maciek04 Posted June 21, 2019 Share Posted June 21, 2019 Ja w pierwszej kolejności wygrywałem res. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantyno110 Posted June 21, 2019 Share Posted June 21, 2019 No dobra kolejność może być inna chociaż w tematach przewijało się najpierw FW później res. Pytanie czy na najnowszych wersjach są problemu z GPS czy działa on dobrze aby w oryginale? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted June 21, 2019 Share Posted June 21, 2019 Z tego co zrozumiałem to ani w oryginale, ani w modzie nie jest dobrze. Dlatego trzeba wgrać ten plik. Ale nie wchodzi i du... zbita. Może ktoś nam pomoże z racji tego że po ostatnich promocjach trochę ludzi kupiło tego Bipa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantyno110 Posted June 21, 2019 Share Posted June 21, 2019 A to ja znowu zrozumiałem że w oryginale GPS działa ok. Problemy się zaczynając jak się wrzuca moda. Aj żebym wiedział że tyle komplikacji to bym chyba zamówił Mi Banda 4. Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Arek Posted June 23, 2019 Share Posted June 23, 2019 Ja nie widzę powodu aby w ogóle ryzykować uceglenie i wyrywać polski firmware. Poza czcionką. Dwa lata temu był tylko chiński i ludzie normalnie używali. Co do kolejności. FW wgrywa się pierwszy, kiedy wgrywa się inna wersję niż obecna w zegarku. Res to zasoby graficzne i nie powinny byc inne niż wersja FW. GPS i fontów nie ma w firmware bo to inny obszar pamięci. Żaden mod nie naprawi problemu z GPS. Proponuję wgrać niższą wersję firmware i próbować aktualizować przy pomocy sklepowej wersji MiFit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
avira Posted June 23, 2019 Share Posted June 23, 2019 @Pan Arek Czy mogę wrzucić sobie tylko polskie fonty, żeby nie mieć tych pytajniczków a resztę zostawić fabryczną? Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantyno110 Posted June 23, 2019 Share Posted June 23, 2019 Myślę że tak, kilka osób tak już robiło ale ja tylko mówię teoretycznie mój dojdzie do mnie jutro. Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Arek Posted June 23, 2019 Share Posted June 23, 2019 2 godziny temu, avira napisał: @Pan Arek Czy mogę wrzucić sobie tylko polskie fonty, żeby nie mieć tych pytajniczków a resztę zostawić fabryczną? Jak najbardziej. Bardzo się dziwię że fabrycznie nie ma znaków międzynarodowych w końcu to unicode. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
walek75 Posted June 23, 2019 Share Posted June 23, 2019 Pojawiła się wersja 3.0 modu MNVolkov. oprócz kalkulatora i kalendarza, dodane została możliwość edycji alarmów z poziomu zegarka. Na szybko spolonizowałem zasoby (zamieniając język Hiszpański - który pojawia się jako domyślny, na prawie polski). Do tego posta dołączam modowany firmware w wersji 1.1.5.36, pogrubione czcionki i plik z częściowo przetłumaczonymi zasobami (do poprawy są obrazki z podpisami w menu i pare drobnych rzeczy). Kolejność wczytywania: 1. firmware, 2. pliki zasobów, 3 - czcionki. Wszystkie 3 pliki muszą być wgrane. firmware_mod.zip 7 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted June 23, 2019 Share Posted June 23, 2019 Ja wgrałem język polski i do tego zmodowany MiFit 4.0. Wszystko było by cacy jak dało by się wgrać plik z lepszym GPS, ale się nie da. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zulwiczek1983 Posted June 24, 2019 Share Posted June 24, 2019 15 godzin temu, walek75 napisał: Pojawiła się wersja 3.0 modu MNVolkov. oprócz kalkulatora i kalendarza, dodane została możliwość edycji alarmów z poziomu zegarka. Na szybko spolonizowałem zasoby (zamieniając język Hiszpański - który pojawia się jako domyślny, na prawie polski). Do tego posta dołączam modowany firmware w wersji 1.1.5.36, pogrubione czcionki i plik z częściowo przetłumaczonymi zasobami (do poprawy są obrazki z podpisami w menu i pare drobnych rzeczy). Kolejność wczytywania: 1. firmware, 2. pliki zasobów, 3 - czcionki. Wszystkie 3 pliki muszą być wgrane. firmware_mod.zip 431 kB · 9 downloads Super że próbujesz spolsczyć tego moda. Czekam na Twoją pełną wersję spolszczenia i z poprawionymi grafikami. Puki co nie wgrywam. Poczekam na finalną wersję Link to comment Share on other sites More sharing options...
walek75 Posted June 24, 2019 Share Posted June 24, 2019 @Zulwiczek1983 Zachęcam do instalacji i feedbacku co poprawić, oraz czekam na sugestie dotyczące innego tłumaczenia, itp. Stan pakietu jest taki, że nadaje się do codziennego używania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted June 24, 2019 Share Posted June 24, 2019 (edited) @walek75 jaką wersję GPS posiada ta modyfikacja? Który MiFit używasz? Możesz dodać inne zdjęcia z menu Bipa? @tomurbanowicz czy któraś z twoich modyfikacji MiFit zawiera GPS w wersji 18344? Edited June 24, 2019 by maciek04 Link to comment Share on other sites More sharing options...
walek75 Posted June 24, 2019 Share Posted June 24, 2019 (edited) @maciek04 w modzie nie ma firmware'u do GPS. Ja osobiście mam wersję 18344. Zainstalowałem w następujący sposób: 1. Instalacja bety z gps 18344 2. Aktualizaja za pomocą N&F firmware, res i czcionek 3. Używam zmidowanej wersji MiFit 3.6.0 ( "czwórka" mi nie odpowiada), w której jest pusty plik firmware.json (dokładnie jego zawsrtość to {} ), więc nie występuje problem downgrade'u oprogramowania GPS przez MiFit. Edited June 24, 2019 by walek75 poprawka nr wersji Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted June 24, 2019 Share Posted June 24, 2019 (edited) Czy o tą wersję MiFit chodzi? Bo piszesz że masz 3.9 a ta jest 3.5.9. Edited June 24, 2019 by maciek04 Link to comment Share on other sites More sharing options...
juzek87 Posted June 24, 2019 Share Posted June 24, 2019 Witam czy można zamienić wersje oprogramowania na starszą ? Aktualnie posiadam z końcówką 36 a w dziale jest z 24 . Pytam bo nie chce uszkodzić opaski Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted June 24, 2019 Share Posted June 24, 2019 Można. Ale zawsze jest jakaś opcja że coś pójdzie nie tak. Ja od kilku dni różne wersje testuje i wszystko się udaje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
walek75 Posted June 24, 2019 Share Posted June 24, 2019 Wersja 3.6 (dokładnie 3.6.0), już poprawiłem poprzedni post. Dyslrktycznie cyfrę odwróciłem do góry nogami Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantyno110 Posted June 24, 2019 Share Posted June 24, 2019 Jak sprawdzić jaką wersję GPS mam na swoim zegarku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted June 24, 2019 Share Posted June 24, 2019 1 godzinę temu, walek75 napisał: Wersja 3.6 (dokładnie 3.6.0), już poprawiłem poprzedni post. Dyslrktycznie cyfrę odwróciłem do góry nogami Na pierwszej stronie tego tematu nie ma takiej wersji. Skąd ją pobrać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
walek75 Posted June 24, 2019 Share Posted June 24, 2019 (edited) Należy: 1.pobrać z apk mirror oficialną wersję MiFit 3.6.0 2. Wyedytować plik apk (podmieniając assert/firmware.json na plik z pustą listą 3. Podpisać apk i luuuu Niestety nie udostępnię swojej wersji, bo mam wpisane swoje klucze do Google Maps (póki co za free, ale za niedługo płatne). Edited June 24, 2019 by walek75 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted June 24, 2019 Share Posted June 24, 2019 No to tak średnio jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantyno110 Posted June 24, 2019 Share Posted June 24, 2019 Maciej. Dzisiaj przyszedł mój. Po pierwsze sparowałem go z MI Fit z forum 4.0 aktualizacja. Później GB font big i znowu MI FIT modyfikowany. Pokazuje kto dzowni pogoda PL polskie znaki. Menu po angielu ale nie przeszkadza w niczym nie mam żadnego komunikatu odnośnie aktualizacji GPS. Jeżeli taki masz zmień tarcze na inną pomaga podobno. Info z grupy na FB. Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
dan-tom Posted June 24, 2019 Share Posted June 24, 2019 [mention=4502]Zulwiczek1983[/mention] Zachęcam do instalacji i feedbacku co poprawić, oraz czekam na sugestie dotyczące innego tłumaczenia, itp. Stan pakietu jest taki, że nadaje się do codziennego używania.Jak tylko znajdę chwilę, zainstaluję i dam znać jak to wszystko wygląda.Mi fit mod czy oryginał? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted June 24, 2019 Share Posted June 24, 2019 Ja używam tego Bipa do treningu (szybkie chodzenie) i zapis trasy jest nie akceptowalny. Rozjechany, dziwne anomalie i co najważniejsze źle naliczał dystans jakieś 170-190 m na 6 km. Dlatego uparłem się na zmianę wersji GPS na tą lepszą co potwierdzają użytkownicy. Jak na razie myślę że mi się udało. Mam język polski, powiadomienia i GPS w wersji 18344. Dzisiejszy zapis trasy wygląda dobrze. Różnica w dystansie to jakieś 20-30 m. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantyno110 Posted June 24, 2019 Share Posted June 24, 2019 A stara wersja GPS to jaka jest, taka jak na zarzucie?Jak udało Ci się ten problem rozwiązać?Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted June 24, 2019 Share Posted June 24, 2019 Tak to jest stara ale cały czas aktualna wersja GPS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konstantyno110 Posted June 24, 2019 Share Posted June 24, 2019 To jak uporałeś się z nową wersją bo były problemy z nią?Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinklin Posted June 25, 2019 Share Posted June 25, 2019 (edited) Czemu GB nie wykrywa mi zegarka? Widoczność włączona, zegarek rozparowamy, mi fit z forum usunięty, fw 1.1.5.24. Nie pomagają restart tel nawet. GB wyszukuje tel przez parę sekund, później koleczko przestaje się kręcić. Gdy naciskam wyszukaj to następuje pół obrotu kółka i nic się nie dzieje. GB pobrany z linka z 1 strony. Edited June 25, 2019 by marcinklin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted June 25, 2019 Share Posted June 25, 2019 Pobierz najnowszą wersję ze strony deva. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinklin Posted June 25, 2019 Share Posted June 25, 2019 Przed chwilą, Netoper napisał: Pobierz najnowszą wersję ze strony autora. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Mógłbyś podać link? Nie znam się za bardzo na tym. Z góry dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted June 25, 2019 Share Posted June 25, 2019 Przez Google poszukaj, z fona ciężkawo mi się porusza po necie.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinklin Posted June 25, 2019 Share Posted June 25, 2019 (edited) Udało się sparowac zegarek. Wgrałem PŁ fw 1.1.5.24 i res do tego. Pytanie teraz moje bo obecną wersję GPS mam 15974 (tak pokazuje GB) . Czy muszę wgrywac plik GPS 1.1.5.24 posiadając obecną wersję GPS? Edited June 25, 2019 by marcinklin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted June 25, 2019 Share Posted June 25, 2019 19 minut temu, marcinklin napisał: Czy muszę wgrywac plik GPS 1.1.5.24 posiadając obecną wersję GPS? Nie ma konieczności, przetestuj jak obecna Twoja wersja będzie się sprawowała, jak ok, no to nie ma co ruszać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinklin Posted June 25, 2019 Share Posted June 25, 2019 2 minuty temu, Netoper napisał: Nie ma konieczności, przetestuj jak obecna Twoja wersja będzie się sprawowała, jak ok, no to nie ma co ruszać. Ogólnie pracuje dobrze, ale po aktualizacji kilka dni temu jakoś dziwnie bateria zaczęła spadać, 10% w dniu to dużo uważam, a nie używam GPS. Tylko powiadomienia, godzina, połączenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts