tomurbanowicz Posted December 2, 2017 Author Share Posted December 2, 2017 (edited) Dla chętnych wersja z PL z najnowszym FW w MiFit: https://yadi.sk/d/0g_ry9wW3QFc4Q Edited December 2, 2017 by tomurbanowicz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PeWo Posted December 2, 2017 Share Posted December 2, 2017 (edited) Po dniu z BIPem mam kilka pytań do Was. 1. Jakim programem konfigurujecie swoje zegarki? U mnie pojawił się problem z "multikonfigurowaniem", mając MiFit, GadgetBridge, doinstalowałem Notify&Fitnes, efekt jest taki, ze nie działają mi powiadomienia. 2. Po kolejnej kombinacji odinstalowania i przeklikania opcji (usunąłem appki z notify) okazało się, że zegarek reaguje też na opcje w GB dla MiBand2 (np. podświetlenie po ruchu nadgarstka). Udało mi się ustawić powiadomienia bez treści... tak jakby obsługa MiBand2 przejęła kontrolę. 3. Kombinacje, których mam już dość... i nie umiem ustawić tak aby powiadomienia po prostu działały z wyświetlaniem treści. Co zrobić aby przywrócić wszystko do stanu wyjściowego i mieć normalnie (treść + autor) działające powiadomienia? 4. Rozumiem, że treści powiadomień nie obsługują pl znaków. W GB da się ustawić dla MiBand2 opcję zamiany na bezogonkowe znaki. Tyle, że to opcje dla opaski, i mieszają w przypadku zegarka, da się inaczej? Pozdrawiam. Edited December 2, 2017 by PeWo Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted December 2, 2017 Share Posted December 2, 2017 Kolego trochę przekombinowales. Proponuję usunąć wszystkie apki i wyczyścić pozostałości po nich. Zainstalować mifit + notify lub wykupić tools Amazfit bo obydwie apki zmieniają pl znaki na litery bez ogonkow (zamiast pytajnikow jak to jest w mifit). A gadgerbridge pewnie większość ludzi i w tym ja używam tylko do wrzucania tarcz i fw i do niczego więcej. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted December 2, 2017 Share Posted December 2, 2017 Ja nie używam gadgerbridge, bo Notify robi wszystko co trzeba, nie wiem czemu się tak upadłościowe na niegoRedmi Note 4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiar Posted December 2, 2017 Share Posted December 2, 2017 Jak wgrywasz fw przez notify? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjkielce Posted December 2, 2017 Share Posted December 2, 2017 mam notify i zakupylem wersje pro ale ciagle zmienia sie na darmowa, moze znacie rozwiazanie tego problemu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbrzuch Posted December 2, 2017 Share Posted December 2, 2017 wariacja apple watch nike edition Nike_v_1.4.bin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted December 2, 2017 Share Posted December 2, 2017 ProszęRedmi Note 4X 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiar Posted December 2, 2017 Share Posted December 2, 2017 Zainstalowałeś może nowe fw przez notify? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PeWo Posted December 2, 2017 Share Posted December 2, 2017 2 hours ago, Gawronnek said: Ja nie używam gadgerbridge, bo Notify robi wszystko co trzeba, nie wiem czemu się tak upadłościowe na niego Dlaczego - patrz tutorial. Nadal nie działają mi notyfikacje z WhatsApp... ponawiam pytania z mojego poprzedniego posta. Tak odinstalowałem wszystko i na nowo zainstalowałem GB + Ffw i res, do tego MiFit, nic to nie dało. Jest jakiś Hard Reset zegarka? Chciałbym po prostu mieć MiFit i działający zegarek z powiadomieniami Taki zestaw na prezent dla osoby nietechnicznej, która będzie tego po prostu używać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted December 2, 2017 Share Posted December 2, 2017 (edited) 2 godziny temu, xiar napisał: Zainstalowałeś może nowe fw przez notify? Nie, bo Notify sprawdza poprawność i nie chciał instalować @PeWo tutorial był poddany zanim Notify miało ta funkcje, Notify robi to szybko i bezpiecznie, ale każdy wybiera co mu pasuje Dlaczego zakładasz że to wina zegarka, na 100% to wina telefonu, za dużo kombinowała i zostały jakieś śmieci. Powtórz operacje wyczyść dane aplikacji, odinstaluj, i za instaluj od nowa, za którymś razem może wskoczy. Redmi Note 4X Edited December 2, 2017 by mrosi Czy Ty musisz dodawać tyle pustych wierszy w każdym wpisie...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pbrzuch Posted December 2, 2017 Share Posted December 2, 2017 jakie zmiany wnosi n&f 4.27.7? nie moge namierzyć changeloga thx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted December 2, 2017 Share Posted December 2, 2017 Last changelogNEW VERSION 4.28.1- Added dark/light app theme- Added track workout without phone (Mi Band 2 only)- Added custom Russian firmware support (Mi Band 2)- Updated translations- Fixed bugsRedmi Note 4X 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
IXTEC Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 (edited) Dalsza ewolucja mojej tarczy w oparciu o tarcze TOMI - poprawiłem czytelność czcionek i napisów. Zegar został wycentrowany w pionie względem panelu frontowego. Robocze dni tygodnia są w kolorze żółtym. 01A0 - zmieniona została ikona BT (niebieska dla połączenia i czerwona przy jego braku), poprawki przy kaloriach bo justowanie wcześniej nieco się nie sprawdzało. Pogoda nieco przesunięta aby nie wchodziła w kolizję z symbolem stopnia przy temperaturze (gdy będą -20/-22* - a przecież zima To ucinanie znaków po bokach jest mniej problematyczne niż się wydaje - zapasu jest po 1 pix i widać, że np. mój ekran jest przesunięty w prawo - minuty lekko ścięte. Duże czcionki kiedyś spróbuję zwęzić ale na razie zauważam, że dyskomfort jest na tyle mały, że nie chcę psuć bardzo ładnych proporcji tych czcionek. IXTEC01A0.bin Edited December 3, 2017 by IXTEC aktualizacja Link to comment Share on other sites More sharing options...
artur.sk Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 (edited) 17 godzin temu, Gawronnek napisał: Proszę Skąd u Ciebie jest opcja wgrywania Custom watch-face. U mnie jej nie ma. Edited December 3, 2017 by mrosi Po co przewalasz cały cytowany post, łącznie z obrazkami...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateuszw Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 Pojawił się nowy GB (0.22.5), który wspiera wgrywanie najnowszego firmware. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dukee Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 (edited) Na nowym firmware bateria znowu szaleje. Póki co boję się wracać do wersji poprzedniej, ale już żałuję instalacji... ;-). Po nocy z 47 jest juz 34 Mam tarczę bez sekund. Pewnie później spróbuję wrócić do wersji wcześniejszej. Zainstalowałem przez najnowszego mifit Tomi. Edit: Wróciłem do fw ...59 przez gadgetbridge. Najpierw wgrałem res, następnie fw. Wygląda na to, że res jest ten sam, co w poprzedniej wersji. Edited December 3, 2017 by Dukee Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiar Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 Na stronie amazfit na fb, też narzekają na ten fw. Bateria przez noc leci nawet 20%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
omni7 Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 (edited) Również to czytałem, trzeba mieć nadzieję, że szybko to naprawią... Edited December 3, 2017 by omni7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiar Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 Pojawił się nowy GB (0.22.5), który wspiera wgrywanie najnowszego firmware.Podaj link, jakoś nie mogę znaleźć. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
korno Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 14 godzin temu, jjkielce napisał: mam notify i zakupylem wersje pro ale ciagle zmienia sie na darmowa, moze znacie rozwiazanie tego problemu? Napisz do programisty, wyślę ci plik na podmianę z licencją. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted December 3, 2017 Author Share Posted December 3, 2017 (edited) Trochę na "sucho", a zmierzam w tym kierunku z moją ulubioną tarczą - no, niestety na razie odpuszczam sekundy z powodu baterii (a szkoda...). Do poprawy jeszcze czcionka godzin, bo jest za "gruba" i za "okrągła" digit3-PL-tomi.bin Edited December 3, 2017 by tomurbanowicz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukaszlukasz Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 Fajna Link to comment Share on other sites More sharing options...
PeWo Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 1 hour ago, tomurbanowicz said: ... Do poprawy jeszcze czcionka godzin, bo jest za "gruba" i za "okrągła" Dziękuję, super tarcza! Dałbyś radę zrobić białą wersję? A może przynajmniej godzinę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mswiniuch Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 2 godziny temu, tomurbanowicz napisał: Trochę na "sucho", a zmierzam w tym kierunku z moją ulubioną tarczą - no, niestety na razie odpuszczam sekundy z powodu baterii (a szkoda...). Do poprawy jeszcze czcionka godzin, bo jest za "gruba" i za "okrągła" digit3-PL-tomi.bin Super. Jest dokładnie to czego potrzebuję bez zbędnych cyferek, Nawet przebytą odległość bym wyrzucił bo to i tak nieprawdziwe... Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
lwajer Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 Mi fit od wersji 3.1.6 caly czas wybudza telefon procesem loc weather da sie cos z tym zrobic? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kodipar78 Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 Od wczoraj mam najnowszą wersję i nie zauważyłem nadmiernego spadku naładowania. Soft instalowany przez MiFit od tomurbanowicz. Dziwna sprawa (choć pozytywna dla mnie) Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 Jakie zmiany? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 (edited) 4 godziny temu, tomurbanowicz napisał: Trochę na "sucho", a zmierzam w tym kierunku z moją ulubioną tarczą - no, niestety na razie odpuszczam sekundy z powodu baterii (a szkoda...). Do poprawy jeszcze czcionka godzin, bo jest za "gruba" i za "okrągła" A mnie się podoba z takimi wielkimi cyframi godziny, nie trzeba wtedy białego tła, ale coś tam sobie przerobie jeszcze po swojemu Redmi Note 4X 15 minut temu, kodipar78 napisał: Od wczoraj mam najnowszą wersję i nie zauważyłem nadmiernego spadku naładowania. Soft instalowany przez MiFit od tomurbanowicz. Dziwna sprawa (choć pozytywna dla mnie) A jak zainstalowałeś, ja mam nowy MiFit i mi się nie aktualizuje Redmi Note 4X Edited December 3, 2017 by mrosi Dodaj jeszcze pół strony wątku pustych wierszy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
omni7 Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 8 minut temu, Gawronnek napisał: A jak zainstalowałeś, ja mam nowy MiFit i mi się nie aktualizuje A instalowałeś MiFit z tego linka? 20 godzin temu, tomurbanowicz napisał: Dla chętnych wersja z PL z najnowszym FW w MiFit: https://yadi.sk/d/0g_ry9wW3QFc4Q Link to comment Share on other sites More sharing options...
kodipar78 Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 21 godzin temu, tomurbanowicz napisał: Dla chętnych wersja z PL z najnowszym FW w MiFit: https://yadi.sk/d/0g_ry9wW3QFc4Q Instalowałem MiFita dokładnie z tego posta. Aktualizacja poszła z automatu, bez żadnych problemów. Czy są jakieś zmiany? Nie zauważyłem żadnych. Pulsometr nadal się nie wyłącza po dokonaniu pomiaru, anie wstecz guzikiem, ani cofając po ekranie. Czekałem 5 minut, pomaga wyłączenie i włączenie zegarka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted December 3, 2017 Author Share Posted December 3, 2017 (edited) 10 minut temu, kodipar78 napisał: Pulsometr nadal się nie wyłącza po dokonaniu pomiaru, anie wstecz guzikiem, ani cofając po ekranie. Czekałem 5 minut, pomaga wyłączenie i włączenie zegarka. Taki urok. Podobnie było już w FW 9.40. Edited December 3, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
omni7 Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 Ja 23 minuty temu, kodipar78 napisał: Pulsometr nadal się nie wyłącza po dokonaniu pomiaru, ani wstecz guzikiem, ani cofając po ekranie. Czekałem 5 minut, pomaga wyłączenie i włączenie zegarka. Ja znalazłem na to taki sposób, że wchodzę w Mifit -> Profil -> Amazfit Bip -> wykrywanie tętna, i tam trzeba prze klikać, np. ustawić automatyczne wykrywanie, a na koniec ustawić wyłącz wykrywanie. U mnie to działa, za każdym razem udało mi się wyłączyć pulsometr. Spróbuj może u ciebie też zadziała. Co nie zmienia faktu, że mogliby to w końcu naprawić Link to comment Share on other sites More sharing options...
sugnuf Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 5 hours ago, tomurbanowicz said: <cut> digit3-PL-tomi.bin Tarcza ok, ale z jakiegoś powodu obcina mi ostatnią cyfrę z ilości kroków (w sumie powinno być 5, a są widoczne tylko 4). O tyle dziwne, że na obrazku akurat jest widocznych 5 cyfr... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted December 3, 2017 Author Share Posted December 3, 2017 2 minuty temu, sugnuf napisał: Tarcza ok, ale z jakiegoś powodu obcina mi ostatnią cyfrę z ilości kroków (w sumie powinno być 5, a są widoczne tylko 4). O tyle dziwne, że na obrazku akurat jest widocznych 5 cyfr... Bo ja nie mam zegarka, robiłem na na "sucho", więc jak ktoś wrzuci to proszę o fotkę, wtedy to dopasuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts