Jump to content

Instalacja Xiaomi.eu - poradnik + małe FAQ [stan aktualny na 21.01.2023]

Kacper Skrzypek

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Godzinę temu, lyru332 napisał(a):

Jakie kroki podjąć jeśli chcę zainstalować wersję stabilną? Na ten moment 14.0.23.3.20DEV a chcę wrzucić 14.0.23.0 

Uruchomić skrypt pierwszej instalacji przez fastboota lub zainstalować aktualizację przez TWRP i zrobić wipe data, dalvik, cache.

58 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Uruchomić skrypt pierwszej instalacji przez fastboota lub zainstalować aktualizację przez TWRP i zrobić wipe data, dalvik, cache.

Dziękuję. Czyli dane pójdą się paść? 

• 3 weeks later...

Witam, nie siadła mi ostatnia aktualizacja EvoX i uniemożliwiła mi szybkie ładowanie więc chciałem powrócić do starszej aktualizacji z marca która jeszcze nie wracała pixel launchera bo przed nią wszystko było ok. 

Czy wystarczy że pobiorę aktualizację i w TWRP, wybiorę ją i "przesunę żeby potwierdzić flashowanie" żeby powrócić do starej aktualizacji ? czy muszę od nowa cały system instalować ? 

Aktualizacja jak sama nazwa wskazuje robi aktualizację (wprowadza nowości) nie zawiera w sobie pełnego systemu.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Godzinę temu, Mrlama napisał(a):

Witam, nie siadła mi ostatnia aktualizacja EvoX i uniemożliwiła mi szybkie ładowanie więc chciałem powrócić do starszej aktualizacji z marca która jeszcze nie wracała pixel launchera bo przed nią wszystko było ok. 

Czy wystarczy że pobiorę aktualizację i w TWRP, wybiorę ją i "przesunę żeby potwierdzić flashowanie" żeby powrócić do starej aktualizacji ? czy muszę od nowa cały system instalować ? 

Wrócisz do starej aktualizacji, ale najpewniej się ona nie uruchomi bez wyczyszczenia partycji /data (bo raczej są tam starsze poprawki zabezpieczeń).

• 2 weeks later...

Cześć. 
Kupiłem Xiaomi 12, odblokowałem bootloader i zainstalowałem najnowszą wersje dev przez fatboota. 
Teraz chciałbym doinstalować twrp, ale nie wiem które , ponieważ są trzy https://sourceforge.net/projects/recovery-for-xiaomi-devices/files/cupid/  oraz jak to zrobić ??
Czy wgrać przez fatboota i tyle czy twrp, a za nim system ??  Trochę się pogubiłem, parę dobrych lat nie robiłem nic w tym temacie.
Pozdrawiam.

13 minut temu, sunkist napisał(a):

Teraz chciałbym doinstalować twrp, ale nie wiem które , ponieważ są trzy https://sourceforge.net/projects/recovery-for-xiaomi-devices/files/cupid/  oraz jak to zrobić ??
Czy wgrać przez fatboota i tyle czy twrp, a za nim system ??

Pierwsze, pod A13.

Wgrywasz przez fastboota i to tyle (komenda fastboot flash recovery nazwa_pliku.img).

• Like 1