SLiM Posted September 11, 2017 Author Share Posted September 11, 2017 @XYZ widocznie xiaomi sprawdziło że nie jesteś programistą i wyłączyli Ci te opcję. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 29 minut temu, rm_125 napisał: Czyli co mając włączone 3 aplikacji nie mogę miedzy nimi sie poruszać? Niby dlaczego nie? 1 godzinę temu, kikan napisał: oczywiście aplikacja na aplikacji kłódka i wyłączone ograniczenia działania w tle. Uprawnienie "Autostart" też? Niestety, ale tego typu problemy z urządzeniami łączącymi się po Bluetooth to chleb powszedni wielu użytkowników MIUI Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magic_coin Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 Tyle już napisano o zmianach funkcji przycisków, ale wciąż nie napisano dla mnie najważniejszego. Czy jest możliwe takie ustawienie, że kilku krotne, szybkie naciśnięcie klawisza blokuje telefon i go wygasza? Zastanawiam się czy warto aktualizować Redmi Note 4x.Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
log Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 (edited) @Magic_coin Można poprzez długie naciśnięcie. Edited September 11, 2017 by log 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kikan Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 49 minut temu, latet napisał: Uprawnienie "Autostart" też? Niestety, ale tego typu problemy z urządzeniami łączącymi się po Bluetooth to chleb powszedni wielu użytkowników MIUI Autostart również zaznaczony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 Od kilku, czy nawet kilkunastu wydań, podczas słuchania muzyki zdarzają się przerwy/przycięcia. Zdarzają się niezbyt często, trwają pół sekundy, może mniej, ale są denerwujące. Ma ktoś podobnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniu Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 Cześć zadam głupie pytanie ale mam nadzieję, że dostanę odpowiedź. Mam Redmi Note 3 MTK i ostatnią aktualizację jaka mam 7.5.25 i czy aby wgrać 7.9.7 muszę zrobić coś innego niż ostatnio czyli po prostu umieścić plik na telefonie i puścić aktualizację? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 Jak u Was z prędkością Internetu, gdy telefon (MI5S plus) przełącza się na LTE+? U mnie jest wtedy wolniej, niż na zwykłym LTE i to o połowę. Karta RBM, w tym samym miejscu przy LTE jest ponad 60 Mb/s, a gdy telefon przełącza się na LTE+ prędkość spada do 29-30 Mb/s.Mi też się pojawia lte+ na redmi note 4x i prędkość jest nie wyższa a nawet niższa. Lte-a to pic na wodę. Operatorzy modernizują, chwalą się a nic z tego nie jest prawdą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Young horny Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 (edited) Witajcie. Da radę w jakiś sposób zrobić wymuszenie, aby ciągle łączyło się z PLAY LTE? Bo dajmy na to wyjade gdzieś poza miasto, łączy się z PLAY H+, pomimo tego, że automatyczne wyszukiwanie operatora jest wyłączone. Nie byłoby w tym nic złego, gdyby na H+ był internet, alby gdyby wyszukiwanie operatora nie trwało minutę. Dodam, że gdy przełącza mi na H+, robię wyszukiwanie ręczne, wybieram LTE, to ładnie śmiga. Preferowany typ sieci ustawiony jest na LTE. Edited September 11, 2017 by Young horny Link to comment Share on other sites More sharing options...
XYZ Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 [mention=14171]XYZ[/mention] widocznie xiaomi sprawdziło że nie jesteś programistą i wyłączyli Ci te opcję.A tak poważnie, to jaka może być przyczyna tego, że nie mają widocznych opcji programisty? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
asffaf Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 Wydaje mi się że wina tylko i wyłącznie Play. W plusie nie mam problemów. Samo się od razu przełącza na LTE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lockerek Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 (edited) 1 godzinę temu, Daniu napisał: Cześć zadam głupie pytanie ale mam nadzieję, że dostanę odpowiedź. Mam Redmi Note 3 MTK i ostatnią aktualizację jaka mam 7.5.25 i czy aby wgrać 7.9.7 muszę zrobić coś innego niż ostatnio czyli po prostu umieścić plik na telefonie i puścić aktualizację? Pozdrawiam umieścić plik na telefonie i puścić aktualizację @XYZ Coś źle robisz po prostu, bo musisz je mieć innej możliwosci nie ma Edited September 11, 2017 by lockerek 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 A jaka macie szybkosc bo teraz siedze w malym laskuhttps://framapic.org/TEKANY6sVSTH/zmEcoao3VM0dI mam takie wyniki na ltehttps://framapic.org/QKt0B8aX4OZV/uEMSnyB3vRZYNie mam teraz kalkulatora predkosci to nie przelicze, aicp12 systemПослано из Mi5s плюс Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heisenberg Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 11 minut temu, Young horny napisał: Witajcie. Da radę w jakiś sposób zrobić wymuszenie, aby ciągle łączyło się z PLAY LTE? Bo dajmy na to wyjade gdzieś poza miasto, łączy się z PLAY H+, pomimo tego, że automatyczne wyszukiwanie operatora jest wyłączone. Nie byłoby w tym nic złego, gdyby na H+ był internet, alby gdyby wyszukiwanie operatora nie trwało minutę. Dodam, że gdy przełącza mi na H+, robię wyszukiwanie ręczne, wybieram LTE, to ładnie śmiga. Preferowany typ sieci ustawiony jest na LTE. Wbij w dialerze *#*#4636#*#* i ustaw na LTE only. Powinno pomóc 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
radier Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 U mnie w Play nigdy nie było problemów z LTE. Nie ważne MIUI 8 czy 9. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRzepraszam_Cie Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 Wiadomo czy jest w planach dodanie smart asystenta ? miuipro dodało w swoim ostatnim buildzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 Błąd bt na mi note nadal jest nie poprawiony. Miałem nadzieję że go naprawią wraz z przejściem na 9. Reszta jak na razie wzorowo. Zobaczymy jak rotacja po kilku dniach. Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted September 11, 2017 Author Share Posted September 11, 2017 22 minuty temu, radier napisał: U mnie w Play nigdy nie było problemów z LTE. Nie ważne MIUI 8 czy 9. Kwestia gdzie mieszkasz, u mnie Play to porażka na każdym telefonie które posiadają domownicy to samo, ciągłe zmiany nadajnika, przeskakiwanie z 3G na 2G. Znajomy miał w firmie i zmienił bo klienci się nie mogli dodzwonić, ciągle poza zasięgiem. Teraz jest w T-Mobile i nie ma żadnych problemów. A z tego co sprawdzałem to mam u siebie 4 stacje Play i nie mieszkam na wsi tylko w mieście. Play to syf, sam nie wiem czemu jeszcze z tego korzystam, a już wiem bo jest tanio Link to comment Share on other sites More sharing options...
mimik Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 po aktualizacji do 7.9.8 nie mogę włączyć wi fi Link to comment Share on other sites More sharing options...
fps Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 Jeśli ktoś to napisał to usuńcie mojego posta: Nie wiem czy tylko mi to nie działa ale nie mogę zmienić czasu po jakim ekran ma się wygasić, domyślnie chyba jest na 1 minutę i nie mogę zmienić w ogóle tego ustawienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 Bateria bardzo ładnie trzyma na tym tomie na mi5. Screen z czasem działania zrobiłem ciut wczesniej niz ten z czasem ekranu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dadi11 Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 (edited) @Acid, dałoby radę poprawić jakoś kulejącą jakość rozmów przez skype, hangouts itd. na Redmi Note 4X? Rozmówca jest bardzo słabo słyszalny na maksymalnym poziomie głośności.. z kolei w normalnych rozmowach po włączeniu głośnika, rozmówcy mnie słabo słyszą. Drugą sprawą o którą chcę zapytać jest wyłączenie automatycznego zamrażania aplikacji Dokumenty Edited September 11, 2017 by dadi11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ToMiSlaV Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 Powiedzcie mi czy w najnowższym sofcie znajde sterowanie jednym przyciskiem? Brakuje mi tego jak cholera. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiltel Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 Jakość rozmów w redmi note 3 (kate) w 2g i 3 g pozostawia wiele do życzenia na tej wersji jak i poprzednich. Nie wiem dlaczego HD voice (AMR-WD) nie jest aktywne na tym telefonie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
drJanek Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 Wiem, że to niewiele wniesie ale zrobiłem drugie podejście do tej wersji systemu (miałem rel z czerwca br) i jak na razie jest OK. Żadnych problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirecki Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 22 godziny temu, lingo1 napisał: Daj znać jak to wszystko działa, czy działa gps i jak z baterią bo jestem ciekaw, a też chcę zaktualizować mojego mi4 Wszystko działa, GPS też, za pierwszym razem długo szukał ale połączył się (może dlatego, że telefon miałem na drzwiach) i nie zrywał połączenia. Bateria mam wrażenie, że szybciej znika, ale zobaczę jak będzie po kilku ładowaniach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bonzi Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 (edited) Mam miui9 7.9.7 rn3p zasnąłem słuchając muzyki i z rana wstaję klikam power i nic.. Myślę sobie no dobra rozładował się przytrzymuję dłużej patrzę włączył się 30 ileś % baterii, wracałem ze szkoły i się bawiłem nowymi opcjami i włączyłem latarkę przez przytrzymanie menu na blokadzie, klikam sobie 2 razy patrzę nagle reset i tak myślę, czy Wam też wyłącza telefon czy to przypadkowe zdarzenia? Bo wolę używać romu który mi nie wyłączy fona w nocy, a potem nie obudzi do szkoły instalowany rom zawsze jest na czysto Edited September 11, 2017 by Bonzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
raffal Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 Raz mi się sam zresetowal, czemu nie mam aktualizacji przez OTA do 7.9.8? Obecnie mam 7.9.7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lockerek Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 8 minut temu, raffal napisał: Raz mi się sam zresetowal, czemu nie mam aktualizacji przez OTA do 7.9.8? Obecnie mam 7.9.7 Czytaj 1 strone 7.9.8 – wydano romy dla mi5 i mi6 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArtBa Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 Dnia 9/10/2017 o 18:53, acocieto napisał: @latet dzięki za zainteresowanie, ale dokopałemsię się już do tych ustawień. Zzostaje jeszcze zmiana na ekranie blokady szybkiego dostępu przesuwając z lewej/prawej krawędzi, chyba, że są niezmienne? Są niezmienne na miui9 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 3 godziny temu, stereo0 napisał: Bateria bardzo ładnie trzyma na tym tomie na mi5. U mnie (mi5) jednak gorzej na tym wydaniu. Znaczny wzrost udziału % procesu "Telefon w gotowości". Link to comment Share on other sites More sharing options...
RASTY777 Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 1 godzinę temu, latet napisał: U mnie (mi5) jednak gorzej na tym wydaniu. Znaczny wzrost udziału % procesu "Telefon w gotowości". A mnie z kolei wydaje się, że jest lepiej niż poprzednio. Uu mnie przez noc zeszło 2% - takiego wyniku już dawno nie miałem. "Telefon w gotowości" ma wysoki procent jak się mało używa, i tak jak ktoś już pisał, jest jakiś problem, że ten proces nie "idzie spać" jak się telefon ma wybudzony - u mnie czas działania tego procesu pokazuje dokładnie czas od odpięcia od ładowarki - czyli nie zasypia ani na moment i to jest źle - może to w końcu poprawią - wtedy czasy SOT powinny być znacznie lepsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rolex83 Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 Na ekranie blokady ciągle przyciski z aplikacji Muzyka. Ma ktoś tak?Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kenshin Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 MI4 po update znacząco zwiększył responsywność. Jedynym problemem, jaki zaobserwowałem, było przerywanie odtwarzania muzyki po około 3 minutach od wyłączenia ekranu (słuchając zarówno przez apkę Spotify i PowerAmp). Problem rozwiązałem dodając te apki do wyjątków w planach oszczędzania energii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 @latet @RASTY777 faktycznie. Ten proces ma wysoki procent i czas jego działania jest równy czasowi działania telefonu. Mimo to nie zauważyłem by miało to jakiś wpływ na sam drain baterii. Pewnie jakiś bug wyświetlania Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts