Tymcio Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 Aktualnie testujemy na www.gizchina.com.pl model RN5A. Na co mamy zwrócić uwagę w recenzji? Dajcie znać tutaj lub w komentarzach na FB - Link to comment Share on other sites More sharing options...
wujek22 Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 Na pewno na aparat baterie i jakość wykonania Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sylwester Nowaczyk Posted September 7, 2017 Share Posted September 7, 2017 I jakie spostrzeżenia? Lepszy od Redmi Note 4 Global? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tymcio Posted September 12, 2017 Author Share Posted September 12, 2017 Recenzja już niedługo A potem porównanie z Redmi 4A Link to comment Share on other sites More sharing options...
asffaf Posted September 12, 2017 Share Posted September 12, 2017 I czy aparat to killer 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aenye Cerbin Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 Mam pytanie (może głupie), ale z tego co czytałem, to miały być Redmi Note 5A i Redmi Note 5. Co więc z tym drugim? Czy/kiedy wyjdzie? Może to tylko plotka, ale pisali o tym w kilku miejscach... Z góry dziękuję za odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin_89 Posted November 15, 2017 Share Posted November 15, 2017 Czy telefon obsługuje LTE B20 i jak kolega wyżej, dlaczego nie ma jeszcze wersji 5 ze Snapdragonem 625 ? Miał być równocześnie z wersją 5a ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Użytkownik852 Posted December 30, 2017 Share Posted December 30, 2017 I ten model ma 2GB RAM oraz 16GB pamięci wewnętrznej, a w opisie ktoś podał inaczej Link to comment Share on other sites More sharing options...
smoczu Posted January 4, 2018 Share Posted January 4, 2018 Ponieważ jest też wersja 3g/32gb Link to comment Share on other sites More sharing options...
darson008 Posted January 27, 2018 Share Posted January 27, 2018 Jest.Redmi 5 plus jest następcą Note 4.Z tego co znalazłem na chińskich forach nie będzie Note5.https://m.banggood.com/Xiaomi-Redmi-5-Plus-Fingerprint-5_99-inch-3GB-RAM-32GB-Snapdragon-625-Octa-core-4G-Smartphone-p-1236761.htmlZ resztą na polskich też coś piszą:http://m.benchmark.pl/aktualnosci/wyglada-na-to-ze-nie-powinnismy-czekac-na-xiaomi-redmi-note-5.html Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tymcio Posted February 11, 2018 Author Share Posted February 11, 2018 Jest.Redmi 5 plus jest następcą Note 4.Z tego co znalazłem na chińskich forach nie będzie Note5.https://m.banggood.com/Xiaomi-Redmi-5-Plus-Fingerprint-5_99-inch-3GB-RAM-32GB-Snapdragon-625-Octa-core-4G-Smartphone-p-1236761.htmlZ resztą na polskich też coś piszą:http://m.benchmark.pl/aktualnosci/wyglada-na-to-ze-nie-powinnismy-czekac-na-xiaomi-redmi-note-5.html Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Nie, nie jest następcą rn4. Jego następca będzie rn5Wysłane z mojego ONEPLUS A5010 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jawamdame Posted June 23, 2018 Share Posted June 23, 2018 Witam, jak wyłączyć ten ekran miui na lewym pulpicie? nigdzie nie mogę znaleźć opcji... mam globala.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TWL64 Posted February 25, 2019 Share Posted February 25, 2019 Cześć, jestem tu nowy Od około roku jestem użytkownikiem R N 5a w wersji Global Stable 10.2. Mam świadomość, ze jest to smartfon z nie najwyższej półki, więc wymagań nie mam wygórowanych. Chociaż muszę przyznać,że sprawuje się zaskakująco dobrze. Ale są pewne drobiazgi, które mnie irytują. Mam wrażenie, że z każdą aktualizacją design MIUI, który mnie ujął, jest coraz uboższy. Pierwszym zgrzytem było zniknięcie opcji wgrywania własnych motywów. Ikony z białym lub jakimś dziwacznym zielonym lub fioletowym tłem to dramat. W apce z motywami są same brzydoty, a Limitless zwyczajnie mi się nie podoba. Druga sprawa to Pogoda - w regionach z UE nie ma opcji "lokalizuj" (kompletna niezrozumiała żenada), no i brak automatycznego odświeżania. Gdybym nie otwierał apki to chyba dalej na ekranie miałbym mrozy). Są jeszcze drobiazgi typu dźwięki blokady ( jakiś obrzydliwy "zgrzyt" zamiast niegdysiejszego fajnego "plumsnięcia"), brak regulacji dźwięku "system" itp, itd. Biorąc pod uwagę powyższe, proszę Was o jakieś informacje na temat możliwości wykonania "prostych" modyfikacji - dźwięki systemowe, ikony itp. Muszę zrobić roota i wgrywać TWRP? Nigdy nie robiłem czegoś takiego. W Huawei tworzyłem własne motywy ( ikony, pogoda, jakieś proste animacje) ale tu niestety nie da się ich wgrać. Będę wdzięczny jeżeli komuś zechce się odpisać, ewentualnie poratować linkami do konkretnych poradników. Mógłbym ewentualnie rozważyć przejście na Xiaomi.eu gdyby ktoś w dwóch słowach opisał "korzyści". Pozdrawiam Wszystkich Na załączonym obrazku mój smartfon z czasów gdy można było wgrać swój motyw, teraz nie da się tego zrobić bo w motywach albo ikony "zewnętrzne" mają mniejszy rozmiar, albo to obrzydliwe tło... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts