Colinovsky Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 Jak to jest z aktualizowaniem, mogę sobie przeskoczyć o kilka wersji? Do tej pory aktualizowałem co tydzień, ale zauważyłem, że większego sensu to nie ma, bo aktualnie jest dobrze, a widzę, że zmian nie ma praktycznie żadnych. Tak więc chciałbym sobie aktualizować powiedzmy co miesiąc... czy jest taka opcja? Mogę sobie przeskoczyć z wersji z końca sierpnia na wersję, która będzie dopiero np. w październiku lub listopadzie? Są jakieś zasady odnośnie przeskakiwania aktualizacji, kiedy można, a kiedy nie można? Fajnie by było wiedzieć na przyszłość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HansKloss Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 Mozesz bezproblemowo przeskoczyć, nic nie powinno się stać. Jedyne co moze nie dzialac to root (jeżeli go używasz) i xposed. W przypadku roota wystarczy nowsza wersja supersu, a w przypadku xposed trzeba czekac na nowsza wersje bo obecnie nie dziala na 7.9.14/15 Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 (edited) 45 minut temu, HansKloss napisał: Mozesz bezproblemowo przeskoczyć, nic nie powinno się stać. Nie twierdzę, że nie można przeskakiwać do przodu, bo wszyscy tu wiemy, że można (istnieją znane wyjątki) i wszyscy to nie raz robiliśmy. Jednakże... akurat dziś po raz pierwszy zauważyłem na oficjalnej stronie MIUI ( http://en.miui.com/a-232.html ), wiszące tam zapewne od zawsze, takie oto ostrzeżenie: Please wipe all data in Recovery mode if you want to update to a discontinuous ROM version, or downgrade to an older ROM version using MIUI full ROM pack. Autor tego ostrzeżenia zrównuje przeskakiwanie do przodu z cofaniem się. Zastanawiające... Edited September 21, 2017 by latet Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted September 21, 2017 Author Share Posted September 21, 2017 Do przodu możesz aktualizować kiedy chcesz (jeżeli nie było zmiany bazy), do tyłu zawsze z full wipe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jar001 Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 Da sie jakoś ustawić motyw Limitless (źródła trzecie)? RN2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 (edited) del Edited September 23, 2017 by slimdick Link to comment Share on other sites More sharing options...
tor Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 @jar001 Poczytaj....http://www.download.net.pl/miui-jak-instalowac-motywy-pobrane-z-internetu/n/9522/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aconcagua Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 @tor tylko, że Limitless jest motywem, który występuje fabrycznie w globalu. Czyli jest to motyw od xiaomi. Tak poza tym wracając do tematu moich aktualizacji aplikacji w sklepie google przy wyłączonym ekranie. Nastąpił progres na nowym romie. Otóż aktualizacja następuje przy wyłączonym ekranie gdy telefon podpięty jest do ładowarki A i tak i tak mam wyłączone ogólne oszczędzanie baterii i w aplikacjach. Co zmienia ładowanie telefonu? Gdzie znaleźć źródło problemu, że normalnie apki zaktualizować się nie chcą na wyłączonym ekranie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 4 godziny temu, latet napisał: Autor tego ostrzeżenia zrównuje przeskakiwanie do przodu z cofaniem się. Zastanawiające... Te ostrzeżenie jest dlatego, że jak była wersja ROM która zmieniała bazę to można uwalić telefon. Zwykłe kopiuj-wklej jak słynne motto acida opisujące stan MIUI "będzie kiedy będzie". Link to comment Share on other sites More sharing options...
toytoy Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 (edited) czy ktoś może mi powiedzieć gdzie się podział skaner QR przeskoczyłem właśnie z 7 na 9 dopiero teraz bo nie miałem wcześniej potrzeby i teraz na 9 w narzędziach go nie mam systemie nie znajduję po włączenie aplikacji aparat, aparat zauważa kod lecz nic dalej nie robi. Nie wiem czy już w wcześniejszych wersjach nie było skanera QR czy to jakiś błąd u mnie. Jaka najlepsza jest apka do QR jak nic nie znajdę w 9 Edited September 21, 2017 by toytoy Link to comment Share on other sites More sharing options...
