Jump to content

Redmi Note 4 MTK brak połączeń przychodzących i wychodzących

jigaman

Recommended Posts

Witam. Przeszukałem forum oraz YT, ale nie znalazłem podobnego problemu. Syn używa Redmi Note 4 MTK (global) - na samym dole załączyłem skrina.

W czym problem - nie widać przychodzącego połączenia (nie wyświetla się onko połączenia z zieloną i czerwoną słuchawką), nie słychać dzwonka i nie można odebrać.

Przy wykonywaniu połączenia wychodzącego (po wciśnieciu zielonej słuchawki wybrania numeru) okno jakby sie minimalizuje i  widać standardową listy numerów do wybrania. Na wybranum numerze wychodzi dzwonek - sygnał przychodzącego połączenia. Po odebraniu nic nie słychać i w jednym i drugim telefonie.

Myślałem że to wina karty SIM, ale po włożeniu do innego telefonu z tego numeru można normalnie dzwonić i odbierać połączenia. Szukałem aktualizacji globala ale nie automatycznie nic nowszego MIUI nie znajduje. Jakieś pomysły na naprawę ? Blokad połaczeń nie ma. Opcje sprawdzone, nic nie jest namieszane (sam używam Redmi Note 2).

59b98d39b01f7_WhatsAppImage2017-09-13at21_51_44.thumb.jpeg.865e48598bb554a4f497a8e8ae27570a.jpeg

Edited by jigaman

Naprawiłem to jakoś, telefon wybiera numery i odbiera połączenia (słychać dzwonek i jest okno odbierania połączenia). Naprawiło sie raczej przypadkowo próbowałem odblokować bootloader, kilkarazy fastboot odpalony, podłączanie do kompa, ADB. Można zamknąć temat.

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...