kilerfcb Posted October 15, 2017 Share Posted October 15, 2017 Hej, Od niedawna jestem posiadaczem Redmi Note 4 i nurtuje mnie ciągle sprawa z jedną aplikacją o nazwie "mab". Norton co chwile wywala mi alert o zagrożeniu prywatności, że apka ta udostępnia nr telefonu użytkownika itd. Odinstalowuje ją, a ona za jakiś czas znowu się pojawia. Domyślam się, że to coś wbudowanego z Xiaomi, ale chciałbym się dowiedzieć do czego ona służy i co robi na telefonie zanim w Nortonie dodam ją do "zaufanych". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted October 15, 2017 Share Posted October 15, 2017 Nie mam takiej aplikacji na swoim Xiaomi. Może jakaś inna aplikacja Ci ją instaluje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 15, 2017 Share Posted October 15, 2017 Również nie mam nic takiego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted October 15, 2017 Share Posted October 15, 2017 Według internetu jest to jakiś bloker reklamowy od Xiaomi. Nie widziałem tego w sofcie xiaomi.eu, także obstawiam, że jest to tylko w globalu. Tutaj masz więcej na ten temat: http://en.miui.com/thread-458789-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
kilerfcb Posted October 16, 2017 Author Share Posted October 16, 2017 Tak, mam wersję global. Zastanawiam się czemu nie mam wersji EU skoro kupiłem telefon w X-KOM ? Jednak co by nie było to czemu ta apka potrzebuje dostępu do numeru telefonu itd :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 42 minuty temu, kilerfcb napisał: Tak, mam wersję global. Zastanawiam się czemu nie mam wersji EU skoro kupiłem telefon w X-KOM ? Jednak co by nie było to czemu ta apka potrzebuje dostępu do numeru telefonu itd :/ Bo jest to aplikacja systemowa, więc ma uprawnienia do wszystkiego w systemie, jak każda inna apka systemowa. Masz odpowiedni rom jeżeli chdzo o oficjalną dystrybucję. Xiaomi.eu instalujesz na własne ryzyko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kilerfcb Posted October 17, 2017 Author Share Posted October 17, 2017 Nic nie chcę zmieniać. Chciałbym tylko oficjalną informację do czego ona służy, a nigdzie takiej nie potrafię znaleźć. Wygląda to tak jakby użytkownicy nie powinni wiedzieć, co ona robi.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted October 17, 2017 Share Posted October 17, 2017 43 minuty temu, kilerfcb napisał: Nic nie chcę zmieniać. Chciałbym tylko oficjalną informację do czego ona służy, a nigdzie takiej nie potrafię znaleźć. Wygląda to tak jakby użytkownicy nie powinni wiedzieć, co ona robi.. Przecież masz wyżej podane oficjalne stanowisko z forum Xiaomi . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts