tomurbanowicz

Amazfit BIP, oraz MiFit modyfikacje

Recommended Posts

Przed chwilą, szablix napisał:

@d7ejkej, no to jeszcze zabawniej się robi, czyli nie wiadomo co jest przyczyną takiego zachowania zegarka. Później jak będę miał czas to wrócę do 3.2.7 i za pomocą GB wgram sobie 1.0.40.lub 1.0.70 

Ja teraz zmieniam jezyk na EN i zaktualizuje do 1.0.80 Zobaczymy ?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minuty temu, d7ejkej napisał:

Ja teraz zmieniam jezyk na EN i zaktualizuje do 1.0.80 Zobaczymy ?

Ale przecież już masz 1.0.80 w zegarku to jak chcesz zaktualizować. ?? :D u mnie np mogłem nawet z poziomu mifita wgrać nową tarczę i synchronizacja przeszła bez problemu a zegarek jak stał tak stał :D

Edited by szablix

Share this post


Link to post
Share on other sites
Przed chwilą, szablix napisał:

Ale przecież już masz 1.0.80 w zegarku to jak chcesz zaktualizować. ?? :D

mam 1.0.70 wrodziłem i zaczął działać

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mam tylko chińską, a 2 szt. International dopiero idą z chin więc nie mam jak sprawdzić.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak czytam te wszystkie posty i aż się boję kiedy przyjdzie mój zegarek. Będzie trzeba się poważnie zastanowić co wgrać ;-)

A tak swoją drogą czy przed wgraniem czegoś nowego można zrobić backup tak na wszelki wypadek żeby zawsze móc wrócić do stanu z przed jakby coś poszło nie tak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do tego zniknęła informacja o czasie od ostatniego ładowania. Jest tylko procent baterii. 

Edited by liarein

Share this post


Link to post
Share on other sites

@liarein U mnie czas od ostatniego ładowania jest. Jak naładujesz zegarek to się pojawi, też kiedyś tak miałem.

Edited by rewqwer

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 minuty temu, fido napisał:

A tak swoją drogą czy przed wgraniem czegoś nowego można zrobić backup tak na wszelki wypadek żeby zawsze móc wrócić do stanu z przed jakby coś poszło nie tak.

Nie można i w zasadzie nie ma takiej potrzeby. Chyba ze xaomi zwblokuje możliwość downgrade

Edited by Pan Arek

Share this post


Link to post
Share on other sites

Potwierdzam Jak mamy 1.0.80 i połączymy z Mi Fit w wersji PL to przestaje działać pojawia się ekran z mojego postu. Wracam na 1.0.70 do 1.0.80 na ta chwile mi się nie zaktualizuje bo na iOS nie ma jeszcze tej wersji...

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wie ktoś skąd ściągnąć MI Fit na androida w poprzedniej wersji oryginał ?

Edited by d7ejkej

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aktualizacja:

Niestety po powrocie do mifita 3.2.7 i wgraniu FW PL 1.0.7.0 objawy identyczne. Czyli zegarek tylko działa jeśli w telefonie jest język ang. Przy języku polskim cały czas chce się łączyć :/ Czy osoby, które miały problem na 3.2.8 mają ten sam problem na 3.2.7 i 1.0.7 ? Czy tylko u mnie taki objaw się pojawił ? 

@tomurbanowicz, pozwolę sobie ponownie zadać pytanie czy z oryginalnego FW 1.0.7 plik gps też trzeba wgrywać czy pozostałe fw i res wystarczy jak wgram przez GB ?? A gps pominę ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

W pierwszym poście jest już najnowszy FW z wymuszonym PL oraz MrTomi-3.2.8-PL. 

Zalecam wrzucenie najpierw oryginalnego MiFit i po aktualizacji wrzucania MrTomi oraz FW przez GB.

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

 

i po aktualizacji wrzucania MrTomi

 

MrTomi z Fw czy bez?

 

edit: już zauważyłem, że jest tylko jedna wersja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma ktoś pomysł, dlaczego po powrocie do Mifita 3.2.7 i wgraniu FW PL 1.0.70. zegarek wyłącznie działa na języku angielskim w telefonie ? Przed aktualizacją do 3.2.8 i 1.0.8 nie było z tym problemu :/ 

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minuty temu, szablix napisał:

Ma ktoś pomysł, dlaczego po powrocie do Mifita 3.2.7 i wgraniu FW PL 1.0.70. zegarek wyłącznie działa na języku angielskim w telefonie ? Przed aktualizacją do 3.2.8 i 1.0.8 nie było z tym problemu :/ 

Rozgryzam na razie temat przełącznik języka w FW... Przestał działać ten, co używałem do tego momentu. Na razie dobrze działa w .80.

Edited by tomurbanowicz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now