Jump to content
  • 0

Skąd kupić Redmi note 4? 3/32

ChelseaSmile888

Question

Cześć wszystkim!
Przymierzam się do kupna 2 telefonów Xiaomi - redmi 4A/4X i Note 4. Niestety nie mam pojęcia gdzie je kupić. Przesiedziałem już trochę czasu, wiem wszystko o dostępności i "pewności" sprzedawców. Martwi mnie jedynie kwestia gwarancji... Na dzień dzisiejszy kogo wybrać?
- it4geeks (CK mediator / action)

- technos

- mispot

- proline

Z góry dziękuję za odpowiedź

Edited by ChelseaSmile888

2 answers to this question

Recommended Posts

• 0
8 godzin temu, ChelseaSmile888 napisał:

2 telefonów Xiaomi - redmi 4A/4X i Note 4.
Martwi mnie jedynie kwestia gwarancji... Na dzień dzisiejszy kogo wybrać?
- it4geeks (CK mediator / action)

- technos

- mispot

- proline

Zalezy czego oczekujesz od telefonow, jesli wystarcza Ci male 5 calowce to 4x na pewno zadowoli Cie pod wzgledem wielkosci i wydajnosci oraz o cene. Jesli 5 cali to za malo pomysl nad Note 4 3.32 lub 4.64(bardziej przyszlosciowy) - wydajnosc i plynnosc tez bedzie bardzo dobra a i energooszczednosc wraz z nie duzym nagrzewaniem sie obudowy ma swoja zalete w postaci komfortu uzytkowania (nie bedzie nadmiernie parzyc) i dlugiej pracy baterii.

Co do co wybrac, nie powiem ze ja i tylko ja, ale zaargumentuje ze u mnie jest wieksza transparentnosc uslug serwisowych oraz gwarancyjnych w postaci ze na telefony z CK Mediator oraz Action SA masz 2 lata gwarancji serwisowej na telefon oraz baterie i ladowarke (czego nie oferuje zaden z wymienionych sklepow dajac tylko 6 mcy) z serwisem u tych dystrybutorow w Sulejowku lub Warszawie (wymienione sklepy maja tylko info ze wlasny serwis ale jaki gdzie co i jak tego nie dowiesz), z naprawa do 14 dni.

Dodatkowo jesli uszkodzisz telefon i bedziesz serwisowac w moim serwisie ( @Zexon72 ) to zaplacisz za robocizne + czesci nie tracac w ogole gwarancji na cala reszte - przykladowo spadnie Ci XRN4, zrobi sie pajeczynka, usluga z wymiana LCD+Touch+Digitizer+Frame to koszt 350-400 zł a gwarancja bedzie nadal obowiazywac na plyte glowna baterie + cala reszta a na wymienione czesci gwarancja bedzie obowiazywac do czasu jaki widnieje na karcie gwarancyjnej lub jesli jest on krotszy niz rok to na 12m na wymienione czesci.

Co ciekawe ceny Xiaomi ida w gore a oni sprzedaja taniej wiec jesli ja kupuje brutto (bez marzy swojej kosztow itd) powiedzmy w cenie brutto w tej co oni oferuja na sprzedaz to teraz warto zastanowic sie nad jakoscia ich serwisu gwarancyjnego i czy beda go respektowac. Nie oszukujmy sie serwis kosztuje jakis % ceny telefonu. Warto by sie spytac w/w sklepow jaka maja polityke gwarancyjna, gdzie sa serwisy, jak dlugi okres naprawy jest i czy sa to oryginalne czesci.

Kupisz oczywiscie w miare swoich mozliwosci finansowych bo moje telefony sa na pewno drozsze niz w/w sklepy wiec musisz tutaj odp sobie na pytanie w kwestiach ktore opisalem wyzej.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...