ziko Posted September 9, 2017 Share Posted September 9, 2017 Witam. Jestem tu nowym użytkownikiem, choć od jakiegoś czasu mniej lub bardziej regularnie przeglądam to forum. Dziś przyszedł Xiaomi Redmi 4X zakupiony na Aliexpress. Według informacji o sprzęcie jest tam zainstalowany ROM w wersji Global 8.2.10.0. Menu ma jezyk polski, choć nie ma np. Fińskiego (suomi). Sprzedawca zapewniał że telefon ma pełne wsparcie aktualizacji OTA i rzeczywiście jest aplikacja "Aktualizacja" (Updater). Moje pytanie jest następujące. Czy mogę "bezpiecznie" wgrać rom pobrany ze strony MIUI Polska np. xiaomi.eu_multi_HMNote4X_7.9.7_v9-7.0.zip przy pomocy aplikacji "Aktualizacja" przez wybranie pliku z pamięci telefonu? czy też muszę przechodzić przez całą procedurę usunięcie bootloader lock, wgranie TWRP, Full Wipe i instalacja romu przez TWRP, a jeżeli tak to który rom wybrać na początek? wersję stabilną 8.2.18, MIUI8 7.8.31 czy wspomniany wyżej MIUI9 7.9.7? Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted September 9, 2017 Share Posted September 9, 2017 Nie wgrasz miui. eu przez updater, musisz przejsc cala procedureПослано из Mi5s плюс Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted September 9, 2017 Share Posted September 9, 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts