Jump to content

Recenzja Xiaomi Mi Mix 2 [YT i pisana]

Tymcio

Recommended Posts

No i jest! :) Recenzja Xiaomi Mi Mix 2 jest gotowa w dwóch wariantach - pisanym i jutubowym! Od siebie mogę powiedzieć, że telefon zdecydowanie jest wart swojej ceny i jeśli ktoś szuka urządzenia większego od Mi6, które jednocześnie nie ustępuje mu pola w kwestii wydajności to Mix 2 będzie idealnym wyborem.

SPECYFIKACJA XIAOMI MI MIX 2

• Wymiary i waga: 151.8 x 75.5 x 7.7 mm, 185 g
  • Wyświetlacz: IPS o przekątnej 5,99 i rozdzielczości FullHD+ (1080 x 2160 px), 403 PPI, proporcje 2:1 (18:9)
  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 835 (4 rdzenie Kryo o taktowaniu 2.45 GHz oraz 4 rdzenie Kryo o taktowaniu 1.9 GHz) z grafiką Adreno 540
  • Pamięć RAM: 6 GB LPDDR4x (dual channel)
  • Pamięć wewnętrzna: 64 / 128 / 256 GB UFS 2.1
  • Aparat główny: 12 MP, f/2.0, 4-osiowa optyczna stabilizacja obrazu (OIS), dwutonowa dioda LED, PDAF
  • Aparat przedni: 5 MP, f/2.0
  • Bateria: 3400 mAh, szybkie ładowanie Quick Charge 3.0
  • Łączność: obsługa LTE B20 (800 MHz), Bluetooth 5.0, NFC, WiFi 802.11a / b / g / n / ac, WiFi Direct
  • Oprogramowanie: MIUI9 na bazie Androida 7.1 Nougat
  • Dodatkowe: GPS, AGPS, GLONASS, BEIDOU, skaner linii papilarnych, barometr, akcelerometr, złącze USB-C, brak złącza

Podsumowanie

Xiaomi Mi Mix 2 może i nie jest "prawdziwym bezramkowcem", ale takiego na rynku jeszcze nie było. Jednak dzięki swojej budowie i małych ramkach, telefon z wyświetlaczem o przekątnej 6 cali ma wymiary urządzenia 5,5-calowego. Dodatkowo dzięki zastosowaniu najnowszych dostępnych podzespołów oraz świetnej jakości wykonania, Mix 2 jest idealnym wyborem dla osób szukających urządzenia premium, jak i użytkowników oczekujących dużej wydajności. Dla mnie ten telefon jest aktualnie numerem jeden i od teraz staje się moim "daily" :)

Pełna recenzja: https://gizchina.com.pl/2017/09/29/recenzja-xiaomi-mi-mix-2/

Tak, to fajny telefon, jakbym dostał takiego gifta, też byłbym zadowolony. Czy bym go kupił w normalnej dystrybucji? Nie wiem, zależy od ceny (jako fanboj firmy chyba tak). Ideałem nie jest, ale na obecną chwilę w zależności od preferencji blisko mu do tego.

cytat z telchina ", nagle dostaję lepe na twarz i się dowiaduję że aktualny chiński flagowiec oprócz procka, ramu i cyferek w antutu jest gorszy od flagowców samsunga, lg itp. nawet nie ze zeszłego roku, a nawet z 2015"

Послано из Mi5s плюс

22 minuty temu, Tymcio napisał:

@FromWPCiekawi mnie natomiast jaką cenę zawoła polski dystrybutor :)

Mnie też, a chińska cena to jeszcze minimum + 23% vat. Podobno Xaiaomi chce samo oficjalniej wejść na nasz rynek, jakby tak się stało, to było by dobrze.

• Nezumi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...