Chmurson Posted July 22, 2019 Share Posted July 22, 2019 (edited) A nie masz w aplikacji ustawionego "ścinania" nierozpoznanych liter. Mi Fit ma taką funckcje i się nazywa "oczyść tekst" Edited July 22, 2019 by Chmurson Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Arek Posted July 22, 2019 Share Posted July 22, 2019 3 minuty temu, Chmurson napisał: Mi Fit ma taką funckcje i się nazywa "oczyść tekst" MiFit chyba właśnie tego nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chmurson Posted July 22, 2019 Share Posted July 22, 2019 (edited) Sorry chodziło mi o AmazFit Notify Edited July 22, 2019 by Chmurson Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted July 22, 2019 Share Posted July 22, 2019 (edited) Faktycznie, że też od razu tego nie zauważyłem ( oczyść tekst, bardzo myląca nazwa, myślałem że chodzi o coś innego ) ale ze mnie ślimok dziękuję teraz wszystko jest ok wyświetla nawet emotikony chociaż oczywiście nie wszystkie i wygląda to tak: Edited July 22, 2019 by lisek1953 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dexter 13 Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 co zrobić żeby godgetbridge połączył się z zegarkiem wyszukuje po kilka razy i nic się nie dzieje gdzie w notify & fitness jest przycisk do sparowanie zegarka czy mogę mieć pobrane na tel mifit i notify równocześnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 A w mifit włączyłeś widoczność zegarka?Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dexter 13 Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 tak włączyłam widoczność potem rozłączyłam otwarłem GB i naciskam plus i nie łaczy się reset tel bez zmian odinstalowałem gb i to samo po połączenie z Mifit zainstalował mi wersję 1.1.5.56 może to ma wpływ Link to comment Share on other sites More sharing options...
gpiter.pg Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 tak włączyłam widoczność potem rozłączyłam otwarłem GB i naciskam plus i nie łaczy się reset tel bez zmian odinstalowałem gb i to samo po połączenie z Mifit zainstalował mi wersję 1.1.5.56 może to ma wpływ GB nie połączy się z BIP jeśli masz wyłączony GPS Wysłane z mojego STF-L09 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dexter 13 Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 już zmieniłem fw na 1,1,5,36 jest kalkulator kalendarz polskie menu tylko pogoda po hiszpańsku faktycznie gps był wyłączony niestety długo się nie pocieszyłem bo właśnie włączyła się aktualizacja i znowu mam wersje 1,1,5,56 po angielsku i bez kalendarza i kalkulatora Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 (edited) Ponieważ jeśli się korzysta z oryginalnego MiFita, zawsze będzie aktualizował i nadpisywał firmware i GPS trzeba dlatego najlepiej używać MiFita bez firmware np. wersję 3.6.0. a fw res fonty i GPS wgrywać oddzielnie przy pomocy N&F. Edited July 23, 2019 by lisek1953 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dexter 13 Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 Lisek a skąd wziąć tą wersję 3.6.0. i jak ją wgrać muszę odinstalować oryginał Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dexter 13 Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 mam tel. xiaomi z miui więc nie wiem czy pozwoli wgrać wersję piracką Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantyno110 Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 Tutaj macie najnowszą wersję 4.0.6 mi fita która nie nadpisuje oprogramowania. https://forum.xda-developers.com/android/software/mod-mifittcxexport-based-oficial-mifit-t3857636/page1Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dexter 13 Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 (edited) Konstantyno podeślij mi gotowca bo z tego linku nie mogę nic ugryźć nie wiem jak pobrać wszystko po angielsku Edited July 23, 2019 by Dexter 13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantyno110 Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 Proszę wrzuciłem na mój dysk Google. https://drive.google.com/file/d/1RN45WRzSaeYMLB--XUej8c9nvJri98qK/view?usp=drivesdkWysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dexter 13 Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 Dzięki wielkie pobrałem i zapytał mnie czy ma zaktualizować więc pozwoliłem powiedz czy dobrze zrobiłem czy powinienem wywalić oryginał i dopiero tę od ciebie zainstalować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dexter 13 Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 Już wszystko śmiga tylko pogoda po Hiszpańsku dzięki Konstantino jesteś wielki jeszcze muszę sprawdzić powiadomienia połączeń i SMS czy są polskie znaki Link to comment Share on other sites More sharing options...
wist7 Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 U mnie pogoda jest po angielsku, a ten kalkulator i kalendarz zbędny bajer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantyno110 Posted July 24, 2019 Share Posted July 24, 2019 Kalkulator tak. Kalendarz kilka razy się przydał. Też mam pogodę po Hiszpańsku ale nie zwracam na to uwagi ważne że MIFIT śmiga Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dexter 13 Posted July 24, 2019 Share Posted July 24, 2019 A jak ustawić powiadomienia e-mail i Messenger Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Arek Posted July 24, 2019 Share Posted July 24, 2019 1 godzinę temu, Dexter 13 napisał: A jak ustawić powiadomienia e-mail i Messenger Profil > Moje urządzenia (klikasz na BIP) > Alerty aplikacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted July 24, 2019 Share Posted July 24, 2019 (edited) 8 godzin temu, Dexter 13 napisał: Już wszystko śmiga tylko pogoda po Hiszpańsku dzięki Konstantino jesteś wielki jeszcze muszę sprawdzić powiadomienia połączeń i SMS czy są polskie znaki Dlatego używam MiFita w wersji 3.6.0 bez firmware i mam wszystko po polsku, link do tej wersji znajdziesz na tym forum wpisując w wyszukiwanie MiFit 3.6.0. lub przeczytaj stronę 163. https://ufile.io/9ctfbf79 Edited July 24, 2019 by lisek1953 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted July 24, 2019 Share Posted July 24, 2019 Dnia 9.07.2019 o 11:59, walek75 napisał: https://ufile.io/9ctfbf79 - tu jest MiFit 3.6.0 bez firmware'u - prawie taki sam jak ja używam. "Prawie" oznacza, że w mojej wersji mam wprowadzone własne klucze do Google Maps, a w tej załączonej są klucze takie same jak w modzie od MrTomi (zdarzało się, że mod nie wyświetlał mapy - stąd przeszedłem na własne klucze). Tutaj jest link do MiFita 3.6.0 bez firmware. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marecq Posted July 24, 2019 Share Posted July 24, 2019 Cześć wszystkim. Zarejestrowałem się specjalnie na forum aby zapytać Was czy jak posiadam telefon z IOSem to czy będę mógł zrobić zmianę firmware? Zegarek zamówiłem i pewnie w następnym tygodniu dopiero dotrze ale jestem bardzo ciekawy czy będę mógł mieć polski język. Z góry dzięki za odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
woyd Posted July 25, 2019 Share Posted July 25, 2019 Cześć wszystkim. Zarejestrowałem się specjalnie na forum aby zapytać Was czy jak posiadam telefon z IOSem to czy będę mógł zrobić zmianę firmware? Zegarek zamówiłem i pewnie w następnym tygodniu dopiero dotrze ale jestem bardzo ciekawy czy będę mógł mieć polski język. Z góry dzięki za odpowiedź. Aplikacje potrzebne do zmiany są tylko na androida. Po prostu załatw sobie na chwilę telefon z androidem, rozłącz parowanie u siebie, zrób modyfikacje na androidzie i używaj potem znowu z IOS. Jest tylko jedno "ale" - istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo, że skoro będziesz używał oryginalnej apki MiFit, to przy kolejnej aktualizacji softu zegarka MiFit nadpisze Ci teraz zrobioną modyfikację i będziesz musiał całą operację powtórzyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marecq Posted July 25, 2019 Share Posted July 25, 2019 2 godziny temu, woyd napisał: Aplikacje potrzebne do zmiany są tylko na androida. Po prostu załatw sobie na chwilę telefon z androidem, rozłącz parowanie u siebie, zrób modyfikacje na androidzie i używaj potem znowu z IOS. Jest tylko jedno "ale" - istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo, że skoro będziesz używał oryginalnej apki MiFit, to przy kolejnej aktualizacji softu zegarka MiFit nadpisze Ci teraz zrobioną modyfikację i będziesz musiał całą operację powtórzyć. Ok dzięki za odp. Jak już będę miał zegarek i jak nie będę mógł sobie poradzić to się zwrócę o pomoc tutaj. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigl Posted July 26, 2019 Share Posted July 26, 2019 (edited) Dnia 25.07.2019 o 06:21, woyd napisał: Aplikacje potrzebne do zmiany są tylko na androida. Po prostu załatw sobie na chwilę telefon z androidem, rozłącz parowanie u siebie, zrób modyfikacje na androidzie i używaj potem znowu z IOS. Jest tylko jedno "ale" - istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo, że skoro będziesz używał oryginalnej apki MiFit, to przy kolejnej aktualizacji softu zegarka MiFit nadpisze Ci teraz zrobioną modyfikację i będziesz musiał całą operację powtórzyć. Jest jak najbardziej aplikacja na iOS (AmazTools) i można nią wgrywać nowe firmware, podmieniać tarcze i jeszcze sporo innych rzeczy. Natomiast to prawda co napisał kolega, że skoro jest tylko oficjalna aplikacja MiFit to wgrywa ona ogólne aktualizacje firmware. Wyjściem jest wgranie potem polskiej wersji tego samego firmware i korzystanie z niego so czasu pojawienia się nowej ogólnej wersji. Problem niestety w tym, że polska wersja ostanio pojawia się z dużym opóźnieniem, jeśli wogóle. Np obecnie mam na zegarku wersję 1.1.5.56, wcześniej była 1.1.5.36 a najnowsza wersja polska to 1.1.5.24 bodajże sprzed 3-4 miesięcy. Także okres korzystania z polskiego firmware jest w 100% uzależniony od tego kiedy na tym forum pojawi się polska wersja aktualnego firmware i jak długo po tym będzie to nadal najnowsza wersja. Edited July 26, 2019 by bigl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dexter 13 Posted July 26, 2019 Share Posted July 26, 2019 Mam włączone wszystkie powiadomienie a e-mail i Facebook nie wskakują co mogę jeszcze zrobić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dammil Posted July 27, 2019 Share Posted July 27, 2019 Jest aplikacja Amazfit Tools dzieki niej powinny chodzic powiadomienia. Chyba płatna ale wydaje mi sie ze warto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewjp Posted July 27, 2019 Share Posted July 27, 2019 kiedy będzie ver. 1.1.5.56 pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
pIIanuss Posted July 30, 2019 Share Posted July 30, 2019 Dnia 24.07.2019 o 21:48, marecq napisał: Cześć wszystkim. Zarejestrowałem się specjalnie na forum aby zapytać Was czy jak posiadam telefon z IOSem to czy będę mógł zrobić zmianę firmware? Zegarek zamówiłem i pewnie w następnym tygodniu dopiero dotrze ale jestem bardzo ciekawy czy będę mógł mieć polski język. Z góry dzięki za odpowiedź. Jest aplikacja "AmazTools" ja normalnie na ios przez tą aplikacje instaluje nowego resa i firmware. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido Posted July 30, 2019 Share Posted July 30, 2019 Koledzy kupiłem Amazbip fit i mam problem z wgraniem modowanego Mifita a raczej z aktualizacją GPS. Wgrałem ze sklepu najnowszą wersje wszystko się zaktualizowało później poprzez GB wersje 1.1.5.24 później zainstalowałem modowaną wersję MiFit i nie chce przechodzić aktualizacji GPS. Tak samo się zachowuje na wersji 1.1.5.16. Mam drugi Amazbip i tam mam wgraną wersję 1.1.5.16 i tam nie ma problemu. Pomoże ktoś jak to ogarnąć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisek1953 Posted July 31, 2019 Share Posted July 31, 2019 (edited) Odinstaluj swoją wersję MiFita, zainstaluj wersję 3.6.0 tę bez firmware a plik GPS musisz odnaleźć (na tym forum znajdziesz linki zarówno do w/w MiFita jak i GPS ) GPS najlepiej w wersji 18344 i wgraj go przez Gadgebridge lub Notify & Fitness for Amafzfit. Edited July 31, 2019 by lisek1953 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dexter 13 Posted July 31, 2019 Share Posted July 31, 2019 Lisek1953 czy ty masz pogodę po polsku na swoim bipie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dexter 13 Posted July 31, 2019 Share Posted July 31, 2019 Podczas próby zainstalowania mifita 3.6.0 wyświetla że plik jest uszkodzony Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts