R_ade_K Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 Coś ok 1200 zł ma kosztować A1. Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 (edited) Co? Przecież Mi6 w Polsce kosztuje 2000 zł. Ja mówię o oficjalnej sprzedaży, a nie sprowadzaniu. A jak piszesz o innych kanałach, to Asusa też podaj z innego kanału... Edited September 22, 2017 by galakty Link to comment Share on other sites More sharing options...
okrutnikk Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 Zgadza się, a dokładniej 1999 pln. Mogę się mylić, nie jestem żadną wyrocznią...ale jeśli w telefonie zastosowano tańszy procek i tańszą pamięć (eMMC Note 3 vs UFS MI6) to uważam, że raczej bezpiecznie jest założyć, że model z tańszymi komponentami będzie tańszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 O ile? 100, 200 zł? W Chinach jakoś specjalnie tańszy nie jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
okrutnikk Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 Mi6 na początku też swoje kosztował. Ja mam nadzieję, że będzie tańszy i w końcu wymienię swojego RN 4 Jeżeli tak nie będzie i najtańsza wersja będzie kosztować 2000 lub więcej w oficjalnej dystrybucji, masz u mnie piwko Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 Note 3 i Mi6 miały na start tą samą cenę w Chinach więc trzeba się liczyć z tym, że ceny w pl będą analogiczne 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 Mi A1 ma kosztować 1300 zł. Także sam sobie powiedz, ile może kosztować Note 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szuri21 Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 (edited) Widzę, że strasznie przeżywacie tego Note'a 3. Prawda jest taka, że gdyby nie pamięć eMMC, to różnica byłaby niewielka w wydajności i ten Snapdragon 660 wcale niebyłby takim złym wyborem. W końcu Note 3 i Mi6 są w tych samych cenach, a przecież smartfon ma większy ekran, obudowę i baterię. Na drugim biegunie jest MIX 2, który przez wielu jest krytykowany, prawda jest taka, że Xiaomi dokonało czegoś wielkiego. Przeobraziło telefon koncepcyjny (MIX), w telefon dla mas, sprawiając, że jest on nadal małym dziełem sztuki, którego nie zepsuli projektanci i księgowi. Współczynnik ekranu do frontu nieco mniejszy, ale nie da się ukryć, że im mniejszy wyświetlacz (front) tym trudniej o wyższy wynik. Po drugie stalowa ramka okalająca ekran jest tak jakby nałożona na bryłę, przez co i ona dodaje od siebie do ramek. W zamian otrzymujemy smartfon wytrzymalszy i mniej podatny na uszkodzenia ekranu (przez większe ramki). Jest klasyczny głośnik do rozmów, który został specjalnie zaprojektowany dla MIX2 i do którego jakości nie można mieć zastrzeżeń i który dodatkowo gra w stereo z głośnikiem głównym. Na żywo MIX2 wygląda o wiele lepiej niż na każdym z dostępnych w sieci zdjęć i wideo. Jest to bez cienia wątpliwości jeden z najładniejszych smartfonów, a zaryzykuję, że w edycji specjalnej (ceramiczne unibody) najładniejszy. Jedyne do czego mogę się przyczepić to brak diody podczerwieni, brak jacka 3,5mm i chyba najważniejsze wystające oczko aparatu. Test in progress... I tak, jakby ktoś pytał, posiadam MIX2 od kilku dni Edited September 23, 2017 by Szuri21 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgcompany Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 Ale z Was marudy! Jeszcze niedawno wmawialiście, że Snapdragony 65x (0, 2, 3) są wydajności 801 czy tam 810 i są super, a teraz nowy 660 jest beeee. Mi nie jest potrzeby 835 i uważam, że bez sensu jest pakowanie do nich tak wydajnych procesorów, a raczej prądożernych, kiedy nie wykorzystam tej mocy. Problem nie leży w tym jaki jest zastosowany procesor, a nawet przekątnej ekranu, a raczej w nazewnictwie. Mi Note 3 powinien nazywać się Redmi Pro 2 i wtedy wszyscy byli by zadowoleni, no pewnie jeszcze trochę cena była by za wysoka, ale z czasem by staniał. Gdyby pojawił się wcześniej, to pewnie bym się zdecydował na niego zamiast RN4, a tak nie mam powodu by się przesiadać. Za to na pewno bym się przesiadł na nowy model gdyby Note miał rysik! Wtedy naprawdę byłby Note i wcale nie musi być taki jak w Samsungach, może być trochę mniej dokładny, może mieć mniej stopni nacisku, ale żeby był dokładniejszy od tych protez palca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 6 godzin temu, mgcompany napisał: Mi Note 3 powinien nazywać się Redmi Pro 2 Raczej: Redmi Note Pro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 Tu nie chodzi o to że procek jest za słaby, starczy dla 99% ludzi. Tyle że płacisz za niego tyle co za inne chinczyki z 835. Niech sobie siedzi i 660,ale niech kosztuje odpowiednio. Do tego dochodzi jeszcze rozczarowanie userow serii mi note. Jeśli komuś zależy na dobrym audio to nie ma wyjścia. Dalej musi siedzieć na mi note pro 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted September 24, 2017 Share Posted September 24, 2017 Mi Mix 2 – pierwsze wrażenia mojego ulubionego recenzenta: https://www.youtube.com/watch?v=vizI9DSSoaU Jutro ma publikować pierwsze wrażenia dotyczące Mi Note 3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tymcio Posted September 24, 2017 Share Posted September 24, 2017 (edited) Do nas note 3 już leci, więc unboxing i pierwsze wrażenia od Gizchina Polska też będą Edited September 27, 2017 by mrosi po co przewalasz cały cytowany post, wraz z obrazkami...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rockmonster Posted September 26, 2017 Share Posted September 26, 2017 Mi Note 3 w wersji Global będzie posiadać B20 ? Wiadomo coś ? Czy nie ma co czekać i brać od razu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted September 26, 2017 Share Posted September 26, 2017 Mi Note 3, pierwsze wrażenia: https://www.youtube.com/watch?v=LzS_Pb2QL5c Mi MIX 2, pełna recenzja: https://www.youtube.com/watch?v=oxqc89kzoDs Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted September 27, 2017 Share Posted September 27, 2017 Mi Note 3 w wersji Global będzie posiadać B20 ? Wiadomo coś ? Czy nie ma co czekać i brać od razu ? Tak, będzie b20 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 3, 2018 Share Posted January 3, 2018 Xiaomi poszukuje betatesterów Globala Beta na Oreo - http://en.miui.com/thread-1435583-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts