milenium17 Posted October 15, 2017 Share Posted October 15, 2017 (edited) Witam, Przedstawiam rozwiązanie na błąd API 10008. Błąd występuje również w modelu 5X i też ta zmiana na nim działa (na chwilę obecną blokuje Xiaomi) Bez tego nie odblokujemy BOOTLOADER-a. Jeśli mamy w telefonie wybrany język angielski (jest i chiński) a z takim przychodzi Mi Mix 2 (mój z GearBest) to działamy wg kroków poniżej: Najpierw ściągamy i wgrywamy do telefonu apkę: VPN TURBO ale z tego linku poniżej ponieważ inne wersje czasami nie posiadają serwer CHINA do wyboru a musimy ukazać że nasz telefon jest w Chinach W telefonie musimy mieć kartę SIM i włączone dane mobilne. Na WiFi nie działa. LINK - https://mega.nz/#!xoVkSaoA!5Qo5GIYTiCyAjiNPXgStOFaTmlG5IaVDIpUhXn-wY58 Antywirus może pokazać zagrożenie ale ignorujemy. Włączamy aplikację i wybieramy CHINA - próbujemy się połączyć. Czasami udaje się za którymś razie ale nie poddajemy się. Gdy połączy nas to nie zamykamy aplikacji - niech zostanie w tle. Teraz działamy w telefonie: 1. Settings. 2. My device. 3. All specs. 4. MIUI version - klikamy aż pojawi sie napis że jesteśmy developerem. 5. Cofamy się 2 x i wchodzimy w Additional settings. 6. Developer options. 7. Mi Unlock Status 8. Add account and device. 9. Wpisujemy dane do logowania. 10. Powinno nam wyskoczyć że sukces Poniżej info dla tych co już prosili Xiaomi o odblokowanie BL. Teraz możemy podłączyć telefon do komputera i przez program próbować odblokować Bootloader. Jeśli wszystko zrobiliśmy poprawnie to wyskoczy nam napis że odblokowanie nastąpi po 72 godzinach. Edited October 15, 2017 by milenium17 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafik1976 Posted October 28, 2017 Share Posted October 28, 2017 potwierdzam, patent działa ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fajfi Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 Jakiś inny programik do VPN? Niestety nie mam Chińskiego ;( Próbowałem z Plusem i Playem, oczywiście dane mobilne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
abc00 Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 @Fajfi - tak, Google.pl i poszukać adresu IP jakiegoś dobrego chińskiego serwera proxy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razor65 Posted November 9, 2017 Share Posted November 9, 2017 (edited) Też mam z tym problem, żadna aplikacja nie chce zestawić vpn z chińskim serwerem... Edit: poradziłem sobie ostatecznie dzięki aplikacji PlexVPN, dostępna miedzy innymi na apkpure. Edited November 9, 2017 by Razor65 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fajfi Posted November 10, 2017 Share Posted November 10, 2017 Przeszukując inne fora też trafiłem na PlexVPN, udało się Możecie ściągnąć od nich ze strony - https://www.plexvpn.pro/download Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolerro Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 Z PlexVPN działa. Warto połączyć się z Shenzen Link to comment Share on other sites More sharing options...
loona70 Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 Witam, u mnie app z posta głównego nie zadziałała, zainstalowałam inną i zero efektów, co zatem robić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolerro Posted November 20, 2017 Share Posted November 20, 2017 A Shenzhen? U mnie po paru próbach załapało. Ale to nie Mi Mix 2? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franek33 Posted November 24, 2017 Share Posted November 24, 2017 Też miałem problem z błędem 10008, ale przez program plexvpn udało się. Po zainstalowaniu z strony producenta i podaniu maila jeden dzień darmowy. Ważne żeby była karta SIM i połączenie nie przez wifi a przesył danych. Inne darmowe aplikacje nie dały rady. Pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lech100 Posted November 24, 2017 Share Posted November 24, 2017 Mi zadzialalo przez aplikacje VPN TURBO i przez wifi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dead_beat Posted February 16, 2018 Share Posted February 16, 2018 No mistrz ! dzięki za ten poradnik ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lyru332 Posted February 23, 2018 Share Posted February 23, 2018 U mnie zadziałało przez VPN Turbo, miałem normalnie skonfigurowany telefon z PL menu itp bo rom global ale poszło od strzału, nic tylko czekać 72h ;] Dziękuję za poradnik ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted March 3, 2018 Share Posted March 3, 2018 W końcu dotarł do mnie Mi MIX2. Oczywiście problem z przypisaniem urządzenia do konta mnie nie ominął. Na Windows 10 (korzystam z niejawnego programu testów), wbudowany antywir nie pozwala na pobranie appki z linku w poście @milenium17. Pomogła natomiast appka Turbo APN, z któregoś z linków podanych w którymś z postów na Forum, przez @Nezumi. Wszystko hula jak trzeba, choć bateria wyraźnie słabsza niż w Mi MIX... Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted March 12, 2018 Author Share Posted March 12, 2018 Miałem cały czas Globala a teraz mam miuipolska. Bateria wg mnie lepiej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts