tomurbanowicz 469 Posted February 7, 2018 Author Report Share Posted February 7, 2018 W pierwszym poście zamieściłem MrTomi-3.2.8 bez FW. 2 Link to post Share on other sites
[email protected] 0 Posted February 7, 2018 Report Share Posted February 7, 2018 Mnie tez dzis dopadla aktualizacja I mam pytanie czy to jest jakis blad czy blokada dla Polakow? Link to post Share on other sites
woyto 16 Posted February 7, 2018 Report Share Posted February 7, 2018 Mam FW .45 i wszystko jest spoko, ale z ciekawości chciałem wgrać inną tarczę (później nawet FW) i nie mogę. Gadgetbridge wywala "Problem z transferem metadanych firmware'u" ktoś wie o co chodzi? Link to post Share on other sites
tomurbanowicz 469 Posted February 7, 2018 Author Report Share Posted February 7, 2018 Przed chwilą, woyto napisał: Mam FW .45 i wszystko jest spoko, ale z ciekawości chciałem wgrać inną tarczę (później nawet FW) i nie mogę. Gadgetbridge wywala "Problem z transferem metadanych firmware'u" ktoś wie o co chodzi? Stara wersja GB. Link to post Share on other sites
woyto 16 Posted February 7, 2018 Report Share Posted February 7, 2018 @tomurbanowicz Version 0.24.3 (120) - najnowsza, na starszej też. Być może to problem niskiego poziomu baterii. Zaraz jeszcze powalczę z tym. Link to post Share on other sites
Pan Arek 40 Posted February 7, 2018 Report Share Posted February 7, 2018 18 minut temu, woyto napisał: Mam FW .45 i wszystko jest spoko, ale z ciekawości chciałem wgrać inną tarczę (później nawet FW) i nie mogę. Gadgetbridge wywala "Problem z transferem metadanych firmware'u" ktoś wie o co chodzi? Stary .res w stosunku do .fw Link to post Share on other sites
Glen2 2 Posted February 7, 2018 Report Share Posted February 7, 2018 24 minuty temu, woyto napisał: Być może to problem niskiego poziomu baterii. Gadgetbridge nic nie zainstaluje jeśli bateria Amazfita jest na poziomie 10% lub mniej... Link to post Share on other sites
woyto 16 Posted February 7, 2018 Report Share Posted February 7, 2018 @Glen2 Faktycznie, zainstalowało się wszystko i jest git. Chociaż Gadgedbridge dalej coś odwalał i przerwało raz instalację .res Całkiem długo opaska działała na jednym ładowaniu ^^ Link to post Share on other sites
smariuu 0 Posted February 8, 2018 Report Share Posted February 8, 2018 mam jeszcze jedno pytanie na IOS mam fw .070 ostatnio się zaktualizował - jest problem z aktualizacją pogody - często mam info, że nie może pobrać info o pogodzie - zegarek cały czas połączony z telefonem - co zrobić żeby pogoda była na bieżąco??? poza tym zauważyłem na nowym sofcie, że nawet gdy zegarek mam zdjęty to mierzy tętno i co dziwne zapisuje cały czas stałe wartości w okolicy 60... przy wczesniejszym sofcie w takich sytuacjach pokazywał 0 Link to post Share on other sites
Krzycho 0 Posted February 8, 2018 Report Share Posted February 8, 2018 (edited) Wczoraj też zaktualizowałem standardowy soft i co ciekawe wszystko przebiegło bez problemów ale pojawily się chińskie krzaczki. Po zmianie języka w telefonie na angielski US i spowrotem na polski wrócił język angielski w zegarku. Co jest jeszcze ciekawsze przed aktualizacją wyświetlało mi się ID dzwoniącego. Amazfit BIP w wersji chinese. Edit: wróciły chińskie znaczki Wysłane z mojego Mi Note 3 przy użyciu Tapatalka Edited February 8, 2018 by Krzycho dodano zdanie Link to post Share on other sites
pawelg 8 Posted February 8, 2018 Report Share Posted February 8, 2018 (edited) Dnia 4.02.2018 o 22:50, stillo napisał: dużo osób pytało czy mogę lekko przerobić swoją tarczę. Poprzednia z powodu sekundnika mocno drenowała baterię. Został on usunięty. Czcionki poprawione na jak najbardziej czytelne przy słabym świetle https://amazfitwatchfaces.com/bip/view/?id=2264 Pozwolilem sobie spolszczyć tą tarczę w 100%, zmieniając DAY i MON na Dzień i Miesiąc: https://imgur.com/a/xc24k 669846735a777fda62984_packed.bin Edited February 8, 2018 by pawelg 1 Link to post Share on other sites
dubbik 0 Posted February 8, 2018 Report Share Posted February 8, 2018 (edited) Dnia 22.01.2018 o 23:26, bigl napisał: Jak nie jest skoro jest ? Jak najbardziej da się podłączyć Amazfit Pace (czyli tego okrągłego) do Mi Fit. Sam używam i działa. O ja Cię pierun! Faktycznie. Myślałem, że jak pierwszy raz mnie przekierowało do zainstalowania Amazfit Watch, to MiFit zostawiłem w spokoju. Teraz wróciłem do MiFita, ponownie kliknąłem w PACE i jest Dzięki za info. Edited February 8, 2018 by dubbik Link to post Share on other sites
d7ejkej 5 Posted February 8, 2018 Report Share Posted February 8, 2018 5 godzin temu, pawelg napisał: Pozwolilem sobie spolszczyć tą tarczę w 100%, zmieniając DAY i MON na Dzień i Miesiąc: https://imgur.com/a/xc24k 669846735a777fda62984_packed.bin Fajna robota Czy można było by wstawić odczyt tętna lub ikonę kiedy załączy się tryb monitoringu snu ? Link to post Share on other sites
fake4r 119 Posted February 8, 2018 Report Share Posted February 8, 2018 (edited) Na grupie fb są już screeny (na iOS) z 3.2.9 i FW .86 Edited February 8, 2018 by fake4r Link to post Share on other sites
d7ejkej 5 Posted February 8, 2018 Report Share Posted February 8, 2018 Na grupie fb są już screeny (na iOS) z 3.2.9 i FW .86Fakt jest już nowa wersja na App store ale już się boję ściągać po ostatniej aktualizacji na andka Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link to post Share on other sites
fake4r 119 Posted February 8, 2018 Report Share Posted February 8, 2018 No właśnie czytam i czytam wasze perypetie a u mnie normalnie wszystko przebiegło... Nie miałem tego błędu co większość osób. Nie wiem od czego to zależy. Link to post Share on other sites
szablix 6 Posted February 8, 2018 Report Share Posted February 8, 2018 42 minuty temu, fake4r napisał: Na grupie fb są już screeny (na iOS) z 3.2.9 i FW .86 Szkoda, że na androida nie wypuścili, w Google store nadal 3.2.8 Link to post Share on other sites
b4ko 0 Posted February 8, 2018 Report Share Posted February 8, 2018 Ktoś coś wie kiedy można się spodziewać ponownego update na androida? Link to post Share on other sites
d7ejkej 5 Posted February 8, 2018 Report Share Posted February 8, 2018 (edited) No i kicha nie aktualizowałem Mi Fit a zegarek mi się aktualizuje na iOS zaktualizował się fw do .86 i Mi Fit 3.2.9 i wszystko DZIAŁA Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edited February 8, 2018 by d7ejkej Link to post Share on other sites
cymek 0 Posted February 8, 2018 Report Share Posted February 8, 2018 Siema, podczas próby wgrania nowego FW mam na GB komunikat "element cannot be installed" - wie ktoś jak to ogarnąć? mam najnowszą wersję GB. Dodatkowo czy ktoś próbował logować się FB do MiFita z modem MrTomi? Bo mi się na tym wysypuje ;( Link to post Share on other sites
Kornikowaty 4 Posted February 8, 2018 Report Share Posted February 8, 2018 Masakra, nie wiem o co chodziło. Wczoraj po aktualizacji do nowego mifit 3.1.8 od Tomi opaska wróciła do pół-na-pół Polski-Chiński. Walczyłem różnymi mifit Toma i oryginalnymi ale za cholerę nie chciał się zaktualizować firmware do niższego. Dopiero po gadgetbridge, po wgraniu 9.49fw. I potem aktualizacja przez oryginalny mifit 3.2.7. Niestety na stale wskoczył chiński język w menu a po zmianie języka telefonu na angielski a potem na polski, znów wracał do chińskiego. Dopiero ponowne gadgetbridge i wgranie najnowszego fw toma +res a potem 3.2.8 Toma.Jakiś koszmar! Co się dzieje? Ostatni raz musiałem używać gadgetbridge może w listopadzie jak pierwszy raz polski soft wgrywalem!Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
b4ko 0 Posted February 8, 2018 Report Share Posted February 8, 2018 4 godziny temu, d7ejkej napisał: No i kicha nie aktualizowałem Mi Fit a zegarek mi się aktualizuje na iOS zaktualizował się fw do .86 i Mi Fit 3.2.9 i wszystko DZIAŁA Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Teraz czekać kiedy wejdzie na andka heh Link to post Share on other sites
rewqwer 10 Posted February 8, 2018 Report Share Posted February 8, 2018 @d7ejkej Jaką masz wersję zegarka International czy China? Bo na 4pda piszą że prawdopodobnie są jednak dwie wersje, to by było ciekawe. Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
pkonrad 591 Posted February 9, 2018 Report Share Posted February 9, 2018 (edited) @d7ejkej czyli rozumiem że na Mi Fit 3.2.9 I FW .86 wszystkie znane problemy z poprzedniej wersji apki i FW ustąpiły? Edited February 9, 2018 by pkonrad Link to post Share on other sites
rewqwer 10 Posted February 9, 2018 Report Share Posted February 9, 2018 Jest aktualizacja do Mi Fit 3.2.9 w google play, piszą, że naprawili drobne błędy:) Link to post Share on other sites
d7ejkej 5 Posted February 9, 2018 Report Share Posted February 9, 2018 7 godzin temu, rewqwer napisał: @d7ejkej Jaką masz wersję zegarka International czy China? Bo na 4pda piszą że prawdopodobnie są jednak dwie wersje, to by było ciekawe. Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Ja mam wersję International, a jest jeszcze wersja China. Link to post Share on other sites
pkonrad 591 Posted February 9, 2018 Report Share Posted February 9, 2018 Jest aktualizacja do Mi Fit 3.2.9 w google play, piszą, że naprawili drobne błędy:)U mnie jeszcze nie ma aktualizacji w Sklepie Play. Link to post Share on other sites
d7ejkej 5 Posted February 9, 2018 Report Share Posted February 9, 2018 1 godzinę temu, pkonrad napisał: [mention=45441]d7ejkej[/mention] czyli rozumiem że na Mi Fit 3.2.9 I FW .86 wszystkie znane problemy z poprzedniej wersji apki i FW ustąpiły? U mnie w wersji International na iOS Mi Fit i zegarek zaktualizowały się bez problemu, wszystko działa OK Link to post Share on other sites
rewqwer 10 Posted February 9, 2018 Report Share Posted February 9, 2018 (edited) Na 4pda piszą, że są jednak dwie wersje chińska i international, i niestety chińska będzie po chińsku... Aktualizuję, zobaczymy co będzie. Edited February 9, 2018 by rewqwer Link to post Share on other sites
pkonrad 591 Posted February 9, 2018 Report Share Posted February 9, 2018 (edited) Jeszcze takie spostrzeżenie mam. Po aktualizacji zegarka do wersji 3.2.7 od Mr.Tomi, pulsometr pokazuje jakieś błędne pomiary. Ja nie noszę zegarka przez cały dzień tylko zakładam w określonych godzinach. Wcześniej na starszym Mi Fit wykres pulsu wyglądał tak przy zegarku założonym od ok 6 rano do ok 15:00: Teraz na wersji 3.2.7 Mr.Tomi i FW. 70-PL wykres wygląda tak: gdzie ta prosta linia z plusem 64 ud./min zegarek leżał na biurku. W Mi Fit mam ustawione automatyczne wykrywanie pulsu. Czy u Was teraz też tak jest ? Edited February 9, 2018 by pkonrad Link to post Share on other sites
rewqwer 10 Posted February 9, 2018 Report Share Posted February 9, 2018 Po aktualizacji soft w zegarku V01.0.86 zegarek wersja china, zegarek niestety zostaje po chińsku, po przełączeniu telefonu na angielski jest angielski, lecz wraca chiński jak telefon jest po polsku. To potwierdza, że jest różnica pomiędzy wersjami china i international zegarka. Link to post Share on other sites
Krzycho 0 Posted February 9, 2018 Report Share Posted February 9, 2018 Szkoda bo też mam wersję chińską a w niektórych sklepach pisali nawet że po połączeniu z telefonem język zmienia się na angielski. Czyli trzeba będzie kombinować że zmianą softu na modyfikowany.Wysłane z mojego Mi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
tomurbanowicz 469 Posted February 9, 2018 Author Report Share Posted February 9, 2018 (edited) MiFit-3.2.9 oryginał - POBIERZ Edited February 9, 2018 by tomurbanowicz 2 Link to post Share on other sites
xiar 10 Posted February 9, 2018 Report Share Posted February 9, 2018 Czekam na Twoją modyfikację. Link to post Share on other sites
liarein 5 Posted February 9, 2018 Report Share Posted February 9, 2018 Zrobiłem update do 3.2.9 i jak na razie wszystko w porządku. Wróciłem z językiem polskim na telefonie. Zegarek działa. Także chyba w porządku. (mam wersje international) Link to post Share on other sites
Recommended Posts