Grzesiek717 Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 Witam Po ostatniej aktualizacji mój xiaomi mi6 zaczął wariowac podczas słuchania muzyki na słuchawkach gdy uspie telefon potrafi sam się podglosic czy też przyciszyć. A nawet muzyka sama się wyłącza. Z początku nie było tego problemu tylko po ostatniej aktualizacji... Czy ktoś ma ten sam problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
orte Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 .....Z początku nie było tego problemu tylko po ostatniej aktualizacji........ do wersji.......?????MIUI Polska, Global, czy co?Tap, tap, tap, Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek717 Posted August 28, 2017 Author Share Posted August 28, 2017 (edited) W załączniku zrzut... Coś mnie trafi z tym telefonem nie można normalnie słuchać muzyki na słuchawkach pewnie dlatego nie zamontowali Jacka... Edited August 28, 2017 by Grzesiek717 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eragon Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 Standardowo: Zainstaluj Miui Polska Link to comment Share on other sites More sharing options...
TKN Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 4 godziny temu, Grzesiek717 napisał: Coś mnie trafi z tym telefonem nie można normalnie słuchać muzyki na słuchawkach Słucham dużo muzyki na Mi6, mp3, spotify - żadnych problemów (sprawdzane na global dev i xiaomi.eu). Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonKocurro Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 (edited) Podpinam się pod temat. Mam dokładnie to samo na wersji 7.8.24 dev. Całe szczęście juz jutro bedę mógł zainstalować Miui Polska. Mam nadzieję, że w najnowszej wersji nie ma tego problemu bo dosyć często słucham muzyki z telefonu. Edited August 28, 2017 by DonKocurro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek717 Posted August 29, 2017 Author Share Posted August 29, 2017 Jak mam zainstalować mi polska? Co polska wersja wnosi na plus? Bo jeśli nic prócz tego to może poczekam na aktualizację automatyczną Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek717 Posted August 29, 2017 Author Share Posted August 29, 2017 22 godziny temu, DonKocurro napisał: Podpinam się pod temat. Mam dokładnie to samo na wersji 7.8.24 dev. Całe szczęście juz jutro bedę mógł zainstalować Miui Polska. Mam nadzieję, że w najnowszej wersji nie ma tego problemu bo dosyć często słucham muzyki z telefonu. Jak zmienisz daj znać czy też tak głośno gra na słuchawkach gdy samo się podgłosi bo wzmocnienie jest mega mocne tylko co piosenkę tak jakby się przyciszało przy powiadomieniach i po chwili znowu 2x głośniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonKocurro Posted August 29, 2017 Share Posted August 29, 2017 1 godzinę temu, Grzesiek717 napisał: Jak zmienisz daj znać czy też tak głośno gra na słuchawkach gdy samo się podgłosi bo wzmocnienie jest mega mocne tylko co piosenkę tak jakby się przyciszało przy powiadomieniach i po chwili znowu 2x głośniej Dziś wrzuciłem wersję miui Polska 7.8.24 i problem ten nie występuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek717 Posted August 30, 2017 Author Share Posted August 30, 2017 Z tego co wynalazlem trzeba pisać do producenta by odblokowali soft? Czyli nie da się tego zrobić od razu w ciągu dnia? Różni się ten soft czymś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamillm Posted August 30, 2017 Share Posted August 30, 2017 4 godziny temu, Grzesiek717 napisał: Z tego co wynalazlem trzeba pisać do producenta by odblokowali soft? Trzeba zlozyc wniosek do xiaomi, zeby przyznali zgode na odblokowanie bootladera nie softu. 4 godziny temu, Grzesiek717 napisał: Czyli nie da się tego zrobić od razu w ciągu dnia? Mozesz nawet i w ciagu nocy. Dzial tutorial i tematy tam zawarte sa obowiazkowe dla Ciebie do przeczytania Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemo5040 Posted August 30, 2017 Share Posted August 30, 2017 (edited) Mam ten sam problem co Ty zarówno na 8.5.1.0 Stable jak i MIUI 9 global beta. Edited August 30, 2017 by przemo5040 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek717 Posted August 31, 2017 Author Share Posted August 31, 2017 No ale na odblokowanie ile trzeba czekać gwarancji się nie traci? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soplus Posted August 31, 2017 Share Posted August 31, 2017 Max 3 dni i nie powoduje to utraty gwarancji. Zawsze zresztą możesz wrócić do globala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek717 Posted September 5, 2017 Author Share Posted September 5, 2017 A czy ręcznie wgrane mui polska samo się aktualizuje? Czy trzeba przez cmd wszystko wgrywać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soplus Posted September 6, 2017 Share Posted September 6, 2017 Z tego co wiem to juz tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek717 Posted September 6, 2017 Author Share Posted September 6, 2017 A co z tym problemem głośności na słuchawkach? Czy mui polska się jakoś różni? Nie którzy piszą że mui polska to dziadostwo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volv3r Posted September 6, 2017 Share Posted September 6, 2017 (edited) @Grzesiek717 https://miuipolska.pl/o-romie-miuipolska/ https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ Edited September 6, 2017 by Volv3r Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek717 Posted September 7, 2017 Author Share Posted September 7, 2017 Czyli gł.... To oprogramowanie warta jak się nie aktualizuje. Rom Xiaomi.eu wydawany jest tylko dla urządzeń Xiaomi i nie posiada automatycznych aktualizacji OTA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backswat Posted September 24, 2017 Share Posted September 24, 2017 Podpinam się jest jakaś inna możliwość bez instalacji miui pl Eu nie znam się na tym podczas słuchania muzyki przycisza się gdy wejdę w dźwięki przycisze dźwięk dzwonka i podglosze na full mp3 po 3s podglaasza się na full ale gdy zmieni się mp3 trzeba to robić za każdym razem bo wycisza???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek717 Posted September 24, 2017 Author Share Posted September 24, 2017 4 godziny temu, Backswat napisał: Podpinam się jest jakaś inna możliwość bez instalacji miui pl Eu nie znam się na tym podczas słuchania muzyki przycisza się gdy wejdę w dźwięki przycisze dźwięk dzwonka i podglosze na full mp3 po 3s podglaasza się na full ale gdy zmieni się mp3 trzeba to robić za każdym razem bo wycisza???? Niestety nie da się bez wgrania polskiego mui. Jednak ja się wytrzymałem ze względu na brak aktualizacji automatycznych w mui polska wygranym ręcznie po odblokowaniu bootloadera. Czekam na aktualizację gloobala może coś się poprawi pomimo tego jednego problemu telefon śmiga super dlatego lepiej nie ruszać. Czy ktoś wie kiedy pojawi się na gloobala mui9 z automatu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek717 Posted September 28, 2017 Author Share Posted September 28, 2017 Uwaga po odblokowaniu softu funkcja znajdź urządzenie już nie działa! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tekjow Posted September 29, 2017 Share Posted September 29, 2017 muiupolska nie rozwiązuje problemu, ponieważ mam zainstalowany i mam podobnie, przynajmniej kiedy słuchałem muzyki ze spotify Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek717 Posted September 30, 2017 Author Share Posted September 30, 2017 Dnia 29.09.2017 o 05:25, tekjow napisał: muiupolska nie rozwiązuje problemu, ponieważ mam zainstalowany i mam podobnie, przynajmniej kiedy słuchałem muzyki ze spotify Morał taki że nie ma co przerabiać jeśli telefon poza tym chodzi dobrze.. Może kiedyś to poprawią. Ale według mnie to wina tego iż słuchawki po USB.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarthezzVTi Posted October 1, 2017 Share Posted October 1, 2017 Ja używam słuchawek po bl i owego problemu jeszcze nie uświadczyłem. Global w najnowszej wersji.Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek717 Posted October 3, 2017 Author Share Posted October 3, 2017 Dnia 1.10.2017 o 05:37, BarthezzVTi napisał: Ja używam słuchawek po bl i owego problemu jeszcze nie uświadczyłem. Global w najnowszej wersji. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Jak po Bluetooth masz mieć problem jak pomijasz wzmacniacz.. Global ma tylko miu8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endzol Posted October 31, 2017 Share Posted October 31, 2017 (edited) Mam to samo na MIUI Global 8.5 Edited October 31, 2017 by Endzol Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vonki Posted October 31, 2017 Share Posted October 31, 2017 Nie przychodzą wam powiadomienia w czasie tych przyciszeń? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backswat Posted November 1, 2017 Share Posted November 1, 2017 Miui 9 beta global nadal to samo 19 godzin temu, Vonki napisał: Nie przychodzą wam powiadomienia w czasie tych przyciszeń? Nic nie przychodzi leci MP3 przełącz na następną i jest znowu połowa głośności jak wejdziesz w tym czasie w aparat zrobisz foto to sam się podglosi lub w dźwiękach przycisz dzwonek i podglos na full po 3 s jeb**e na fulla Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vonki Posted November 1, 2017 Share Posted November 1, 2017 Też mam bete miui 9, ale u mnie jedynie się przycisza kiedy przychodzi powiadomienie, ale po odebraniu dźwięku powiadomienia głos wraca do normy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backswat Posted November 7, 2017 Share Posted November 7, 2017 Dnia 1.11.2017 o 22:59, Vonki napisał: Też mam bete miui 9, ale u mnie jedynie się przycisza kiedy przychodzi powiadomienie, ale po odebraniu dźwięku powiadomienia głos wraca do normy. Masz ta orginalna od xiaomi przejściówkę (biała) ? Może po zmianie przejściówki pomoże ? Bo dziwne żeby kitajce jeszcze tego nie zobaczyli . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vonki Posted November 7, 2017 Share Posted November 7, 2017 Backswat Na oryginalnej siedzę. Słuchawki jakie przetestowane to takie co miałem w zestawie do huawei'a p8 jak i roccat syva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backswat Posted November 10, 2017 Share Posted November 10, 2017 Telefon super sprawa tylko ten dźwięk nikt nie ma pojęcia jak to naprawić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek717 Posted November 11, 2017 Author Share Posted November 11, 2017 Mi się zaktualizował do mui 9 global i problem znikł tylko szkoda że nie gra tak głośno jak wtedy co mu coś odwalało Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backswat Posted November 11, 2017 Share Posted November 11, 2017 ale global full czy beta bo ja mam ciagle bete global ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts