slawkos Posted January 10, 2018 Share Posted January 10, 2018 Witam To mój pierwszy post witam wszystkich użytkowników forum. Jestem od niedawna posiadaczem amazfit bip na razie zainstalowałem spolszczenie i działa super. Mam prośbę czy mógłby któryś z Panów dokonać zmian na tarczy (tarcza w załączniku) i wrzucić na forum. Chodzi mi o zmienienie kolejności: godzina z prawej strony, a data, kroki z lewej. Ewentualnie zamiast kroków bateria w procentach i bluetooth (jest czy niema połączenia). Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted January 10, 2018 Author Share Posted January 10, 2018 Tu masz duży wybór tarcz: https://amazfitwatchfaces.com/ Dnia 7.01.2018 o 00:23, Llk napisał: Dzięki tomurbanowicz za znakomitą robotę. Jakże przyjemnie korzysta się z zegarka po polsku. Natomiast zastanawiam się nad tłumaczeniem które pojawia się w momencie przerwania treningu - kon i kontynuow? Wygląda to bardzo dziwnie i na początku zupełnie nie wiedziałem o co chodzi. Tak się zastanawiałem, czy nie można by tych komend zamienić na krótsze które się zmieszczą na przyciskach, i będą trochę zgrabniej wyglądać np: "stop" i "dalej"? stop ma 4 znaki, a mogę tylko 3 wpisać. Może robić stp? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szerszen91 Posted January 10, 2018 Share Posted January 10, 2018 Witam. Na którym firmware trzyma długo bateria w zegarku ? Aktualnie mam 1.0.27 i słabo to wygląda Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamuadamu Posted January 10, 2018 Share Posted January 10, 2018 26 minut temu, Szerszen91 napisał: Witam. Na którym firmware trzyma długo bateria w zegarku ? Aktualnie mam 1.0.27 i słabo to wygląda 0.0.9.40 i mam obecnie 58% / 21 dni od ostatniego ładowania (10 dni z tarczą bez sekundnika, 11 tarcza z sekudnikiem), używane wyłącznie jako zegarek i kilkanaście powiadomień dziennie; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szerszen91 Posted January 10, 2018 Share Posted January 10, 2018 16 minutes ago, adamuadamu said: 0.0.9.40 i mam obecnie 58% / 21 dni od ostatniego ładowania (10 dni z tarczą bez sekundnika, 11 tarcza z sekudnikiem), używane wyłącznie jako zegarek i kilkanaście powiadomień dziennie; A można wrócić wstecz z firmware ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ky0sHiR0 Posted January 10, 2018 Share Posted January 10, 2018 Czy nadal nie da się nic zrobić ze znikającą pogodą na tarczach ? Używam Notify Amazfit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted January 11, 2018 Author Share Posted January 11, 2018 (edited) 9 godzin temu, Szerszen91 napisał: A można wrócić wstecz z firmware ? O jeden numer wstecz (na raz) jeszcze bym próbowałem, o już więcej bym nie ryzykował. Poprawiłem tłumaczenia w najnowszych wersjach FW (stabilna i beta). Edited January 11, 2018 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiar Posted January 11, 2018 Share Posted January 11, 2018 Czy nadal nie da się nic zrobić ze znikającą pogodą na tarczach ? Używam Notify Amazfit.U mnie ostatnio też coś często znika pogoda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ky0sHiR0 Posted January 11, 2018 Share Posted January 11, 2018 2 godziny temu, xiar napisał: 10 godzin temu, Ky0sHiR0 napisał: Czy nadal nie da się nic zrobić ze znikającą pogodą na tarczach ? Używam Notify Amazfit. U mnie ostatnio też coś często znika pogoda. A na jaki interwał odświeżania masz ustawioną pogodę ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted January 11, 2018 Author Share Posted January 11, 2018 (edited) 4 godziny temu, tomurbanowicz napisał: O jeden numer wstecz (na raz) jeszcze bym próbowałem, o już więcej bym nie ryzykował. Chociaż mnie się udało wrócić z .43 beta do .26 stabilnej ("na raz", najpierw RES, potem FW). Edited January 11, 2018 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiar Posted January 11, 2018 Share Posted January 11, 2018 Dlaczego wróciłeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted January 11, 2018 Author Share Posted January 11, 2018 1 minutę temu, xiar napisał: Dlaczego wróciłeś? Powiadomienia nie są jeszcze dopracowane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiar Posted January 11, 2018 Share Posted January 11, 2018 A na jaki interwał odświeżania masz ustawioną pogodę ?W Mi Fit jest opcja ustawienia interwału? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted January 11, 2018 Author Share Posted January 11, 2018 Napisałem programik do zmiany daty z formatu mm/dd na dd/mm - może komuś się przyda jak używa EN wersji FW. date.zip Użycie jest banalnie proste: 1. Rozpakować program. 2. Do folderu z programem wrzucić FW. 3. Uruchomić cmd a następnie date firmware.fw i enter (w miejsce firmware.fw podać swój FW). BTW: pojawiły się u mnie dodatkowe tarcze w MiFit bez VPN. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebekb Posted January 11, 2018 Share Posted January 11, 2018 Dnia 9.01.2018 o 15:15, [email protected] napisał: Też zmierzam do tego zeby eksportować do Endomondo, niestety mifitexporter tworzy plik, którego Endomondo nie chce importować. Spróbuj tego: https://drive.google.com/open?id=1XoJQWMGIsXBPo0iJ-7YRYGLVNbbO7E5s U mnie działa, jedynie tętno źle przerzuca (do połowy dystansu i źle przypisane). To już lepsze jest Notify & Fitess i eksport do ".tcx", Strava etc, bezpłatnie w wersji testowej 10 razy można eksportować lub można za parę złotych wykupić dożywotnio tą funkcję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukaszlukasz Posted January 11, 2018 Share Posted January 11, 2018 Tylko jedna nowa.Ale zawsze coś, i dodali ostrzeżenie że te tarcze bardziej zużywają baterię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted January 11, 2018 Share Posted January 11, 2018 1 godzinę temu, sebekb napisał: Spróbuj tego: https://drive.google.com/open?id=1XoJQWMGIsXBPo0iJ-7YRYGLVNbbO7E5s U mnie działa, jedynie tętno źle przerzuca (do połowy dystansu i źle przypisane). To już lepsze jest Notify & Fitess i eksport do ".tcx", Strava etc, bezpłatnie w wersji testowej 10 razy można eksportować lub można za parę złotych wykupić dożywotnio tą funkcję. Wielkie dzięki. Teraz plik jest czytelny. ?Niestety tetno jest tylko do 30 min treningu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ky0sHiR0 Posted January 11, 2018 Share Posted January 11, 2018 9 godzin temu, xiar napisał: 11 godzin temu, Ky0sHiR0 napisał: A na jaki interwał odświeżania masz ustawioną pogodę ? W Mi Fit jest opcja ustawienia interwału? Wybacz, myślałem, że używasz Notify bo sam o nim wspominałem. W apce można ustawić od 30 min do 12 h interwału + dostawca pogody Yahoo Weather lub Openweather Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted January 12, 2018 Author Share Posted January 12, 2018 Najnowsza beta FW-0.1.0.45 PL jest już w pierwszym poście. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted January 13, 2018 Share Posted January 13, 2018 Ten FW w oryginalnej wersji jest w najnowszej wersji beta Mi Fit 3.2.5.1 ?? https://www.apkmirror.com/apk/anhui-huami-information-technology-co-ltd/mi-fit/mi-fit-3-2-5-1-release/mi-fit-3-2-5-1-android-apk-download/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted January 13, 2018 Share Posted January 13, 2018 Tak. Jest również nowa opcja - przypomnienia. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted January 13, 2018 Author Share Posted January 13, 2018 Jak działają przypomnienia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted January 13, 2018 Share Posted January 13, 2018 Nie wiem nie testowałem, nie instalowałem tej wersji bo szczerze mówiąc czekam na Twojego moda Widziałem tylko na grupie fb ktoś powrzucał screeny to możesz sobie tam zobaczyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mswiniuch Posted January 13, 2018 Share Posted January 13, 2018 Ciekawa tarcza. Zastanawiałem się jak to zrobili że data przesuwa się po ekranie - ciekawie to rozwiązali Może ktoś sie pokusi o przetłumaczenie... https://amazfitwatchfaces.com/watchface/watchface/view/?id=1046 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiar Posted January 13, 2018 Share Posted January 13, 2018 Też mnie zaciekawiła ta tarcza i o to samo prosiłem w temacie o tarczach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mswiniuch Posted January 13, 2018 Share Posted January 13, 2018 O faktycznie. Dawno tam nie zaglądałem. Konstrukcja tarczy jest w sumie banalna tylko jest trochę zabawy z rysowaniem napisów. No i miesiące mają zrobione tylko do połowy roku a potem nie wiem co będzie. Chyba zakładają że pól roku z jedną tarczą to dość Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiar Posted January 13, 2018 Share Posted January 13, 2018 U mnie po aktualizacji do FW-0.1.0.45, poprawiło się działanie pogody. Nie ma jak poprzednio problemów z wyświetlaniem temperatury. Link to comment Share on other sites More sharing options...
woyto Posted January 13, 2018 Share Posted January 13, 2018 Jak wejść w wykres tętna podczas snu? Raz udało mi się to zobaczyć, a teraz nie wiem jak trafić do tych informacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
kodipar78 Posted January 13, 2018 Share Posted January 13, 2018 (edited) Dnia 10.01.2018 o 20:52, Szerszen91 napisał: Witam. Na którym firmware trzyma długo bateria w zegarku ? Aktualnie mam 1.0.27 i słabo to wygląda Używałem 1.0.43 i miałem 20% i 32 dni od ostatniego ładowania. 8 godzin temu, tomurbanowicz napisał: Jak działają przypomnienia? Przypomnienia testowałem pojedyncze po kilku minutach. Fajna opcja i mi się na pewno przyda. Niestety oficjalną apkę muszę wyrzucić i wrócić do moda Toma, bo nieskutecznie kolejny raz aktualizuje GPS. Wkurza mnie to. CO DO NOWEGO SOFTU 1.0.45 JEST SPORY PLUS - po wejściu w status, zmierzeniu tętna i wyjściu "maźnięciem" diody gasną. 6 godzin temu, mswiniuch napisał: Ciekawa tarcza. (...) Może ktoś sie pokusi o przetłumaczenie... Ciekawa. Już miałem ochotę spróbować swoich sił, ale miesiące są tylko do września. Moja wiedza jest zbyt mała by ogarnąć cały rok. Edited January 13, 2018 by kodipar78 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted January 13, 2018 Share Posted January 13, 2018 Potwierdzam. GPS aktualizuje się z, niepowodzeniem. Powiadomienia fajnie działają. Czekamy na moda od toma Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mswiniuch Posted January 14, 2018 Share Posted January 14, 2018 Jest wersja stabilna 3.2.5 https://4pda.ru/forum/index.php?s=&showtopic=596501&view=findpost&p=69172001 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted January 14, 2018 Share Posted January 14, 2018 Nie da się pobrać pliku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted January 14, 2018 Author Share Posted January 14, 2018 (edited) A w nim FW 0.1.0.44 Edited January 14, 2018 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted January 14, 2018 Share Posted January 14, 2018 Udało się komuś pobrać stabilną wersję 3.2.5 i mógłby udostępnić jakiś działający link do pobrania apki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted January 14, 2018 Author Share Posted January 14, 2018 Ja pobrałem, ale nie mam czasu na moda. Mogę udostępnić oryginał. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts