skay77 Posted September 30, 2017 Share Posted September 30, 2017 myslalem ze wszedzie w customach wyglada tak samo z przyciskami https://framapic.org/BmaGQ8cgihys/8tZZnMX3AT4xtak jest ale na aicpПослано из Mi5s плюс Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted September 30, 2017 Share Posted September 30, 2017 Już sobie poradziłem. W opcjach miałem zaznaczone odbieraj za pomocą przycisków głośności. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rzadzu Posted September 30, 2017 Share Posted September 30, 2017 Z tego co widzę, to czasami potrafi się zdjąć "kłódka" z aplikacji. Da się coś z tym zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted September 30, 2017 Share Posted September 30, 2017 Może wyłączenie optymalizacji baterii pomoże. Osobiście zablokowałem jedynie adguarda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rzadzu Posted September 30, 2017 Share Posted September 30, 2017 Mam ustawione "Bez optymalizacji". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted September 30, 2017 Share Posted September 30, 2017 Opłaca się sformatować kartę pamięci jako pamięć wewnętrzną? Mam karte micro sdhc ultra 32 GB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gordonn Posted October 1, 2017 Share Posted October 1, 2017 Chciałbym przetestować ten rom że względu na aparat 7 mam pytanie czy żeby wrócić na Miui Polska instaluje je normalnie przez recovery czy potrzebne są inne zabiegi? Wysłane z Redmi Note 3 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted October 1, 2017 Share Posted October 1, 2017 13 minut temu, gordonn napisał: Chciałbym przetestować ten rom że względu na aparat 7 mam pytanie czy żeby wrócić na Miui Polska instaluje je normalnie przez recovery czy potrzebne są inne zabiegi? Wysłane z Redmi Note 3 Pro Zrób sobie pełna kopie zapasowa w twrp. W razie czego przywrócisz sobie poprzedni soft. Link to comment Share on other sites More sharing options...
us3r Posted October 17, 2017 Share Posted October 17, 2017 Dlaczego w topiku jest [Wstrzymany] ? Dziś wyszedł 3.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted October 17, 2017 Author Share Posted October 17, 2017 (edited) @us3r Wyczytałem na xda że kolejnej aktualizacji nie będzie i wyjdzie dopiero na 8.0, być może zdanie twórca zmienił i stąd aktualizacja. Widzę że cały projekt upadł, po czym przejął go ktoś inny i wyszła finalna wersja na 7.1 więc w sumie nic się nie zmieniło, kolejna aktualizacja na 8.0/8.1 Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Edited October 17, 2017 by Daviteusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
us3r Posted October 17, 2017 Share Posted October 17, 2017 Aha Ok dzięki za info. mam nadzieję że jest na tyle dopracowany że można go nazwać Final 7.1.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted October 18, 2017 Share Posted October 18, 2017 Siedzę na romie parę tygodni i jestem mega zadowolony. Czekam na viper oreo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon3 Posted October 18, 2017 Share Posted October 18, 2017 (edited) 5 godzin temu, Kamil Kupiec napisał: Siedzę na romie parę tygodni i jestem mega zadowolony. Czekam na viper oreo Ja siedzę na nim ponad 3 miesiące testowałem wiele romów i wg mnie nadal jest on najlepszy chodź jeśli chodzi o baterie jest takie 7/10 w porównaniu do miui 7. Wiadomo telefon mam już ponad rok to i bateryjka mogła osłabnąć w jakimś stopniu Ogólnie oceniam 10/10 Aktualizował ktoś ROM do tej ostatniej wersji? Jakieś zmiany? Ciekawe kiedy wypuszczą Oreo i jak długo nasz telefonik będzie wspierany Edited October 18, 2017 by Demon3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted October 18, 2017 Share Posted October 18, 2017 Wczoraj wrzuciłem wersję 3.1. Nic nowego nie zauważyłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rzadzu Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 Mam wrażenie, że MIUI lepiej sobie radziło z powiadomieniami (po zablokowaniu apek, wyłączeniu oszczędzania itp.). Na tym romie wyświetla mi czasami powiadomienia dopiero po odblokowaniu ekranu. Kłódki też się nie da założyć, bo po jakimś czasie się zdejmuje sama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon3 Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 4 godziny temu, rzadzu napisał: Mam wrażenie, że MIUI lepiej sobie radziło z powiadomieniami (po zablokowaniu apek, wyłączeniu oszczędzania itp.). Na tym romie wyświetla mi czasami powiadomienia dopiero po odblokowaniu ekranu. Kłódki też się nie da założyć, bo po jakimś czasie się zdejmuje sama. Mi też się sama zdejmuje po jakimś tam czasie, ten rom miał tak od początku i niestety nie znalazłem jak to naprawić. Natomiast z powiadomieniami nie mam żadnych problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted October 26, 2017 Share Posted October 26, 2017 Od pewnego czasu mam problem z wyłączaniem się telefonu. Kiedy poziom baterii spadnie poniżej 20% telefon się wyłącza. Jakieś pomysły jak to rozwiązać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted October 26, 2017 Share Posted October 26, 2017 na innym kernelu probowales albo statystyki baterii skasowac tylkoWysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted October 27, 2017 Share Posted October 27, 2017 Wieczorem wrzuciłem radon kernel i skasowałem statystyki. Zobaczymy czy coś da. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted October 29, 2017 Share Posted October 29, 2017 Działa Wam na viperze automatycznie pobieranie mms, gdy nie macie włączonej transmisji danych? Na miui samo na chwile włączało żeby wysłać wiadomość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kajfux Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 Mam takie pytanie w związku z instalacją tego romu, na XDA w kilku poradnikach instalacji tego jak i innych romów, jest punkt "zainstaluj firmware, lub najnowszy firmware", czy to chodzi o rom, czy trzeba instalować coś dodatkowo, jeśli tak to gdzie tego szukać? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horpah Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 https://forum.xda-developers.com/redmi-note-3/development/firmware-hmnote3proglobal-t3574361 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kajfux Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 Z tego co widzę, to firmware należy zainstalować przed rom'em, czy w takiej sytuacji po wgraniu romu powtarzające się pliki i tak nie zostaną nadpisane tymi z romu, a może w romach nie ma tych plików? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted November 18, 2017 Author Share Posted November 18, 2017 Mam takie pytanie w związku z instalacją tego romu, na XDA w kilku poradnikach instalacji tego jak i innych romów, jest punkt "zainstaluj firmware, lub najnowszy firmware", czy to chodzi o rom, czy trzeba instalować coś dodatkowo, jeśli tak to gdzie tego szukać? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu TapatalkaJa tam tego nigdy nie instaluję i problemów nie mam. Czasem wrzucam najnowsze xiaomi.eu dla testów, to firmware przy okazji się aktualizuje. Firmware to nie ROM. W firmware zawarty jest (nowszy lub nie) modem, bootloader itd. Nie ma sensu go aktualizować gdy wszystko działa jak należy. Instalujesz tylko gdy widzisz, że coś nie działa faktycznie (np. problemy z siecią, zasięgiem, etc.), to wtedy aktualizacja fw może problem rozwiązać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kajfux Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 Dzięki za pomoc, rom zainstalowany na mojej Kaśce, i jak narazie działa, ale nie widzi kontaktów na karcie sim, jest na to jakaś rada?Wysłane z mojego SM-N930F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek74 Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 nie mozna pobrac romu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted November 18, 2017 Author Share Posted November 18, 2017 @przemek74 hmmmmm Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek74 Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 klikam na pobieranie i nic sie nie dzieje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted November 18, 2017 Author Share Posted November 18, 2017 To odświeżaj stronę gdy masz napis standby... lub searching for mirrors przez minutę. Jak widać u mnie działa więc u Ciebie też ma działać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kajfux Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 A jaki kernel polecacie do tego romu, taki żeby uzyskać jak największą wydajność? Wysłane z mojego SM-N930F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 6 godzin temu, kajfux napisał: A jaki kernel polecacie do tego romu, taki żeby uzyskać jak największą wydajność? Wysłane z mojego SM-N930F przy użyciu Tapatalka Ja używam radon kernel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon3 Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 12 godzin temu, Kamil Kupiec napisał: Ja używam radon kernel. Ja używam standardowego. Jaka jest różnica ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 na RN3P pamietam mialem podkrecone cpu i kcal i jakies drobne modyfikacje nie wiem jak jest na twoim modelu, raczej na tych wszystkich customach nie spodziewalbym sie cudow bo i tak bazuja na zrodlach xiaomiWysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted November 20, 2017 Share Posted November 20, 2017 @Demon3na stokowym kernelu uzyskiwalem w anttutu 75k na radonie 85k. Ogólnie zauważyłem lepsze działanie na radonie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kajfux Posted November 20, 2017 Share Posted November 20, 2017 [mention=19196]Demon3[/mention]na stokowym kernelu uzyskiwalem w anttutu 75k na radonie 85k. Ogólnie zauważyłem lepsze działanie na radonie.A której wersji używasz? Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts