majstro7 Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 Dzień dobry, poszukuję informacji na temat tego sprzętu Xiaomi Universal IR Remote Controller czy ktoś z Państwa posiada owe urządzenie ? Chciałbym zastąpić trzy swoje piloty (soundbar, tv, dekoder ) jednym urządzeniem czy ten sprzęt potrafi się "uczyć" funkcji od innych pilotów? Czy jest kompatybilny tylko z urządzeniami xiaomi ? Dziękuje za informację. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 (edited) Instalujesz aplikację MI Home, ona ściąga sobie plugin do obsługi tego urządzenia. Tworzysz wirtualne piloty z gotowych wzorów lub sam tworzyć później programujesz każdy przycisk. Co najlepsze łączy się ono przez WiFi, więc możesz sterować z dowolnego miejsca nie koniecznie z tego samego pokoju, miasta itd. Obsługuje wszystko na podczerwień. Tak dla zabawy dodałem obsługę kolejki córki i teraz może sobie ze swojego telefonu nią sterować. W zestawie jest tylko kabel USB - brak zasilacza. Edited September 3, 2017 by Lector Link to comment Share on other sites More sharing options...
majstro7 Posted September 3, 2017 Author Share Posted September 3, 2017 Jak dla mnie bomba ! Mógłbyś mi tylko jeszcze powiedzieć jaki zasilacz sobie do tego zakupić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 (edited) Podpiąłem pod USB od Synology Wystarczy ładowarka USB 1A. Edited September 3, 2017 by Lector Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordXax Posted March 11, 2018 Share Posted March 11, 2018 A czy można tym sterować robota iLife A4? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Phil_ips Posted March 12, 2018 Share Posted March 12, 2018 A czy można tym sterować robota iLife A4? Można. Wysłane z mojego ZTE A2017G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysztof Malkowski Posted May 15, 2018 Share Posted May 15, 2018 Witam, Mam problem z IR Remote Controller. W sumie to działa ale nie włącza mojego tv Philips. Większość przycisków działa. Sam konfiguruje pilota. Ma ktoś rozwiązanie na ten przypadek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts