CHRZ@NEK Posted October 4, 2017 Share Posted October 4, 2017 11 godzin temu, tomurbanowicz napisał: To jutro będzie Sro. Ale fotka by się przydała... Super! Dzięki!!! Teraz czekamy na spolszczenie miesięcy Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted October 4, 2017 Share Posted October 4, 2017 Ja nie mogę sobie poradzić z tym Gadgetbridge. Nie chce spakować mojego Mibanda, mało tego po wyjściu zapamiętał opaskę i nie można jej usunąć. Wszystkie próby zawiodły nawet czyszczenie ceche po deinstalacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted October 4, 2017 Author Share Posted October 4, 2017 (edited) Kolejna wersja (już beta) FW dla MiBand 2 z dniem tygodnia oraz miesiącem PL. Proszę o fotki. Mili_pro-beta.fw Edited October 4, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
CHRZ@NEK Posted October 4, 2017 Share Posted October 4, 2017 19 minut temu, tomurbanowicz napisał: Kolejna wersja (już beta) FW dla MiBand 2 z dniem tygodnia oraz miesiącem PL. Proszę o fotki. Mili_pro-beta.fw Miodzio Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted October 4, 2017 Author Share Posted October 4, 2017 Dnia 4.10.2017 o 11:01, CHRZ@NEK napisał: Miodzio Spróbuję jeszcze pozbyć się kropki i skrócić dzień tygodnia do 2 liter. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CHRZ@NEK Posted October 4, 2017 Share Posted October 4, 2017 15 minut temu, tomurbanowicz napisał: Spróbuję jeszcze pozbyć się kropki i skrócić dzień tygodnia do 2 liter. A mógłbyś przygotować też drugą wersję zawierającą same cyfry, np. 04.10.17 lub - jeżeli się zmieści - 04.10.2017? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted October 4, 2017 Author Share Posted October 4, 2017 Przed chwilą, CHRZ@NEK napisał: A mógłbyś przygotować też drugą wersję zawierającą same cyfry, np. 04.10.17 lub - jeżeli się zmieści - 04.10.2017? Za dużo z tym roboty, nie chcę mi się... Proszę zobaczyć czy będzie kropka w dacie. Mili_pro-beta2.fw Link to comment Share on other sites More sharing options...
CHRZ@NEK Posted October 4, 2017 Share Posted October 4, 2017 5 minut temu, tomurbanowicz napisał: Za dużo z tym roboty, nie chcę mi się... Proszę zobaczyć czy będzie kropka w dacie. Mili_pro-beta2.fw Szkoda A kropki w dacie już nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted October 4, 2017 Author Share Posted October 4, 2017 Nie ma, bo zależało mi na czytelności. Za chwilę skrócę dzień tygodnia do 2 liter. Pokaż jak będzie wyglądać. Moment... Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiar Posted October 4, 2017 Share Posted October 4, 2017 Nie ma, bo zależało mi na czytelności. Za chwilę skrócę dzień tygodnia do 2 liter. Pokaż jak będzie wyglądać. Moment...Jak mogę wgrać tę modyfikację do opaski? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rob8@int Posted October 4, 2017 Share Posted October 4, 2017 W jaki sposób zsynchronizować aktywności z googlefit lub endomondo? niby wszystko jest połaczone, ale nie synchronizuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
CHRZ@NEK Posted October 4, 2017 Share Posted October 4, 2017 (edited) Jak skrócisz dzień tygodnia, to da radę przesunąć trochę w lewo miesiąc? Wtedy będzie to jeszcze bardziej czytelne. Edited October 4, 2017 by CHRZ@NEK Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted October 4, 2017 Author Share Posted October 4, 2017 Wersja ze skrótem - dajcie fotkę (nie mam opaski niestety). Mili_pro-beta3.fw Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted October 4, 2017 Share Posted October 4, 2017 Jak to wgrać?Wysłane z mojego MI 4S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted October 4, 2017 Share Posted October 4, 2017 Dnia 3.10.2017 o 22:28, Rdzeniuch napisał: To jutro zarzucę w lepszym świetle. Potwierdzam, dzień po PL. Czekamy dalej Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted October 4, 2017 Author Share Posted October 4, 2017 1 minutę temu, emarcin napisał: Jak to wgrać? Wysłane z mojego MI 4S przy użyciu Tapatalka Podobnie jak w Amazfit - instrukcja w pierwszym poście. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CHRZ@NEK Posted October 4, 2017 Share Posted October 4, 2017 10 minut temu, tomurbanowicz napisał: Wersja ze skrótem - dajcie fotkę (nie mam opaski niestety). Mili_pro-beta3.fw Dzień jest skrócony, ale - tak jak już pisałem - przydałoby się przesunąć w lewo miesiąc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted October 4, 2017 Author Share Posted October 4, 2017 Dnia 4.10.2017 o 11:50, CHRZ@NEK napisał: Dzień jest skrócony, ale - tak jak już pisałem - przydałoby się przesunąć w lewo miesiąc. Z tym nie pójdzie tak łatwo... Póki co będę się trzymał 2 literowego dnia tygodnia - jest czytelnie IMO. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CHRZ@NEK Posted October 4, 2017 Share Posted October 4, 2017 2 minuty temu, tomurbanowicz napisał: Z tym nie pójdzie tak łatwo... Póki co będę się trzymał 2 literowego dnia tygodnia - jest czytelnie IMO. W sumie może tak pozostać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted October 4, 2017 Share Posted October 4, 2017 I doopa po aktualizacji nie mogę połączyć się z opaską Działa mi band blokował Wysłane z mojego MI 4S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted October 4, 2017 Share Posted October 4, 2017 A mi nikt nie pomoże? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted October 4, 2017 Author Share Posted October 4, 2017 Jeszcze powstawiam PL znaki w nazwach dni tygodnia i miesięcy, może jeszcze dzisiaj wieczorem zamieszczę. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
roger09 Posted October 4, 2017 Share Posted October 4, 2017 (edited) tomurbanowicz a jaki numer w nazwie ma Twoja podstawowa tarcza tylko ze spolszczeniem a reszta oryginalna ? Bo sporo ich ostatnio było i się pogubiłem ta najstarsza np V1 będzie pasowała do nowego softu 9.14. ? Edited October 4, 2017 by roger09 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rob8@int Posted October 4, 2017 Share Posted October 4, 2017 4 godziny temu, rob8@int napisał: W jaki sposób zsynchronizować aktywności z googlefit lub endomondo? niby wszystko jest połaczone, ale nie synchronizuje Ktoś pomoże? Link to comment Share on other sites More sharing options...
woyto Posted October 4, 2017 Share Posted October 4, 2017 3 godziny temu, roger09 napisał: tomurbanowicz a jaki numer w nazwie ma Twoja podstawowa tarcza tylko ze spolszczeniem a reszta oryginalna ? Bo sporo ich ostatnio było i się pogubiłem ta najstarsza np V1 będzie pasowała do nowego softu 9.14. ? V4 sprawdź. 3 godziny temu, rob8@int napisał: Ktoś pomoże? Wszystko działa prawidłowo przy instalacji zgodnej z instrukcją. Mówię o Google fit i opasce Huami BIP, w Google Fit widać dane o śnie, a co do kroków to jest niewielka różnica z tym co pokazuje MiFit, ale i tak widać zaimportowane pozycje z MiFita. Swoją drogą, dlaczego ten temat jest o dwóch opaskach? Trochę syf się zrobił i nawałnica pytań w temacie (większości niepotrzebnych bo są instrukcje) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted October 4, 2017 Author Share Posted October 4, 2017 (edited) Finished! Finalna wersja PL MiBand 2 (niestety na tą chwilę bez PL znaków, bo brakuje miejsca w tablicy). Mili_pro-tomi.fw 12 godzin temu, woyto napisał: Swoją drogą, dlaczego ten temat jest o dwóch opaskach? Trochę syf się zrobił i nawałnica pytań w temacie (większości niepotrzebnych bo są instrukcje) Rozbudowuję temat, jak udało się z tłumaczeniem FW Mi Band 2 Edited October 5, 2017 by tomurbanowicz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted October 4, 2017 Author Share Posted October 4, 2017 4 godziny temu, roger09 napisał: tomurbanowicz a jaki numer w nazwie ma Twoja podstawowa tarcza tylko ze spolszczeniem a reszta oryginalna ? Bo sporo ich ostatnio było i się pogubiłem ta najstarsza np V1 będzie pasowała do nowego softu 9.14. ? Spróbuj ostatecznej (jest w poście podstawowym na pierwszej stronie). Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted October 4, 2017 Share Posted October 4, 2017 42 minuty temu, tomurbanowicz napisał: Finished! Finalna wersja PL MiBand 2 (niestety na tą chwilę bez PL znaków, bo brakuje w tablicy). Co nowego jest w tej wersji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted October 4, 2017 Author Share Posted October 4, 2017 Beta była tylko częściowo przetłumaczona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted October 5, 2017 Author Share Posted October 5, 2017 (edited) Propozycja wymiany ikonki od poczty w powiadomieniach zegarka: BTW: Macie powiadomienia MMS w zegarku? Edited October 5, 2017 by tomurbanowicz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
roger09 Posted October 5, 2017 Share Posted October 5, 2017 Mnie się podoba ta nowa ikonka z Gmaila. Ale mam inny problem. Otóż po instalacji tego najnowszego FW i tarcz z pierwszego postu nie wyświetla pogody na tarczach. W menu zegarka normalne jest ale na tarczach nie ma. Też tak macie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ImperialBoRo Posted October 5, 2017 Share Posted October 5, 2017 Po aktualizacji MiFit 3.1 V2 mod by Tomi powiadomienia pojawiają się na MiBandzie 2 z kilkusekundowym opóźnieniem. Downgrade softu i instalacja zmodowanego MiFit 3.0.8 naprawia ten problem. W obu wersjach klikając w odblokowywanie telefonu zegarkiem powoduje crash aplikacji i nie da się ustawić odległość przy jakiej telefon pozwala się odblokować przez opaskę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted October 5, 2017 Author Share Posted October 5, 2017 (edited) 56 minut temu, ImperialBoRo napisał: Po aktualizacji MiFit 3.1 V2 mod by Tomi powiadomienia pojawiają się na MiBandzie 2 z kilkusekundowym opóźnieniem. Downgrade softu i instalacja zmodowanego MiFit 3.0.8 naprawia ten problem. W obu wersjach klikając w odblokowywanie telefonu zegarkiem powoduje crash aplikacji i nie da się ustawić odległość przy jakiej telefon pozwala się odblokować przez opaskę. Przeczytaj pierwszy post dotyczący odblokowywania BT. 1 godzinę temu, roger09 napisał: Mnie się podoba ta nowa ikonka z Gmaila. Ale mam inny problem. Otóż po instalacji tego najnowszego FW i tarcz z pierwszego postu nie wyświetla pogody na tarczach. W menu zegarka normalne jest ale na tarczach nie ma. Też tak macie ? Tarcz z pogodą nie ruszałem, więc to może przejściowy problem. Na moim screenie z tarczą pogodową jest pogoda. Właśnie sprawdziłem - u mnie na wszystkich tarczach z pogodą pogoda jest. Spróbuj pogrzebać w MiFit - odśwież pogodę, itd. EDYCJA: No, zdecydowanie czytelniej z nową ikonką. Edited October 5, 2017 by tomurbanowicz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
roger09 Posted October 5, 2017 Share Posted October 5, 2017 (edited) Grzebałem w Mi Fit i lipa. Ale na 3.0.8 działa dobrze coś mi na tym 3.1.0 nie chodzi. Więc zostaje na razie na 3.0.8 wielkich różnic chyba nie ma. Edited October 5, 2017 by roger09 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted October 5, 2017 Author Share Posted October 5, 2017 Przed chwilą, roger09 napisał: Grzebałem w Mi Fit i lipa. Ale na 3.0.8 działa dobrze coś mi na tym 3.1.0 nie chodzi. Więc zostaje na razie na 3.0.8 Ja używam mojego najnowszego MODa i jest OK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts