Jump to content

Amazfit BIP, oraz MiFit modyfikacje

tomurbanowicz

Recommended Posts

8 godzin temu, Pan Arek napisał:

soft ze sklepu czy modowany?

Powiem tak pierwszy zegarek zaktualizowałem na mifit ze sklepu i zainstalowałem modyfikowany z forum następnie nie przeinstalowując na mifit ze sklepu sparowałem nowy zegarek i to była przyczyna chyba ze przy aktualizacji gps występuje błąd.

Zegarek tak działa poprawnie tylko ta aktualizacja nie che się zainstalować

taki soft mam PL-FW-1.1.2.05.fw

PL-FW-1.1.2.05-tomi.res 

może problemem jest gps ver: 9565,dfbd8fa,0,0,  tylko gdzie go znaleźć  (https://github.com/Freeyourgadget/Gadgetbridge/wiki/Amazfit-Bip-Firmware-Update według tej strony chyba powinien być 

9567,8b05506,0,0,

Jak ktoś wie jak to rozwiązać to proszę o odpowiedz 

Hej. Mam taki problem. Kupiłem amazfit bip. Chce zmienić język i robię wg 1 strony i wszystko jest ok pojawia sie polski jezyk do puki nie połączy się później później z mifit wtedy robi się aktualizacja i wraca język angielski... Już mnie nerwica bierze bo robię już kolejny raz I ciągle to samo... Pomożecie? 

Witam wszystkich,

proszę napiszcie co jak do diabła robię nie tak !

Udało mi się zmienić soft, instalując pliki:

Firmware PL FW 0.1.0.51 - PL-FW-0.1.0.51.fw 

oraz

PL-FW-0.1.0.51-tomi2.res - "biała uproszczona"

Najnowsze to one nie są :( . Problem w tym, że zegarek nie przyjmuje żadnej wyższej wersji !

Przy próbie instalacji wyskakuje na telefonie:

"Problem z transferem metadanych firmware’u”" i koniec, tyle, end... trzeba wgrywać soft wspomniany powyżej :(

Na telefonie tylko GB w wersji 0.29.1, więc raczej OK. Nie mam Mi Fit. Oczywiście: HW V0.11.2.4 czyli wersja międzynarodowa

Jak zainstalować wyższą wersję  softu ?

Witam wszystkich,

Niektórzy twierdzą że w pierwszej kolejności powinno się zaktualizować urządzenie z użyciem oryginalnego softu mi Fit. Aktualizowałeś?

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Dnia Tue Oct 16 2018 o 20:07, jaro511 napisał:

Powiem tak pierwszy zegarek zaktualizowałem na mifit ze sklepu i zainstalowałem modyfikowany z forum następnie nie przeinstalowując na mifit ze sklepu sparowałem nowy zegarek i to była przyczyna chyba ze przy aktualizacji gps występuje błąd.

Zegarek tak działa poprawnie tylko ta aktualizacja nie che się zainstalować

taki soft mam PL-FW-1.1.2.05.fw

PL-FW-1.1.2.05-tomi.res 

może problemem jest gps ver: 9565,dfbd8fa,0,0,  tylko gdzie go znaleźć  (https://github.com/Freeyourgadget/Gadgetbridge/wiki/Amazfit-Bip-Firmware-Update według tej strony chyba powinien być 

9567,8b05506,0,0,

Jak ktoś wie jak to rozwiązać to proszę o odpowiedz 

Poradziłem sobie trzeba pobrać apke ze sklepu https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mc.amazfit1

Wchodzimy w aktualizacje najnowsze oprogramowanie instalujemy res, fw, GPS i po problemie

Screenshot_2018-10-20-13-08-40-627_com.mc.amazfit1.png

Edited by jaro511
Soft gpsu zaktualizował się do 9567,8b05506,0,0

3 godziny temu, Netoper napisał:

Linki działają, pobierasz przez TT czy przez przeglądarkę? Jaki masz komunikat?

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Witaj, czyli jak mam to pobrać, przez przeglądarkę jak klikam pobierz to się nic nie dzieje :(

23 minuty temu, bar12345 napisał:

Witaj, czyli jak mam to pobrać, przez przeglądarkę jak klikam pobierz to się nic nie dzieje :(

Nie wszystkie działają, ale te w sekcji "POBIERZ - Amazfit BIP" tak. Tu odpowiedź z działającymi linkami: https://miuipolska.pl/forum/topic/29051-amazfit-bip-oraz-mifit-modyfikacje/?do=findComment&comment=470898

Cześć. Jestem od 2 dni posiadaczem Bip'a. Wszystko już sobie porobilem pod siebie tj. język, tarcze o mifit modowany. Wszystko z tego tematu. Dzięki za włożona Wasza pracę w to wszystko. Mam tylko 1 mały problem, chciałem wyłączyć w mifit opcje odblokowywania ekranu przez Bip'a, ale przy próbie włączenia wyłączenia wywala mi aplikacje. Może ktoś coś wie, pomoże?

Cześć. Jestem od 2 dni posiadaczem Bip'a. Wszystko już sobie porobilem pod siebie tj. język, tarcze o mifit modowany. Wszystko z tego tematu. Dzięki za włożona Wasza pracę w to wszystko. Mam tylko 1 mały problem, chciałem wyłączyć w mifit opcje odblokowywania ekranu przez Bip'a, ale przy próbie włączenia wyłączenia wywala mi aplikacje. Może ktoś coś wie, pomoże?
Zrób to w ori mifit.

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

11 minut temu, ryba94 napisał:

@fake4rWyłączyć ta opcje o usunąć oficjalny i instalować modowany tak? Czy jakiś inny sposób?

Tak, albo po prostu wyłączyć odblokowanie w pobliżu w ustawieniach telefonu, Ekran blokady, zaawansowane. Modowane MiFity mają z tym problem, ale ustawione opcje  w oryginale zostają.

Witam.

Co muszę zrobić, by dodać polskie ogonki do angielskiej wersji? Czy muszę wgrać polski firmware?

Rozumiem, by włączyć pokazywanie nadawcy wiadomości i telefonu, muszę zainstalować zmodyfikowaną aplikację MiFit?

Pozdrawiam.

Musisz rozłączyć parę w mi Fit zainstalować GB, połączyć z zegarkiem i kliknąć na pobrany wcześniej plik z polskimi znakami. Rozpocznie się aktualizacja i to wszystko.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

23 minuty temu, BenLomax napisał:

Czy muszę wgrać polski firmware?

Rozumiem, by włączyć pokazywanie nadawcy wiadomości i telefonu, muszę zainstalować zmodyfikowaną aplikację MiFit?

Nie musisz, wystarczy wgrać tylko plik z polskimi fontami (najlepiej pogrubionymi bo czytelniejsze), tak jest najprościej i najbezpieczniej. Jak mają być powiadomienia (ID dzwoniącego i od kogo sms) to zmodyfikowany MiFit (pogoda będzie dodatkowo po polsku), albo menu telefonu angielskie z oryginałem.

• Thanks 1

Dnia 19.10.2018 o 13:03, Caladin napisał:

Witam wszystkich,

Udało mi się zmienić soft, instalując pliki:

Firmware PL FW 0.1.0.51 - PL-FW-0.1.0.51.fw 

oraz

PL-FW-0.1.0.51-tomi2.res - "biała uproszczona"

Najnowsze to one nie są :(. Problem w tym, że zegarek nie przyjmuje żadnej wyższej wersji !

Przy próbie instalacji wyskakuje na telefonie:

"Problem z transferem metadanych firmware’u”" i koniec, tyle, end... trzeba wgrywać soft wspomniany powyżej :(

Na telefonie tylko GB w wersji 0.29.1, więc raczej OK. Nie mam Mi Fit. Oczywiście: HW V0.11.2.4 czyli wersja międzynarodowa

Jak zainstalować wyższą wersję  softu ?

Proszę pomóżcie !

Dzisiaj zainstalowałem Mi Fit, chyba w najnowszej wersji po modyfikacjach. W zegarku był język polski i wgrane to o czym piszę wyżej. Mi Fit go znalazł, połączył się i zaczął aktualizować. I właśnie w tym momencie telefon się zresetował (Galaxy S5). Ekran w zegarku czeka na parowanie i tyle. Szlag wszystko trafił ! Nie mogę się z nim połączyć. Dwa razy złapał połączenie ale nie dało się potwierdzić parowania na zegarku, wibrował non stop jak oszalały a po kilku sekundach wygasił ekran i tyle. Znowu wyświetla ekran czekając na połączenie z telefonem.

Jest jakiś sposób na przywrócenie ustawień fabrycznych bez połączenia z telefonem ? Można go jakoś ożywić ?

Będę wdzięczny za pomoc.

Kupiłem BIP'a w sobotę. Najpierw zabawa na oficjalnej wersji Mifit, aktualizacje do najnowszej wersji FW, no ale brak informacji o kontakcie przy połączeniach zmusił mnie szukania rozwiązania. Krótka lektura i z użyciem GB wgrałem pogrubioną czcionkę PL, potem zmodyfikowana aplikacje Mifit i już przy połączeniach pojawia się ID dzwoniącego. Nadal jednak nie dostaje powiadomień o SMS. Co przeoczyłem?

@bembenek No przecież to było już wiadomo od dawna ,że zmiana języka dodaje tę funkcję do Mifita. Co najmniej od wersji 3.3.1 to działało (być może przy wcześniejszych też ale tego nie pamiętam już) . Była o tym tu mowa kilkukrotnie 

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...