Abees Posted October 16, 2018 Share Posted October 16, 2018 Ta modowana apka wymaga konta mi. Zegarek nie powinien być wcześniej sparowany z telefonem. Parowanie może odbyć się wyłącznie przez aplikacjeWysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
koszmarek77 Posted October 16, 2018 Share Posted October 16, 2018 ok, pykło. dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaro511 Posted October 16, 2018 Share Posted October 16, 2018 8 godzin temu, Pan Arek napisał: soft ze sklepu czy modowany? Powiem tak pierwszy zegarek zaktualizowałem na mifit ze sklepu i zainstalowałem modyfikowany z forum następnie nie przeinstalowując na mifit ze sklepu sparowałem nowy zegarek i to była przyczyna chyba ze przy aktualizacji gps występuje błąd. Zegarek tak działa poprawnie tylko ta aktualizacja nie che się zainstalować taki soft mam PL-FW-1.1.2.05.fw PL-FW-1.1.2.05-tomi.res może problemem jest gps ver: 9565,dfbd8fa,0,0, tylko gdzie go znaleźć (https://github.com/Freeyourgadget/Gadgetbridge/wiki/Amazfit-Bip-Firmware-Update według tej strony chyba powinien być 9567,8b05506,0,0, Jak ktoś wie jak to rozwiązać to proszę o odpowiedz Link to comment Share on other sites More sharing options...
BrowarekBrowa1987 Posted October 16, 2018 Share Posted October 16, 2018 Hej. Mam taki problem. Kupiłem amazfit bip. Chce zmienić język i robię wg 1 strony i wszystko jest ok pojawia sie polski jezyk do puki nie połączy się później później z mifit wtedy robi się aktualizacja i wraca język angielski... Już mnie nerwica bierze bo robię już kolejny raz I ciągle to samo... Pomożecie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toldo Posted October 16, 2018 Share Posted October 16, 2018 Musisz używać zmodyfikowanej wersji mifit. Sklepowa będzie aktualizować soft do angielskiego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caladin Posted October 19, 2018 Share Posted October 19, 2018 Witam wszystkich, proszę napiszcie co jak do diabła robię nie tak ! Udało mi się zmienić soft, instalując pliki: Firmware PL FW 0.1.0.51 - PL-FW-0.1.0.51.fw oraz PL-FW-0.1.0.51-tomi2.res - "biała uproszczona" Najnowsze to one nie są :( . Problem w tym, że zegarek nie przyjmuje żadnej wyższej wersji ! Przy próbie instalacji wyskakuje na telefonie: "Problem z transferem metadanych firmware’u”" i koniec, tyle, end... trzeba wgrywać soft wspomniany powyżej :( Na telefonie tylko GB w wersji 0.29.1, więc raczej OK. Nie mam Mi Fit. Oczywiście: HW V0.11.2.4 czyli wersja międzynarodowa Jak zainstalować wyższą wersję softu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
blaze85 Posted October 20, 2018 Share Posted October 20, 2018 Spróbuj nowszą wersją GB: https://f-droid.org/packages/nodomain.freeyourgadget.gadgetbridge/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abees Posted October 20, 2018 Share Posted October 20, 2018 Witam wszystkich, proszę napiszcie co jak do diabła robię nie tak !Niektórzy twierdzą że w pierwszej kolejności powinno się zaktualizować urządzenie z użyciem oryginalnego softu mi Fit. Aktualizowałeś? Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaro511 Posted October 20, 2018 Share Posted October 20, 2018 (edited) Dnia Tue Oct 16 2018 o 20:07, jaro511 napisał: Powiem tak pierwszy zegarek zaktualizowałem na mifit ze sklepu i zainstalowałem modyfikowany z forum następnie nie przeinstalowując na mifit ze sklepu sparowałem nowy zegarek i to była przyczyna chyba ze przy aktualizacji gps występuje błąd. Zegarek tak działa poprawnie tylko ta aktualizacja nie che się zainstalować taki soft mam PL-FW-1.1.2.05.fw PL-FW-1.1.2.05-tomi.res może problemem jest gps ver: 9565,dfbd8fa,0,0, tylko gdzie go znaleźć (https://github.com/Freeyourgadget/Gadgetbridge/wiki/Amazfit-Bip-Firmware-Update według tej strony chyba powinien być 9567,8b05506,0,0, Jak ktoś wie jak to rozwiązać to proszę o odpowiedz Poradziłem sobie trzeba pobrać apke ze sklepu https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mc.amazfit1 Wchodzimy w aktualizacje najnowsze oprogramowanie instalujemy res, fw, GPS i po problemie Edited October 20, 2018 by jaro511 Soft gpsu zaktualizował się do 9567,8b05506,0,0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bar12345 Posted October 21, 2018 Share Posted October 21, 2018 Witam, nie mogę pobrać plików .fw oraz .res do podmiany na język pl. Proszę o pomoc czy to jest kwestia że linki wygasły czy coś innego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted October 21, 2018 Share Posted October 21, 2018 Linki działają, pobierasz przez TT czy przez przeglądarkę? Jaki masz komunikat?Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bar12345 Posted October 21, 2018 Share Posted October 21, 2018 3 godziny temu, Netoper napisał: Linki działają, pobierasz przez TT czy przez przeglądarkę? Jaki masz komunikat? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Witaj, czyli jak mam to pobrać, przez przeglądarkę jak klikam pobierz to się nic nie dzieje :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted October 21, 2018 Share Posted October 21, 2018 A sprawdziłeś w folderze pobranych czy nie ma plików? One są malutkie i nawet przez fona doslownie sekundę trwa pobranie.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted October 21, 2018 Share Posted October 21, 2018 23 minuty temu, bar12345 napisał: Witaj, czyli jak mam to pobrać, przez przeglądarkę jak klikam pobierz to się nic nie dzieje Nie wszystkie działają, ale te w sekcji "POBIERZ - Amazfit BIP" tak. Tu odpowiedź z działającymi linkami: https://miuipolska.pl/forum/topic/29051-amazfit-bip-oraz-mifit-modyfikacje/?do=findComment&comment=470898 Link to comment Share on other sites More sharing options...
drapichrust Posted October 21, 2018 Share Posted October 21, 2018 Czy po zmianie języka na PL i ponownym zainstalowaniu MiFit ze sklepu Google nie zmieni mi z powrotem języka na angielski? Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryba94 Posted October 21, 2018 Share Posted October 21, 2018 Cześć. Jestem od 2 dni posiadaczem Bip'a. Wszystko już sobie porobilem pod siebie tj. język, tarcze o mifit modowany. Wszystko z tego tematu. Dzięki za włożona Wasza pracę w to wszystko. Mam tylko 1 mały problem, chciałem wyłączyć w mifit opcje odblokowywania ekranu przez Bip'a, ale przy próbie włączenia wyłączenia wywala mi aplikacje. Może ktoś coś wie, pomoże? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaskok225 Posted October 22, 2018 Share Posted October 22, 2018 Mam pytanie ,czy można aktualizować pogodę z innej apki niż wbudowana i jak ewentualnie to zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted October 22, 2018 Share Posted October 22, 2018 Cześć. Jestem od 2 dni posiadaczem Bip'a. Wszystko już sobie porobilem pod siebie tj. język, tarcze o mifit modowany. Wszystko z tego tematu. Dzięki za włożona Wasza pracę w to wszystko. Mam tylko 1 mały problem, chciałem wyłączyć w mifit opcje odblokowywania ekranu przez Bip'a, ale przy próbie włączenia wyłączenia wywala mi aplikacje. Może ktoś coś wie, pomoże?Zrób to w ori mifit. Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryba94 Posted October 22, 2018 Share Posted October 22, 2018 @fake4r czyli usunąć modowanego mifit'a zainstalować oficjalnego. Wyłączyć ta opcje o usunąć oficjalny i instalować modowany tak? Czy jakiś inny sposób? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted October 22, 2018 Share Posted October 22, 2018 11 minut temu, ryba94 napisał: @fake4rWyłączyć ta opcje o usunąć oficjalny i instalować modowany tak? Czy jakiś inny sposób? Tak, albo po prostu wyłączyć odblokowanie w pobliżu w ustawieniach telefonu, Ekran blokady, zaawansowane. Modowane MiFity mają z tym problem, ale ustawione opcje w oryginale zostają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BenLomax Posted October 22, 2018 Share Posted October 22, 2018 Witam. Co muszę zrobić, by dodać polskie ogonki do angielskiej wersji? Czy muszę wgrać polski firmware? Rozumiem, by włączyć pokazywanie nadawcy wiadomości i telefonu, muszę zainstalować zmodyfikowaną aplikację MiFit? Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abees Posted October 22, 2018 Share Posted October 22, 2018 Musisz rozłączyć parę w mi Fit zainstalować GB, połączyć z zegarkiem i kliknąć na pobrany wcześniej plik z polskimi znakami. Rozpocznie się aktualizacja i to wszystko. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted October 22, 2018 Share Posted October 22, 2018 23 minuty temu, BenLomax napisał: Czy muszę wgrać polski firmware? Rozumiem, by włączyć pokazywanie nadawcy wiadomości i telefonu, muszę zainstalować zmodyfikowaną aplikację MiFit? Nie musisz, wystarczy wgrać tylko plik z polskimi fontami (najlepiej pogrubionymi bo czytelniejsze), tak jest najprościej i najbezpieczniej. Jak mają być powiadomienia (ID dzwoniącego i od kogo sms) to zmodyfikowany MiFit (pogoda będzie dodatkowo po polsku), albo menu telefonu angielskie z oryginałem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
woyto Posted October 22, 2018 Share Posted October 22, 2018 Umiałby ktoś z was zrobić obsługę emotek do pliku z polskim fontem? Tu ktoś wrzucił to w wersji angielskiej: https://www.facebook.com/groups/1935986946664086/permalink/2205019806427464/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caladin Posted October 22, 2018 Share Posted October 22, 2018 Dnia 19.10.2018 o 13:03, Caladin napisał: Witam wszystkich, proszę napiszcie co jak do diabła robię nie tak ! Udało mi się zmienić soft, instalując pliki: Firmware PL FW 0.1.0.51 - PL-FW-0.1.0.51.fw oraz PL-FW-0.1.0.51-tomi2.res - "biała uproszczona" Najnowsze to one nie są . Problem w tym, że zegarek nie przyjmuje żadnej wyższej wersji ! Przy próbie instalacji wyskakuje na telefonie: "Problem z transferem metadanych firmware’u”" i koniec, tyle, end... trzeba wgrywać soft wspomniany powyżej Na telefonie tylko GB w wersji 0.29.1, więc raczej OK. Nie mam Mi Fit. Oczywiście: HW V0.11.2.4 czyli wersja międzynarodowa Jak zainstalować wyższą wersję softu ? Proszę pomóżcie ! Dzisiaj zainstalowałem Mi Fit, chyba w najnowszej wersji po modyfikacjach. W zegarku był język polski i wgrane to o czym piszę wyżej. Mi Fit go znalazł, połączył się i zaczął aktualizować. I właśnie w tym momencie telefon się zresetował (Galaxy S5). Ekran w zegarku czeka na parowanie i tyle. Szlag wszystko trafił ! Nie mogę się z nim połączyć. Dwa razy złapał połączenie ale nie dało się potwierdzić parowania na zegarku, wibrował non stop jak oszalały a po kilku sekundach wygasił ekran i tyle. Znowu wyświetla ekran czekając na połączenie z telefonem. Jest jakiś sposób na przywrócenie ustawień fabrycznych bez połączenia z telefonem ? Można go jakoś ożywić ? Będę wdzięczny za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
woyto Posted October 22, 2018 Share Posted October 22, 2018 @Caladin zainstaluj gadgetbridge i spróbuj z tej aplikacji go sparować. Jak się uda, to wgraj jakiegoś fw i resa 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caladin Posted October 23, 2018 Share Posted October 23, 2018 Instlowałem, i to na dwóch telefonach. BlueScan widzi zegarek. Widzi go także GB, ale przy przy próbie parowania wyświetla komunikat "Nie można skomunikować się z urządzeniem..." i to na tle. Jestem w kropce... Link to comment Share on other sites More sharing options...
radier Posted October 23, 2018 Share Posted October 23, 2018 Kupiłem BIP'a w sobotę. Najpierw zabawa na oficjalnej wersji Mifit, aktualizacje do najnowszej wersji FW, no ale brak informacji o kontakcie przy połączeniach zmusił mnie szukania rozwiązania. Krótka lektura i z użyciem GB wgrałem pogrubioną czcionkę PL, potem zmodyfikowana aplikacje Mifit i już przy połączeniach pojawia się ID dzwoniącego. Nadal jednak nie dostaje powiadomień o SMS. Co przeoczyłem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fonsz Posted October 23, 2018 Share Posted October 23, 2018 @radier Nadałeś wszystkie uprawnienia w mi ficie? Jeśli tak to restart telefonu i powiadomienia "cudownie" się pojawiają. Przerabiałem to już kilka razy na R5+ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
radier Posted October 23, 2018 Share Posted October 23, 2018 Działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
bembenek Posted October 23, 2018 Share Posted October 23, 2018 O co chodzi z tym brakiem informacji kto dzwoni? Od początku na oficjalnym MiFit i na każdej wersji firmware mam na zegarku wyświetlaną informację kto dzwoni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
radier Posted October 23, 2018 Share Posted October 23, 2018 Bo masz w telefonie ustawiony język systemu na angielski? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fonsz Posted October 23, 2018 Share Posted October 23, 2018 @bembenek W oficjalnych nie modyfikowanych wersjach MiFita w języku Polskim nie jest wyświetlana nazwa dzwoniącego kontaktu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bembenek Posted October 23, 2018 Share Posted October 23, 2018 Zawsze miałem ustawiony angielski, może dlatego u mnie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fonsz Posted October 23, 2018 Share Posted October 23, 2018 @bembenek No przecież to było już wiadomo od dawna ,że zmiana języka dodaje tę funkcję do Mifita. Co najmniej od wersji 3.3.1 to działało (być może przy wcześniejszych też ale tego nie pamiętam już) . Była o tym tu mowa kilkukrotnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts