Jump to content

Zbyt krotki czas pracy na baterii

Kakor

Recommended Posts

Posiadam rzadko  spotykanego redmi note 4x 4/64 gb mtk helio x20.  Bateria 4100 a czuje sie jakby miala 2500mAh(?). Czy to wina niestety procka czy wystarczy wgrac jakiegos softa.  Mam go od tygodnia i jest to dopiero moje pierwsze spotkanie z marka xiaomi i nie jestem dosc dobrze  obcykany jeszcze z tym telefonem. Licze na wasza pomoc i rady co do tego modelu. Synchro wylaczone, mobilne maks 1h dziennie a z wifi szacunkowo 4/5h.  Nie mam syfa (8.2.1.0). 5 min gry (minecraft)  spada ok 7/8%. Teraz piszac przez 5 min stracilem 6%. Jesli chodzi o inne informacje chetnie udostepnie

Edited by Kakor

• 1 month later...

panie na x10 w redmi note 2 do 5h na ekranie okolo 30 % smigał, a przewaznie jakies 4h... wątpie żeby x20 był aż tak bardzo gorszy!

Screeny z uzycia baterii komplete by sie przydaly ew. z gsam po calym dniu uzytkowania z sot plus uzycie przez palikacje wykresy itp. 

"Nie mam syfa (8.2.1.0)" i to jest pewnosc ze nie masz syfa :P ?tel  od chinczyka to na start leci mi flash a jak nie byl zafoliowany to juz bez tego ani rusz oni sie tak tym lubia bawic xD 

A i nie wiem czy sie nie myle ale ty nie masz redmi nota 4x tylko redmi nota 4 pro 

Edited by Lamcza

Ogólnie zauważyłem że napięcie przy którym wyłącza się telefon jest za wysokie i mogłoby być mniejsze o 0.1V co daje nam około 15 minut więcej pracy teraz wyłącza się przy 3.55V a spokojnie i bezpiecznie mogłoby to być 3.41V . Jeszcze nie sprawdzałem czy w trakcie rozmowy wyłącza się przy niższym ale w papirach widzę że powinno być 3.31V więc sporo mniej niż poza rozmową. Ładowanie do 54% prądem 1.92A zajmuje mu teraz 90min.

Edited by djtonka

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Witam, mam problem z baterią, właściwie to z softem. Telefon normalnie wchodzi w deepsleepa itd ale podczas korzystania bardzo obciąża go system android (ok 30-40% w użyciu baterii) ogólnie 3h sot a ja mam 50% baterii :/ 
Na globalu robiłem wyniki po ok 11h, po instalacji miui polska znacznie się bateria pogorszyła. Macie jakieś rady na to? 
Zasięg mam cały czas dobry 
Działam na dwóch kartach sim
Mam w autostarcie dwie apki (messenger i snapchat)
Wyłączone skanowanie zawsze dostępne w ustawieniach wifi
Wyłączona synchronizacja 
Wyłączony gps
Głównie używam lte
Włączone renderowanie na gpu
Jakieś rady? Tak ze dwie godziny za mało mi

Moj syn osiąga około 8 h sot - dane po wi fi , jedna karta ( preferowane 4 g ) . Używa do gier i youtube . 

Ja miałem Rn3pro to miałem od 8 do 10 godzin sot jak dane po wi fi i jedna karta . Ale już przy dwóch kartach sim i danych mobilnych to max 6,5 h było . Jak widzisz wszystko zależy od tego jak go używasz .

Edited by mariusz.ur

Jakiś czas temu bateria w moim RN4 zwariowała, pożera 3% na minutę przy odpalonym ekranie xD Wszelkie skany itp. wykazują, że wszystko OK, żadnego problemu. Choć pojawiają się jakieś heating battery issues found(2) i jak wbijam jest szybki scanning, po czym wyskakuje 'no battery issues' i optymalizacja osiąga 100%. Jak po niedługim czasie wrócę do skanu, to znów są te (2) i równie błyskawicznie można ich się pozbyć, przynajmniej 'na papierze'. Ogólnie wydaje się, że po kompocie i po 6mies telefon do śmieciarki, ale może ktoś ma pomysł?
Przywróciłem ustawienia fabryczne, później ściągnąłem też jakieś Advanced Repair Battery, które wyszukało kilka błędów, naprawiło je, a teraz również stwierdza, że wszystko jest perfekt. Ale bateria dalej jest do niczego.

http://oi65.tinypic.com/2ppddn4.jpg
http://oi65.tinypic.com/2uhbtrb.jpg
http://oi65.tinypic.com/ny781y.jpg
http://oi67.tinypic.com/54b129.jpg

Podaj więcej szczegółów. Jaki procesor,  jaki zainstalowany system. Na pierwszy rzut oka masz duże zużycie baterii przez sprzęt, czyli Ekran i Telefon w gotowości (phone idle). Ja mam wręcz odwrotnie: Aplikacje ok 65-70%, a sprzęt 30-35%.

Co masz w ogóle powłączane, że phone idle zżera Ci aż 22% z tych 60% Sprzętu? 

Edited by Huhus1984

Wszystko nabija znacznie więcej, niż powinno. Żadnych powiadomień, nic. O, robiłem też eksperyment z wyłączonym fonem - naładowałem go rano i wyłączyłem - wieczorem włączyłem i było jakies 50%. 

Poza tym znacznie szybciej się ładuje, czy raczej "ładuje", wczoraj przy 37% po podłączeniu do ładowarki w kilka sek doszło gdzieś do 47%.  

8 godzin temu, Carlosxi napisał:

Wszystko nabija znacznie więcej, niż powinno. Żadnych powiadomień, nic. O, robiłem też eksperyment z wyłączonym fonem - naładowałem go rano i wyłączyłem - wieczorem włączyłem i było jakies 50%. 

Poza tym znacznie szybciej się ładuje, czy raczej "ładuje", wczoraj przy 37% po podłączeniu do ładowarki w kilka sek doszło gdzieś do 47%.  

poleciałbym mi flash test +  na innej ładowarce(na czystym systemie) ale mnie to wygląda na problem z bateria albo nie chce wiedzieć z czym jeszcze ... 

• 2 months later...
  • mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...