Dukee Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 Podobno restart zegarka po zainstalowaniu nowego firmware rozwiązuje problem drenażu baterii. Tak przynajmniej piszą na FB. Czy ktoś może to potwierdzić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiar Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 Bo ja nie mam zegarka, robiłem na na "sucho", więc jak ktoś wrzuci to proszę o fotkę, wtedy to dopasuję.Ostatnie cyfry kroków i dystansu, są za blisko ramki. Tak na marginesie, to jak bateria będzie tak trzymała, to spokojnie wytrzyma trzy miesiące i zostanie jeszcze 10%. Zegarek ładowany 6 dni temu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted December 3, 2017 Author Share Posted December 3, 2017 8 minut temu, xiar napisał: Ostatnie cyfry kroków i dystansu, są za blisko ramki. Dobrze byłoby dobić kroków do 5 cyferek Dasz jakoś radę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
emarcin Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 Dla chętnych wersja z PL z najnowszym FW w MiFit: https://yadi.sk/d/0g_ry9wW3QFc4QCzym różni się ta wersja od tej z pierwszego posta?Wysłane z mojego MI 4S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted December 3, 2017 Author Share Posted December 3, 2017 (edited) 2 minuty temu, emarcin napisał: Czym różni się ta wersja od tej z pierwszego posta? Tym, że da się przez nią wrzucić najnowszy FW na zegarek Coś Chińczycy przyblokowali i nie można jak poprzednio instalować przez GB/Notfiy. Wersja MrTomi z pierwszego posta ta najnowsza ma wyłączone wymuszanie aktualizacji FW. Edited December 3, 2017 by tomurbanowicz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiar Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 Dobrze byłoby dobić kroków do 5 cyferek Dasz jakoś radę? Dzisiaj raczej nie, pogoda nie zachęca do spaceru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PeWo Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 Tylko z notify udaje mi się skonfigurować powiadomienia. Testuję Notify & Fitness for Amazfit, niestety aby zobaczy treść powiadomień trzeba wykupić wersję Pro. Czy faktycznie to działa i daje się nawet skonfigurować wibracje? Czy warto w tą appke inwestować, czy może lepiej np Tools & Amazfit? Powiadomienie bardzo szybko znika, da się gdzieś skonfigurować tak, aby ostatnie wyświetlało się dłużej lub do momentu przeczytania / reakcji? PS. W SMSach widzę treść, ale nie ma adresata, tak ma być? PS2. Jak działają domyślnie powiadomienia mając tylko MiFit? Widać treść np w WhatsApp? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sugnuf Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 (edited) 29 minutes ago, tomurbanowicz said: Dobrze byłoby dobić kroków do 5 cyferek Dasz jakoś radę? Prosze, oto tarcza, liczba kroków 13617, odległość to 17.47. Dodatkowo jakieś dziwne kolorowe kropki na ikonkach w lewym góry rogu. Edited December 3, 2017 by sugnuf 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbrzuch Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 najnosza wersja po spakowaniu bin - generuje preview ekranu: ) AmazfitBipTools (2).7z Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted December 3, 2017 Author Share Posted December 3, 2017 1 minutę temu, pbrzuch napisał: najnosza wersja po spakowaniu bin - generuje preview ekranu: ) Ja z tego korzystałem, ale widać nie działa w 100% jak trzeba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbrzuch Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 1 minutę temu, tomurbanowicz napisał: Ja z tego korzystałem, ale widać nie działa w 100% jak trzeba. działa dobrze - tylko trzeba zrobić -2 na X i Y bo ramka zegarka nachodzi na wyświetlacz. wystarczy robić na 174X174. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted December 3, 2017 Author Share Posted December 3, 2017 (edited) OK, u mnie na "sucho" jest dobrze, sprawdźcie na zegarku (i zróbcie fotkę): digit3-PL-tomi_2.bin Edited December 3, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
sugnuf Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 10 minutes ago, tomurbanowicz said: OK, u mnie na "sucho" jest dobrze, sprawdźcie na zegarku: digit3-PL-tomi_2.bin Ciągle obcina Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted December 3, 2017 Author Share Posted December 3, 2017 4 minuty temu, sugnuf napisał: Ciągle obcina A teraz? digit3-PL-tomi_3.bin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dukee Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 6 godzin temu, lwajer napisał: Mi fit od wersji 3.1.6 caly czas wybudza telefon procesem loc weather da sie cos z tym zrobic? Jak to sprawdziłeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lwajer Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 14 minut temu, Dukee napisał: Jak to sprawdziłeś? Apka wakelock detector Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 fajny ten nowy WatchFace od razu generuje grafikę, nie trzeba wgrywać do zegarka żeby zobaczyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
lwajer Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 To jak? Jest jakas rada na to wybudzanie mi fit? Link to comment Share on other sites More sharing options...
seb11_11 Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 (edited) 51 minut temu, Gawronnek napisał: fajny ten nowy WatchFace od razu generuje grafikę, nie trzeba wgrywać do zegarka żeby zobaczyć Możesz udostępnić tą tarczę, jest idealna Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Edited December 3, 2017 by mrosi Po co przewalasz cały cytowany post, łącznie z obrazkiem...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 to dzieło Toma, ja tylko dokonałem 2 zmian, pod swoim kątem digit3-PL-tomi_packed.bin Link to comment Share on other sites More sharing options...
seb11_11 Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 to dzieło Toma, ja tylko dokonałem 2 zmian, pod swoim kątemdigit3-PL-tomi_packed.binToma pobrałem ale wolę odwroconą datęWysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sugnuf Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 53 minutes ago, tomurbanowicz said: A teraz? digit3-PL-tomi_3.bin Teraz cyfry są całe, ale tak jak seb11_11 przydała by się jeszcze data w formacie dzien-miesiąc Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted December 3, 2017 Author Share Posted December 3, 2017 To poproście kolegę Gawronnka, ja preferuję taką datę jak udostępniłem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukaszlukasz Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 fajny ten nowy WatchFace od razu generuje grafikę, nie trzeba wgrywać do zegarka żeby zobaczyćPlus to http://amazfitwatchfaces.com/view.htmlI można na bieżąco podglądać zmiany, brakuje tylko żeby w przeglądarce można byŁo na bieżąco edytować json i podgląd był na żywo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 ale ten podgląd przez stronę już nie potrzebny, masz od razu gotową grafikę, nic więcej nie musisz robić Link to comment Share on other sites More sharing options...
sugnuf Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 13 minutes ago, tomurbanowicz said: To poproście kolegę Gawronnka, ja preferuję taką datę jak udostępniłem. Właśnie sprawdziłem jego wersję. Data tak jak chciałem, reszta praktycznie jak w Twojej (poza nazwa dnia w długiej formie i kolorze). Natomiast ciągle w Twojej wersji jest problem z ikonkami w lewym górnym rogu - tzn nie są one jedolite, wersja Gawronnka ma poprawiony ten mankament. W każdym razie dzięki za tarczę ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 14 minut temu, tomurbanowicz napisał: To poproście kolegę Gawronnka, ja preferuję taką datę jak udostępniłem. mam nadzieję, że się nie gniewasz że grzebie w Twoich tarczach, są super ale czasami coś przerobię pod siebie, np. temperatury bieżącej nie potrzebuje , bo mam faktyczna z MiHome (czujnik za oknem, może kiedyś podłącza Bipa tak jak dużego brata do tej aplikacji, wtedy to będzie miało sens) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted December 3, 2017 Author Share Posted December 3, 2017 5 minut temu, Gawronnek napisał: mam nadzieję, że się nie gniewasz że grzebie w Twoich tarczach Nie, no coś Ty Korzystajcie, modyfikujcie do woli. Nie bardzo wiem o co chodzi z ikonka w lewym górnym rogu w mojej tarczy... U mnie jest OK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 było kilka kropek w innym kolorze, w swojej wersji usunąłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
IXTEC Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 2 godziny temu, Gawronnek napisał: ale ten podgląd przez stronę już nie potrzebny, masz od razu gotową grafikę, nic więcej nie musisz robić No niestety dla mnie słabo ten podgląd działa. Źle skaluje niektóre grafiki. Co do cyfr blisko krawędzi - podejrzewam, że aby skompensować pewne niedoskonałości montażu te 2pix po każdym boku trzeba przeznaczyć na zmarnowanie. Możliwe, że u kogoś będzie to jeden u kogo innego 2 piksele ucięte - taki koszt dopasowania ramki ograniczającej pole widzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted December 4, 2017 Author Share Posted December 4, 2017 (edited) Wpadłem na pomysł, aby zrobić taki format godzin bez zera na początku (do godziny 10), tzn. żeby nie była godzina 08:15, tylko 8:15. Tak patrzę teraz sobie na mojego zastępczego "sikora" i tak właśnie na nim jest - moim zdaniem wygląda to lepiej digit3-PL-tomi_4.bin i status baterii przy 2 kreskach na czerwono: (chyba, że czerwony dać dopiero przy jednej kresce?). 11 godzin temu, Gawronnek napisał: było kilka kropek w innym kolorze, w swojej wersji usunąłem O jakie kropki chodzi? Nie bardzo rozumiem. Edited December 4, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted December 4, 2017 Share Posted December 4, 2017 Chyba o te BTW. Panowie i Panie jak tam nowy FW? Warto wgrywać? Jestem na 0.59 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiar Posted December 4, 2017 Share Posted December 4, 2017 BTW. Panowie i Panie jak tam nowy FW? Warto wgrywać? Jestem na 0.59Przyłączam się do pytania Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted December 4, 2017 Author Share Posted December 4, 2017 (edited) 2 godziny temu, fake4r napisał: Chyba o te Aa.. Ich to już nie ma, były tylko chyba w pierwszych tarczach. Podobno przez Gadget Bridge 0.22.5 można wrzucić najnowszy FW. Edited December 4, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted December 4, 2017 Share Posted December 4, 2017 Jest takie info w change log nawet. Ja się waham na razie nie wiem jak ten nowy FW się sprawuje i jak jest z ewentualnym powrotem na .59 w razie gdyby coś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts