Mateusz118 Posted November 12, 2021 Share Posted November 12, 2021 Telefon zaktualizowany. Dziękuję za podpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
j.a.r.e.c.k.i Posted November 16, 2021 Share Posted November 16, 2021 Panowie, Jak sflashowac TWRP żeby bylo na stale? Fastboot oczywiście robi robotę, ale tylko tymczasowo boot recovery img. , no ale wiadomo komp itd, Mi 11. Pozdrawiam Wysłane z mojego M2011K2C przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted November 16, 2021 Share Posted November 16, 2021 Jak zbootujesz recovery to masz chyba w zaawansowanych opcje onekey inject czy coś podobnego. Podczas instalacji romu recovery tez zostaje wgrane Link to comment Share on other sites More sharing options...
j.a.r.e.c.k.i Posted November 16, 2021 Share Posted November 16, 2021 Jak zbootujesz recovery to masz chyba w zaawansowanych opcje onekey inject czy coś podobnego. Podczas instalacji romu recovery tez zostaje wgrane Thx, elegancko poszlo, Trwalo to dłużej niż flash romu ale jest. Podczas flashu ostatniego tomu TWRP nie wgralo się, Bylo stockowe, PozdroWysłane z mojego M2011K2C przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galekkk Posted January 1, 2022 Share Posted January 1, 2022 (edited) Witam. TWRP wgrane, ale windows nie daje mi dostępu do pamięci wewnętrznej telefonu... Robiłem WIPE,DAlvik i cache... Edited January 1, 2022 by galekkk Link to comment Share on other sites More sharing options...
galekkk Posted January 1, 2022 Share Posted January 1, 2022 Udało się w bólach. Trochę inaczej niż w tutku, ale ważne ze jest oki. Bardzo Dziekuje autorowi za podpowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kertukos Posted February 6, 2022 Share Posted February 6, 2022 Nowa paczka z Mi Unlock Tool nie zawiera sterowników, trzeba pobrać starszą wersję ze strony FAQ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted February 9, 2022 Share Posted February 9, 2022 Mam Poco X3 NFC z xiaomi.eu, potrzebuję wrócić na global bo chcę odesłać telefon na gwarancję (nie wygasza ekranu przy rozmowach). Jak to zrobić bezpiecznie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted February 9, 2022 Share Posted February 9, 2022 Tylko Miflash Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danielllo Posted February 18, 2022 Share Posted February 18, 2022 (edited) Witam. Bardzo dawno tu nie byłem. Jaki najnowszy soft można teraz zaaplikować do Xiaomi Mi9T (12.1.4) obecnie jest tu wersja Global?! Edited February 18, 2022 by Danielllo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 18, 2022 Author Share Posted February 18, 2022 https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv12/xiaomi.eu_multi_HMK20MI9T_V12.5.2.0.RFJCNXM_v12-11.zip/download Link to comment Share on other sites More sharing options...
tropiciel12345 Posted February 23, 2022 Share Posted February 23, 2022 Witam mam nowy Redmi Note 10 prosto ze sklepu, o takich parametrach. Jaką wersję MiuiPolska mogę zainstalować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 23, 2022 Author Share Posted February 23, 2022 Stabilną (już pisałeś w jej wątku). Link to comment Share on other sites More sharing options...
tropiciel12345 Posted February 23, 2022 Share Posted February 23, 2022 Dzięki i przepraszam za zdublowany post Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krejzol Posted April 18, 2022 Share Posted April 18, 2022 Hejka wszystkim ☺️👋 mam delikatne doświadczenie z Orange foxem jak i wgrywania systemu. Nie czaje natomiast kodu telefonu i tego jak dobrać system. Mam redmi note 10pro i naprawdę ten telefon to DRAMAT, na oryginalnym miui 13 nie idzie tego używać. Pomożecie dobrać mi foxa lub twrp i nakierujecię na właściwy system? Plus jeżeli jest poradnik/tutorial pod mój telefon proszę o link 🙏. Jest to ostatnia próba naprawienia tego zloma i jak nie wy to śmietnik. Niestety zaktualizowałem do miui 13. 😵💫 Dziękuję za każdą ewentualną pomoc❤️ Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted April 18, 2022 Share Posted April 18, 2022 Nie ma działającego twrp z Androidem 12, więc nikt Cię nie nakieruje. Romy xiaomieu z Androidem 12 są robione w wersjach fastboot i wgrywa się je bez twrp w trybie fastboot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krejzol Posted April 18, 2022 Share Posted April 18, 2022 A gdzie mogę szukać jakiegoś tutoriala? Mam już serdecznie dosyć tego systemu, ciągłego resetowania, nie działającego messengera, migającego ekranu i wciąż nakłaniającego systemu do używania tych poronionych codziennych tapet. Nie ważne czy telefon będzie cegła czy nie, apropo jest warty tyle co cegła. Jak nie znajdę pomocy to po świętach będę zmuszony kupić inny telefon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted April 18, 2022 Share Posted April 18, 2022 21 minut temu, Krejzol napisał: Mam już serdecznie dosyć tego systemu, ciągłego resetowania, nie działającego messengera A reset do fabrycznych robiłeś? Codzienne tapety da się po prostu odinstalować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 18, 2022 Author Share Posted April 18, 2022 Godzinę temu, Krejzol napisał: A gdzie mogę szukać jakiegoś tutoriala? W pierwszym poście lub w dziale pod Redmi Note 10 Pro > Modyfikacje systemowe... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RUDEX Posted June 3, 2022 Share Posted June 3, 2022 Witam, chciałem sobie wgrać system miui polska na redmi 9T, fastboot i wgranie TWRP przeszło bez problemu, ale nie wykrywa telefonu w komputerze. MTP włączone. Próbowałem jeszcze na jakimś innym TWRP to samo. Już 4 godziny się szlajam po internecie i nie mogę znaleźć rozwiązania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted June 3, 2022 Share Posted June 3, 2022 A sterowniki wgrałeś? Na kompie masz zainstalowana javę i SDK android?Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
m3ntus Posted July 21, 2022 Share Posted July 21, 2022 Czołem! Proszę o pomoc Posiadam Mi 9 SE. Odblokowałem bootloader, wgrałem TWRP 3.6.0, zrobiłem format data (dwukrotnie, ponieważ miałem problem z formatem /data, wyczyściłem data, dalvik i cache, wgrałem ROM dla GRUS (xiaomi.eu_multi_MI9SE_V12.5.4.0.RFBCNXM_v12-11) próbowałem zainstalować i wyskakiwał błąd 7. Telefon uruchomiłem ponownie w trybie recovery, wyczyściłem data, dalvik i cache i wgrałem rozwojowy ROM dla GRUS (xiaomi.eu_multi_MI9SE_21.11.24_v12-11) - też wyskoczył błąd 7. Zaktualizowałem TWRP do 3.6.2_9 dla GRUS i ponowiłem instalację w/w systemów - dalej błąd 7. Próbowałem zainstalować jakiś custom ROM (Lineage, Evolution) i też błąd 7. Ostatecznie prócz czyszczenia data, dalvik, cache wyczyściłem system. Przerzuciłem ROM i dalej błąd 7 Proszę o pomoc jak temu zaradzić i zainstalować system xiaomi.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted July 22, 2022 Share Posted July 22, 2022 Możliwe, że robisz złe kroki przy instalacji recovery zerknij mój ostatni komentarz tu https://github.com/redispade/device_xiaomi_grus-twrp/issues/6#issuecomment-1191473696 Bez format data nie ruszysz z miejsca, pamiętaj, że format data czyści też pamięć wewnętrzną telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
m3ntus Posted July 22, 2022 Share Posted July 22, 2022 Cześć Dzięki za odpowiedź. Pisałem, że format wykonywałem dwukrotnie, bo za pierwszym razem wyskoczył błąd z format /data - restart telefonu do recovery, ponowiłem komendę format i już nie było błędu i uważałem, że to wystarczy. Czy mam wykonać komendę fastboot --disable-verity --disable-verification flash vbmeta vbmeta.img ? Po nieudanych próbach zainstalowania ROMU wykonuję wipe dalvik, cache, danych ale i tak wywala błąd 7 Proszę o pomoc, bo już kilka dni walczę i chętnie oddam pożyczony telefon, co by swój używać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted July 22, 2022 Author Share Posted July 22, 2022 Czy oprócz błędu 7 nie ma jeszcze jakiegoś innego komunikatu powyżej? Typu że paczka jest dla "grus" a masz puste urządzenie na przykład? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted July 22, 2022 Share Posted July 22, 2022 Owszem pisałeś, że robiłeś format data, ale potem dodałeś, że miałeś problem z format data, więc dałeś wipe dalvik itp, to nie było jednoznaczne, a jest jednak ważne. Komenda flashowania vbmeta jest obowiązkowa przy zmienianiu romów (lineage <> evolution <> miui), a testowałeś wszystko by wyjść z opresji. Na ten moment polecałbym MiFlashem wgrać stocka, potem kroki, które podałem w poprzednim poście i od tego momentu będziesz miał spokojna głowę. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
m3ntus Posted July 22, 2022 Share Posted July 22, 2022 2 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał: Czy oprócz błędu 7 nie ma jeszcze jakiegoś innego komunikatu powyżej? Typu że paczka jest dla "grus" a masz puste urządzenie na przykład? tak, zgadza się. mam komunikat Cytat E3004: This package is pof "grus" devices; this is a " ". Updater process ended with ERROR: 7 Error installing zip file '/sdcard/eu12.5.4.0.zip updating partition details... done DZIĘKI!! Poszukałem w necie, zastosowałem się do Cytat EDIT: for future people looking at this post I FOUND THE SOLUTION! just go to main menu in TWRP > Advanced > Terminal, and write the following lines in there: setprop ro.product.device grus setprop ro.build.product grus i zainstalowałem system :)) Ciekawi mnie jeszcze Lineage i w takim razie muszę poczytać o vbmeta. Jeszcze raz SERDECZNE DZIĘKI ZA POMOC ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycho59 Posted September 23, 2022 Share Posted September 23, 2022 Cytat W dniu 1.01.2022 o 22:17, galekkk napisał: Witam. TWRP wgrane, ale windows nie daje mi dostępu do pamięci wewnętrznej telefonu... Robiłem WIPE,DAlvik i cache... W dniu 1.01.2022 o 23:19, galekkk napisał: Udało się w bólach. Trochę inaczej niż w tutku, ale ważne ze jest oki. Bardzo Dziekuje autorowi za podpowiedzi Witam, proszę kolego pochwal się jak udało ci się z tą pamięcią. Walcze z tym już kilka godz , recovery wrzucone i jest ok , tylko nie mam dostępu do pamięci i nie moge wrzucić zip do tel. Wszystko robione wielokrotnie jak w tutku, ale nic z tego. Sterowniki są , zmiana usb nic nie daje... ręce opadają ! Może ktoś zna jakiś sposób a nie jest tu opisany, będe wdzięczny za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 23, 2022 Author Share Posted September 23, 2022 Format Data robiłeś? Jeśli tak, to czy potem uruchomiłeś ponownie TWRP? I jakie w ogóle TWRP wgrałeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycho59 Posted September 23, 2022 Share Posted September 23, 2022 (edited) Format robiony naście razy, po każdym formacie uruchom w recovery. Robiony Dalvik cache i cała reszta, na inny tel (Poco F2 Pro) wystarczyło i od razu po restarcie komp widział pamięć wewnętrzną tel. Na Mi 11 Ultra (to z nim walczę) nie daję rady... Co do TWRP, wgrałem to -> twrp-3.6.2_11-0-star-TeamWin.img i ...nic. Zmieniłem na to -> twrp-3.6.2_12-v6.0_A12-star-skkk.img i tu po kilku próbach pojawiła sie pamięć wew. Z tym że jakieś błędy pisało coś o media/data , w każdym bądź razie udało się wgrać system i był on właśnie w folderze media o ile dobrze pamiętam. Jednak po zainstalowaniu ROM zmieniło się na to pierwsze TWRP. Dzisiaj (walczyłem do 4 rano ) tel "wchodzi" w stan recovery bez problemu. Mam zamiar zmienić ROM na xiaomi.eu i zrobię tak jak jest w tutku . Napiszę jak poszło, czy znowu będzie problem ze znikającym TWRP i brakiem pamięci wew. Kacper dziękuję za odzew edit___ nie wiem co jest grane, ale zrobiłem przed chwilą format data i po restarcie i TWRP nie zniknęło oraz pojawiła się pamięć - bez jakich żadnych problemów. Co jest , komp odpoczął i tel ..... Edited September 23, 2022 by krzycho59 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krejzol Posted October 24, 2022 Share Posted October 24, 2022 (edited) Hejka. Mam Redmi note 11 pro i nie mam napisane że to jest 5g na pudełku mam redmi note 11 pro. Który soft powinienem pobrać? Z góry dzięki z resztą nie powinienem mieć problemu nie robię tego pierwszy raz 😃 Edited October 24, 2022 by Krejzol Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted October 24, 2022 Share Posted October 24, 2022 (edited) Po modelu wychodzi REDMI NOTE 11S 5G, ale on jest na mediatek Inne strony podają Redmi Note 11 Pro 5G Standard Edition Global Dual SIM TD-LTE 128GB 2201116SG Edited October 24, 2022 by Bar.Tek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krejzol Posted October 24, 2022 Share Posted October 24, 2022 6 minut temu, Bar.Tek napisał: Po modelu wychodzi REDMI NOTE 11S 5G, ale on jest na mediatek Dopiero co kupiłem ten tel. Nowy w pudełku ze sklepu. Nie wiem co to 11s no ja mam 11pro po prostu i nic więcej a tu są tylko dwa rodzaje softu na forum. Może @Orion coś doradzi? Nie chce wgrać złego😃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bar.Tek Posted October 24, 2022 Share Posted October 24, 2022 (edited) popatrz na oficjalną stronę z softem XIaomi, po nazwie softu wychodzi remi note 11 pro 5g https://new.c.mi.com/global/miuidownload/detail/device/1900534 po kodzie modelu 2201116SG redmi 11 S No ale soft masz wgrany z 11 pro 5g. Czy kupiłeś u oficjalnego dystrybutora? porównaj jeszcze z tą stroną, opakowanie plus napis REDMI 5G na tylnym panelu telefonu https://www.androidheadlines.com/2022/02/redmi-note-11-pro-5g-review-price-specs-features.html Edited October 24, 2022 by Bar.Tek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krejzol Posted October 24, 2022 Share Posted October 24, 2022 Nie wiem 🤣. Nie mieszkam w Polsce, telefon miał polska wtyczkę więc są sprowadzane od nas. W każdym razie gwarancja jest, pudełko zafoliowane tak jak zawsze. Miałem note 7, 9, 10pro i teraz ten z tego samego miejsca🤔 zawsze odrazu zmieniam soft i pierwszy raz mam problem ze znalezieniem właściwego. Aż zrobię post na fb żeby mi wysłali zrzuty parametrów z tego samego telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts