lg4xhd Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 Hej. W ostatniej aktualizacji (.27) pojawiła się aplikacja MiKey. Czy można ją wyłączyć jakoś ? Przycisk "wyłącz" w panelu "Aplikacji" mam nieaktywny. Ostatniej nocy wygenerowała u mnie 147 wakelocków, mimo, że z tego w ogóle nie korzystam A tak było pieknie z baterią na MIUI...ehh... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 Wejść np. es file managerem do /system/apk i usunac aplikacje mikey. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 Ale Mikey jest na /data. Powinien się dać odinstalować. Albo będzie na pewno od następnej wersji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lg4xhd Posted July 4, 2014 Author Share Posted July 4, 2014 (edited) no właśnie nie ma "odinstaluj" ani "wyłącz". Dzięki bardzo, poczekam na nową wersję i pozdrawiam ! Edited July 4, 2014 by lg4xhd Link to comment Share on other sites More sharing options...
raf7705 Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 (edited) Ja go wyłaczyłem tzn odinstalowałem. Zbędne jest dodawanie go z automatu. Edited July 4, 2014 by raf7705 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddr Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 Dokładnie, zwłaszcza że nie każdy ma pstryczka i nie każdy kto ma chce korzystać dokładnie z tej aplikacji. Wysłane z mojego HM 1SW Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 Nie żebym był za dodawaniem do ROM-u aplikacji używanej przez jakiś znikomy odsetek użytkowników, ale 147 wakelocków przez noc to samo w sobie jeszcze nic nie oznacza. Ważny, nawet ważniejszy jest czas tych wybudzeń no i statystyki baterii. Jeśli rzeczywiście tak ciągnie prąd, to kicha. Nie sprawdziłem tego, bo usunąłem tę aplikację, zaraz po instalacji ROM-u. Dała się normalnie skasować, jak aplikacje ze Sklepu Play. Nawet nie zdażyłem sprawdzić, czy da się zamrozić, ale chyba Acid pisał, że tak. Więc problem nie jest poważny. Zamrożenie to 1 kliknięcie i masz spokój. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddr Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 Instalacja też . Wysłane z mojego HM 1SW Link to comment Share on other sites More sharing options...
lg4xhd Posted July 4, 2014 Author Share Posted July 4, 2014 (edited) Wydaje mi sie to losowe jakieś...wtedy to było jakieś pół godziny. (3% baterii zabrało przez noc-jakies 5h deepsleepa , wcześńiej nie zabierało ani jednego) Teraz np. mam telefon od 2h odłączony od ładowarki i mikey wybudzało go przez 12min, 68 razy. Edited July 4, 2014 by lg4xhd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarek59 Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 Ale Mikey jest na /data. Powinien się dać odinstalować. Albo będzie na pewno od następnej wersji.Jako żywo. Wystarczy ikonę przeciągnąć do kosza, potwierdzić i po problemie. Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lg4xhd Posted July 4, 2014 Author Share Posted July 4, 2014 niestety nei mam kosza gdy przytrzymam tą ikonę. Nie pojawia się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 Jeju to usuń sobie z system/app, co za problem? Przecież jest na to milion sposóbów... root explorer, wywalenie z zipa i reinstalacja, adb shell, titanium backup... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarek59 Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 niestety nei mam kosza gdy przytrzymam tą ikonę. Nie pojawia się.A ja przytrzymałem, przesunąłem do gòrnej krawędzi, pojawił się kosz i wioo... Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 Bo masz MI3 i tam poszło na data. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 no to dobrze pisalem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarek59 Posted July 4, 2014 Share Posted July 4, 2014 Bo masz MI3 i tam poszło na data. Pewnie już nie za długo. Został się jeden a teraz bawi mnie M8. Myślę jednak o 1s z uwagi na 2sim i nie ważne ile punktów ma w benchmarkach i na jakim antyku bazuje. Ważne, że jedna kieszeń będzie pusta Link to comment Share on other sites More sharing options...
lg4xhd Posted July 4, 2014 Author Share Posted July 4, 2014 (edited) Jeju to usuń sobie z system/app, co za problem? Przecież jest na to milion sposóbów... root explorer, wywalenie z zipa i reinstalacja, adb shell, titanium backup... Żaden problem:) Nigdy nie grzebałem w rootowanych telefonach więc sie bałem że moge coś przez to za dużo pogrzebać. A nie chciałbym znowu od nowa instalowac systemu. Skoro tak można to tak zrobie. A w nowym romie będzie dodatkowa funkcjonalnośc i fajnie. a wiadomo juz keidy sie pojawi ta nowa wersja na p880 ? Będzie może w niej poprawiony ten dialer i ID rozmówcy ? Na kernelu Werewolf v009 i zarządca smartmax+cfq (4096kb) chodzi nawet przyjemnie ten system Edited July 4, 2014 by lg4xhd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted July 19, 2014 Share Posted July 19, 2014 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts