Biaru Posted September 6, 2017 Posted September 6, 2017 Od kilku tygodniu używam Xiaomi Redmi 4X. z telefonem sparowany jest Miband 2. Dzisiaj moja 9 letnia córka rozmawiała ze swoją kuzynką przez mój telefon, zostawiłem ją na kilka minut, a po zakończeniu rozmowy nie ruszałem telefonu przez jakić czas później okazało się że jest blokada na 120 minut.... Po tym czasie spróbowałem odblokowac telefon palcem (zdefiniowany odcisk linii papilarnych) niestety nawet się nie wybudził, o odblokowaniu nie ma mowy..a na wzór narysowany nie został zaakceptowany... Przejrzałem pobierznie forum i widziałem rozwiązania typu wgranie nowego ROMU, czy hard reset... Wszystko byłoby ok gdyby nie to że z telefonem jest sparowany Miband 2, jeżeli nie rozłączę tej pary, nie będę ponownie mógł sparować Mibanda z żadnym telefonem i będzie on bezużyteczny... Macie jakies pomysły jak odblokować?? albo jak rozłączyć Mibanda żeby zrobić hard reset czy też wgrać nowy ROM... Córka nie ma pojęcia co rysowała, co naciskała, ja co 120 minut próbuję innego wzoru, ale to jest bez sensu...no i w jaki sposób usunęła odcisk palca?? Z góry dziękuję za wszelką pomoc
SLiM Posted September 6, 2017 Posted September 6, 2017 @majdan12 pierwszy post , stawiam na Global. Wiem co kombinujesz ale było by za prosto
majdan12 Posted September 6, 2017 Posted September 6, 2017 @slimdick Ja się zastanawiam jak to możliwe że Mi Band 2 może nie działać bo się go nie odłączy w systemie.
Antyhaker Posted September 6, 2017 Posted September 6, 2017 2 godziny temu, Biaru napisał: Od kilku tygodniu używam Xiaomi Redmi 4X. z telefonem sparowany jest Miband 2. Dzisiaj moja 9 letnia córka rozmawiała ze swoją kuzynką przez mój telefon, zostawiłem ją na kilka minut, a po zakończeniu rozmowy nie ruszałem telefonu przez jakić czas później okazało się że jest blokada na 120 minut.... Po tym czasie spróbowałem odblokowac telefon palcem (zdefiniowany odcisk linii papilarnych) niestety nawet się nie wybudził, o odblokowaniu nie ma mowy..a na wzór narysowany nie został zaakceptowany... Przejrzałem pobierznie forum i widziałem rozwiązania typu wgranie nowego ROMU, czy hard reset... Wszystko byłoby ok gdyby nie to że z telefonem jest sparowany Miband 2, jeżeli nie rozłączę tej pary, nie będę ponownie mógł sparować Mibanda z żadnym telefonem i będzie on bezużyteczny... Macie jakies pomysły jak odblokować?? albo jak rozłączyć Mibanda żeby zrobić hard reset czy też wgrać nowy ROM... Córka nie ma pojęcia co rysowała, co naciskała, ja co 120 minut próbuję innego wzoru, ale to jest bez sensu...no i w jaki sposób usunęła odcisk palca?? Z góry dziękuję za wszelką pomoc Jeśli nie chcesz stracić danych to polecałbym odblokowanie BL, wrzucenie TWRP i usunięcie pliku odpowiedzialnego za blokadę wzorem. Jeśli to dla Ciebie nieosiągalne, to po prostu przywróć fabryczne i nibym się nie bój - nie musisz rozłączać pary, żeby móc połączyć Mi Banda gdzie indziej. Żongluje modyfikacjami i nigdy tego nie zrobiłem, a działa bez zarzutu Co do ostatniego pytania - wygląda na to, że się w międzyczasie zresetował (stąd nie reaguje na odcisk palca) i wystąpił ten irytujący błąd z niepasującym wzorem odblokowania Choć teraz można tylko gdybać.
majdan12 Posted September 7, 2017 Posted September 7, 2017 @Antyhaker Powiedz nam jak chcesz odblokować bootloader nie mając możliwości dodania konta Mi w Mi Unlock Status?
SLiM Posted September 7, 2017 Posted September 7, 2017 @majdan12 to akurat może nie być potrzebne , przecież po przejściu na 7.0 można było odblokować BL na xioaomi.eu tak samo jak na Resurection Remix jeśli chodzi o MI4C, a tam nie było tej opcji. Jeśli telefon ma powiązane konto to ta dodatkowa opcja pewnie jest zbędna.
Antyhaker Posted September 7, 2017 Posted September 7, 2017 [mention=10517]Antyhaker[/mention] Powiedz nam jak chcesz odblokować bootloader nie mając możliwości dodania konta Mi w Mi Unlock Status? To nie wydaje mi się żeby to było potrzebne - przynajmniej nie w moim przypadku.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
mrosi Posted September 7, 2017 Posted September 7, 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Recommended Posts