flither 5 Posted September 23, 2017 Report Share Posted September 23, 2017 (edited) Jak się wie co się robi to pewnie że jest różnica, niektore apki niepotrzebnie ciągną baterię, ssą ram, odpalają ponad 300 (!) procesów w tle (Google services). Ja np. pozbyłem się prawie 50-ciu apek "systemowych" i różnica jest. A że pulpit jest czysty to nie znaczy że jest już po problemie, ROM bez syfu zajmowałby połowę mniej Edited September 23, 2017 by flither Link to post Share on other sites
magik-thc 13 Posted September 23, 2017 Report Share Posted September 23, 2017 Aktualizacja poszla bez problemu i kalkulator działa ale mam inne pytania: - gdzie znajde DocumentsUI - co sie stało z opcją wybierania motywu pogody Link to post Share on other sites
mates21 87 Posted September 23, 2017 Report Share Posted September 23, 2017 2 godziny temu, farben napisał: Redmi 4X Fajnie że pojawiły się różne kolory powiadomień ale kolory na liście nie zgadzają się z faktycznymi kolorami diody. Chcesz powiedzieć, że w 4x odblokowali RGB diody? Może mi6 też kiedyś tak będzie mieć i to kolejny powód by jednak zmienić swoje mi5 na mi6 Link to post Share on other sites
flither 5 Posted September 23, 2017 Report Share Posted September 23, 2017 DocumentsUI działa w tle, nie znajdziesz jej w opcjach ani na pulpicie Link to post Share on other sites
HansKloss 6 Posted September 23, 2017 Report Share Posted September 23, 2017 potwierdzi ktoś że na kate nie działa aktualizacja? chciałem teraz przejść na .eu ale jeśli jest jakiś problem to poczekam do kolejnej paczkiU mnie wszystko działa, nie mam żadnych problemów opisywany tutaj przez niektóre osoby. Aktualizacje przeprowadziłem prze OTA Link to post Share on other sites
mates21 87 Posted September 23, 2017 Report Share Posted September 23, 2017 Redmi note 4x (na snapie) ma już poprawiony kalkulator bo nie wiem czy siostrze robić aktu? Link to post Share on other sites
CalkiemNowy 8 Posted September 23, 2017 Report Share Posted September 23, 2017 Redmi note 4x (na snapie) ma już poprawiony kalkulator bo nie wiem czy siostrze robić aktu? Naprawili.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
kruposz 2 Posted September 23, 2017 Report Share Posted September 23, 2017 Mój Note po aktualizacji z 7.9.14 uruchomił się z komunikatem proces system został zatrzymany. Po restarcie tylko logo MI, ponowna instalacja tej wersji jak i poprzedniej nic nie dała. Zainstalowałem 7.6.14, potem znów 7.9.21 i dopiero zaczęło wszystko działać. Link to post Share on other sites
wojtek.02 7 Posted September 23, 2017 Report Share Posted September 23, 2017 @mates21 jak ci śmiga Note 4 na najnowszej wersji miuipolska? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
cietybadacz 16 Posted September 23, 2017 Report Share Posted September 23, 2017 @Hanskkloks podasz nazwę czcionki?Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
mates21 87 Posted September 23, 2017 Report Share Posted September 23, 2017 @wojtek.02 ja sam mam mi5 na najnowszej wersji xiaomi.eu. siostra ma redmi note 4 global (czyli 4x) i wersje jej instalowałem w tamtym tygodniu czyli 7.9.14 i śmiga bardzo dobrze bo sporo się bawiłem. A skoro kalkulator naprawili to dziś jej zainstaluje wczorajsze wydanie Link to post Share on other sites
cietybadacz 16 Posted September 23, 2017 Report Share Posted September 23, 2017 @HansKloss podasz nazwę czcionki?Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu TapatalkaWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
cietybadacz 16 Posted September 23, 2017 Report Share Posted September 23, 2017 @HansKloss podasz nazwę czcionki?Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu TapatalkaWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
flither 5 Posted September 23, 2017 Report Share Posted September 23, 2017 Czciona Choco Cooky pewnie Link to post Share on other sites
Zenon 46 Posted September 23, 2017 Report Share Posted September 23, 2017 2 godziny temu, tor napisał: Nie jestem przeciwnikiem miui eu ale jak czytam to wszystko to aż mi się wierzyć nie chce Mnie też ,,aż się wierzyć nie chce,,.Mając rn3 se i zawsze najnowszy rom xiaomi.eu czytam o problemach użytkowników i czasami wkurzam się już,że nie mogę się na nic poskarżyć.Miałem nadzieję na jakiś bug po dzisiejszej aktualizacji 7.9.22 lecz męczę tel. od paru godzin i znowu śmiga i wszystko działa,masakra 2 Link to post Share on other sites
martin3z 20 Posted September 23, 2017 Report Share Posted September 23, 2017 Wiecie gdzie wyłączyć powiadomienia o nowej aktualizacji miui z paska statusu? Pika i pika... Link to post Share on other sites
Acid 3,947 Posted September 23, 2017 Report Share Posted September 23, 2017 Dnia 22.09.2017 o 10:09, ketesch napisał: @Acid W Mi5S Plus jest cichy głos w głośniku w czasie rozmowy, zdecydowanie ulega poprawie po zmianie dwóch wartości w pliku mixer_paths.xml z domyślnej 84 na 95. Czy nie dałoby się od razu zmienić tego w aktualizacji? Aby to zmienić konieczny jest root, a nie każdy root'uje telefon. OK Link to post Share on other sites
MiD 51 Posted September 23, 2017 Report Share Posted September 23, 2017 4 minuty temu, k3lt napisał: Ktos mi wytlumaczy dlaczego MIUI wiecznie pokazuje LTE skoro jestem na 3G? H+ pokazuje sie tylko na moment po restarcie telefonu, po polaczeniu z WIFI wskakuje znaczek LTE. bierze nazwę z sieci przy włączonym wi-fi, wpisz w własną w pasku powiadomień albo żyj z tym co podaje operator, możesz też wyłączyć wyświetlanie Link to post Share on other sites
MiD 51 Posted September 23, 2017 Report Share Posted September 23, 2017 @k3lt może nie wyraziłem się jasno, pobaw się nazwą operatora, wpisując własną, i jej edycją w powiadomieniach i pasku stanu przy włączonych i wyłączonych danych i wi-fi Link to post Share on other sites
otzi 6 Posted September 23, 2017 Report Share Posted September 23, 2017 W aplikacji Aktualizacje ciągle pokazuje mi przycisk Zainstaluj. Myślałem, że jakiś reupload wskoczył ale po ponownej instalacji znowu pokazuje Zainstaluj. Wyczyszczenie pamięci apki nie pomogło. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to post Share on other sites
Kacper Skrzypek 2,177 Posted September 23, 2017 Report Share Posted September 23, 2017 Wyczyść dane aplikacji Aktualizacje w ustawieniach.tapnięte z Redmi 4a Link to post Share on other sites
otzi 6 Posted September 23, 2017 Report Share Posted September 23, 2017 To pierwsze co zrobiłem. Na drugim Mi5 jest ok.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka 1 Link to post Share on other sites
Kacper Skrzypek 2,177 Posted September 23, 2017 Report Share Posted September 23, 2017 A usuń plik aktualizacji z telefonu i zrób ponownie. Mi już się nie pokazało.tapnięte z Redmi 4a 1 Link to post Share on other sites
latet 876 Posted September 23, 2017 Report Share Posted September 23, 2017 18 minut temu, MiD napisał: @k3lt może nie wyraziłem się jasno, pobaw się nazwą operatora, wpisując własną, i jej edycją w powiadomieniach i pasku stanu przy włączonych i wyłączonych danych i wi-fi Zapytam inaczej: jak zrobić, aby przy aktywnym połączeniu Wi-Fi na górynum pasku pokazany był prawdziwy/aktualny tryb łączności z siecią komórkową, czyli np.: 2G / 3G / 4G ? Link to post Share on other sites
otzi 6 Posted September 23, 2017 Report Share Posted September 23, 2017 A usuń plik aktualizacji z telefonu i zrób ponownie. Mi już się nie pokazało.tapnięte z Redmi 4aPomogło, podziękował. Link to post Share on other sites
FromWP 1,504 Posted September 23, 2017 Report Share Posted September 23, 2017 4 minuty temu, latet napisał: Zapytam inaczej: jak zrobić, aby przy aktywnym połączeniu Wi-Fi na górynum pasku pokazany był prawdziwy/aktualny tryb łączności z siecią komórkową, czyli np.: 2G / 3G / 4G ? Napisać petycję do Chińczyków. Ten błąd z wyświetlaniem LTE jak połączony z WiFi jest od dawna. 1 Link to post Share on other sites
_mARk_ 126 Posted September 23, 2017 Report Share Posted September 23, 2017 2 godziny temu, acocieto napisał: Zamróź w TB i sprawdź czy wystąpią problemy. Nie występują, to hybrydowa apka zawierająca hooki do kilku uslug w tym do Webview i przeglądarki Link to post Share on other sites
latet 876 Posted September 23, 2017 Report Share Posted September 23, 2017 (edited) Bardzo rzadko ktokolwiek tutaj wspominał o tej opcji (na screenie). To jedna z wielu wielu opcji związanych z oszczędzaniem, ta chyba najmniej znana ze wszystkich. Nie widzę jej w MIUI 8 Global na tel., który mam pod ręką z takim ROM-em. Jest w MIUI 9 EU. Testowałem ją od wczoraj i szczerze mówiąc nie zauważyłem, aby miała jakikolwiek pływ na cokolwiek. Ktoś ma inne spostrzeżenia? Edited September 23, 2017 by latet Link to post Share on other sites
tor 34 Posted September 23, 2017 Report Share Posted September 23, 2017 Ja mam taką opcję, ale jest ona ukryta w systemie i można to tylko uaktywnić ze skrótu Link to post Share on other sites
FromWP 1,504 Posted September 23, 2017 Report Share Posted September 23, 2017 1 minutę temu, tor napisał: Ja mam taką opcję, ale jest ona ukryta w systemie i można to tylko uaktywnić ze skrótu Masz global dev i można ją normalnie włączyć przez ustawienia, bateria i wydajność, zarządzaj użyciem baterii, plany. Tylko nie wiem czy to to samo co w romie eu. Nie testowałem tego, bo na noc i tak telefon podpinam do ładowarki i nie ma dczego oszczędzać. Link to post Share on other sites
wanarek 81 Posted September 23, 2017 Report Share Posted September 23, 2017 (edited) 16 minut temu, latet napisał: Bardzo rzadko ktokolwiek tutaj wspominał o tej opcji (na screenie). To jedna z wielu wielu opcji związanych z oszczędzaniem, ta chyba najmniej znana ze wszystkich. Nie widzę jej w MIUI 8 Global na tel., który mam pod ręką z takim ROM-em. Jest w MIUI 9 EU. Testowałem ją od wczoraj i szczerze mówiąc nie zauważyłem, aby miała jakikolwiek pływ na cokolwiek. To głównie wyłącza synchronizację w tle podczas uśpienia, więc jakieś wyniki będzie miał ktoś kto ma powłączanych dużo różnych programów, które coś tam sobie synchronizują. Twittery, Facebooki, Maile, Kalendarz i inne takie. U mnie to wielkiego wpływu nie ma. I nie działa od razu tylko kilka minut po uśpieniu. Edited September 23, 2017 by wanarek Link to post Share on other sites
latet 876 Posted September 23, 2017 Report Share Posted September 23, 2017 Dzięki @tor opiszę sprawę w wątku o tłumaczeniach, bo rozbieżność jest za duża. 1 minutę temu, wanarek napisał: To głównie wyłącza synchronizację w tle podczas uśpienia, więc jakieś wyniki będzie miał ktoś kto ma powłączanych dużo różnych programów, które coś tam sobie synchronizują. Twittery, Facebooki, Maile, Kalendarz i inne takie. Z włączoną tą opcją działają powiadomienia z Twitterów, Facebooków i innych takich, więc to nie aż takie proste, jak napisałeś. Link to post Share on other sites
wanarek 81 Posted September 23, 2017 Report Share Posted September 23, 2017 3 minuty temu, FromWP napisał: Masz global dev i można ją normalnie włączyć przez ustawienia, bateria i wydajność, zarządzaj użyciem baterii, plany. Tylko nie wiem czy to to samo co w romie eu. Nie testowałem tego, bo na noc i tak telefon podpinam do ładowarki i nie ma dczego oszczędzać. Ale to nie tylko w nocy, tylko też jak go nie używasz przez chwilę. Link to post Share on other sites
tor 34 Posted September 23, 2017 Report Share Posted September 23, 2017 3 minuty temu, FromWP napisał: Masz global dev i można ją normalnie włączyć przez ustawienia, bateria i wydajność, zarządzaj użyciem baterii, plany. Nie, nie ma tego w widocznych opcjach, przed chwilą sprawdziłem wszystko. Jako opcję ukrytą mam też to: Link to post Share on other sites
latet 876 Posted September 23, 2017 Report Share Posted September 23, 2017 4 minuty temu, wanarek napisał: Ale to nie tylko w nocy, tylko też jak go nie używasz przez chwilę. No nie wiem, przeczytaj opis tej funkcji na screenie z globala. 3 minuty temu, tor napisał: Nie, nie ma tego w widocznych opcjach, przed chwilą sprawdziłem wszystko. Jako opcję ukrytą mam też to: To na Twoim screenie to inna funkcja. Link to post Share on other sites
Recommended Posts