geforc Posted October 14, 2017 Share Posted October 14, 2017 (edited) Witam, panowie kupiłem w okazji ten repeater od xiaomi, ale mam pytanie, jest on pod usb, można dokupić do niego zasilacz np taki i używać go normalnie w jednym miejscu w mieszkaniu ? Edited October 14, 2017 by geforc Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted October 15, 2017 Share Posted October 15, 2017 Tak można bo on ma wyjście USB - mam takie 2 Ja kupuje takie https://www.gearbest.com/cables-adapter/pp_14178.html mam ich kilkanaście i żaden nie umarł 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tryniu Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 Hej, nie wiem czy zasilacz nie powinien być 2A ja mam podcięty 1A i zdarza mi się, że sieć casami znika na parę sekund. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kumpel_ Posted November 2, 2017 Share Posted November 2, 2017 Mam problem z moim repeaterem (wersja 2). Na początku jak go podłączyłem do sprawdzenia to mi działał i nie było problemu. Ostatnio go podłączyłem ponownie i zaczął się problem. Po podłączeniu ponownym nie było dostępnej 2 sieci. Chciałem go skonfigurować ponownie, ale za każdym razem mam komunikat jak poniżej. Próbowałem różnych zasilaczy nic. Resetowałem go (trzymam dłużej niż 3 sekundy) i też nic. Po podłączeniu do gniazdka zapala mi się na dłużej żłóta dioda, później zaczyna mrugać. Ma ktoś może pomysł jak go przywrócić do żywych? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kumpel_ Posted November 24, 2017 Share Posted November 24, 2017 (edited) Jakby ktoś miał problem jak ja wyżej to poniżej rozwiązanie, które mi pomogło: 1) Zresetować reapter trzymając przycisk dłużej niż 10 sekund, aż zacznie mrugać na pomarańczowo - ustawienia zostaną wykasowane. 2) Należy połączyć się telefonem z siecią wifi plus 3) W aplikacji Mi Home dodajemy Repetera 4) Jeśli zapyta czy mruga dioda na pomarańczowo potwierdzamy, że tak. 5) Następnie zapyta, który router chcemy 'skopiować' 6) Reapeter powinien być jak najbliżej routera dla jak najlepszego połączenia 7) Następnie reapeter skopiuje sieć z routera Polecam tą ładowarkę, którą wyżej zaproponował @milenium17, próbowałem z 2 ładowarkami od telefonów Xiaom i z ładowarka od tableta. Dwie miały 2A, jedna miała 1A i reapeter gubił sygnał, a jak działał to prędkość WIfi byłą kiepska. Już miałem się go pozbyć, ale przyszła mi ta ładowarka i już od tygodnia, ani razu nie miałem problemów, a siła sygnału Wifi rewelacja. Edited November 30, 2017 by kumpel_ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kazim.k Posted December 18, 2017 Share Posted December 18, 2017 (edited) Jak można zmienić nazwę sieci wysyłaną przez repetera? Chcę usunąć "plus" i zamienić na inną. W apce tego nie mogę zrobić ;/ Edit. Ok mam. Na ios w aplikacji nie można tego zrobić, ale na androidzie już tak. P.S. strasznie "ubogi" ten ios ... Edited December 18, 2017 by kazim.k Link to comment Share on other sites More sharing options...
czubaka Posted January 3, 2018 Share Posted January 3, 2018 Szkoda że aplikacja mi home strasznie kuleje bo sam repeater jest świetny. Za cenę 15zł internet działa mi nawet w blaszaku, gdzie wczesniej miałem max 1 kreskę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lockerek Posted February 14, 2018 Share Posted February 14, 2018 Nie mogę podłączyć repeatera do routera (TP LINK) wszystko pęknie ładnie znajduje go,ale podczas łączenia wyskakuje że time out.. Czyżby nie jest kompatybilny z TP Link ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted February 14, 2018 Share Posted February 14, 2018 Już to pisałem na forum wyłącz nat w tp-linku. Ja też tak miałem. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lockerek Posted February 14, 2018 Share Posted February 14, 2018 (edited) 37 minut temu, MD13 napisał: Już to pisałem na forum wyłącz nat w tp-linku. Ja też tak miałem. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Nie pomogło.. Edited February 14, 2018 by lockerek Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted February 16, 2018 Share Posted February 16, 2018 Ja próbowałem NAT włączać i wyłączać i chyba wszystkie Security wyłączyłem. Jak już załapał wszystko przywróciłem jak było i jest oki. Na początku myślałem ,że jest walnięty ale na drugim telefonie ustawiłem go jako router i skonfigurowałem repera - poszło za pierwszym strzałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wohard Posted May 13, 2018 Share Posted May 13, 2018 Mi WiFi+ nie współpracuje prawidłowo z routerem Netii - objawia się to tym, że jak przechodzimy z zasięgu routera na zasięg repeatera to działa wszystko ładnie, gorzej w drugą stronę. Jak jesteśmy tylko w zasięgu repeatera to próbuje pobrać adres IP i na tym się kończy. Nie może połączyć się z siecią. Dlatego leży teraz w szafce i się kurzy. Sprawdzałem inny repeater od znajomego i ten działał jak należy w obie strony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts