225rgnusmas Posted August 16, 2018 Share Posted August 16, 2018 Tutek genialny właśnie bez problemów zainstalowałem miui Polska na Redmi 5 plus...na tę chwilę piękna sprawa - w pogodzie działa lokalizacja,która na globalu nie działała. Reszte sprawdzę - teraz 10 minut na miui Polska, więc ... jeszcze raz brawo za tutek! Prowadzi jak dziecko. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
weah Posted August 17, 2018 Share Posted August 17, 2018 Witam, Mam pytanie: kiedyś TWRP się aktualizowało razem z Romem miui polska. Teraz widzę że nie. Mam mi 8 i zaistalowany TWRP 3,2,1 a jest już oczko wyżej. Czy trzeba samemu wrzucić czy jest jakaś opcja aktualizacji TWRP? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 17, 2018 Author Share Posted August 17, 2018 Czasem Xiaomi.eu aktualizuje TWRP, czasem nie. Jeśli chcesz koniecznie na już - to wrzuć ręcznie, jest to proste Link to comment Share on other sites More sharing options...
borejek3 Posted August 23, 2018 Share Posted August 23, 2018 Przed wczoraj odblokowałem bootloadera. Natomiast wczoraj pozbyłem się Globala i zainstalowałem Miui Polska MIUI 8.8.3 dla Mi Mix 2S. Mam teraz problem z ustawieniem, przypisaniem dźwięków do połączenia przychodzącego oraz sms. Ustawiam konkretny dźwięk, a telefon ma to gdzieś i używa cały czas swojego. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
borejek3 Posted August 23, 2018 Share Posted August 23, 2018 9 godzin temu, WisniowyWSN napisał: wroc na globala.Nie ma sensu przechodzic w tym momemncie na eu. Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Czym to uzasadniasz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted August 23, 2018 Share Posted August 23, 2018 Też mam zainstalowany miui.eu i nie mam problemów z dźwiękami, nie rozumiem stwierdzeń że się nie opłaca itd.Wysłane z mojego MIX 2S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
borejek3 Posted August 25, 2018 Share Posted August 25, 2018 Niestety Globala dyskwalifikuje to, że nie rotuje ekranu podczas pisania smsów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
borejek3 Posted August 26, 2018 Share Posted August 26, 2018 Wyjaśnijcie mi jedną rzecz. Znalazłem problem dlaczego nie mogę przypisać dźwięku dla przychodzącego smsa. Poniżej przedstawiam fotkę gdzie po lewej stronie jest ekran Mi Mix 2S po prawej Redmi Note 4. W Mi Mix 2S brakuje pozycji "Otrzymano sms" w Redmi Note 4 jest. Co zatem jest powodem, że w Mixie 2S brakuje mi tej pozycji pozycji? W obu telefonach najnowsze MIUI 10 EU. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 26, 2018 Author Share Posted August 26, 2018 (edited) Opcja ustawienia dźwięku dla otrzymanego SMS w Xiaomi.eu w MIUI 10 jest obecnie tylko dla telefonów z Androidem 6?/7 na pewno. Na Oreo musisz ustawiać w opcjach aplikacji SMS. Bądź sposób niżej od @skay77. Edited August 26, 2018 by Orjon Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted August 26, 2018 Share Posted August 26, 2018 Da się bo zmieniałem przez build.prop przy pomocy root essential choć jestem teraz na miui.euWysłane z mojego MIX 2S przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
borejek3 Posted August 26, 2018 Share Posted August 26, 2018 3 minuty temu, Orjon napisał: Na Oreo musisz ustawiać w opcjach aplikacji SMS. Ten sposób nie działa. Po ustawieniu dźwięku, po prostu jakby nie pamięta ustawienia i ma w nosie moje ustawienie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
T1906S Posted August 28, 2018 Share Posted August 28, 2018 Cała procedura z posta #1 jest aktualna z MI8 SE z chińskim softem? Jutro do mnie dotrze i pierwsze co to chciałbym właśnie MIUI Polska Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 28, 2018 Author Share Posted August 28, 2018 Tak. Oczywiście jeśli będziesz miał zablokowany bootloader - musisz go odblokować. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
borejek3 Posted September 4, 2018 Share Posted September 4, 2018 Dnia 26.08.2018 o 18:56, borejek3 napisał: Ten sposób nie działa. Po ustawieniu dźwięku, po prostu jakby nie pamięta ustawienia i ma w nosie moje ustawienie. Niestety musiałem zainstalować apkę do smsów ze sklepu. Oj podpadło mi to MIUI EU. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ostry777 Posted September 8, 2018 Share Posted September 8, 2018 Witam, Mam obecnie na Xiaomi Mi Note 3 zainstalowane xiaomi.eu stabilne(9.5.10.0), pojawiała sie nowsza wersja MIUI 10 ale jak klikam sprawdź aktualizację to on pokazuje mi nowszą wersję ale jak już klikam pobierz to pisze mi, że wersja miui jest aktualna. I teraz pytanie jak zainstalować miui 10 stable, czy moge ściągnąć ten plik na telefon przez przeglądarkę i dać zainstaluj aktualizację z pliku czy muszę czyścić cały telefon i wgrywać od zera? Z góry dziękuje za odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 8, 2018 Author Share Posted September 8, 2018 Ściągnij ręcznie z sourceforge i zaktualizuj z pliku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ostry777 Posted September 8, 2018 Share Posted September 8, 2018 A z ciekawości czemu się nie ściąga automatycznie? specjalnie zablokowali żeby ludzie wiedzieli, że to duża zmiana, czy jak? I czy nie będę miał problemów z płynnością ani żadnych błędów po aktualizacji? Bo niektórzy mówią, że przy zmianie wersji androida należy zrobić full wipe, a w sumie przejdę z androida 7 na 8, więc dlatego pytam? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hultaj87 Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 Witam. Otrzymałem dziś w końcu Mi MIX 2s - 8/256 GB - zainstalowany ROM Stabilny Global 9.6 – 9.6.4.0(ODGMIFD) . O dziwo bootloader odblokowany. Sprawdzone w opcjach programistycznych oraz przez komendy w Fastboot. Przejście do recovery z aplikacji Aktualizacje uruchamia MiRecovery 3.0. Wgrywam TWRP zgodnie z instrukcją przez Fastboot. Wszystko ładnie ale jak uruchomię system ponownie i chce wejść znów do recovery przez aplikację Aktualizację uruchamia się MiRecovery 3.0. Mam rozumieć, że nie ma możliwości wgrania samego TWRP uruchomienia systemu pobawienie się na tym co jest a później wejść jednak do TWRP i wgrać Xiaomi.eu? Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 13, 2018 Author Share Posted September 13, 2018 Musiałbyś zrobić format data w TWRP i wgrać Magiska/lazyflashera. Tutorial jest na forum Link to comment Share on other sites More sharing options...
hultaj87 Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 Oki spoko. Daruję sobię porostu nie mam czasu teraz zrobić wszystkiego i wgrałem same TWRP i nie wiedziałem że odrazu trzeba wgrać Xiaomi.eu. Poprostu brak czasu późnym wieczorem postaram się ogarnąć wszystko po całości łącznie z przeniesieniem danych ze starego telefonu. Dzięki za pomoc PozdrawiamWysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ponsumkey Posted September 17, 2018 Share Posted September 17, 2018 u mnie już system śmiga, ale jest jedno ale komputer nie wykrywa mi telefonu, a telefon komputeru, możecie cos w tym poradzić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
shocker1984 Posted October 2, 2018 Share Posted October 2, 2018 witam, jestem nowy i mam nadzieję że dobre forum i temat znalazłem. zakupiłem mi8 z odblokowanym bootloaderem. Aktualnie działam na EU 8.8.30 i wszystko działa ideolo. Natomiast jak wgrywam 8.9.24 ( ogólnie wersje 8.9.xx) to po uruchomieniu telefonu albo zawiesza się na ekranie blokady, a jeżeli nie zawiesza się tuż po uruchomieniu systemu to nie działa aparat, nie działa skaner twarzy, czytnik linii papilarnych - możliwe że więcej rzeczy nie działa. próbowałem na różne sposoby z robieniem wipe róznego rodzaju, w różnych kombinacjach, przed instalowaniem , po instalowaniu , lub w ogóle i ciągle to samo występuje. Wracając na 8.8.30 instalując tak samo jak 8.9 wszystko działa znowu. próbowałem kilka razy. Myślę nad próbą zainstalowania globala 10.0.0.5 i nałożenia na niego tego 8.9.24 ale nie wiem czy to ma sens. Może ma ktoś jakąś radę co z tym zrobić ? pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 2, 2018 Author Share Posted October 2, 2018 @dzidexx, @shocker1984, Acid o tym niedawno pisał: https://miuipolska.pl/forum/topic/36751-miui-8913/?page=4&tab=comments#comment-469775 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrMajor Posted October 12, 2018 Share Posted October 12, 2018 Nie wiem czy dobrze trafiłem z pytaniem akurat w ten temat. Przymierzam się do zakupu MI 8 i potrzebuje info czy na wgranym w ten sposób polskim MIUI działają płatności NFC? z odblokowanym bootloaderem i wgranym TWRP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 13, 2018 Author Share Posted October 13, 2018 Tak, działają. @Nezumi ma Mi 8, to może potwierdzić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted October 13, 2018 Share Posted October 13, 2018 9 godzin temu, mjrMajor napisał: polskim MIUI działają płatności NFC? Działają . Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted October 13, 2018 Share Posted October 13, 2018 Czy na Pocophona wgrywał już ktoś z Was najnowszą wersję Miui Eu? Bo poprzedniego wydania w ogóle nie mogłem wgrać przez jakiś błąd. Robiłem wszystko jak zwykle w innych telefonach Xiaomi i nie udało mi się wgrać oprogramowania.Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wasabi Posted October 15, 2018 Share Posted October 15, 2018 Po wgraniu TWRP (oczywiście odblokowany etc.) telefon dostaje loopa. Do TWRP nie daje się wejść. Można tylko do Fastboot. Komenda devices widzi urządzenie, TWRP się wgrywa, komenda boot nazwa romu restartuje telefon i mam logo miui i bootloop. Przytrzymane + I - powodują tylko restart. Mogę wejść w fastboot i ponownie zainstalować TWRP ale to nic nie daje. Pobierałem Polaris (telefon mimix2s 128), może inna wersja tego Polarisa jakaś? Ale nigdzie nie mogę znaleźć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wasabi Posted October 15, 2018 Share Posted October 15, 2018 (edited) Dokładnie tak wpisuję. Komenda Fastboot boot TWRP.img. Po czym mam restart i logo MI. i telefon wisi, i restart i tak cały czas. Komenda getvar product wyświetla polaris. Po komendzie Fastboot flash recovery twrp.img mam target reported max download size of 536870912 bytes sending 'recovery' (41464 KB)... OKAY [ 1.480s] writing 'recovery'... OKAY [ 0.180s] finished. total time: 1.659s Czyli chyba ok. Edited October 15, 2018 by wasabi Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted October 15, 2018 Share Posted October 15, 2018 wasabi a próbowałeś inne recovery z (xda v 9 lub V10) Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wasabi Posted October 15, 2018 Share Posted October 15, 2018 Ok. wgrałem kilka innych wersji i 11 odpaliła. Z tego co czytam w faq to od 10 coś tam poprawili. LINK DO twrp polaris 11. Teraz po tej wersji odpaliło w TWRP. Dziękuje za sugestie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted October 15, 2018 Share Posted October 15, 2018 Właśnie zaktualizowałem do 11 bo mi dziś zniknęło po aktualizacji a robiłem update przez twrp Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted October 25, 2018 Share Posted October 25, 2018 (edited) Dnia 20.09.2017 o 13:42, Orjon napisał: ______________________ W przypadku urządzeń z antirollbackiem (anti 4 - Redmi Note 5 od wersji Global Stable 9.5.19.0, Mi Max 3, Mi 6X, Redmi 6 Pro) trzeba najpierw uruchomić TWRP (fastboot boot twojplik.img), następnie zainstalować je z poziomu uruchomionego TWRP (Install > Install Image), a dopiero później wykonywać instrukcje poniżej Nie rozumiem tego, może ktoś wyjaśnić łoptologicznie? Czy chodzi o to, że instalujemy normalnie TWRP przez ADB, komendą fastboot boot uruchamiany recovery w telefonie i z poziomu TWRP jeszcze raz instalujemy recovery poprzez "instal img." ? Cytat Since anti-rollback protection blocks you from flashing the TWRP image, you need to flash a “dummy” image first. The dummy image is an empty file that serves no other purpose than sending a command to the bootloader so it knows that afterward, it can accept other flashes. (If you look at the flash-all script from the previous section, this is actually how Xiaomi officially does it.) Alternatively, you can “fastboot boot” the TWRP image, move the TWRP image to your device’s storage, then flash the TWRP image from within TWRP O co chodzi z tym flaschowaniem pustym plikiem by ominąć ARB? kiedy się to robi? Dla wyjaśnienia nie mam telefonu z ARB ale planuje zakupić chińską wersję i chcę się przygotować by nic nie schrzanić. Edited October 25, 2018 by Bartos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 25, 2018 Author Share Posted October 25, 2018 Kolejność w takim przypadku jest następująca: fastboot boot twrp.img i instalacja TWRP z poziomu tegoż TWRP jak się ono odpali (tak jak napisałeś). TWRP normalnie w takim przypadku nie zainstalujesz. Flashowanie pustego pliku pozwala na ominięcie tego zabezpieczenia i normalne wgranie TWRP przez ADB, wtedy nie musisz instalować go z poziomu TWRP, tylko po prostu robisz format data i instalujesz system. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ibiszek Posted November 21, 2018 Share Posted November 21, 2018 (edited) Witam. Zrobiłem aktualizjacje MIUI 10 i android 8 w ten sposób:https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ po tej aktualizacji nie mam aktywowanej funkcji Camera2 API :/ wcześniej miałem root i wszystko działa - google camera jak najprościej zrobić tak abym już nic nie stracił z danych i aplikacji bo tyle co wszystko po instalowałem sobie Już poradziłem sobie. Po prostu wgrałem przez twrp Magisk Manager, potem edytowałem plik w BuildProp Editor i teraz google camera działa już Edited November 21, 2018 by ibiszek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts