wiadro94 Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 Witam mam taki problem że podczas instalacji windowsa przez moją nieuwagę wypiął się kabel zgasł telefon i nie da się go uruchomić 0 oznak życia jedynie jak podłączę pod pc to wykrywa go ale jako unknown device identyfikator : USB\UNKNOWN jedynie klucz sterownika : {36fc9e60-c465-11cf-8056-444553540000}\0039 chciałbym dodać że moja wersja xiaomi to mi 4 ale z 2gb ram i z 4g single sim 16gb bez slotu na karte na procku MSM8974AC . Za pomoc dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
h4lik Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 Instalowałeś Windows na MI4? Pewnie o MIUI chodzi, więc spróbuj trzymać jednocześnie przycisk Głośność+ oraz Power - telefon powinien uruchomić się w twrp. Jeśli się uda, to spróbuj ponownie zainstalować pakiet MIUI i ewentualnie wyczyścić dalvik i cache, żeby jakieś śmieci nie zostały, a jeśli nie pomoże, to chyba pozostanie instalacja na czysto przez fastboot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiadro94 Posted September 11, 2017 Author Share Posted September 11, 2017 tak bo można a vol + i power nie działa po za tym jest 0 reakcji i mysle ze chodzi Ci o bootloopa ale to nie to Link to comment Share on other sites More sharing options...
h4lik Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 A, rzeczywiście, zapomniałem, że jest Win10. Nie, nie chodziło mi o bootloop, tylko o to, czy masz możliwość wejść do TWRP. A vol- i power, żeby dostać się do fastboot? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 @wiadro94 uruchom w fastboot i wgraj rom przez miflash, nad czym się tu zastanawiać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiadro94 Posted September 12, 2017 Author Share Posted September 12, 2017 (edited) no właśnie chodzi o to ze jak chce wejść w fastboot to nie mogę nie ważne jak podłącze go pod pc czy vol- i power czy inaczej zawsze wykrywa go jako nieznane urządzenie i sterowniki do ADB i Bootloadera oraz zainstalowany Minimal ADB and Fastboot @Edit być może szukam sterów i wszystkiego nie na tą wersie co trzeba wyslę zdjęcie z pudła bo caly czas stawiam na to ze to MI4 bo wszystkie info mam po chińsku ale tel. oryginalny bo sprawdzałem. @Edit2 Teraz telefon zostal rozpoznany jako Urządzenie Wejściowe USB poczym dźwiek odłączonego USB i po tym wykrywa go juz jako nieznane urządzenie, czy to może być padnięta płyta i juz nie da sie nic zrobić? Edited September 12, 2017 by wiadro94 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 http://en.miui.com/thread-217420-1-1.htmlTu masz krok po kroku jak to zrobic Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 @tpawel nie zrobi według tego bo nie wchodzi w żaden sposób w tryb fastboot, tam są tylko podane opisy z wykorzystaniem tego trybu. Może prędzej z tego opisu z wykorzystaniem test points http://en.miui.com/thread-84580-1-1.html A najlepiej to do Micenter Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 Ja mam mi4 (rozwalony wyswietlacz ale wersja wcdma) Послано из Mi5s плюс Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiadro94 Posted September 12, 2017 Author Share Posted September 12, 2017 dziękuję wszystkim za pomoc ale stwierdziłem że przejde się do Micenter akurat jest w moim mieście po wizycie napisze wszystko co i jak możne innym to pomoże Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts