Lech100 7 Posted October 13, 2017 Report Share Posted October 13, 2017 Czy SuperSU 2.82 ten z co jest podany na samej górze też wgrywamy w TWRP? Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Mariusz1979 1 Posted October 13, 2017 Report Share Posted October 13, 2017 9 minut temu, kikan napisał: Dokładnie tak to robiłem 4x i nic. Twrp to samo co piszesz. Kenzo 3 / 32, SuperSU 2.82, TWRP 3.1.1, instalacja przebiega normalnie, czyszczenie dalvik&cache, a po restarcie ciemno - co jest nie tak? Link to post Share on other sites
maniel 2 Posted October 13, 2017 Report Share Posted October 13, 2017 sprawdzi ktoś xposed z magisk? na rn3p (kenzo) może spróbuję zaktualizować:) Link to post Share on other sites
_mARk_ 126 Posted October 13, 2017 Report Share Posted October 13, 2017 (edited) Dnia 13.10.2017 o 21:34, abc00 napisał: mrosi:// Można cofać się wstecz...? Czyli posuwać się do przodu...? A może po prostu "Cofnij się ciut..."? MENTOR jak w Volcie: Czyli ważna jest mimika twarzy, tak? -Mimika może być tylko twarzy, Kaziu. -Tak? -A możesz mieć mimikę d*py na przykład? Dnia 13.10.2017 o 22:03, maniel napisał: sprawdzi ktoś xposed z magisk? na rn3p (kenzo) może spróbuję zaktualizować:) działa różnie... próbowałem różne, czasem pomaga wipe cache art, a czasem nie, safetynet wywala przy xposed... https://forum.xda-developers.com/xposed/unofficial-xposed-miui-9-t3688486 Edited October 15, 2017 by _mARk_ Link to post Share on other sites
tomn95 3 Posted October 13, 2017 Report Share Posted October 13, 2017 Jak aktualizujecie? Tylko wipe cache/dalvik? Link to post Share on other sites
QBAQ 253 Posted October 13, 2017 Report Share Posted October 13, 2017 (edited) @tomn95 jak najszybciej. Nie ma wymagania żeby robić jakikolwiek wipe. Ale można. >> Mi5: wszystko gra, żadnych wspomnianych hec z diodą powiadomień. Edited October 13, 2017 by QBAQ Link to post Share on other sites
tomn95 3 Posted October 13, 2017 Report Share Posted October 13, 2017 No i myślałem ze na tej wersji problem z zasięgiem minął bo przez kilka chwil sila sygnalu byla na poziomie - 70 dba ale to szczęście nie trwalo długo. Nie wiem co jest z tym telefonem. Link to post Share on other sites
QBAQ 253 Posted October 13, 2017 Report Share Posted October 13, 2017 Nikt nie wie. Bo nie wiadomo jaki to telefon. 1 Link to post Share on other sites
latet 876 Posted October 13, 2017 Report Share Posted October 13, 2017 (edited) 11 minut temu, tomn95 napisał: No i myślałem ze na tej wersji problem z zasięgiem minął bo przez kilka chwil sila sygnalu byla na poziomie - 70 dba ale to szczęście nie trwalo długo. Nie wiem co jest z tym telefonem. Pewnie po chwili się przełącza na inne pasmo (o wyższej częstotliwości, np. z B3 na B7) a to często (w budynku) oznacza słabszy sygnał. Normalka. Użyj apki ze screena niżej, będziesz widział, w jakim paśmie jesteś połączony w danej chwili (nie wymaga roota). Ściągawka dla LTE: B1 = 2100 MHz B3 = 1800 MHz B7 = 2600 MHz B20 = 800 MHz Edited October 13, 2017 by latet Link to post Share on other sites
mates21 87 Posted October 13, 2017 Report Share Posted October 13, 2017 U mnie na Mi5 wszystko okej, ale jednak z dioda musze potwierdzic - gubi ustawienia. Link to post Share on other sites
Zenon 46 Posted October 13, 2017 Report Share Posted October 13, 2017 2 godziny temu, Mariusz1979 napisał: Kenzo 3 / 32, SuperSU 2.82, TWRP 3.1.1, instalacja przebiega normalnie, czyszczenie dalvik&cache, a po restarcie ciemno - co jest nie tak? Masz cytat Acida "If you're using twrp 3.1.1-x from brigudav, go to Advanced>Tools>Disable Verify.After installed new ROM, do wipe cache + davik cache then RebootThis should work, worked for me."" Link to post Share on other sites
tomn95 3 Posted October 13, 2017 Report Share Posted October 13, 2017 31 minut temu, QBAQ napisał: Nikt nie wie. Bo nie wiadomo jaki to telefon. Redmi note 4x global @latetale ja niestety mówię o 2g Link to post Share on other sites
Mariusz1979 1 Posted October 13, 2017 Report Share Posted October 13, 2017 Za poradą zainstalowałem inne recovery: RedWolf-V3.1_017-Kenzo_Kate (uwaga: tylko dla Kenzo z 3GB RAM). Zainstalowało i chodzi. Link to post Share on other sites
vipcortel 0 Posted October 14, 2017 Report Share Posted October 14, 2017 U mnie po aktualizacji na 4pro telefon włączył się a po chwili już tylko ciemność i komunikat system nie odpowiada czekać czy zamknąć i tak w koło. Zrobiłem wcześniej kopię ale ku mojemu zdziwieniu podczas przywracania kopii wyrzucił błąd i tak 13 w piątek utracielem dużą część danych. Tylko dzięki chmurze cześć danych odzyskałem Link to post Share on other sites
lockerek 78 Posted October 14, 2017 Report Share Posted October 14, 2017 8 godzin temu, Lech100 napisał: Czy SuperSU 2.82 ten z co jest podany na samej górze też wgrywamy w TWRP? Pozdrawiam tak Link to post Share on other sites
RegimeOfTerror 211 Posted October 14, 2017 Report Share Posted October 14, 2017 Mam takie pytanie, czy te powiadomienia o aktualizacji OTA zawsze są takie upierdliwe? Przez 30 minut zdążył mnie telefon poinformować trzy razy, że jest dostępna aktualizacja, a powiadomienia nie "wyczyściłem". Link to post Share on other sites
talib1990 23 Posted October 14, 2017 Report Share Posted October 14, 2017 Masz cytat Acida"If you're using twrp 3.1.1-x from brigudav, go to Advanced>Tools>Disable Verify.After installed new ROM, do wipe cache + davik cache then RebootThis should work, worked for me.""A co jeśli używam Team Win Recovery Project 3.0.0.0 i nie posiadam takiej ścieżki opcji ? Telefon to Redmi Note 3 Pro Kenzo 3/32 . Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
bartekffw 4 Posted October 14, 2017 Report Share Posted October 14, 2017 Wczoraj chciałem przez TWRP wgrać nowy soft v9 https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/?source=typ_redirect do note3pro. Po restarcie telefon nie odpala, przy ładowaniu miga czerwona dioda. Mogę wejść w TWRP i Fastboot. i tak weszłem w TWRP po kablu do pamięci telefonu (bo karta SD jak i BT i WiFi padły prędzej) wgrałem soft starszy (v8) i puściłem instalacje teraz telefon przy uruchamianiu pojawia się logo MI wyłącza telefon i znowu się pojawia logo Mi i tak w kółko. Udało mi się wejść teraz do Fastboot i telefonu nie ruszam. Macie może pomysł jak telefon odratować. Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
redminote2 73 Posted October 14, 2017 Report Share Posted October 14, 2017 1 godzinę temu, RegimeOfTerror napisał: Mam takie pytanie, czy te powiadomienia o aktualizacji OTA zawsze są takie upierdliwe? Przez 30 minut zdążył mnie telefon poinformować trzy razy, że jest dostępna aktualizacja, a powiadomienia nie "wyczyściłem". Wejdz w apke aktualizacje i wylacz powiadomienia. Link to post Share on other sites
RASTY777 51 Posted October 14, 2017 Report Share Posted October 14, 2017 12 godzin temu, RASTY777 napisał: MI5: po restarcie "zapomina" ustawiony kolor diody powiadomienia, dioda miga na błękitno, trzeba ustawiać wybrany kolor na nowo. Niestety nie tylko po restarcie ale ciągle... Nie wiem od czego ale ustawienie znika co chwile samo... Link to post Share on other sites
Kacper Skrzypek 2,165 Posted October 14, 2017 Report Share Posted October 14, 2017 Wczoraj chciałem przez TWRP wgrać nowy soft v9 https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/?source=typ_redirect do note3pro. Po restarcie telefon nie odpala, przy ładowaniu miga czerwona dioda. Mogę wejść w TWRP i Fastboot. i tak weszłem w TWRP po kablu do pamięci telefonu (bo karta SD jak i BT i WiFi padły prędzej) wgrałem soft starszy (v8) i puściłem instalacje teraz telefon przy uruchamianiu pojawia się logo MI wyłącza telefon i znowu się pojawia logo Mi i tak w kółko. Udało mi się wejść teraz do Fastboot i telefonu nie ruszam. Macie może pomysł jak telefon odratować. Pozdrawiam. Musisz zrobić full wipe w TWRP (pamięci wewnętrznej chyba nie) i zainstalować ponownie system. Złapałeś bootloopa bo na nowsza wersje wgrywasz starsza bez wipe.tapnięte z Redmi 4a Link to post Share on other sites
RegimeOfTerror 211 Posted October 14, 2017 Report Share Posted October 14, 2017 19 minut temu, redminote2 napisał: Wejdz w apke aktualizacje i wylacz powiadomienia. No po prostu super, ekstra rozwiązanie. Dziękuję. Raczej chciałem się dowiedzieć czy to już tak jest, czy u mnie coś skopane i czy da się coś ewentualnie zrobić (z zachowaniem powiadomień) żeby nie powiadamiał co 10 minut jak jestem np. w trasie i aktualizację przeprowadzę dopiero jak wrócę do domu. Link to post Share on other sites
redminote2 73 Posted October 14, 2017 Report Share Posted October 14, 2017 4 minuty temu, RegimeOfTerror napisał: No po prostu super, ekstra rozwiązanie. Dziękuję. Raczej chciałem się dowiedzieć czy to już tak jest, czy u mnie coś skopane i czy da się coś ewentualnie zrobić (z zachowaniem powiadomień) żeby nie powiadamiał co 10 minut jak jestem np. w trasie i aktualizację przeprowadzę dopiero jak wrócę do domu. Oczywiscie, ze super rozwiazanie. Aktualizacje sa zawsze wypuszczane w piatek wczesnie rano, a wersje eu sa publikowane najpozniej w piatek popoludniu. Powiadomienia nie maja racji bytu (chyba, ze ktos ma spore problemy z pamiecia ;p). Na mi5s tez te powiadomienia sa upierdliwe. 1 Link to post Share on other sites
bartekffw 4 Posted October 14, 2017 Report Share Posted October 14, 2017 20 minut temu, Orjon napisał: Musisz zrobić full wipe w TWRP (pamięci wewnętrznej chyba nie) i zainstalować ponownie system. Złapałeś bootloopa bo na nowsza wersje wgrywasz starsza bez wipe. tapnięte z Redmi 4a jeszcze raz przez TWRP puściłem instalacje zrobiłem na koniec przesunąłem suwak wipe (TWRP 3.0.2-2) i dalej lipa. Teraz jestem w TWRP Wipe Adwancet: jest wybór : - dalvik / art cache, - system, - data, - internal storage, - cache, micro sd, usb otg co zaznaczyć do czyszczenia. A może po prostu TWRP nie taki przed chwilą dostałem wiadomość że trzeba TWRP RedWolf-V3.1_017-Kate_Kenzo.img Link to post Share on other sites
Kacper Skrzypek 2,165 Posted October 14, 2017 Report Share Posted October 14, 2017 Dalvik, system, data, cache. Możesz ewentualnie tenze TWRP wgrać, być może pójdzie tapnięte z Redmi 4a Link to post Share on other sites
bartekffw 4 Posted October 14, 2017 Report Share Posted October 14, 2017 zrobione wipe dalvik data cache po czym instalacja softu i dalej lipa. Link to post Share on other sites
acocieto 58 Posted October 14, 2017 Report Share Posted October 14, 2017 1 minutę temu, bartekffw napisał: zrobione wipe dalvik data cache po czym instalacja softu i dalej lipa. to zrób fullwipe i postaw na nowo system. Link to post Share on other sites
majdzinski1979 0 Posted October 14, 2017 Report Share Posted October 14, 2017 Pobierz jeszcze raz paczke, mozesz spróbować z innego źródła albo spróbuj inną.Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk Link to post Share on other sites
Kacper Skrzypek 2,165 Posted October 14, 2017 Report Share Posted October 14, 2017 Zrób jeszcze wipe systemu i zainstaluj ponownie. tapnięte z Redmi 4a Link to post Share on other sites
SmoQ84 5 Posted October 14, 2017 Report Share Posted October 14, 2017 Na moim Redmi 4x wszystko działa jak należy po aktualizacji. Nie widzę większych zmian. Jedynie strzałki transmisji danych, na górnej belce, przy ikonie wifi zostały dodane. Pomijając to, że dioda powiadomień świeci nadal tylko na biało. Zaczynam się zastanawiać, czy Chińczycy nie wpakowali do mojego egzemplarza jedynie białej, zamiast RGB jak u innych. Link to post Share on other sites
Lech100 7 Posted October 14, 2017 Report Share Posted October 14, 2017 4 godziny temu, lockerek napisał: tak Dziekuje Link to post Share on other sites
bartekffw 4 Posted October 14, 2017 Report Share Posted October 14, 2017 24 minuty temu, Orjon napisał: Zrób jeszcze wipe systemu i zainstaluj ponownie. tapnięte z Redmi 4a zrobiłem dalej telefon nie odpala. próbowałem wgrać stary soft odpala ale się wyłącza przy odpalaniu i na nowo uruchamia. Link to post Share on other sites
RegimeOfTerror 211 Posted October 14, 2017 Report Share Posted October 14, 2017 1 godzinę temu, redminote2 napisał: Aktualizacje sa zawsze wypuszczane w piatek wczesnie rano, a wersje eu sa publikowane najpozniej w piatek popoludniu. No serio? To mnie oświeciłeś To, to ja wiem. Tylko jak już wprowadzili to OTA, to po co mam wyłączać powiadomienia. Lepiej jakby te powiadomienia działały normalnie chyba nie? Czyli nie tylko u mnie tak jest i tego chciałem się dowiedzieć. Trzeba czekać na naprawę po prostu. Link to post Share on other sites
meccaryn 27 Posted October 14, 2017 Report Share Posted October 14, 2017 1 godzinę temu, SmoQ84 napisał: Na moim Redmi 4x wszystko działa jak należy po aktualizacji. Nie widzę większych zmian. Dostrzegłem drobną poprawę przy sterowaniu sliderem od jasności w trybie automatycznym. Zassać aktualizację, wrzucić na telefon, wejść do twrp - nigdy to nie było dla mnie problemem. Ale muszę przyznać, że OTA jest po prostu cholernie wygodnym rozwiązaniem. 1 Link to post Share on other sites
Guest mniamek75 Posted October 14, 2017 Report Share Posted October 14, 2017 witam, po aktualizacji kalkulator systemowy nie "odpala" jakieś pomysły naprawy? reszta po staremu... Link to post Share on other sites
Recommended Posts