lockerek Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 4 minuty temu, toytoy napisał: czy ktoś może mi powiedzieć gdzie się podział skaner QR przeskoczyłem właśnie z 7 na 9 dopiero teraz bo nie miałem wcześniej potrzeby i teraz na 9 w narzędziach go nie mam systemie nie znajduję po włączenie aplikacji aparat, aparat zauważa kod lecz nic dalej nie robi. Nie wiem czy już w wcześniejszych wersjach nie było skanera QR czy to jakiś błąd u mnie. Jaka najlepsza jest apka do QR jak nic nie znajdę w 9 Powinna byc w folderze Narzedzia "Skaner" Link to comment Share on other sites More sharing options...
toytoy Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 2 minuty temu, lockerek napisał: Powinna byc w folderze Narzedzia "Skaner" no właśnie nie ma dlatego pytam czy coś się zmieniło i go nie ma czy po prostu mam jakiś błąd i u mnie znikł Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olek619 Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 Nie mogę uzyskać odpowiedzi w swoim dziale, dlatego przepraszam za lekki off-top: Czy mogę aktualny rom zainstalować na moim Mi5s będąc obecnie na 7.5.11 (android 6.0.1) po prostu z poziomu telefonu/twrp bez żadnego czyszczenia wipe itp.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tor Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 @Aconcagua kolega nie powiedział że chodzi o miui9 @jar001 Tak dla informacji...nawet jak nie masz konta designer zainstalujesz dowolny temat mtz za pomocą Miui Theme Editor: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mixapplications.miuithemeeditor Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aconcagua Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 [mention=12936]Aconcagua[/mention] kolega nie powiedział że chodzi o miui9Ale ja sam mam MIUI9 i mam ten sam komunikat i tylko tego jednego motywu nie mogę zastosować Link to comment Share on other sites More sharing options...
lockerek Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 33 minuty temu, Olek619 napisał: Nie mogę uzyskać odpowiedzi w swoim dziale, dlatego przepraszam za lekki off-top: Czy mogę aktualny rom zainstalować na moim Mi5s będąc obecnie na 7.5.11 (android 6.0.1) po prostu z poziomu telefonu/twrp bez żadnego czyszczenia wipe itp.? Możesz od razu Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 2 godziny temu, ZduneX25 napisał: Do przodu możesz aktualizować kiedy chcesz (jeżeli nie było zmiany bazy), do tyłu zawsze z full wipe. Oprócz zmian bazy, chyba bywały też inne wyjątki – jak konieczność połączenia partycji lub zmian ich rozmiaru. Z tego powodu np. od dawna nie aktualizuję MiPad-a, bo mi się nie chce tej operacji przeprowadzić, a tam chyba zmiany bazy nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted September 21, 2017 Author Share Posted September 21, 2017 Akurat MIPad i jakieś jedno Redmi to wyjątki, bo tam faktycznie zabrakło miejsca na starej bazie, ale oba te urządzenia są dawno porzucone przez nas i xiaomi. Zresztą w takich przypadkach dodawane są informacje do cotygodniowych wpisów o aktualizacji. Info o Mipadzie wisi od ponad pół roku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarDo1 Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 A mi od kliku wersji nie działa widget Google nie. Ktoś ma coś takiego?Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Addos Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 @toytoy sprawdz skaner masz tam 3opcje na dole "kod QR, Wizytówka, Dokument" reszty nie trzeba tłumaczyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
jar001 Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 2 godziny temu, tor napisał: kolega nie powiedział że chodzi o miui9 @tor a czy nie napisałem czasem w topciu o MIUI9? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Addos Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 pytanie z obsługi kalkulatora w miui przykład 4010400000 dzielimy przez 4 wynik podany to 1.0026e9 a w normalnym kalkulatorze 1002600000. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konec Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 a który wynik jest lepszy?Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
angry Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 @Acid, jesteś w stanie przywrócić stare zarządzanie przyciskami pod ekranem? Konkretnie nie da się przypisać przytrzymaniu home działania takiego jak otwarcie widoku z działającymi aplikacjami Link to comment Share on other sites More sharing options...
Colinovsky Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 5 godzin temu, ZduneX25 napisał: Do przodu możesz aktualizować kiedy chcesz (jeżeli nie było zmiany bazy), do tyłu zawsze z full wipe. Mógłbyś wyjaśnić co znaczy zmiana bazy? Bo zgaduję, że nie chodzi o zmianę wersji androida? Przy okazji, pewnie też byłby problem z przeskakiwaniem między wersjami jeśli byłaby inna wersja androida? Oczywiście mam na myśli tylko przeskok w przód. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tor Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 1 godzinę temu, jar001 napisał: @tor a czy nie napisałem czasem w topciu o MIUI9? To o co chodzi skoro ten motyw jest w standardzie w miui 9 ????? Jest nazwany "Bez ograniczeń". @Addos Hihi...faktycznie tak jest...a pomnożenie tego wyniku x4 daje 1.60416e10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Addos Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 (edited) 56 minut temu, konec napisał: a który wynik jest lepszy? Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka wd mnie ten z kalkulatora chodzi mi o wynik ....e9 skąd to się wzieło czy przy innych obliczeniach na wysokich liczbachwyniki też bedą w stylu 1.xxxxxe6 ?? Edited September 21, 2017 by Addos edycja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 4 minuty temu, Addos napisał: wd mnie ten z kalkulatora chodzi mi o wynik ....e9 skąd to się wzieło czy przy innych obliczeniach na wysokich liczbachwyniki też bedą w stylu 1.xxxxxe6 ?? Notacja wykładnicza to się nazywa, jak nie mieszczą się cyfry, to zapisuje się w takiej postaci. Widocznie MIUI w wyniku ma określoną liczbę cyfr i po przekroczeniu zapisuje tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Addos Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 1 minutę temu, Numb napisał: Notacja wykładnicza to się nazywa, jak nie mieszczą się cyfry, to zapisuje się w takiej postaci. Widocznie MIUI w wyniku ma określoną liczbę cyfr i po przekroczeniu zapisuje tak. też tak myślałem i zasugerowałem sie że e9 oznacza 9 zer ale to nie tak wychodzi na to iż obliczenia na dużych liczbach w tym kalkulatorze chyba nie bedą możliwe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aconcagua Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 18 minut temu, tor napisał: To o co chodzi skoro ten motyw jest w standardzie w miui 9 ????? Jest nazwany "Bez ograniczeń". Przecież napisałem, że ja sam mam MIUI9, a też nie mogę zastosować tego motywu. I tylko jego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted September 21, 2017 Share Posted September 21, 2017 2 godziny temu, Addos napisał: też tak myślałem i zasugerowałem sie że e9 oznacza 9 zer ale to nie tak wychodzi na to iż obliczenia na dużych liczbach w tym kalkulatorze chyba nie bedą możliwe nie 9 zer tylko np. 1,2345e6 to jest 1,2345 * 10^6, czyli 1234500 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazmaster1 Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 Serio? Nie wiecie co to jest notacja wykładnicza? Wysłane z Xiaomi RN4X przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zgred83 Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 17 godzin temu, zgred83 napisał: Wypadłem trochę z obiegu, a nie chce nic sknocić. Chce wgrać najnowszy rom. Obecnie siedzę na moim starym Mi2s na Miui 8. Jakiś dev z czerwca 2016 r. Interesuje mnie wgranie systemu na czysto, żeby potem nic się nie krzaczyło. Czy zrobić MiFlash, potem wgrać TWRP i potem najnowszy rom? Ktoś podpowie Link to comment Share on other sites More sharing options...
zimex Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 1 godzinę temu, bazmaster1 napisał: Serio? Nie wiecie co to jest notacja wykładnicza? Wysłane z Xiaomi RN4X przy użyciu Tapatalka Nie każdy na forum musi być inżynierem. Spójrz na przykład jak MIUI się poddało i jak teraz liczy procenty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aconcagua Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 Ktoś podpowieOd razu wrzucaj przez TWRP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts