Daviteusz Posted October 2, 2017 Share Posted October 2, 2017 (edited) LineageOS jest ROMem bazującym o Android 8.1 (Oreo). Został zaprojektowany, aby zwiększyć wydajność i niezawodność twojego urządzenia. LineageOS opiera się na Android Open Source Project z dodatkowymi modyfikacjami od społeczności Android. Może być używany bez konieczności posiadania zainstalowanych Google Apps Kod źródłowy LineageOS jest dostępny na Github. Jeśli chcesz przyczynić się do rozwoju LineageOS zajrzyj na Gerrit Code Review. Screeny : - Brak Co nie działa : - Wszystko działa Źródła : 1 @LokManSiu - https://forum.xda-developers.com/redmi-note-3/development/lineageos-15-1-xiaomi-redmi-note-3-t3739187 2 @abhishek987 - https://forum.xda-developers.com/redmi-note-3/development/rom-lineageos-15-1-t3771642 Do pobrania : - GAPPS - http://opengapps.org/?api=8.1&arch=arm64&variant=pico - ROM by @LokManSiu - https://sourceforge.net/projects/rn3-los15/files/Rom/ - ROM by @abhishek987 - https://downloads.akhilnarang.me/LineageOS/kenzo/ Instalacja : - Pierwszy raz? Zrób kopię danych z pamięci wewnętrznej! - Zrób format /data! 1 Pobierz najnowszą kompilację i gappsy 2 Uruchom tryb Recovery 3 Zainstaluj najnowszą kompilację i gapps 4 Uruchom ponownie do systemu Edited April 14, 2018 by Daviteusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted October 2, 2017 Share Posted October 2, 2017 Testował ktoś? Jak ze stabilnością? Porównywalna do viperos? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Setti Posted October 2, 2017 Share Posted October 2, 2017 Miałem pisać post o tym, wyprzedziles mnie, szkoda że kenzo nie otrzyma nougat itd Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted October 2, 2017 Share Posted October 2, 2017 Jak dostaniemy officialny nougat z miui 9 to robię powrót. Jak nie to viper albo cos na oreo jak będzie stabilne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
musek Posted October 4, 2017 Share Posted October 4, 2017 Dnia 2.10.2017 o 18:14, Kamil Kupiec napisał: Jak dostaniemy officialny nougat z miui 9 to robię powrót. Jak nie to viper albo cos na oreo jak będzie stabilne. Nie dostaniemy. Ktoś jest w stanie opisać wrażenia z użytkowania powyższego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted October 4, 2017 Share Posted October 4, 2017 (edited) Podzieli się ktoś opiniami o romie? Zainstalowalem rom na viperos (wyczyscilem data/cache) wraz z gapsami na 8.0 i po uruchomieniu systemu wyskakuje force close setup wizzard. Edited October 4, 2017 by Kamil Kupiec Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endymion Posted October 5, 2017 Share Posted October 5, 2017 Działa równie dobrze co wersja oficjalna na Nougacie, nie zauważyłem żadnych dodatkowych bugów ot czasami potrafi wywalić jakiś force close totalnie bez powodu poza tym wszystko działa. Problemem też jest brak rozbudowanej konfiguracji, nie ma tu tylu opcji co w RR itd. no ale to co najważniejsze to jest. Mi osobiście brakuje najbardziej przełączania muzyki przyciskami głośności. ROM warty polecenia. Stabilne OREO dla urządzenia które oficjalnie nie otrzyma nawet Nougata .Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
musek Posted October 6, 2017 Share Posted October 6, 2017 Z jednej strony masz rację, ale z drugiej: - dalej brak możliwości ustawienia różnych dzwonków połączeń przychodzących na różne karty SIM - naprawdę, nie potrafię zrozumieć dlaczego z Androidem 7.0 to zniknęło z bazowego AOSP, a tym samym LOS/RR/Viper, etc. Sytuacji nie ratują nawet aplikacje ze sklepu, które służą do wprowadzania takiej konfiguracji. Dla LOS13 na 6.0 ta opcja była dostępna a MIUI posiada ją niezależnie od wersji Androida. - w dalszym ciągu błąd przekazywania informacji car audio przez bluetooth (złe nazwy wykonawców/albumów/piosenek) - ten błąd również występuje od wersji 7.0 na ROMach innych, niż MIUI. - nowy androidowy układ ustawień totalnie do mnie nie przemawia. To opinia czysto subiektywna, ale jest gorszy, niż ten z czystego Nougat'a. A ten i tak wg. mnie był mniej przejrzysty od tego, co oferuje MIUI. Nie mniej jednak - poza tym działa bardzo stabilnie i sprawnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek74 Posted October 6, 2017 Share Posted October 6, 2017 Czy do instalacji tego romu musi być odblokowany bootloader? Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted October 6, 2017 Share Posted October 6, 2017 Jak najbardziej odblokuj boota to chyba nie problem Послано из Mi5c плюс Link to comment Share on other sites More sharing options...
lkojder Posted October 6, 2017 Share Posted October 6, 2017 Po instalacji chce hasło do androida, wpisuję pin do sima i jest komunikat że pin poprawny ale chce reset do ustawień fabrycznych, i tak w koło. Jak to obejść, jest jakiś sposób ?Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted October 6, 2017 Share Posted October 6, 2017 chyba to jest odpowiedz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted October 6, 2017 Share Posted October 6, 2017 Czemu po przesiadce z vipera wywala błąd setup wizzard? Zrobiłem clear data cash. Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek74 Posted October 7, 2017 Share Posted October 7, 2017 (edited) zainstalowalem oreo ale cos dlugo sie wlacza ile minut powinno trwac czekam juz 30 minut Edited October 7, 2017 by przemek74 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba. Posted October 7, 2017 Share Posted October 7, 2017 @przemek74, mam to samo, zrobiłem factory reset, zainstalowałem od nowa i czekam Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek74 Posted October 7, 2017 Share Posted October 7, 2017 raczej nie powinno to tak dlugo trwac Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba. Posted October 7, 2017 Share Posted October 7, 2017 dalej czekasz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek74 Posted October 7, 2017 Share Posted October 7, 2017 (edited) zrezygnowalem juz 3 razy probowalem Edited October 7, 2017 by przemek74 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba. Posted October 7, 2017 Share Posted October 7, 2017 jakiego TWRP używasz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek74 Posted October 7, 2017 Share Posted October 7, 2017 3.1.1.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
us3r Posted October 7, 2017 Share Posted October 7, 2017 Zmień na RedWolfa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted October 7, 2017 Share Posted October 7, 2017 11 minut temu, us3r napisał: Zmień na RedWolfa A na wersji 2/16 jak zainstalować? Mam vipera, zrobiłem factory reset + data/cache/davlik i po uruchomieniu wyskakiwał "setup wizzard force close". Link to comment Share on other sites More sharing options...
us3r Posted October 7, 2017 Share Posted October 7, 2017 (edited) To i tu sęk - nie działa to recovery na wersjach z 2Gb ramu W takim razie spróbuj z ZCX Recovery A pierwszy rozruch powinien trwać nie więcej niż 5-10min Edited October 7, 2017 by us3r Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted October 8, 2017 Share Posted October 8, 2017 (edited) Nie mogę sobie z tym poradzić. Zrobiłem aktualizacje twrp do 3.1.1.0 i dalej po instalacji pokazuje setup wizzard keep stop. I nic nie można zrobić. Problem rozwiązany. Mam pytanie. Jest działająca wersja xposed pod oreo? Edited October 11, 2017 by Kamil Kupiec Link to comment Share on other sites More sharing options...
kajfux Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 Witam.Jak Kolegom sprawuje się ten rom, z tego co słyszałem Miui 9 dla naszych telefonów dalej ma być na 6ce a nie na 7ce, więc zaczynam myśleć o zmianie Miui na coś na aktualniejszym andku i z tąd moje pytania. Jak działa, czy wszystko działa, czy się nie wiesz, ogólnie czy nadaje się do codziennego użytku? , ja co prawda mam Kate, ale wiadomo że da się to przeskoczyć. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horpah Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 ja używam Nitrogen też na oreo- rewelacja szczególnie jeśli chodzi o baterię, stabilność i aparat. https://forum.xda-developers.com/redmi-note-3/development/rom-nitrogen-os-11-01-2017-t3536211 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kajfux Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 ja używam Nitrogen też na oreo- rewelacja szczególnie jeśli chodzi o baterię, stabilność i aparat.https://forum.xda-developers.com/redmi-note-3/development/rom-nitrogen-os-11-01-2017-t3536211A jak z tłumaczeniem na tym rom'ie? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horpah Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 (edited) prawie wszystko po polsku, z tego co na szybko spojrzałem to jedna sekcja Prsonalization w ustawieniach jest po angielsku Edited November 6, 2017 by Horpah Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 1 godzinę temu, Horpah napisał: prawie wszystko po polsku, z tego co na szybko spojrzałem to jedna sekcja Prsonalization w ustawieniach jest po angielsku Jako codzienny rom będzie ok? Póki co siedzę na viperos 7.1.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horpah Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 3 minuty temu, Kamil Kupiec napisał: Jako codzienny rom będzie ok? Póki co siedzę na viperos 7.1.2 chodzi pięknie, ja go używam już prawie miesiąc, aha dodam że jeszcze nie obsługuje czytnika lini papilarnych goodix Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 Mam fpc. A jakie gapps chodzą na kenzo? Na lineageos nie działało pico gapps. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horpah Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 chodzą chyba wszystkie open gapps pod andka 8.0 używałem pico teraz ze względu na funkcje głosowe używam nano i tę wersję polecam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 Na viperos używam pico. Może spróbuję jutro nitrogenos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted November 7, 2017 Share Posted November 7, 2017 21 godzin temu, Horpah napisał: chodzą chyba wszystkie open gapps pod andka 8.0 używałem pico teraz ze względu na funkcje głosowe używam nano i tę wersję polecam Nie mogłem zainstalować pico gapp. Po format data nie mogłem przywrócić kopi wykonanej chwilę wcześniej w twrp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horpah Posted November 7, 2017 Share Posted November 7, 2017 (edited) po usunięciu data trzeba było restartować do recovery, open_gapps musi być wersja 64 bitowa Edited November 7, 2017 by Horpah Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts