gonzo_86 Posted January 19, 2018 Author Share Posted January 19, 2018 I mamy kolejną wersje beta global:http://en.miui.com/thread-1543253-1-1.htmlTrochę to bez sensu nabijać sobie posty, bo wiesz aktualizacje beta są co tydzień i każdy o tym wie Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubakowsky Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 I co dostał ktoś już miui 9? bo ja nadal nie :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Puma2012 Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 Niestety, nikt chyba nie dostał. Wychodzą tylko bety stable. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gonzo_86 Posted January 26, 2018 Author Share Posted January 26, 2018 Niestety, nikt chyba nie dostał. Wychodzą tylko bety stable.Ciągle brak, ja jadę na dev i jest okiWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Otho Sackville Posted January 29, 2018 Share Posted January 29, 2018 Hmmm dostałem aktualizacje do MIUI 9, ale chyba do bety - choć się na nią nie zapisywałem... Czyzbym trafił na listę testowa przed wypuszczeniem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikesz74 Posted January 29, 2018 Share Posted January 29, 2018 tez dostałem dzisiaj, mam ustawiony region Niemcy, ktoś juz testował ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Puma2012 Posted January 29, 2018 Share Posted January 29, 2018 Wysyłają losowo wybranym użytkownikom aby sprawdzić na większej ilości czy nie ma błędów, jeżeli nie ma to tą samą wersje dają jako stable. Zapewne za kilki dni będzie dostępne dla wszystkich, ja jeszcze nic nie mam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikesz74 Posted January 29, 2018 Share Posted January 29, 2018 (edited) na razie zrobiłem tylko Antutu i Quadrant, i wygląda to fatalnie , poza tym cały czas ma lekkie lagi antutu było ok 78tys, jest 68 tys ( zakładka końcowa UX spadek z ok 28 tys do 19 tys, pozostałe, tj 3D, CPU i RAM nieznacznie gorzej ok 5%) quadrant było ok 20tys, jest ok 5 tys wygląda jakby miał problem procesor, dostawał lagu i pamieć ram podobnie zobaczymy za parę dni jak sprawuje sie bateria niby pier**la, ale brak widgetow szybkich przełączników dla gps, auto jasności, ciszy, jak wchodzimy w widzety to tez lagi są na razie nie znalazłem jakiś nowości w tym nowym miui oprócz numerku nie robiłem przywrócenia fabrycznych, tylko uruchomiłem telefon ponownie, wszystkie ustawienia mam bez zmian brak funkcji podzielonego ekranu Edited January 29, 2018 by mikesz74 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavco1 Posted January 29, 2018 Share Posted January 29, 2018 na razie zrobiłem tylko Antutu i Quadrant, i wygląda to fatalnie , poza tym cały czas ma lekkie lagi antutu było ok 78tys, jest 68 tys ( zakładka końcowa UX spadek z ok 28 tys do 19 tys, pozostałe, tj 3D, CPU i RAM nieznacznie gorzej ok 5%) quadrant było ok 20tys, jest ok 5 tys wygląda jakby miał problem procesor, dostawał lagu i pamieć ram podobnie zobaczymy za parę dni jak sprawuje sie bateria No to się Xiaomi nie popisało. Testy robiłeś po przywróceniu danych fabrycznych? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeTomek Posted January 29, 2018 Share Posted January 29, 2018 Rano miałem aktualizację do pobrania, a teraz ku mojemu zdziwieniu, zniknęła. Pewnie coś z nią było jednak nie tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikita_Bennet Posted January 29, 2018 Share Posted January 29, 2018 no ja jednak wyłączyłem aktualizacje na chwilę, poczekam bo jednak nie słychać o dobrych zmianach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kajfux Posted January 30, 2018 Share Posted January 30, 2018 Ja miałem to szczęście że udało mi się odblokować fona oficjalną metodą, więc kiedy się dowiedziałem, że nie dostaniemy andka 7demki, od razu pożegnałem się z Miui.Teraz "jadę" na romie opartym na andku 8.1, i jestem bardzo zadowolony, choć tęsknota za Miui pozostała bo to świetna nakładka. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Puma2012 Posted January 30, 2018 Share Posted January 30, 2018 (edited) Wczoraj zrobiłem aktualizacje (OTA) choć oficjalnie na stronie jeszcze nie ma. Od razu się rzuciło mi w oczy że zlikwidowali napisy pod ikonami w docku, wreszcie Przesuwają ekran w lewo od głównego, jest wysuwana szuflada, można dać m.in. 8 skrótów do aplikacji (fajna sprawa). Edited January 30, 2018 by Puma2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikesz74 Posted January 30, 2018 Share Posted January 30, 2018 (edited) Puma a jak u ciebie z wydajnością i przycięciami? szkoda ze brak wybudzania dwuklikiem i dzielonego ekranu, bateria na razie daje rade ( pytanie czy nie zastosowali systemu apple wszystkie aplikacje i systemy działają prawidłowo, gps, wifi, dane i dźwięki jak poprzednio, zmiana w warstwie wizualnej i ostawień to dla mnie bez znaczenia, kwestia przyzwyczajenia MIUI 9.2 co nowego wg XiaomiNowość - Mi Mover, umożliwia ponowne uruchamianie migracji danych. Podczas migracji danych do nowego telefonu połączenie hotspotu urządzenia zostanie automatycznie przywrócone w przypadku przerwy w zakończeniu migracji danych - jest, nie testowano System Funkcja dynamicznej kalibracji czujnika zbliżeniowego, która zapewnia prawidłowe wyświetlanie czarnego ekranu - działa prawidłowo, nie wiem czy zmieniono Usunięto indywidualne problemy z czytnikami linii papilarnych - działa prawidłowo, nie wiem czy zmieniono Wprowadzono poprawki związane z KRACK WPA2 - ???? Poprawiono kompatybilność wybranych aplikacji na urządzeniach z ekranami 18:9 - nie testowano Wibracje nie wpływają już na funkcje zmniejszające głośność dzwonka, gdy telefon jest podgłaśniany lub zciszany - działa prawidłowo, nie wiem czy zmieniono App Lock Dodano wsparcie dla ukrywania wiadomości z wybranych aplikacji - dodano, działa prawidłowo Uproszczono UI - ??? Skorygowany czas dotknięcia powiadomień ekranu blokady - ??? Ekran domowy Wprowadzono optymalizacje, które dotyczą wirtualnych przycisków nawigacji i motywów - wprowadzono, nie zawsze wg mnie na korzyść Uproszczono umieszczanie ikon w folderach - wprowadzono, akurat to fajna sprawa Wprowadzono możliwość dodawania widżetów puste miejsce poprzez jedno dotknięcie - wprowadzono, akurat to fajna sprawa Motywy Dodano możliwość usuwania darmowych i niekompatybilnych motywów na liście kupionych rzeczy - nie testowano Motywy podpowiadają, jak połączyć się z internetem, gdy jest to wymagane -nie testowano Skorygowano ikonę Dodaj do ulubionych - nie zauważyłem zmiany Galeria Dodano możliwość usuwania linii i obiektów na zdjęciach w trakcie edycji - jest i działa, i inne naklejki, gryzmoły i mozaika Poprawiono błędy związane z kompresowaniem - nie testowano można robić kolaże ze zdjęć, nie zauważyłem tego wcześniej Konto Mi Zredukowano ilość powiadomień push, gdy użytkownik jest wylogowany - ??? Poprawiono błędy związane z obsługą MiPay w POS - ??? Dodano tryb wydajności w Game Booster - nie testowano , i zrzuty Edited January 30, 2018 by mikesz74 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel188 Posted January 30, 2018 Share Posted January 30, 2018 Puma a jak u ciebie z wydajnością i przycięciami? szkoda ze brak wybudzania dwuklikiem i dzielonego ekranu, bateria na razie daje rade ( pytanie czy nie zastosowali systemu apple wszystkie aplikacje i systemy działają prawidłowo, gps, wifi, dane i dźwięki jak poprzednio, zmiana w warstwie wizualnej i ostawień to dla mnie bez znaczenia, kwestia przyzwyczajenia MIUI 9.2 co nowego wg XiaomiNowość - Mi Mover, umożliwia ponowne uruchamianie migracji danych. Podczas migracji danych do nowego telefonu połączenie hotspotu urządzenia zostanie automatycznie przywrócone w przypadku przerwy w zakończeniu migracji danych - jest, nie testowano System Funkcja dynamicznej kalibracji czujnika zbliżeniowego, która zapewnia prawidłowe wyświetlanie czarnego ekranu - działa prawidłowo, nie wiem czy zmieniono Usunięto indywidualne problemy z czytnikami linii papilarnych - działa prawidłowo, nie wiem czy zmieniono Wprowadzono poprawki związane z KRACK WPA2 - ???? Poprawiono kompatybilność wybranych aplikacji na urządzeniach z ekranami 18:9 - nie testowano Wibracje nie wpływają już na funkcje zmniejszające głośność dzwonka, gdy telefon jest podgłaśniany lub zciszany - działa prawidłowo, nie wiem czy zmieniono App Lock Dodano wsparcie dla ukrywania wiadomości z wybranych aplikacji - dodano, działa prawidłowo Uproszczono UI - ??? Skorygowany czas dotknięcia powiadomień ekranu blokady - ??? Ekran domowy Wprowadzono optymalizacje, które dotyczą wirtualnych przycisków nawigacji i motywów - wprowadzono, nie zawsze wg mnie na korzyść Uproszczono umieszczanie ikon w folderach - wprowadzono, akurat to fajna sprawa Wprowadzono możliwość dodawania widżetów puste miejsce poprzez jedno dotknięcie - wprowadzono, akurat to fajna sprawa Motywy Dodano możliwość usuwania darmowych i niekompatybilnych motywów na liście kupionych rzeczy - nie testowano Motywy podpowiadają, jak połączyć się z internetem, gdy jest to wymagane -nie testowano Skorygowano ikonę Dodaj do ulubionych - nie zauważyłem zmiany Galeria Dodano możliwość usuwania linii i obiektów na zdjęciach w trakcie edycji - jest i działa, i inne naklejki, gryzmoły i mozaika Poprawiono błędy związane z kompresowaniem - nie testowano można robić kolaże ze zdjęć, nie zauważyłem tego wcześniej Konto Mi Zredukowano ilość powiadomień push, gdy użytkownik jest wylogowany - ??? Poprawiono błędy związane z obsługą MiPay w POS - ??? Dodano tryb wydajności w Game Booster - nie testowano , i zrzuty Serio aż tak zmienili wygląd? To wygląda strasznie.Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavco1 Posted January 30, 2018 Share Posted January 30, 2018 Serio aż tak zmienili wygląd? To wygląda strasznie.Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu TapatalkaTo wina raczej używanego motywu. Domyślny motyw wygląda zupełnie inaczejWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel188 Posted January 30, 2018 Share Posted January 30, 2018 To wina raczej używanego motywu. Domyślny motyw wygląda zupełnie inaczejWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu TapatalkaTo chociaż tyle ja i tak używam innego więc luz Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Puma2012 Posted January 30, 2018 Share Posted January 30, 2018 Cytat Puma a jak u ciebie z wydajnością i przycięciami? Nie zauważyłem przycinania a wydajność, moim zdaniem nie ma różnicy. Jak włączam grę to mignie chyba biały ekran ale na mgnienie że trudno coś konkretnego powiedzieć o tym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KungFuKarateMistrz Posted January 30, 2018 Share Posted January 30, 2018 U mnie na razie wszystko śmiga (9.2.3.0 stabilna), aczkolwiek nie gram w wymagające gry na telefonie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikesz74 Posted January 31, 2018 Share Posted January 31, 2018 u mnie cały czas bez przywrócenia do fabrycznych, w działaniu nie ma juz przycięć, tylko przy wchodzeniu w ustawienia ekranu i widżety, znaczny lag w tych kilku grach w które gram, nie zauważyłem zmian, w nowym antutu jn. nie mam punktu odniesienia wiec nie wiem czy dobry wynik Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavco1 Posted January 31, 2018 Share Posted January 31, 2018 u mnie cały czas bez przywrócenia do fabrycznych, w działaniu nie ma juz przycięć, tylko przy wchodzeniu w ustawienia ekranu i widżety, znaczny lag w tych kilku grach w które gram, nie zauważyłem zmian, w nowym antutu jn. nie mam punktu odniesienia wiec nie wiem czy dobry wynik U mnie na wersji jeszcze 8.5 wynik w nowym AnTuTu. Telefon nie przywracany do ustawień fabrycznychWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu TapatalkaU mnie na wersji jeszcze 8.5 wynik w nowym AnTuTu. Telefon nie przywracany do ustawień fabrycznychWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu TapatalkaI podsumowanieWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
warszawa12332167 Posted January 31, 2018 Share Posted January 31, 2018 mam redmi note 3 pro se. w info o fonie takie coś: czy powinienem mieć już tą aktualizacje co wy do miui 9? bo nic nie wyszukuje.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Puma2012 Posted January 31, 2018 Share Posted January 31, 2018 (edited) My mamy jeszcze jakby wersje beta, rozsyłana do niektórych, poczekaj jeszcze a lada dzień powinna być oficjalnie. Edit: Wygląda na to że możemy dostać aktualizacje ci co już mają 9.2.3.0 , Redmi Note 3 Qualcomm Global dostał 9.2.4.0 . Edited February 2, 2018 by Puma2012 Dopisek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kingaa16 Posted February 5, 2018 Share Posted February 5, 2018 Wiadomo coś o oficjalnej aktu do wersji 9, Kiedy będzie?Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel188 Posted February 5, 2018 Share Posted February 5, 2018 Nie wiadomoWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikesz74 Posted February 6, 2018 Share Posted February 6, 2018 (edited) chyba coś poprawili, albo sie samo ułożyło ... quadrant teraz 21k małe lagi występują tylko przy wchodzeniu w ustawienia ekranu i widgety Edited February 6, 2018 by mikesz74 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubakowsky Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 Widzę, że już dużo osób dostało, a ja nadal nic :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel188 Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 to tylko taka beta nie ma co sie martwic Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubakowsky Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 to czemu niektórzy dostają to jak normalną aktualizacje? Drugie pytanie czy jak zrootuje telefon to będę miał normalnie aktualizacje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snajper Posted February 10, 2018 Share Posted February 10, 2018 Ogólna zasada kto dostaje betę nie jest znana losowo wybrane osoby. wcześniej też nie dostawałem betę ale po wgraniu softu przez miflesha na czysto zacząłem dostawać ale czy to kwestia tego że wgrałem od nowa soft czy kwestia szczęścia nie potrafię odpowiedzieć. Jeśli nie dostajesz aktualizacji a już jest dostępna na en.miui to możesz ją pobrać z zip i tak zainstalować. 10 godzin temu, kubakowsky napisał: to czemu niektórzy dostają to jak normalną aktualizacje? Drugie pytanie czy jak zrootuje telefon to będę miał normalnie aktualizacje? Tak jeśli wykorzystasz odpowiednią metodę rootowania i Twrp poradniki są na xda,en.miui jak mieć ota i roota. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubakowsky Posted February 16, 2018 Share Posted February 16, 2018 do wersji SE nie ma miui 9 na tej stronie :/ jest tylko to http://en.miui.com/download-301.html#438 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Puma2012 Posted February 17, 2018 Share Posted February 17, 2018 Wiecie może co się dzieje z aktualizacją? Nadal jestem na "becie" która była rozsyłana tylko niektórym, oficjalnie brak MIUI9 (global). Wiem że u nich teraz Nowy rok ale to i tak już długo nie ma nic oficjalnego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
warszawa12332167 Posted February 23, 2018 Share Posted February 23, 2018 (edited) Uhu i ja dziś dostałem na globalu: Widzę na serwerach też juz jest Edited February 23, 2018 by warszawa12332167 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel188 Posted February 23, 2018 Share Posted February 23, 2018 Też dostałem Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolw2 Posted February 23, 2018 Share Posted February 23, 2018 Telefon przyspieszył i to znacznie Miui global 9.2.3.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts