Tymcio Posted September 29, 2017 Share Posted September 29, 2017 No i jest! Recenzja Xiaomi Mi Mix 2 jest gotowa w dwóch wariantach - pisanym i jutubowym! Od siebie mogę powiedzieć, że telefon zdecydowanie jest wart swojej ceny i jeśli ktoś szuka urządzenia większego od Mi6, które jednocześnie nie ustępuje mu pola w kwestii wydajności to Mix 2 będzie idealnym wyborem. SPECYFIKACJA XIAOMI MI MIX 2 Wymiary i waga: 151.8 x 75.5 x 7.7 mm, 185 g Wyświetlacz: IPS o przekątnej 5,99 i rozdzielczości FullHD+ (1080 x 2160 px), 403 PPI, proporcje 2:1 (18:9) Procesor: Qualcomm Snapdragon 835 (4 rdzenie Kryo o taktowaniu 2.45 GHz oraz 4 rdzenie Kryo o taktowaniu 1.9 GHz) z grafiką Adreno 540 Pamięć RAM: 6 GB LPDDR4x (dual channel) Pamięć wewnętrzna: 64 / 128 / 256 GB UFS 2.1 Aparat główny: 12 MP, f/2.0, 4-osiowa optyczna stabilizacja obrazu (OIS), dwutonowa dioda LED, PDAF Aparat przedni: 5 MP, f/2.0 Bateria: 3400 mAh, szybkie ładowanie Quick Charge 3.0 Łączność: obsługa LTE B20 (800 MHz), Bluetooth 5.0, NFC, WiFi 802.11a / b / g / n / ac, WiFi Direct Oprogramowanie: MIUI9 na bazie Androida 7.1 Nougat Dodatkowe: GPS, AGPS, GLONASS, BEIDOU, skaner linii papilarnych, barometr, akcelerometr, złącze USB-C, brak złącza Podsumowanie Xiaomi Mi Mix 2 może i nie jest "prawdziwym bezramkowcem", ale takiego na rynku jeszcze nie było. Jednak dzięki swojej budowie i małych ramkach, telefon z wyświetlaczem o przekątnej 6 cali ma wymiary urządzenia 5,5-calowego. Dodatkowo dzięki zastosowaniu najnowszych dostępnych podzespołów oraz świetnej jakości wykonania, Mix 2 jest idealnym wyborem dla osób szukających urządzenia premium, jak i użytkowników oczekujących dużej wydajności. Dla mnie ten telefon jest aktualnie numerem jeden i od teraz staje się moim "daily" Pełna recenzja: https://gizchina.com.pl/2017/09/29/recenzja-xiaomi-mi-mix-2/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted September 29, 2017 Share Posted September 29, 2017 Tak, to fajny telefon, jakbym dostał takiego gifta, też byłbym zadowolony. Czy bym go kupił w normalnej dystrybucji? Nie wiem, zależy od ceny (jako fanboj firmy chyba tak). Ideałem nie jest, ale na obecną chwilę w zależności od preferencji blisko mu do tego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tymcio Posted September 29, 2017 Author Share Posted September 29, 2017 @FromWP aktualnie najniższe ceny w chińskich sklepach to około 2000 zł za wersję 6/64 GB. Ciekawi mnie natomiast jaką cenę zawoła polski dystrybutor Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted September 29, 2017 Share Posted September 29, 2017 cytat z telchina ", nagle dostaję lepe na twarz i się dowiaduję że aktualny chiński flagowiec oprócz procka, ramu i cyferek w antutu jest gorszy od flagowców samsunga, lg itp. nawet nie ze zeszłego roku, a nawet z 2015" Послано из Mi5s плюс Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted September 29, 2017 Share Posted September 29, 2017 22 minuty temu, Tymcio napisał: @FromWPCiekawi mnie natomiast jaką cenę zawoła polski dystrybutor Mnie też, a chińska cena to jeszcze minimum + 23% vat. Podobno Xaiaomi chce samo oficjalniej wejść na nasz rynek, jakby tak się stało, to było by dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tymcio Posted September 29, 2017 Author Share Posted September 29, 2017 Xiaomi już jest oficjalnie na naszym rynku A chińska cena hurtowa od Xiaomi to znacznie mniej niż 2000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts