Kacper Skrzypek Posted March 18 Author Share Posted March 18 Oficjalny od nas/Xiaomi nie, ale jest mnóstwo custom ROM-ów opartych na "czystym" Androidzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lyru332 Posted April 1 Share Posted April 1 Jakie kroki podjąć jeśli chcę zainstalować wersję stabilną? Na ten moment 14.0.23.3.20DEV a chcę wrzucić 14.0.23.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 1 Author Share Posted April 1 Godzinę temu, lyru332 napisał(a): Jakie kroki podjąć jeśli chcę zainstalować wersję stabilną? Na ten moment 14.0.23.3.20DEV a chcę wrzucić 14.0.23.0 Uruchomić skrypt pierwszej instalacji przez fastboota lub zainstalować aktualizację przez TWRP i zrobić wipe data, dalvik, cache. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lyru332 Posted April 1 Share Posted April 1 58 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Uruchomić skrypt pierwszej instalacji przez fastboota lub zainstalować aktualizację przez TWRP i zrobić wipe data, dalvik, cache. Dziękuję. Czyli dane pójdą się paść? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted April 1 Share Posted April 1 33 minuty temu, lyru332 napisał(a): Czyli dane pójdą się paść? Tak. Bo ta niby stabilna jest starszą wersją Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrlama Posted April 19 Share Posted April 19 Witam, nie siadła mi ostatnia aktualizacja EvoX i uniemożliwiła mi szybkie ładowanie więc chciałem powrócić do starszej aktualizacji z marca która jeszcze nie wracała pixel launchera bo przed nią wszystko było ok. Czy wystarczy że pobiorę aktualizację i w TWRP, wybiorę ją i "przesunę żeby potwierdzić flashowanie" żeby powrócić do starej aktualizacji ? czy muszę od nowa cały system instalować ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted April 19 Share Posted April 19 Aktualizacja jak sama nazwa wskazuje robi aktualizację (wprowadza nowości) nie zawiera w sobie pełnego systemu. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrlama Posted April 19 Share Posted April 19 Czyli pozostaje mi instalacja całego systemu na nowo tak ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 19 Author Share Posted April 19 Godzinę temu, Mrlama napisał(a): Witam, nie siadła mi ostatnia aktualizacja EvoX i uniemożliwiła mi szybkie ładowanie więc chciałem powrócić do starszej aktualizacji z marca która jeszcze nie wracała pixel launchera bo przed nią wszystko było ok. Czy wystarczy że pobiorę aktualizację i w TWRP, wybiorę ją i "przesunę żeby potwierdzić flashowanie" żeby powrócić do starej aktualizacji ? czy muszę od nowa cały system instalować ? Wrócisz do starej aktualizacji, ale najpewniej się ona nie uruchomi bez wyczyszczenia partycji /data (bo raczej są tam starsze poprawki zabezpieczeń). Link to comment Share on other sites More sharing options...
sunkist Posted April 27 Share Posted April 27 Cześć. Kupiłem Xiaomi 12, odblokowałem bootloader i zainstalowałem najnowszą wersje dev przez fatboota. Teraz chciałbym doinstalować twrp, ale nie wiem które , ponieważ są trzy https://sourceforge.net/projects/recovery-for-xiaomi-devices/files/cupid/ oraz jak to zrobić ?? Czy wgrać przez fatboota i tyle czy twrp, a za nim system ?? Trochę się pogubiłem, parę dobrych lat nie robiłem nic w tym temacie. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 27 Author Share Posted April 27 13 minut temu, sunkist napisał(a): Teraz chciałbym doinstalować twrp, ale nie wiem które , ponieważ są trzy https://sourceforge.net/projects/recovery-for-xiaomi-devices/files/cupid/ oraz jak to zrobić ?? Czy wgrać przez fatboota i tyle czy twrp, a za nim system ?? Pierwsze, pod A13. Wgrywasz przez fastboota i to tyle (komenda fastboot flash recovery nazwa_pliku.img). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sunkist Posted April 27 Share Posted April 27 Zrobiłem, poprzednie posty można usunąć, czeski błąd, teraz działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts