymieniłem i nie narzekam;) Dnia 3.08.2018 o 18:46, slavkoTM napisał: Fabrycznie montowane były litowo-polimerowe czy litowo-jonowe? Chyba sposób ładowania tych ogniw się różni i nie można tak "bezkarnie" zamieniać? Na portalu aukcyjnym są dostępne oba typy i tak się zastanawiam co wziąć. Sposób się nie różni - zawsze mają 3,7V. Jedynie charakterystyka rozładowania/ładowania może inaczej przebiegać ale tym się przejmować nie musisz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slavkoTM Posted October 9, 2018 Share Posted October 9, 2018 Właśnie to mnie martwi. Kupujesz nową baterię (innego typu), która jest ładowana nieoptymalnie i zajeżdżasz ją szybciej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts