Jump to content

Xiaomi Miaomiaoce - termometr dla dzieci

slaveq

Recommended Posts

Cześć,

dziś dotarł do mnie termometr xiaomi dla dzieci. Pierwsze wrażenia mieszane:  

1. Urządzenie bardzo fajnie wykonane, przyjemny w dotyku materiał. Nie śmierdzi chińszczyzną. 
  2. Duża ilość plastrów od razu dołączona, niepotrzebnie kupiłem dwa opakowania dodatkowe bo teraz mam ich chyba ponad setkę. 
  3. Testowałem na sobie przez kilka godzin i na razie nie zauważyłem jakiegoś dyskomfortu ani podrażnień

I tutaj zaczynają się schody ponieważ używanie z aplikacją na androida to tragedia. Po pierwsze Mi Home temperaturę wyświetla ale jednocześnie informuje, że jeśli przejdzie do tła to nie będzie w stanie śledzić urządzenia na bieżąco. Jest oczywiście informacja, że mogę ściągnąć aplikację Miaomiaoce i wszystko będzie działać. Z tym, że jest mały kruczek. Link przekierowuje do strony z malware, nazywa się to QQ downloader i po zainstalowaniu na telefonie (zrobiłem to baardzo ostrożnie na czystym tel) zaczynają się czary, po pierwsze zaczyna ściągać masę jakichś dziwnych aplikacji, które próbują podmienić np. chrome. Wyświetla dziwne powiadomienia po chińsku itp.. Sama apka wyświetla niby po chińsku jakiś sklep ale nie udało mi się pobrać z niego programu dla termometru.

Jeśli ktoś z was ma podobne doświadczenia i udało mu się ściągnąć Miaomiaoce APK bez instalacji tony szrotu na telefonie to bardzo proszę o podzielenie się jak to zrobił. Obecnie termometr jest nieużywalny z Mi Home bo nikt nie będzie miał np. przez całą noc włączonego ekranu tylko po to żeby dziecku temperaturę zmierzyć. 

Nie do końca. Mam ten termometr i obudowa jest zgrzana. Trzeba będzie ciąć. To zdjęcie to tylko schemat.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

[mention=20930]slaveq[/mention] fajnie byłoby jakbyś chociaż mini recenzje wrzucił - sam zastanawiam się czy warto kupić.

Warto, tylko trzeba mieć świadomość, że nie jest to urządzenie do szybkiego mierzenia temperatury. Przy ciągłym pomiarze jest ok. Wskazania też są zgodne z rzeczywistością.

• 4 months later...
Nie do końca. Mam ten termometr i obudowa jest zgrzana. Trzeba będzie ciąć. To zdjęcie to tylko schemat.

Aż nie chce się wierzyć że jest niewymienna bateria. Jednorazowe urządzenie za stówkę, aż nieprawdopodobne. Jednak nigdzie jeszcze nie widziałem wymiany baterii. Piszą że wbudowana wystarcza na rok i co, kolejna stówka po roku?
Ktoś z was już to rozpracował?
Bardzo chce to.

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

• 8 months later...

Przepraszam że tak późno włączam się w rozmowę , ale jest to bardzo prawdopodobne że bateria jest nie wymienna, zdarza się że tak producenci urządzeń pomiarowych robią raz że mógłby być problem z kalibracją po wymianie dwa że tutaj mają praktycznie gwarancję że po roku wyrzucisz a nie że będziesz używał kilka lat i po pięciu będziesz pisał wszem i wobec że urządzenie źle wskazuje bo nie ma co się oszukiwać że po kilku latach zależnie od częstotliwości użytkowania i warunkach przetrzymywania  wskazania będą odbiegać od rzeczywistości :) Miałem kiedyś taki pod pachę termometr Brauna i tam w instrukcji wprost pisali że właśnie z takich powodów bateria jest nie wymienna , po jej padnięciu śmietnik.

• mrosi changed the title to Xiaomi Miaomiaoce - termometr dla dzieci