Kacper Skrzypek Posted May 31, 2018 Author Share Posted May 31, 2018 Dokładnie tak. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
HGO Posted May 31, 2018 Share Posted May 31, 2018 Dnia 29.05.2018 o 16:52, Orjon napisał: Miej na uwadze, że wgrywając tą wersję, blokujesz bootloader. Musisz po wgraniu odblokować bootloader przez MiUnlock, inaczej telefon może nie ruszyć. Zrób przedtem backup swoich danych, w razie W. To jeszcze jedno pytanie. W którym momencie, jak wgram najnowszą wersję muszę odblokować bootloader Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 31, 2018 Author Share Posted May 31, 2018 Jak telefon po instalacji nie odpali sie do systemu albo jak bedziesz chcial potem aktualizowac - bedziesz musial wtedy odblokowac i w razie aktualizacji wgrac nowe twrp Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJYano Posted June 19, 2018 Share Posted June 19, 2018 jeśli masz, stable to po instalacji eu.miui wystarczy tylko cache/dalvik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 19, 2018 Author Share Posted June 19, 2018 Format data tylko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 19, 2018 Author Share Posted June 19, 2018 Tylko format. Nic innego nie jest konieczne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 19, 2018 Author Share Posted June 19, 2018 Tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 19, 2018 Author Share Posted June 19, 2018 Wystarczy format data, wyczysci ci i pamiec wewnetrzna i partycję z aplikacjami i ustawieniami Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted June 24, 2018 Share Posted June 24, 2018 Panowie walczę z redmi note 5 od kilku godzin. W końcu doczekałem sie i po 360h odblokowałem bootloadera. Mam już TWRP i pobrane miui pl. Na telefonie oczywiście global Stable. twrp oczywiście zainstalowane i sie uruchamia. I teraz pytanie czy mam instalować wersje miui global dev i dopiero na to miui pl . Czy wchodzę do TWRP wybieram instaluj > scieżka do pliku miui polska i sie zainstaluje ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted June 24, 2018 Share Posted June 24, 2018 Dzięki za szybką odpowiedź robiłem już trzy telefony się mi ale jakiś czas temu i zapomniałem jak to się robi Jeszcze raz dziękiJednak coś robię nie tak jeszcze przed chwilą uruchamiają mi się twrp a teraz włączyło mi się recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted June 24, 2018 Share Posted June 24, 2018 Mam jedno twrp które ma około 35 m a drugie które ma 55 mega niezależnie w które wgram dwa trzy razy się uruchomi i wraca do recovery. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted June 25, 2018 Share Posted June 25, 2018 Po komendzie mi wchodzi . Ale zrestartuje telefon i już potem przy power+volume wchodzi w recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted June 25, 2018 Share Posted June 25, 2018 No ale chyba za każdym razem powinno się po instalacji trwp uruchomić. Zrobię tak zainstaluje trwp zrobię wipe i instsluje miui polska. Robiłem redmi note 4 i chyba to sprawniej szlo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted June 25, 2018 Share Posted June 25, 2018 OK działa . Dzięki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted June 25, 2018 Share Posted June 25, 2018 Ps. Czy to oznacza że mam zablokowanego bootloadera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted June 25, 2018 Share Posted June 25, 2018 No właśnie nie mam takiej zakładki a przed odblokowaniem była bodajże chyba że mi się na oczy rzuciło później podłączę pod komputer to sprawdzę przez komputer czy Loaderr jest zablokowany Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted June 25, 2018 Share Posted June 25, 2018 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted June 25, 2018 Share Posted June 25, 2018 I u Ciebie jest oktywne zdjęcie blokady OEM Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted June 27, 2018 Share Posted June 27, 2018 Sprawdzałem . Bootloader nadal odblokowany. Niestety mam wrażenie że telefon muli. Animacja otwierania i zamykanie aplikacji nie jest płynna tylko klatkuje. Do tego jakby dotyk gorzej działał jakos tak ospale i mniej precyzyjnie Poczekam do aktualizacji jak się to nie zmieni to wracam do Globala️ Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted June 28, 2018 Share Posted June 28, 2018 U mnie nie ma problemu z czytnikiem. Choć rzeczywiście jest wolniejszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted June 28, 2018 Share Posted June 28, 2018 Mam jeszcze redmi 5 i redmi 5 plus ale na razie się wstrzymam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted June 29, 2018 Share Posted June 29, 2018 tez poczekam do aktualki, ale jak nic sie nie polepszy to uciekam na globala znowu.Moze i zamulal wczesniej na globalu, ale na tym romie eu telefonu nie da sie uzywacWysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu TapatalkaNiestety dziś nic nie wyszło. Wieczorem walczę i wracam do Globala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted June 30, 2018 Share Posted June 30, 2018 Szukałem pliku tgz z globalem i nie mogłem znaleźć. A nie miałem bardzo czasu . Podrzucisz link ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted June 30, 2018 Share Posted June 30, 2018 Zerknij czy to pobieram . Ma ok2 Gb Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted June 30, 2018 Share Posted June 30, 2018 Dzięki. Wszystko działa. Też już mam globalna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted June 30, 2018 Share Posted June 30, 2018 Dziala jak należy. Ale mogę przetestować gdzie to dokładnie się przestawia . Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted June 30, 2018 Share Posted June 30, 2018 Dziala jak należy. Ale mogę przetestować gdzie to dokładnie się przestawia . Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted July 2, 2018 Share Posted July 2, 2018 No to ładnie. Ledwo wróciłem do globala a tu wyszła aktualizacja miui.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
rusek_st Posted July 22, 2018 Share Posted July 22, 2018 Dobry Czy po odblokowaniu BT i zainstalowaniu Xiaomi.eu powiniem mieć zrootowany telefon ? Czy musze cos dodatowo zrobic ? bo widze , że nie mam roota Link to comment Share on other sites More sharing options...
rusek_st Posted July 22, 2018 Share Posted July 22, 2018 Czyli cos spieprzylem skoro telefon pokazuje jak by nie byl zrootowany ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rusek_st Posted July 22, 2018 Share Posted July 22, 2018 Titanium pokazuje brak dostepu do roota ;/ Odblokowałem BT zainstalowałem Xiaomu.eu poprzez TWRP ale Titanium pokazuje brak dostępu do roota Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted July 22, 2018 Author Share Posted July 22, 2018 Jak chcesz Titanium to zainstaluj jeszcze Magiska przez TWRP. Xiaomi.eu nie ma roota wbudowanego 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rusek_st Posted July 22, 2018 Share Posted July 22, 2018 aaa juz rozumiem , dziekuje. Mam jeszcze inny problem , po wejsciu w -> ustawienia -> o telefonie - > wersja miui - bardzo długo sie wczytuje menu aktualizacji , gdy juz wskoczy nic nie da sie kliknąć ani ->sprawdz dostepnosc aktualizacji ani - > trzech kropeczek u góry. 1. : Dlaczego tak sie moze dziac ? 2.: Da sie jakos zainstalowac aktualizacje inaczej niz poprzez wbudowany aktualizator ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted July 22, 2018 Author Share Posted July 22, 2018 1. Spróbuj przeczyscic dane aplikacji Aktualizacje w Ustawieniach. Jak nie pójdzie to wipe dalvik i cache w TWRP.2. Jak nie będzie dało się przez aktualizator - ściągasz ręcznie z miuipolska.pl i wgrywasz przez TWRP bez wipe 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalm83 Posted August 1, 2018 Share Posted August 1, 2018 Po aktualizacji miui z 12.07 twrp nie widzi mi folderów. Nie można znaleźć pobranego pliku z miui . Ponowne uruchamianie w trwp do recovery nie pomaga. Wyczyściłem telefon i zainstalowałem wersje bodajże z 26.07 . Ale musiałem pobierać od nowa wszystkie aplikacje itd. Czy to u mnie coś nie gra czy wszystkie aktualizacje będę musiał robić przez wipe data. Zainstalowałem nowsze twrp i to działa poprawnie . Ale z telefonu uruchamia się wersja 3.2.1 z błędem a z komputera po komendzie fastboot boot twrp uruchamia się wersja nowsza i wszystko działa. Jak zrobić żeby z telefonu uruchamiała się nowsza wersja. ? Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts