boroch Posted December 13, 2017 Share Posted December 13, 2017 Czy najnowsza wersja podawana teraz przez aktualizator to 9.0.1.0? Widzę, że jest wersja 0.2.0 ale u mnie tej wersji nie wykrywa. To normalne? Trochę wyżej ktoś pisał, że muszę zmienić region na Tajwan(lecz i tak mi nie wykrywa)Spróbuj zmienić region na Wielką Brytanię. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertos76 Posted December 13, 2017 Share Posted December 13, 2017 Wiecie ile kosztuje może wymiana wyświetlacza w MiCenter? Ciekawi mnie ilość srebrników jakie trzeba wydać na wymianę czy są to tak samo wielkie ceny jak przy flagowych Samsungach czy urządzeń Apple. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted December 13, 2017 Share Posted December 13, 2017 IPS jest tanszy niz OledWysłane z Le pro 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hosse6668 Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 Siema Jestem posiadaczem dwóch mi 6 za 21 h będę instalował miui.eu. Jaki polecacie wersje, najbardziej optymalna pod telefon (najnowsza 7.12.7?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 2 godziny temu, hosse6668 napisał: za 21 h będę instalował miui.eu. Jaki polecacie wersje, najbardziej optymalna pod telefon (najnowsza 7.12.7?) A może tak samemu poczytać wątki o cotygodniowych aktualizacjach...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johny Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 (edited) Strasznie kusi mnie zakup MI6 ale pojawił się dylemat. Mam do kupienia MI5 albo MI6. Niby wybór oczywisty ale....oba są w idealnym stanie choć używane. Oba kupione w PL. Oba w na gwarancji po 1.5 roku realizowanej w PL. MI5 - 900zł a MI6-1500zł. Czy naprawdę warto dopłacać aż 600zł do MI6? Wiem, że jest dużo szybszy ale czy różnica jest aż tak bardzo odczuwalna? Jakie są jeszcze inne różnice? Wyświetlacz? na tym elemencie najbardziej mi zależy! Za 5 miesiący przedłużam umowę więc potrzebuje telefonu tylko na ten czas więc na którym modelu stracę mniej? Przypominam, że jest aż 600zł różnicy! Dziękuję za szybką odpowiedź i krótkie uzasadnienie. Dziękuję Edited December 14, 2017 by Johny Link to comment Share on other sites More sharing options...
mentos30 Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 24 minuty temu, Johny napisał: Strasznie kusi mnie zakup MI6 ale pojawił się dylemat. Mam do kupienia MI5 albo MI6. Niby wybór oczywisty ale....oba są w idealnym stanie choć używane. Oba kupione w PL. Oba w na gwarancji po 1.5 roku realizowanej w PL. MI5 - 900zł a MI6-1500zł. Czy naprawdę warto dopłacać aż 600zł do MI6? Wiem, że jest dużo szybszy ale czy różnica jest aż tak bardzo odczuwalna? Jakie są jeszcze różnice? Wyświetlacz? na tym elemencie najbardziej mi zależy! Za 5 miesiący przedłużam umowę więc potrzebuje telefonu tylko na ten czas więc na którym modelu stracę mniej? Przypominam, że jest aż 600zł różnicy! Dziękuję za szybką odpowiedź i krótkie uzasadnienie. Dziękuję Powiem ci tak jestem użytkownikiem od 2 miesięcy. Miałem podobny dylemat ale zdecydowałem się na MI6 i jestem zadowolony szybkości , wyświetlacz i do tego bateria naprawdę dobrze trzyma u mnie rekord na wyświetlaczu 7h 20 min. Jedyne problemy to czasami zdjęcia kiepsko wychodzą ale myślę ze to wina softu. I miałem ofertę na przedłużenie umowy z telefonem ale przekonałem się do mi6 i przedłużyłem bez telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johny Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 Dziękuję Ci za odpowiedź. Jeśli chodzi o sam wyświetlacz to jak wypada a nim czerń? Wiem, że to nie Amoled ale czy nie wygląda pod kątem jakby ta czerń była wyszarzała? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mentos30 Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 17 minut temu, Johny napisał: Dziękuję Ci za odpowiedź. Jeśli chodzi o sam wyświetlacz to jak wypada a nim czerń? Wiem, że to nie Amoled ale czy nie wygląda pod kątem jakby ta czerń była wyszarzała? Według mnie jest ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipO21 Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 Czerń jest fajna, wyświetlacz ogólnie świetny Aparat - takie dobre 4 na auto, i ponad 5 tka w skali 6 stopniowej, w przypadku korzystania z manualnych ustawień - minus za autofocus. Bateria ? LTE + WIFI -> 40/60% czasu i 6,5h SOT, a samo WiFi bez oszczędzania energii 7h powtarzalne, a z oszczędzaniem energii 8h. Wady? Must have to etui i to tyle Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johny Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 Napaliłem się także na OnePlus 5 ale to już inna suma wchodzi w grę bardzo podoba mi się fakt, że posiadają amoledy zapewne szybkość działania jest podobna do MI6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
majok Posted December 20, 2017 Share Posted December 20, 2017 Witam powie mi ktoś jak ustawić w telefonie Xiaomi MI6 żeby automatycznie wykrywał go Win 7 ? Bo teraz jak podłączam telefon do PC to na telefonie wyświetla mi się informacja ,,ładowanie urządzenia usb'' i dopiero po naciśnięciu w ten komunikat,komputer widzi telefon,jest jakaś opcja w ustawieniach żeby to zmienić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Immortel Posted December 20, 2017 Share Posted December 20, 2017 Witam powie mi ktoś jak ustawić w telefonie Xiaomi MI6 żeby automatycznie wykrywał go Win 7 ? Bo teraz jak podłączam telefon do PC to na telefonie wyświetla mi się informacja ,,ładowanie urządzenia usb'' i dopiero po naciśnięciu w ten komunikat,komputer widzi telefon,jest jakaś opcja w ustawieniach żeby to zmienić?Spróbuj włączyć w ustawieniach programistycznych debugowanie USBWysłane z MI 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipO21 Posted December 22, 2017 Share Posted December 22, 2017 U was też tak macie, że gdy wchodzicie w dany artykuł przez wyszukiwarkę Google, a następnie cofnięcie się przyciskiem pod ekranem lub x em to cofa was do zupełnie innej aplikacji, ostatnio otwieranej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostrzak Posted December 22, 2017 Share Posted December 22, 2017 X-em tak, natomiast przyciskiem wstecz nie. Sprawdz ustawienia czy sobie nie przypisales zamykanie aplikacji pod prawy dolny przycisk Link to comment Share on other sites More sharing options...
avira Posted December 24, 2017 Share Posted December 24, 2017 (edited) Do tej pory się zastanawiam czemu telefon przyszedł bez plomby na pudełku. Nawet nie zerwana, w ogóle nie było. Zobaczyłem to dopiero 2 tygodnie po fakcie. Czy może to przez to, że dokładają adapter? Ktoś też dostał bez plomby? Na internecie widziałem że raczej były. Edited December 24, 2017 by avira Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted December 25, 2017 Share Posted December 25, 2017 Jeśli miałeś w środku adapter ładowarki to chyba dosyć oczywiste prawda? Mi6 oryginalnie albo przychodzi z Chin z chińską ładowarką albo z dystrybucji Globalnej z ładowarką Eu (bez adaptera). Wysłane z MI 6 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi1312 Posted December 25, 2017 Share Posted December 25, 2017 Panowie, czy wasze mi6 też drżą ( w środku) gdy lekko się stuknie w ekran lub plecki? Tak jak by coś w środku było luźne i wibrowało. Czym to jest spowodowane ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipO21 Posted December 25, 2017 Share Posted December 25, 2017 U mnie nie ma. Powiedzcie proszę czy obramowanie aparatów - srebrne , jest u was gładkie, czy wyczuwacie palcem delikatne nierówności? Link to comment Share on other sites More sharing options...
avira Posted December 25, 2017 Share Posted December 25, 2017 (edited) @adi1312 U mnie jest niestety to samo, na całej długości telefonu przy mocniejszym stuknięciu czuć lekką wibrację i słychać dziwny dźwięk jakby metalu. Nie wiem czemu. Na forach piszą o optyce aparatu ale to jest na całej części telefonu a nie tylko na górnej. Edited December 25, 2017 by avira Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrplawecki Posted December 27, 2017 Share Posted December 27, 2017 hejka mam pytanie co do mi6 .Znalazłem aukcje na allegro i już miałem kupić ale zauważyłem ze ma 4 a nie 6 pamięci ram. i tu małe pytanie czy duża jest różnica miedzy tymi modelami? sprzedawca jest pewny a chodzi mi o kupno na raty tu link do aukcji http://allegro.pl/mi-6-blue-edition-miui-9-serwis-micenter-pl-i7097436076.html ps . chyba ze polecacie kogoś innego z góry dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted December 27, 2017 Share Posted December 27, 2017 Żadnej nie będzie, albo inaczej, nie zauwazysz róznicy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrplawecki Posted December 27, 2017 Share Posted December 27, 2017 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rinke Posted December 27, 2017 Share Posted December 27, 2017 Mi 6 z 4 GB RAM?? To jakaś nowa edycja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Esperer Posted December 27, 2017 Share Posted December 27, 2017 Ja nie słyszałem o wersji z 4 GB ram. Obawiam się że to jakiś wynalazek.Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipO21 Posted December 27, 2017 Share Posted December 27, 2017 Jest to trochę tańsza odmiana Mi6. Różnica tylko w ilości RAM, i cenie, która powinna być trochę niższa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Esperer Posted December 27, 2017 Share Posted December 27, 2017 Faktycznie na gsmarena jest opis takiej wersji. Teraz sprawdziłem. Wycofuję zatem swoje domysły z poprzedniego postu.Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted December 27, 2017 Share Posted December 27, 2017 Ta wersja 4GB byla pokazana jakis miesiac temu, bazowo jest tansza o ok 40$, wiec ok 150zl. Generalnie wydaje mi sie ze te 4GB i tak starczy, ale trzeba brac poprawke na to ze i przy odsprzedazy bedzie mniej warty taki telefon.Na joybuy ostatnio byla blue za 305 i black za 315$ w promocji wiec cena kozak.Wysłane z Le Pro 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pies Posted December 28, 2017 Share Posted December 28, 2017 Witam Przyszedł dzisiaj mój mi6 128GB ceramic Pudełko nie było zafoliowane i widać że było otwierane bo na ekranie jakiś brud był pozostawiony Moje pytanie czy nie wgrano mi żadnego syf-romu? Chciałbym zwykły global posiadać. Wersja MIUI:MIUI Global 8.5 | Stabilna8.5.1.0(NCAMIEG)Z góry dziękuję za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
avira Posted December 28, 2017 Share Posted December 28, 2017 (edited) To jest prawidłowa wersja systemu. Zasysaj od razu na 9.0.1.0 powinno wykryć tą wersję. Edited December 28, 2017 by avira Link to comment Share on other sites More sharing options...
pies Posted December 28, 2017 Share Posted December 28, 2017 To jest prawidłowa wersja systemu. Zasysaj od razu na 9.0.1.0 powinno wykryć tą wersję.Zgadza się, po połączeniu z Wi-Fi od razu pojawiła się aktualizacja Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 Panowie czy istnieje Red Wolf twrp na Mi6? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
QMiui Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 Chcę kupić MI6 6/64 w Media Expert , na ich stronie wyczytałem że to 7.1 Nougat. Czy ktoś miał to w "łapkach"? Chodzi mi o to co to za Miui , jak wyglądać będzie wgranie Miui Polska,chciałem pobawić się tym modelem w sklepie (EuroAGD) ale jakiś artysta coś namieszał i wystawowy model wisi na logo MI I du........a a za późno pojechałem do sklepu aby zobaczyć inny lub gdzie indziej.Pozdrawiam . Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 @QMiui. Z media expert dostaniesz z global romem, wiec na nim odblokujesz sobie bootlader, wgrasz TWRP i xiaomi.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 Dlaczego chcesz przepłacać w Media Expert? Jest tyle tańszych miejsc gdzie można kupić ten telefon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts