mukam3 Posted October 18, 2017 Share Posted October 18, 2017 hej, da się ta wersje oprogramowania najnowszą, chyba 9.14 bez spolszczonych tarcz? bo mi się jakoś tak te oryginalne bardziej podobają, tzn te cyferki niebieskie żeby były a nie białe i żeby w tej takiej wersji starej tarczy elektronicznej takie cienie były nipodswietlonych elementów, to da się to zrobić z oryginalnymi tarczami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 13 godzin temu, tomurbanowicz napisał: Kreator nawet dobiera się bez problemu do pliku RES z Amazfit Band - tej najnowszej opaski. Czy ja coś źle robię? Daję OPEN i wskazuje jakiś plik RES ale nic się nie dzieje. Tarcze cały czas są te same w tym programie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted October 19, 2017 Author Share Posted October 19, 2017 1 godzinę temu, fake4r napisał: Czy ja coś źle robię? Daję OPEN i wskazuje jakiś plik RES ale nic się nie dzieje. Tarcze cały czas są te same w tym programie... Bo to będzie rozpakowane do folderu który masz w katalogu, skąd podajesz RES - tworzy folder. Jak już masz tam taki folder, to go najpierw usuń. Link to comment Share on other sites More sharing options...
roger09 Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 (edited) Ja wrzuciłem ten plik res, który był s programem. Otwieram go edytuje i nadpisuje. I działa. Edited October 19, 2017 by roger09 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted October 19, 2017 Author Share Posted October 19, 2017 Można jakikolwiek RES wrzucić, nawet z Amazfit Band Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted October 19, 2017 Author Share Posted October 19, 2017 Pokażcie jakich używacie tarcz zegarka. Zacznę od siebie - używam dwóch, ale ostatnio więcej tej drugiej Link to comment Share on other sites More sharing options...
alban7314 Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 (edited) Dnia 19.10.2017 o 13:37, tomurbanowicz napisał: Pokażcie jakich używacie tarcz zegarka. Zacznę od siebie - używam dwóch, ale ostatnio więcej tej drugiej Ja mam pytanie jak je wrzucić do bip i skąd można pobrać lub czy ktoś ma gotowy fw z tymi tarczami i może się podzielić? Edited October 20, 2017 by mrosi nie ma to jak zacytować post nad Twoim, przewalając go wraz z obrazkiem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted October 19, 2017 Author Share Posted October 19, 2017 (edited) 1 minutę temu, grbrandys napisał: Ja mam pytanie jak je wrzucić do bip i skąd można pobrać. Lub czy ktoś ma gotowy fw z tymi tarczami i może się podzielić? Ja mam, bo sam sobie je zrobiłem Co do pytania jak wrzucić - wszystko jest w pierwszym poście. Edited October 19, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
alban7314 Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 1 minutę temu, tomurbanowicz napisał: Ja mam, bo sam sobie je zrobiłem Można liczyć na udostępnienie Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted October 19, 2017 Author Share Posted October 19, 2017 1 minutę temu, grbrandys napisał: Można liczyć na udostępnienie Jasne (trzeba wrzucić dwa pliki, bo druga tarcza jest zależna też od FW): PL-FW-0.0.9.14-tomi.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
alban7314 Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 Przed chwilą, tomurbanowicz napisał: Jasne (trzeba wrzucić dwa pliki, bo druga tarcza jest zależna też od FW): PL-FW-0.0.9.14-tomi.zip dziękuje już testuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
plahoo83 Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 Hej Mam problem z mom zegarkiem a dokladnie nie synchronizuje mi sie jazda na rowerze. Najnowsze firmware i MrTomi mod. Czy ktos mial podobny problem i czy sobie z nim poradzil? Btw. czy istnieje jakis sposob synchronizacji aktywnosci z innymi aplikacjami a nie tylko Mi Fit? Dzieki Link to comment Share on other sites More sharing options...
seb11_11 Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 Jasne (trzeba wrzucić dwa pliki, bo druga tarcza jest zależna też od FW):PL-FW-0.0.9.14-tomi.zipTaka dziwna sytuacja, po wygraniu tego FW BIP przestał łączyć się po blut. Jakiś pomysł bo jestem w kropce. Fon też co nie widzi tak jakby nie było bluta w zegarku. Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted October 19, 2017 Author Share Posted October 19, 2017 54 minuty temu, seb11_11 napisał: Taka dziwna sytuacja, po wygraniu tego FW BIP przestał łączyć się po blut. Jakiś pomysł bo jestem w kropce. Fon też co nie widzi tak jakby nie było bluta w zegarku. A czytał opis z pierwszej strony? Link to comment Share on other sites More sharing options...
seb11_11 Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 A czytał opis z pierwszej strony?Czytał ale po usunięciu bipa przy ponownej próbie dodania nic nie widzi, fon też go nie wykrywa przy skanowaniu Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
seb11_11 Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 Problem rozwiązany, ruszyło po zainicjowaniu połączenia telefonicznego. Blut ożył i poszłoWysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
dan-tom Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 Jak udało Cię dokładnie połączyć z Amazfitem inicjując połączenie telefoniczne? Jakie kroki zrobiłeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
seb11_11 Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 Jak udało Cię dokładnie połączyć z Amazfitem inicjując połączenie telefoniczne? Jakie kroki zrobiłeś?Mimo że fon nie widział zegarka zadzwoniłem na swój nr i zegarek po blut. zasygnalizowal połączenie, wtedy mi fit i poszło. Wszystko się sparowalo ale sgs8+ przestał widzieć zegarek po włączeniu bluta, po wygraniu ostatniego fw, wcześniej widział go za każdym razem. Najważniejsze że paruje się z mi fit i GBWysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 7 godzin temu, tomurbanowicz napisał: Jasne (trzeba wrzucić dwa pliki, bo druga tarcza jest zależna też od FW): co wnosi to firmware? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted October 19, 2017 Author Share Posted October 19, 2017 47 minut temu, Gawronnek napisał: co wnosi to firmware? Offset - bez tego nie byłoby przesunięcia dnia tygodnia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukaszlukasz Posted October 20, 2017 Share Posted October 20, 2017 (edited) Dnia 19.10.2017 o 13:37, tomurbanowicz napisał: Pokażcie jakich używacie tarcz zegarka. Zacznę od siebie - używam dwóch, ale ostatnio więcej tej drugiej Ja używam takiej, fajnie kolory zmienia, w ciągu dnia jest niebieska, a w nocy czerwona. U ma pogodę ;p i czasami tej Ps. Co to jest/znaczy? to jest w funkcji nie przeszkadzać? Edited October 20, 2017 by mrosi Po co zbędne, puste wiersze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted October 20, 2017 Share Posted October 20, 2017 Czyli jak monitoruje twój sen i śpisz to automatycznie zegarek nie powinien przekazywać wtedy powiadomień. Ja to tak rozumiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukaszlukasz Posted October 20, 2017 Share Posted October 20, 2017 No tak to działa, to wiem Ale dlaczego "Nos podczas snu" czy to błąd tłumaczenia czy jakiś skrót? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted October 20, 2017 Author Share Posted October 20, 2017 5 minut temu, Lukaszlukasz napisał: No tak to działa, to wiem Ale dlaczego "Nos podczas snu" czy to błąd tłumaczenia czy jakiś skrót? Noś podczas snu - takie tłumaczenie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjarik Posted October 21, 2017 Share Posted October 21, 2017 (edited) fajny modzik tarczy invert ludzik idzie w stronę celu wraz z postępem tomurbanowicz wiem ze jest weekend ale jak ci sie nudzi to może jakies spolszczenie Edited October 21, 2017 by jjarik Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted October 21, 2017 Author Share Posted October 21, 2017 11 minut temu, jjarik napisał: fajny modzik tarczy invert ludzik idzie w stronę celu wraz z postępem tomurbanowicz wiem ze jest weekend ale jak ci sie nudzi to może jakies spolszczenie Spróbuj sam, teraz to już jest bułka z masłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjarik Posted October 21, 2017 Share Posted October 21, 2017 1 minutę temu, tomurbanowicz napisał: Spróbuj sam, teraz to już jest bułka z masłem ok ale z twoja pomocą i jak z pracy wrócę Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted October 21, 2017 Author Share Posted October 21, 2017 Przed chwilą, jjarik napisał: ok ale z twoja pomocą i jak z pracy wrócę Ja tylko w ostateczności pomogę BTW: sprzedałem Amazfit BIP Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjarik Posted October 21, 2017 Share Posted October 21, 2017 (edited) Przed chwilą, tomurbanowicz napisał: Ja tylko w ostateczności pomogę BTW: sprzedałem Amazfit BIP czemu ? Edited October 21, 2017 by jjarik Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted October 21, 2017 Author Share Posted October 21, 2017 Przed chwilą, jjarik napisał: czemu ? Bo mi brakuje kilku rzeczy, których używam na co dzień. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjarik Posted October 21, 2017 Share Posted October 21, 2017 Przed chwilą, tomurbanowicz napisał: Bo mi brakuje kilku rzeczy, których używam na co dzień. i co teraz amazfit pace bo leży u mnie w szafce wiec może i ja się przesiądę Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted October 21, 2017 Author Share Posted October 21, 2017 (edited) 10 minut temu, jjarik napisał: i co teraz amazfit pace bo leży u mnie w szafce wiec może i ja się przesiądę Mnie do tego celu wystarczy zwykły Timex Chodzi o działający timer i stoper w tle, oraz przy działającym stoperze i timerze, żeby nie był aktywny dotyk, bo często przez przypadek zatrzymywałem czas etc. Używam teraz Timexa (IronMan), a trafiła mi się niezła sztuka, bo śpieszy ok. 2 sekund na miesiąc Powiadomienia w Amazfit już dawno wyłączyłem, bo mnie zaczęły denerwować Reasumując - nie potrzebuję smartwatcha i mam jeszcze do sprzedania (nową) opaskę Mi Band 2 Edited October 21, 2017 by tomurbanowicz Link to comment Share on other sites More sharing options...
mukam3 Posted October 21, 2017 Share Posted October 21, 2017 Dnia 19.10.2017 o 13:37, tomurbanowicz napisał: Pokażcie jakich używacie tarcz zegarka. Zacznę od siebie - używam dwóch, ale ostatnio więcej tej drugiej na dwa razy się dopiszę bo pliki za duże, tej pierwszej uzywalam na samym początku dużo, bo jest prosta i wygląda najlepiej pod względem jakości wyświetlacza, nie widać tu że mamy dość słaba rozdzielczość. ta druga podoba mi się z tych samych względów co koledze Lukaszlukasz. tej używam bo ładna i kiedyś nie było, mam ja od momentu zmiany oprogramowania, a tej ostatniej używałam kiedyś jak było po chińsku bo mi pasowała kolorystycznie do paska, po spolszczeniu wyblakla i już nie pasuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted October 21, 2017 Author Share Posted October 21, 2017 7 minut temu, mukam3 napisał: po spolszczeniu wyblakla i już nie pasuje Nic nie robiłem z kolorystyką tej tarczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted October 21, 2017 Share Posted October 21, 2017 33 minuty temu, tomurbanowicz napisał: Nic nie robiłem z kolorystyką tej tarczy. Chodzi o ostatnią tarczę. Zmieniłeś cyferki godziny na białe. Poprawia to czytelność, ale te niebieskie też były ok. W ostatnim res z pierwszego wątku jest na tej tarczy błąd w dniu tygodnia z literką piątku, wyświetla się T. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts