darer Posted December 5, 2018 Share Posted December 5, 2018 Pytanko ma ktoś już asystenta Google? Mam już na redmi Note 4 a w szufladzie mam starego Samsung Galaxy tab p1000 z przed kilku lat włączyłem poczekalem aż się zaktualizował i też jest asystent Google ( z powrotem do szuflady). A mi 6 i mi8 (żonki) asystenta nie ma a oba tel na najnowszym miuipolska. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted December 5, 2018 Share Posted December 5, 2018 Ja na xiaomi.eu mam asystenta od niedzieli, czyli 4 dzieńWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted December 5, 2018 Share Posted December 5, 2018 Ja na xiaomi.eu mam asystenta od niedzieli, czyli 4 dzieńWysłane z mojego MI 6 przy użyciu TapatalkaJak tego dokonałeś Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegorz.lki Posted December 5, 2018 Share Posted December 5, 2018 Jak tego dokonałeś Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu TapatalkaAplikacja się z aktualizowała i uruchomił się asystent i tyle. Nic nie kombinowałem, nie zmieniałem języka i wskoczył. To chyba wchodzi falami. Bo na teściowej Samsungu J3 2016 jest od 2 miesięcyWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
darer Posted December 5, 2018 Share Posted December 5, 2018 Już wszystko wiem. Dodałem do mi6 konto Google z redmi Note 4 / Google tap p1000 i od razu uruchomił się asystent Google. Czyli asystent Google jest wprowadzany partiami i zależny od konta a nie sprzętu. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noxi Posted December 6, 2018 Share Posted December 6, 2018 Cześć. Chcę kupić właśnie używane Xiaomi Mi6, ale nie jestem pewny czy sprzedający poda mi wszystkie dane niezbędne do dalszego używania telefonu. Konkretnie obawiam się, że telefon po wyczyszczeniu zostanie zablokowany. Na co powinienem zwrócić uwagę? Jakie hasła są potrzebne, jakie konta odpiąć? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted December 6, 2018 Share Posted December 6, 2018 Cześć. Chcę kupić właśnie używane Xiaomi Mi6, ale nie jestem pewny czy sprzedający poda mi wszystkie dane niezbędne do dalszego używania telefonu. Konkretnie obawiam się, że telefon po wyczyszczeniu zostanie zablokowany. Na co powinienem zwrócić uwagę? Jakie hasła są potrzebne, jakie konta odpiąć? PozdrawiamO co konkretnie pytasz?Konto xiaomi założysz sobie nowe Telefon odblokowany/zablokowanySoft global/xiaomi.eu?Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noxi Posted December 6, 2018 Share Posted December 6, 2018 Konkretnie chodzi o używany telefon Xiaomi Mi6. Chce przed ostatnim kontaktem ze sprzedającym wiedzieć co musi zrobić aby później telefon nie został zablokowany. To mój pierwszy kontakt z Xiaomi, stąd banalne pytania. Niepokój wzbudził fakt, że ponoć formatując telefon podpięty do konta mi cloud poprzedniego właściciela mogę już go nie uruchomić bez jego hasła. Pozdrawiam i dziękuję:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted December 6, 2018 Share Posted December 6, 2018 @NoxiMusi odłączyć urządzenie od konta xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noxi Posted December 6, 2018 Share Posted December 6, 2018 Czy to jedyna opcja mogąca zablokować telefon? Konto google nie ma możliwośći blokowania niczego? Jak zweryfikować czy sprzedający odłączył urządzenie od konta xiaomi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted December 6, 2018 Share Posted December 6, 2018 Konto google chyba nie ma nic do znaczenia. Ja miałem swoje na Mi6 i tablecie córki. Działały oba bez problemu nic się nie działo.Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted December 6, 2018 Share Posted December 6, 2018 Jak odłączyć urządzenie i zrobi ustawienia fabryczne to jakbyś wyjął telefon z pudełka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted December 6, 2018 Share Posted December 6, 2018 Jak odłączyć urządzenie i zrobi ustawienia fabryczne to jakbyś wyjął telefon z pudełka. Zgadzam się z kolegą Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka@Noxi świetny wybór telefonu. Szczerze polecam.A tak z ciekawości cena specyfikacja jeżeli to nie problem?Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noxi Posted December 6, 2018 Share Posted December 6, 2018 Rozumiem. W telefonie wylogowanie z konta Xiaomi i usunięcie telefonu z Xiaomi Cloud na koncie poprzedniego właściciela. Nie wiem tylko jak zweryfikować czy telefon został usunięty. Telefon bez żadnych gwarancji itp. Z MIUI10 Global, 6/128GB, pochodzenie pewnie jakieś wschodnie bo wtyczka z przejściówką. Cena 900. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted December 6, 2018 Share Posted December 6, 2018 @Noxi Musi tutaj usunąć, a później wystarczy zrobić ustawienia fabryczne albo wgrać przez mi flasha global Stable /dev. @Adamk102jakbym miał teraz brać telefon to wybór chyba by padł na mix2s. Ale jak kupowałem mi6 to 2s był jak dla mnie trochę za drogi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted December 18, 2018 Share Posted December 18, 2018 Wie ktoś może gdzie podziały się opcje FTP? Były w mi explorerze, wczoraj szukałem, ale znaleźć nie mogłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted December 18, 2018 Share Posted December 18, 2018 Są nadal Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
martin3z Posted December 19, 2018 Share Posted December 19, 2018 [mention=55706]Noxi[/mention] Musi tutaj usunąć, a później wystarczy zrobić ustawienia fabryczne albo wgrać przez mi flasha global Stable /dev. [mention=37995]Adamk102[/mention]jakbym miał teraz brać telefon to wybór chyba by padł na mix2s. Ale jak kupowałem mi6 to 2s był jak dla mnie trochę za drogi. Do czego Ci ten VPN w status bar? Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted December 19, 2018 Share Posted December 19, 2018 (edited) U mnie wygląda zupełnie inaczej. Edited December 19, 2018 by don_kamillo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted December 19, 2018 Share Posted December 19, 2018 @martin3z używam adguard. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michals19s Posted December 24, 2018 Share Posted December 24, 2018 Moze mi ktos powiedziec czemu nie aktualizuje mi sie lokalizacja pogody jak przebywam w roznych miejscach? Przebywalem osttanio w Niemczech i jak chcialem sprawdzic pogode, pokazywalo mi moje miejsce zamieszkania w Polsce, za cholere nie moglem tego zmienic, szukalem w ustawieniach zeby udostepnic lokalizacje i nie znalazlem ma ktos pomysl jak ustawic zeby automatycznie lapalo mi lokalizacje i pogode w danym miejscu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
darer Posted December 24, 2018 Share Posted December 24, 2018 W lokalizacjach powinno być ustawione na lokalizuj. Jeśli masz na twardo miasto to usuń. Uprawnienia Pogody ustaw na lokalizacja >tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michals19s Posted December 24, 2018 Share Posted December 24, 2018 9 godzin temu, darer napisał: W lokalizacjach powinno być ustawione na lokalizuj. Jeśli masz na twardo miasto to usuń. Uprawnienia Pogody ustaw na lokalizacja >tak. o to chodzi ze jak wejde w popularne miasta nie mam opcji LOKALIZUJ tak jak u Ciebie na zdjeciu Link to comment Share on other sites More sharing options...
darer Posted December 24, 2018 Share Posted December 24, 2018 Może nie masz uprawnień do lokalizacji. Sprawdź Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Esperer Posted December 25, 2018 Share Posted December 25, 2018 Proponuję zainstalować Pogodę M8 i przestać się męczyć z niedoróbką z mi 6Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leniuszek Posted December 25, 2018 Share Posted December 25, 2018 Dzień dobry, mam pytanie związane z migracją Globala na MIUI Polska - czy w drugiej opcji jest polepszona jakość zdjęć w aparatach? Przyznam że jestem przerażony ilością szumów na zdjęciach i nie bardzo wiem co robić (mam wrażenie że moja stara Xperia radziła sobie z jakością lepiej) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted December 25, 2018 Share Posted December 25, 2018 Jakość zdjęć w dobrym świetle jest nie zła. Ale jak masz odblokowany bootloader możesz wgrać Gcam , a tam wychodzą zdjęcia o wiele lepsze. Zwłaszcza Gcam z trybem nocnymWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
michals19s Posted December 25, 2018 Share Posted December 25, 2018 13 godzin temu, darer napisał: Może nie masz uprawnień do lokalizacji. Sprawdź Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka wlasnie Pogoda ma uprawnienia lokalizacji sprawdzalem to wczoraj przed napisnaiem poprzedniegop posta, nic moze zainstaluje pogode do Mi8 jak ktos proponowal Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leniuszek Posted December 25, 2018 Share Posted December 25, 2018 4 godziny temu, Adamk102 napisał: Jakość zdjęć w dobrym świetle jest nie zła. Ale jak masz odblokowany bootloader możesz wgrać Gcam , a tam wychodzą zdjęcia o wiele lepsze. Zwłaszcza Gcam z trybem nocnym GCam na Globalu również można? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamk102 Posted December 25, 2018 Share Posted December 25, 2018 Musisz mieć twrp czyli odblokowany bootloaderWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leniuszek Posted December 25, 2018 Share Posted December 25, 2018 Ok, rozumiem. A jest jakaś różnica jeśli chodzi o jakość zdjęć pomiędzy stockowym MIUI Polska a wersją Global ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
simcold Posted December 25, 2018 Share Posted December 25, 2018 Ok, rozumiem. A jest jakaś różnica jeśli chodzi o jakość zdjęć pomiędzy stockowym MIUI Polska a wersją Global ?Nie. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marzzz Posted December 25, 2018 Share Posted December 25, 2018 7 godzin temu, michals19s napisał: wlasnie Pogoda ma uprawnienia lokalizacji sprawdzalem to wczoraj przed napisnaiem poprzedniegop posta, nic moze zainstaluje pogode do Mi8 jak ktos proponowal Musisz region zmienić np na Szwajcarię(lub coś z poza UE), wtedy lokalizacja pogody powróci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michals19s Posted December 29, 2018 Share Posted December 29, 2018 Hej jeszcze jendo pytanie, jak zmienic lokalizacje w telefonie?? chce cos pobrac na tel ale jest napisane ze jest niedostepne w moim kraju Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted December 29, 2018 Share Posted December 29, 2018 Ustawienia, dodatkowe ustawienia, region. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts