Jump to content
  • 0

Xiaomi z aliexpress (400 ~zl)

Unlucky

Question

Cześć wszystkim, raz jeszcze zwracam sie do was z pytaniem odnosnie kupienia xiaomi tym razem dla mojej dziewczyny. Mamy do przeznaczenia na telefon okolo 400 zł.

Co sie liczy, duża bateria, karta pamięci, procesor Qualcoma, czytnik linii papilarnych, miłe by bylo wsiowe lte. Nie bedzie to telefon do gier, lecz bardziej do jakiegos youtuba facebooka itd. W zupełności wystarczy wersja 2/16 . 

Gdzie polecacie kupić telefon ? Goldway ? IBuyGou? Czy może ostanio pojawiło się jakieś fajniejsze źródło?

U Goldiego znalazłem taką opcje : Xiaomi Redmi 4X 2/16 , jedyny mankament to brak wsiowego lte.

Jeszcze zapytam jak wygląda ta roczna gwarancja od Alianz Global Services? Czy jest to poprostu kolejny nic nie znaczący chwyt marketingowy?

Dzięki i pozdrawiam.

6 answers to this question

Recommended Posts

• 0
55 minut temu, Unlucky napisał:

Cześć wszystkim, raz jeszcze zwracam sie do was z pytaniem odnosnie kupienia xiaomi tym razem dla mojej dziewczyny. Mamy do przeznaczenia na telefon okolo 400 zł.

Co sie liczy, duża bateria, karta pamięci, procesor Qualcoma, czytnik linii papilarnych, miłe by bylo wsiowe lte. Nie bedzie to telefon do gier, lecz bardziej do jakiegos youtuba facebooka itd. W zupełności wystarczy wersja 2/16 . 

Gdzie polecacie kupić telefon ? Goldway ? IBuyGou? Czy może ostanio pojawiło się jakieś fajniejsze źródło?

U Goldiego znalazłem taką opcje : Xiaomi Redmi 4X 2/16 , jedyny mankament to brak wsiowego lte.

Jeszcze zapytam jak wygląda ta roczna gwarancja od Alianz Global Services? Czy jest to poprostu kolejny nic nie znaczący chwyt marketingowy?

Dzięki i pozdrawiam.

W tej kwocie bedzie ciezko, bo przesylka bez VAT u goldiego kosztuje 23$ Daje to kwote 110$ (za kolor zloty) +23$ sumarycznie 133$, czyli 480-500zl (zaleznie od sposobu platnosci i przewalutowania). 
Darmowa przesylka czyli cena 110$ moze zostac wylapana przez urzad celny i przyjdzie ci te dodatkowe 23% +20zl za obsluge zaplacic. 

Za maly budzet zeby poszalec, w tej cenie ktora podales to mozna wyrwac redmi 4a 2/16 i byc moze 2/32GB z obsluga B20. Ale po pierwsze bateria to ~3100mAh, po drugie brak czytnika linii papilarnych. 

Mozesz probowac kupic redmi 4x na gearbest lub w banggood oba sklepy maja jakies formy wysylki pozwalajace na obnizenie szansy na "ovatowanie" ale nigdy nie jest to 100% pewnosci. I co jakis czas maja promo, ale watpie zebys sie do 400zl zmiescil z redmi 4x. 

Edited by PurpleHaze
  • Like 1

• 0
34 minuty temu, Unlucky napisał:

Tak wiem rozumiem, chociaz widze ze teraz nadchodzą jakies propocje i ten telefon moze kosztowac nawet 98$. A jak wygląda ta gwarancja na alianz?

Nie mam zielonego pojecia, to jest chyba jakies novum na ali i moze byc ciezko o opinie.
Sprobuj poszukac tu na forum (aczkolwiek ja nie trafilem na jakis watek w temacie), albo na telchina.pl tam wydaje mi sie ze mozesz znalezc wiecej informacji o tym ubezpieczeniu. 

• Like 1

• 0
1 godzinę temu, Drakoon34 napisał:

GB ma Magazyn w Polsce, nie płacisz vat i telefon jest dużo szybciej niż z Chin.

Heh, przeciez w tym Polskim magazynie sa tylko przedmioty z pierwszej tabelki oznaczonej Magazyn PL-ED.

Telefony leca z hong kongu, lub z chin. Wystarczy poklikac zeby zobaczyc raz magazyn przy cenie, dwa odpowiedzi supportu na pytania chociazby przy redmi 4x.

Radze uwazac z tym propagowaniem braku VAT itd przy telefonach, bo ktos bez sprawdzenia, skad faktycznie telefony ida, zamowi i moze sie ostro naciac, a potem pretensje.  

Edited by PurpleHaze

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...