Kacper Skrzypek Posted September 23, 2017 Author Share Posted September 23, 2017 Zainstaluj globala, ale nie przez TWRP tylko Miflash. Mam obawy, że przez recovery nie pójdzie albo coś się spieprzy.tapnięte z Redmi 4a Link to comment Share on other sites More sharing options...
raffal Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 Dobra chyba poszło...7.9.7 Wrzuciłem rom na pamięc wew. a nie kartę SD, zainstalowałem i co prawda telefon dalej wisiał na etapie "3 kropek" ale w akcje rozpaczy przytrzymalem power na kilka sekund żeby zresetowac telefon i poszło dalej jakąś zawieche łapał i chyba wystarczyło go ręcznie włączyć...a człowiek głupi siedzi i duma dzięki wszystkim za pomoc 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 23, 2017 Author Share Posted September 23, 2017 Świetnie Poradnik został zedytowany - info w liście zmian. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bambo4 Posted October 12, 2017 Share Posted October 12, 2017 (edited) Witam po raz pierwszy na forum:)Dzisiaj na mojego Redmi 4x 2/16 udało mi się wgrać najnowszy soft wg.poradnika.Wszystko cacy tylko jeden OGROMNY problem.Nie mogę go sparować a moim zegarkiem biegowym Polar M400.Cały czas wyskakuje ze nie błedny pin lub kod.Na globalu nie było żadnych problemów a parowanie przeprowadzałem kilka razy.Błagam o pomoc.W niedzielę mega impra biegowa a tu taki klops!Z góry dzięki za wszelką pomoc. Jeżeli nie ten dział to z góry przepraszam i proszę o przeniesienie. Edited October 12, 2017 by bambo4 pomyłka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 12, 2017 Author Share Posted October 12, 2017 Parujesz przez bluetooth czy aplikację? W sumie nie wiem jaka jest praktyka w tego typu zegarkach, więc ciężko mi powiedzieć co może być tego przyczyną. tapnięte z Redmi 4a 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted October 12, 2017 Share Posted October 12, 2017 @bambo4 a nie trzeba tego zegarka najpierw rozparować, a później dopiero sparować na nowo? Pewnie tak zrobiłeś, ale wole zapytać. Było parę tematów o tym, że R4X miał problemy z niektórymi urządzeniami po bluetooth, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 Witam serdecznie mam takie pytanie. Niestety mam awarie kompa a chciałem zainstalować najnowsze xiaomi.eu. Posiadam wersję miui 9 global dev 9 7.2.2 z odblokowanym bootloaderem. Ściągnąłem sobie na telefon plik z forum. I tu moje pytanie czy mogę go zainstalować przez aktualizacje? Mam wgrane twrp ale przed instalacją muszę zrobić wipe a to usunie mi z telefonu wszystkie dane. Czy mogę zrobić instalacje z twrp bez wipe? Nie chce doprowadzić do bootlopa poprostu lub innego problemu. Pozdrawiam serdecznie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lockerek Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 (edited) Możesz ale nie musisz robic wipe... Po prostu instalujesz i reboot żadnych wipe a jak już coś to wipe cache i dalvik cache i wszystko masz na miejscu. Edited October 13, 2017 by lockerek Link to comment Share on other sites More sharing options...
bambo4 Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 Co do zegarka walka zakończona sukcesem. Orjon miał rację. Najpierw parowanie z aplikacją a później powiadomienia. A najlepsze że już to robiłem. Stres z wgrywaniem nowego systemu zrobił swoje. Jako użytkownik Miui jestem "świeżynka". Jeszcze raz dzięki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 Teraz mam problem z wejściem w twrp. Klawisze power i vol + włączają mi recovery a nie twrp. Jakieś porady koledzy? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 8 minut temu, Adamk102 napisał: włączają mi recovery a nie twrp Team Win Recovery Project (TWRP) - TWRP to recovery. Czy na pewno wgrałeś je poprawnie? Możesz wgrać i zbootować sobie jeszcze raz tak jak poniżej: fastboot devices fastboot flash recovery twojnazwarecovery.img fastboot boot twojnazwarecovery.img Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 Gdy wygrywałem Przez adb weszlo mi bez problemu. Po komendzie fastboot Boot recovery.img włączyło mi się bo robiłem wipe. Potem komp mi siłę psuć i nie mogłem wrzucić xiaomi.eu na tel. Dlatego ściągnąłem sobie z telefonu i mam na pamięci wewnętrznej. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu TapatalkaRobiłem instalacje wg filmiku o żadnych problemów nie było Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bambo4 Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 Może się mylę ale wejście w TWRP to nie przypadkiem jednoczesne vol plus i minus i power? Ja się mylę to sorki,poprawcie mnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 @Adamk102 w czym problem jak nie masz TWRP a stockowe recovery, to wgraj je jeszcze raz przez fastboot zbootoj do niego, rom juz masz na telefonie, więc robisz WIPE i instalujesz xiaomi.eu. Po 30 minutach cieszysz się nowym systemem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 Dzięki tak zrobię Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu TapatalkaJeszcze jedno pytanko kamillm czy po wipe robić reboot czy wstecz? Bo ostatnio jak. Robiłem telefon po skończeniu wipe miał 2 opcje do wyboru.. Reboot Phone oraz back Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 13, 2017 Author Share Posted October 13, 2017 No musisz zrobić wstecz by system zainstalować to chyba logiczne.tapnięte z Redmi 4a Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 Hehe dzięki Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fafkulec Posted October 14, 2017 Share Posted October 14, 2017 Dobry, Proszę o pomoc,bo nie wiem co zrobić. Dotarłem do momentu gdzie mając odblokowany bootloader, wgrałem twrp, dałem wipe, następnym ekranem było albo back albo reboot. Nie wiedziec czemu dałem reboot. Telefon uruchomił się noramlnie na wersji global, na jakiej był. Teraz mam problem bo nie wiem jak wejśc do trwp po raz drugi. Komputer przestał czytać mój telefon. Wchodząc przez kombinację klawiszy power i vol+ wchodzimi telefon do mi recovery, gdzie mogę dac tylko reboot albo wipe all data. Co mam teraz zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 14, 2017 Author Share Posted October 14, 2017 Wejdź w Fastboot i wgraj TWRP. Potem zrób format data jeśli instalujesz z wewnętrznej, wipe jak chcesz i leć z instalacją. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fafkulec Posted October 14, 2017 Share Posted October 14, 2017 Telefon mi widzi jak wpisuje fastboot devices, potem jak wpisze fastboot reboot to mi odłącza telefon, nie mowiąc o tym, że jak wpisuje adb devices to nie pokazuje mi nic na liscie. A jak po fastboot devices wpisze komende fastboot flash recovery twrp.img to nic sie nie dzieje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 14, 2017 Author Share Posted October 14, 2017 No bo jak piszesz fastboot reboot to telefon się odpala normalnie... Jak chcesz mieć adb devices to włącz debugowanie USB w telefonie i potwierdź klucz po wpisaniu komendy, wtedy wykryje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fafkulec Posted October 14, 2017 Share Posted October 14, 2017 dzięki za pomoc, udało się. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zajec Posted October 20, 2017 Share Posted October 20, 2017 (edited) Panowie (i Panie?) mam roblem, nie mogę wgrać pliku rom na telefon. Dokładnie zrobiłem krok po kroku, odblokowałem bootloader, wgrałem TWRP - włączyłem, zrobiłem Formatuj Data, wracam do głównego katalogu TWRP, i w mój komputer próbuję skopiować plik rom do folderu MI6, ale pokazuje mi się "trwa kopiowanie... " i tak stoi w miejscu. Co robić ? Edited October 20, 2017 by zajec Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 20, 2017 Author Share Posted October 20, 2017 Hm, Reboot do twrp ponowny zrobiłeś? Sprawdź czy pomoże.tapnięte z Redmi 4a Link to comment Share on other sites More sharing options...
zajec Posted October 20, 2017 Share Posted October 20, 2017 też tak pomyślałem, ale nie wskoczył w TWRP tylko MI_recovery, chyba jeszcze raz muszę twrp wgrywać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 20, 2017 Author Share Posted October 20, 2017 Tak jest, spróbuj - powinno pojsctapnięte z Redmi 4a 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zajec Posted October 20, 2017 Share Posted October 20, 2017 ok, działa, dla potomnych, jeżeli nie będziecie w stanie wgrać romu na telefon będąc w TWRP w moim przypadku podziałało, uruchomienie telefonu, wgranie ponowne TWRP (przez fastboot), wejście w TWRP, Format Data - ponowne uruchomienie do TWRP i... dalej już pokazał się folder i kopiowanie poszło bez problemów. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bravoorkey Posted November 7, 2017 Share Posted November 7, 2017 Witam od kilku dni próbuje przebrnąć przez kolejne etapy poniższego filmu. https://www.youtube.com/watch?v=493NflCKaYANiestety przy włączeniu Minimal Adb komputer nie widzi telefonu, to samo w Xiaomi Mi Flash. Czy jest to związane ze sterownikami? Po próbie aktualizacji sterowników system informuje, że nie mógł ich odnaleźć..Ściągam sterowniki, wskazuje ścieżkę, zaczynam instalować...i kolejna informacja,że podczas instalacji tego urządzenia system napotkał na błąd... Jakieś pomysły? Telefon to Xiaomi Mi Mix 2 (chinese version) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudek Posted November 10, 2017 Share Posted November 10, 2017 @bravoorkey pomysł jest jeden. Sterowniki.... Musisz znaleźć odpowiednie, które u Ciebie zadziałają lub spróbować na innym komputerze. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemonk25 Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 Cześć. Mam wersję tygodniową xiaomi.eu 7.11.16 i jak bym chciał wgrać wersję stabilną miui 9 xiaomi.eu to jak to najlepiej zrobić? Da się to zrobić bez straty danych? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 17, 2017 Author Share Posted November 17, 2017 Jeśli jest nowsza to możesz normalnie, jak nie to tylko wipe.tapnięte z Redmi 4a Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantinPL Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 Cześć. Mam wersję tygodniową xiaomi.eu 7.11.16 i jak bym chciał wgrać wersję stabilną miui 9 xiaomi.eu to jak to najlepiej zrobić? Da się to zrobić bez straty danych?Da się. Ja wrzucałem wczoraj stabilną na rozwojową (7.9.21). Tylko poszedł wipe dalvik i cache na koniec.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 17, 2017 Author Share Posted November 17, 2017 Można wrzucić ale jak stabilna jest nowsza niż to co masz, bo jak wrzucisz stare na nowe to będą się błędy przy uruchamianiu pojawiać.tapnięte z Redmi 4a Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemonk25 Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 33 minuty temu, Orjon napisał: Jeśli jest nowsza to możesz normalnie, jak nie to tylko wipe. Wrzucam screen bo się pomyliłem w numerach więc chcę żeby było jasne. To ta wersja stałe jest starsza, tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 17, 2017 Author Share Posted November 17, 2017 Możesz wrzucić Stable od razu. Dla Redmi note 4x jest nowsza niż to co masz.tapnięte z Redmi 4a Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts