majmaj Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 PS2: - Gdzie znajdę wyłączenie ciągłego skanowania sieci wi-fi? chcę przestawić na ręczne. - Może ktoś używa programu Viber - jak włączyć wibracje wiadomości? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zieloony Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 hej, Mam MI6 z globalem 8.1.18 developer rom i chce zainstalować miui 7.12.7 ! Czekam jeszcze słynne 72 h na odblokowanie bootloadera. Potem najnowsze TWRP 3.2 i wrzucać xiaomi.eu_multi_MI6_7.12.7_v9-7.1.zip ? Czy muszę wykonać kopie data w TWRP (bez internal storage) na Andku 8 przed instalacją 7.12.7 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
avira Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 @majmaj wejdź w ustawienia WiFi, zjedź na dół i kliknij w ustawienia zaawansowane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majmaj Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 Oczywiście tam szukałam, i nie widzę tego albo jest pod jakąś tajemniczą nazwą? Czy u Was wibracje też są tak słabe? Da się jakoś wzmocnić? Bo w kieszeni praktycznie ich nie czuć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 Bez roota to zapewne nie Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
majmaj Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 h szkoda, kurde jak wyłączyć to ciągłe skanowanie wi-fi? nie mogę tego znaleźć w wersji 9 musi być gdzie indziej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 WiFi - > Dodatkowe ustawienia Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 całkiem dobry zrzut ekranu Link to comment Share on other sites More sharing options...
rolex83 Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 U mnie nie ma tego. Najnowszy xiaomi euWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 całkiem dobry zrzut ekranu Nie wiem o czym mówisz Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu TapatalkaU mnie nie ma tego. Najnowszy xiaomi euWysłane z mojego MI 6 przy użyciu TapatalkaJa mam Global Stable 9.2.2.0Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
majmaj Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 (edited) Nie mam tej opcji.... yh. Widzę że ten system powala Z powiadomieniami też problem. Edited January 25, 2018 by majmaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 (edited) Bo masz to w innym miejscu.Lokalizacja>>Skanowanie. Cała ścieżka: Ustawienia/Dodatkowe ustawienia/Prywatność/Lokalizacja/Skanowanie/Skanowanie Wi-Fi Najszybciej kliknąć w lupę i wpisać skanowanie. Edited January 25, 2018 by sp4ubw Link to comment Share on other sites More sharing options...
majmaj Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 O jest super dzięki! Jeszcze jedno pytanie - jak ustawić powiadomienie z apki Viber? wiem ze jest opcja powiadomienia ale po zaznaczeniu tam nie wyświetla mi się na zablokowanym ekranie nic. Jest możliwość wyłączenia ciągłego skanowania sieci wi-fi na ręczny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
martin3z Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 Grrrr... Trafi mnie, bo nie mogę znaleźć starszych wersji xiaomi.eu. W archiwum są tylko do września. Poda ktoś ostatni na 7.12? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pyrlandia Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 Czy w przegladarce chrome pokazuje Wam sie domek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 (edited) 1 godzinę temu, martin3z napisał: Grrrr... Trafi mnie, bo nie mogę znaleźć starszych wersji xiaomi.eu. W archiwum są tylko do września. Poda ktoś ostatni na 7.12? https://androidfilehost.com/?w=files&flid=18823 Edited January 25, 2018 by sp4ubw Link to comment Share on other sites More sharing options...
martin3z Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 Dzięki wielkie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 Może wyłącz dla tej apki optymalizację baterii? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
majmaj Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 (edited) Rozwiązałam problem, po prostu ta nakładka ma problemy z powiadomieniami dla niektórych apek. Ciekawe czy ustawiony motyw ma na to wpływ. Generalnie jestem zadowolona z baterii jak na ten moment - 4h na ekranie (a dziś dość sporo instalowałam) a pozostało 55%. Wychodzi na to że telefon jest w stanie wytrzymać z trzy dni. Przez noc uciekło mi ledwo 1%. Pozdrawiam. Edited January 25, 2018 by majmaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
xLukasz Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 Jest ktoś w stanie powiedzieć mi gdzie mogę KUPIĆ Mi6 BIAŁY bez czekania 10+ dni tylko tak rozsądnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pies Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 Powiedzcie mi proszę użytkownicy Mi6 czy w miejscach spasowania ekranu z ramka i tylnego panelu z ramka (chyba nie ma znaczenia czy szkła czy ceramiki) oraz w miejscu spasowania szkła z czytnika ze szkłem z ekranu zbiera się wam kurz jakoś specjalnie w tych szczelinach, a jeśli to czy macie jakieś sposoby jak to czyścić żeby nie wpychać jeszcze głębiej Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 1 godzinę temu, majmaj napisał: Generalnie jestem zadowolona z baterii jak na ten moment - 4h na ekranie Na jakim sofcie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Esperer Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 Powiedzcie mi proszę użytkownicy Mi6 czy w miejscach spasowania ekranu z ramka i tylnego panelu z ramka (chyba nie ma znaczenia czy szkła czy ceramiki) oraz w miejscu spasowania szkła z czytnika ze szkłem z ekranu zbiera się wam kurz jakoś specjalnie w tych szczelinach, a jeśli to czy macie jakieś sposoby jak to czyścić żeby nie wpychać jeszcze głębiej Nic z tych rzeczy. U mnie czysto. Nie zauważyłem nic niepokojącego.Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
majmaj Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 55 minut temu, maciek04 napisał: Na jakim sofcie? Global 8.1.18 beta Link to comment Share on other sites More sharing options...
lockerek Posted January 26, 2018 Share Posted January 26, 2018 4 godziny temu, majmaj napisał: Ciekawe czy ustawiony motyw ma na to wpływ Motyw nic nie ma do rzeczy. Musisz w uprawnieniach apke autostartu lub dac kłódkę albo to i to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted January 26, 2018 Share Posted January 26, 2018 Ma ktoś problem z automatycznym przełączaniem sieci?W domu mam zasięg H+ w roamingu Plusa (mam Play). W pracy LTE+ (w sieci macierzystej). Mimo zaznaczonej opcji przełączania na LTE.. Nie przełącza. Nawet nie loguje z Plusa do sieci macierzystej. Muszę ręcznie wybierać sieć. Na Mi4s nie było z tym problemu.To telefon, czy jednak wina Play? ROM to global wersja 9.2.2.0.Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lexer Posted January 26, 2018 Share Posted January 26, 2018 Ja mam podobny problem do don_kamillo, tyle że u mnie nie przełącza się na wifi, gdy jest w jego zasięgu. Muszę ręcznie za każdym razem przełączać się na wifi. Co ciekawe na początku działało to dobrze, w pewnej chwili przestało, jeszcze na 9.0.2.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted January 26, 2018 Share Posted January 26, 2018 Zacznijcie od full wipe Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_kamillo Posted January 26, 2018 Share Posted January 26, 2018 Telefon ma tydzień, jedyne co robiłem, to aktualizacja z 9.0.2 na 9.2.2. Już full wipe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojasheck Posted January 26, 2018 Share Posted January 26, 2018 Dlaczego nie skoro coś nie działa? Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pies Posted January 26, 2018 Share Posted January 26, 2018 Dostałem dzisiaj aktualizację do 9.2.2.0 global i na ekranie głównym po przesunięciu w lewo pokazuje się tzw "Przewodnik"Ktoś wie jak to wyłączyć? Uważam że jest nieprzydatną funkcją 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
majmaj Posted January 27, 2018 Share Posted January 27, 2018 2 dni 15h zostało 6% baterii, ekran 6h. Chyba dobry wynik? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mentos30 Posted January 27, 2018 Share Posted January 27, 2018 (edited) a to dla zainteresowoany wersją Android Oreo na naszych fonach A to po dobie użytkowania i stabilizacji sprzętu Edited January 27, 2018 by mentos30 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
majmaj Posted January 27, 2018 Share Posted January 27, 2018 Ze co? najlepiej z baterią na rynku? Coś chyba ściemnia ten program Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slawek189 Posted January 27, 2018 Share Posted January 27, 2018 Na Miui global stable 8.5, backup aplikacji wykonywał się w całości. Teraz od pierwszego Miui 9 z każdym kolejnym jest coraz gorzej, teraz w aplikacja kopia zapasowa zamiast ok 3-5 GB kopii wszystkich aplikacji, wykonuje się np 900 MB. I przy co najmniej kilkunastu aplikacjach pokazuje 0 bajtów, nie robi po prostu kopii. Na 9.2.2.0 wcale nie jest lepiej. Ma ktoś podobny problem? Jak z jego rozwiązaniem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts