asdsnihd Posted October 5, 2017 Share Posted October 5, 2017 (edited) Nie znalazłem podobnego wątku na forum więc pisze (a może za mało szukałem?) Otóż...mając na sztywno włączone połączenie sieci 2G, włączając WiFi pojawia się także połączenie LTE...o co tutaj chodzi? MIUI 8.5.2.0, Pozdrawiam Edited October 5, 2017 by asdsnihd Link to comment Share on other sites More sharing options...
meccaryn Posted October 5, 2017 Share Posted October 5, 2017 Że na pasku? Wtedy chyba po prostu nazwę sieci wyświetla. Sprawdź w tym czasie "stan karty SIM" w ustawieniach. Dokładnie "Typ sieci komórkowej". Link to comment Share on other sites More sharing options...
inprise Posted October 11, 2017 Share Posted October 11, 2017 Dołączę do tematu, bo mam podobny problem. Telefon tak samo się zachowuje, jeśli chodzi o wyświetlanie nazwy sieci, ale jest dodatkowy problem. Gdy ustawione tylko 2G, włączone WiFi i telefon wyświetla nazwę sieci Orange LTE i np. 2 kreski zasięgu. Jeśli w tym momencie traci zasięg sieci (mam bardzo słaby) to kreski zasięgu nadal pokazują jakby był, nazwa sieci nadal jest Orange LTE, ale nie można się dodzwonić do mnie ani zadzwonić. Nie ma tego problemu, gdy WiFi jest wyłączone, zasięg znika to i kreski znikają, pokazuje się napis "brak sieci". Jest to potwornie denerwujące, bo patrząc na telefon nie wiem czy mam zasięg czy nie. Ma ktoś podobny problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 11, 2017 Share Posted October 11, 2017 Jak jest włączone wifi to zmienia zawsze na lte. To bug po stronie Xiaomi.tapnięte z Redmi 4a Link to comment Share on other sites More sharing options...
inprise Posted October 12, 2017 Share Posted October 12, 2017 Czyli nie ma co szukać w ustawieniach. Dzięki za info. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted October 12, 2017 Share Posted October 12, 2017 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts