NX3E

Telefon nie działa po aktualizacji

Recommended Posts

Pobrałem wczoraj najnowszą aktualizacje do mojego telefonu na stronie miui polska. Na początku wszystko wyglądało ok wszystko zaczęło się aktualizować i później telefon zgasł, pojawiło się logo mi.com a gdy próbuję wejść do bootloadera jedyne co się dzieje to dioda powiadomień zaczyna kilka razy migać. Nie wiem zbytnio co robić  także zwracam się z prośbą do was. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

jest cały czas podłączona i nadal się nic nie dzieje

 

Po kilku godzinach jedyne co udało mi się zrobić to odpalić logo bootloadera z tym misiem grzebiącym w androidzie i nie mam pojęcia co robić dalej. Jakieś pomysły?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bateria naładowana do  85%, i  przez aktualizacje wgrałem 7.11.9 . Po chwili  przełączył sie do  TWRP io  zaczyna rozpakowaywać, po  jakichś 2 minutach wdze na czerwono że błąd rozpakowania 2 plików ( 2 linijki  na czerwono) i  się wyłączył. próba włączenia to  wyskakuje logo MI na środku i  gaśnie, trzymam dłużej przycisk włączania to logo pojawia się i  gaśnie. podłlaczyłem dpo łądowarki to logo  samo non stop pojawia sie i gaśnie.

Pomocy ! coś źle poszło? coś ja może źle zrobiłem? teraz anie go nie łączę? przed tym zrobiłem kopie przez twrp, czy to jest do postawienia i odzyskania danych z kopii?

Ktoś coś?

Edited by ivanbohun

Share this post


Link to post
Share on other sites

to samo miałem, identycznie

pomógł MiFlash, ale nie od razu bo przez fastboota nie chciało działać, pomogła komenda  fastboot oem edl, na fastboocie jak chciałem wgrać wywalało error w 5sekundzie, w edl już nie, wgraj najnowszego china dev odblokuj bootloader i wgraj .eu 

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

ufff, dokładnie tak jak  mówisz.. było  i stało  się że tel zaczął  żyć choć na china dev, dzięki :))
ps. nie było to łatwe :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

utknąłem, wgrałem najnowszego  dev china 7.11.9, twrp jest odblokowany sprawdzałem przez miflash. Wchodzę w recovery a tam tylko  3 opcje: reebot, wipe, i już nie pamiętam ( coś że tel pokazuje by go  podłączyć pod MI suite). Więc nic nie wgram. Odpalam Miflash unlock to staje na 50% pojawia się napis że urządzenie odblokowane. kur... już nic nie kumam. 

Jak wgrać twrp? z paczki przez aktualizacje nie idzie a twrp wersji 3.0 nie ma takiej opcji  jak mówiłem na samym początku.

---ok w końcu wgrałem twrp przez fastboota..---

 

Edited by ivanbohun

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miałem wgranego androida 7.0 z miuipolska, wersje chyba z 2016? Po otrzymaniu zgody od Mi na odblokowanie bootloadera właśnie to zrobiłem, następnie włączyłem telefon. Później go wyłączyłem (chciałem wgrać twrp itd.), gdy próbowałem włączyć fastboot, nawet się nie zaświecił ekran, przy włączaniu tak samo. Bateria była naładowana do pełna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej wszystkim!

Był sobie Mi4S z 6.12.22 (Android 5.1) i po upgradzie coś się zrypało i utknąłem.

Co robiłem:

1. Update z działającego Androida 5.1 (system się nie odpalił albo za krótko czekałem (ponad godzinę) i oczywiście dostałem zablokowany bootloader i straciłem TWRP.

2. unlock bootloader (bez problemu)

3. Instalacja TWRP 3.0.3.0

4. Nadal system się nie odpala.

5. Robiłem różne testy z różnymi recovery, ale nadal system się nie odpalił. W efekcie postanowiłem wrócić do 6.12.22 i o dziwo system się odpalił, ale walił straszną ilością błędów, więc jeszcze raz próbowałem z różnymi TWRP.

6. Aktualnie sytuacja jest taka -- mam dostęp do fastboota, wgrywanie TWRP się udaje ale ani razu nie udało mi się żadnego TWRP odpalić. fastboot boot twrp.img zwraca błąd "FAILED: (remote: dtb not found). Telefon tkwi na logo Mi po czym się wyłącza.

Co dalej? Bo już opadłem z sił :(( Dzięki za pomoc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zrobiłem jeszcze inaczej -- wgrałem MiFlashem chiński ROM 9.7.12 beta (już Androidem 7).

Gorzej, że Mi-recovery 3.0 całe po chiński i nie umiem dojść do angielskiego, hehe.

I co teraz? Normalnie spod systemu upgrade do ROM-u xiaomi.eu z Androidem 7 czy wgranie TWRP, a potem stamtąd Android 7?

Edited by Therion7777

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wgrałeś najnowszy? Jeśli najnowszy z andkiem 7, to wgrywasz najnowsze TWRP i Xiaomi.eu z Andkiem 7 właśnie przez TWRP.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ale to najnowsze (3.2.0-0) dla libry (Mi4C)? Bo dla aqua nie ma...

 

EDIT:

Wgrałem to TWRP -- http://en.miui.com/thread-753595-1-1.html, z TWRP wgrałem xiaomi.eu_multi_MI4s_V9.1.1.0.NAJCNEI_v9-7.0.zip (przed rebootem wipe cache i dalvik) i znowu telefon tkwi na logo Mi i "Powered by Android" :/

Cały czas był podpięty pod komputer i gdzies po 30 minutach załadował sterowniki do systemu, a po kolejnych 20 minutach telefon raz zawibrował. I tyle. Jest ciepły jakby cały czas tam coś mielił ale minęły już ze 2h od samego początku i nic...

 

Edited by Therion7777

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.