RASTY777 Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 14 minut temu, stereo0 napisał: @latet @RASTY777 faktycznie. Ten proces ma wysoki procent i czas jego działania jest równy czasowi działania telefonu. Mimo to nie zauważyłem by miało to jakiś wpływ na sam drain baterii. Pewnie jakiś bug wyświetlania nie, to jakiś bug, już nawet zgłoszony ale na razie wciąż bez poprawy i chyba to jeszcze potrwa, trzeba czekać http://en.miui.com/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=748452&pid=15903611 Link to comment Share on other sites More sharing options...
acocieto Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 (edited) nn Edited September 11, 2017 by acocieto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Young horny Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 @Heisenberg Da radę ustawić jakoś to LTE only na stałe? Po restarcie telefonu wraca do domyślnego wyboru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fred Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 RN3Pro. Czasami w roamingu wyskakuje ekran czy zezwolić na wyjątek dla aplikacji. Gdzie jest ta opcja, bo nigdzie nie znalazłem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krauza Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 (edited) 13 godzin temu, Young horny napisał: [mention=31741]Heisenberg[/mention] Da radę ustawić jakoś to LTE only na stałe? Po restarcie telefonu wraca do domyślnego wyboru. Nie ustawiaj nigdy only LTE. Pozbawisz się podstawowej zdolności telefonów komórkowych - dzwonienia. Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Edited September 12, 2017 by mrosi Dwadzieścia pustych wierszy, przekopiowanie obrazka i pół strony wątku zajęte. Brawo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
souriss Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 Daj znać jak to wszystko działa, czy działa gps i jak z baterią bo jestem ciekaw, a też chcę zaktualizować mojego mi4 GPS działa całkiem fajnie. Łapię mi po kilku sekundach. Bateria... Bateria, póki co jestem trochę rozczarowana. Ale jeszcze z końcową oceną się wstrzymam, bo 3 dni to za mało, żeby się wypowiedzieć. Ogólnie sama aktualizacja bardzo na plus. Tyle ode mnie. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
elkomendante Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 (edited) Dzień dobry, Kilka dni temu kupiłem nówkę Redmi note 4 wersja Global LTE 800, telefon na europę, procesor snap. Telefon zaktualizował się do wersji Version: V8.5.4.0.NCFMIED (MIUI8) , w związku z tym mam pytanie. Czym różnią się romy z Waszej strony od romów Global? Jakie są różnice? Przepraszam za takie pytanie ale jeszcze nie potrafię odnaleźć się na tym forum. Edited September 12, 2017 by elkomendante Link to comment Share on other sites More sharing options...
elkomendante Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 (edited) 6 minut temu, Krzysiek93 napisał: "Przesyłanie danych w roamingu" tylko dla wyjątków - zmień na: Zawsze i nie zmieniaj opcjidomyślnych jeżeli nie wiesz co one oznaczają tu: https://miuipolska.pl/o-romie-miuipolska/ W skrócie: niczym ważnym się nie różnią, tylko pierdółki i nieistotne zmiany. OK, dziękuję za odpowiedź. Bazując na Twoim doświadczeniu czy polecasz/polecacie zmianę global na Miui polska rom? Czy w razie mojego niezadowolenia z wesji miui polska bedę mógł wrócić do wersji global? Edited September 12, 2017 by elkomendante Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 U mnie (mi5) jednak gorzej na tym wydaniu. Znaczny wzrost udziału % procesu "Telefon w gotowości".U mnie 8% więc spoko, ale mocno też używam teraz yanosika i innych Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJYano Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 Czy opcja blokowania wiadomości została gdzieś przeniesiona? Ja teraz w prosty sposób zablokować nadawcę wiadomości SMS/MMS? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wajs Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 Na liscie nadawców sms-ów naciśnij w zdjęcie nadawcy i będzie opcja "blokuj" 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateuszmagiera12 Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 Witam Jakie TWRP wybrać dla Redmi Note 4 (Snap 625) bo nie widzę takiego w tabeli? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojusek Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 12 minut temu, mateuszmagiera12 napisał: Witam Jakie TWRP wybrać dla Redmi Note 4 (Snap 625) bo nie widzę takiego w tabeli? twrp note4x Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 18 godzin temu, dadi11 napisał: Drugą sprawą o którą chcę zapytać jest wyłączenie automatycznego zamrażania aplikacji Dokumenty Wyłącz optymalizację MIUI w opcjach programisty. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 15 minut temu, cukru napisał: Wyłącz optymalizację MIUI w opcjach programisty. Testowałem... Na moim Mi5 nic nie zmieniało w zakresie zarządzania RAM-em, ubijania apek itp. Jedyny efekt, jaki zauważyłem, to jakieś jazdy z wielkością fontów tu i tam. Włączyłem z powrotem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 @latet Ale przynajmniej wtedy Dokumentów nie zamraża. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fi9o Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 Ktoś odnotował problem z płatnościami HCE z millenium? Mi5s+ Ustawione jest wszystko dobrze, Na LineageOS brak problemów. Na MIUI pinpad po przyłożenie telefonu zwraca - błąd karty płatniczej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
faflok14 Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 witam na mi5 po odblokowaniu telefonu włącza sie niekiedy aplikacja aparatu czy ktoś miał podobnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArtBa Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 Wciąż nie ma widgetu muzyki... Ma zamiar wrócić? #mi4cSent from my Mi-4c using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
h4lik Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 (edited) Paaanyy, chyba zwariowałem - testuję MIUI9 i nie wiem za czorta, jak teraz wejść w ustawienia wyglądu pogody na pulpicie. Telefon to MI4. Wcześniej wystarczyło przytrzymać przycisk menu (chodzi mi o ten z lewej) do momentu pojawienie się opcji z wyborem widżetów, tapet i pod pogodą pojawiał się trybik, gdzie można było wybierać wygląd, a teraz już nie widzę tej opcji, a w ustawieniach samej aplikacji mam tylko wybór lokalizacji i jednostek, w których ma być pokazana temperatura i wiatr. No chyba, że to jest jakaś inna aplikacja pogody, niż była wcześniej? Edytka - chodzi mi o ten zegar z pogoda; 4x2 bodaj się zwał ten widżet. Ło taki: Edited September 12, 2017 by h4lik Link to comment Share on other sites More sharing options...
tor Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 @skay77 To się ciesz bo ja w plusie na lte nawet w sporym mieście nie mam nigdy więcej jak 6 Mbps pobieranie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
garzew2 Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 Czy u was też w aplikacji SMS nowe wiadomości są oznaczone tylko małą kropką z boku. Nowe sms-y się ledwo różnią różnią od tych już odczytanych? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darekkk Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 Pociągnę kwestię sms - sms nie przesyłają emotikonek, też tak macie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 Przed chwilą, Darekkk napisał: Pociągnę kwestię sms - sms nie przesyłają emotikonek, też tak macie? Zapewne nadawca ma włączoną opcję "Usuń ogonki i emotki". 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted September 12, 2017 Author Share Posted September 12, 2017 @Darekkk w aplikacji sms wyłącz opcję alfabet GSM, ona tnie ogonki i usuwa emotki przy wysyłaniu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darekkk Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 12 minut temu, slimdick napisał: @Darekkk w aplikacji sms wyłącz opcję alfabet GSM, ona tnie ogonki i usuwa emotki przy wysyłaniu. Dziękuję - już działa. Po aktualizacji mam nast. problem - po kliknięciu w pogodynkę (tę obok zegara, jest podobna do prezentowanej przez forumowicza na stronie poprzedniej) natychmiastowo uruchamia się raz na 10 przypadków, w pozostałych oczekiwać należy ze 30 sekund. Co radzicie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted September 12, 2017 Author Share Posted September 12, 2017 @Darekkk wystarczyło kliknąć "lubię to" Link to comment Share on other sites More sharing options...
smugus Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 Na tej wersji Miui nie widzę emotikonów które dostaje w sms-ach. Moje dochodzą ale jeśli ktoś mi wyśle to widzę puste wiadomości. Jakieś rozwiązania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel978 Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 23 minuty temu, smugus napisał: Na tej wersji Miui nie widzę emotikonów które dostaje w sms-ach. Moje dochodzą ale jeśli ktoś mi wyśle to widzę puste wiadomości. Jakieś rozwiązania? Chyba w ustawieniach aplikacji sms musisz wyłączyć alfabet gms. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrdzadzuk Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 (edited) w porównaniu z miui 8 usunieto mozliwosc dostosowania funkcji dluzszego przytrzymania klawiszy pod ekranem , są teraz gotowe funkcje , a szkoda bo przy niesprawnym klawiszu ostatnich aplikacji posiłkowałem się dlugim przetrzymaniem wstecz , jednak teraz nie mogę tego tak skonfigurować, czy jestem ślepy i jest taka opcja, bo z tego co widze to chyba tylko asystent dotyku mi pozostaje :/ Edited September 12, 2017 by mrdzadzuk Link to comment Share on other sites More sharing options...
VOytaZ Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 w porównaniu z miui 8 usunieto mozliwosc dostosowania funkcji dluzszego przytrzymania klawiszy pod ekranem , są teraz gotowe funkcje , a szkoda bo przy niesprawnym klawiszu ostatnich aplikacji posiłkowałem się dlugim przetrzymaniem wstecz , jednak teraz nie mogę tego tak skonfigurować, czy jestem ślepy i jest taka opcja, bo z tego co widze to chyba tylko asystent dotyku mi pozostaje :/Dodatkowe ustawienia>skróty i gestyWystukane na Mi6 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vipcortel Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 w miui 8 była opcja udostępniania numeru przychodzącego np SMS. Po aktualizacji jest to możliwe tylko jak numer był wcześniej dodany do kontaktów. Może nie potrafię tego ustawić proszę o pomoc bo to dla mnie ważna funkcja Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrdzadzuk Posted September 13, 2017 Share Posted September 13, 2017 (edited) 8 godzin temu, VOytaZ napisał: Dodatkowe ustawienia>skróty i gesty Wystukane na Mi6 chyba sie troche nie zrozumieliśmy, tam są gotowe funkcje , do ktorych mozna dostosowac klawisz, a ja potrzebuje dodac własną funkcję tj widok ostatnich aplikacji, a takiej opcji tam nie widze Edited September 13, 2017 by mrdzadzuk Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted September 13, 2017 Author Share Posted September 13, 2017 11 godzin temu, smugus napisał: Na tej wersji Miui nie widzę emotikonów które dostaje w sms-ach. Moje dochodzą ale jeśli ktoś mi wyśle to widzę puste wiadomości. Jakieś rozwiązania? Osoba która wysyła ma włączoną opcję alfabet GSM, opcja ucinania ogonków i kasowania emotek działa od strony nadawcy. @mrdzadzuk tak jak kolega wyżej Ci odpisał tak możesz sobie dostosować klawisze, może coś się zmieni w kolejnym build. Może na razie poratuj się np. Nova Launcher , tam jest chyba możliwość konfiguracji klawiszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrdzadzuk Posted September 13, 2017 Share Posted September 13, 2017 dzieki, bede czekał Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts