Pietr Posted August 25, 2017 Share Posted August 25, 2017 AOSP dla Mi3 i Mi4 [cancro] Czym jest AOSP? AOSP to ROM bazujący na Android Open Source Procjest. A zwięźlej AOSP jest ROMem z niezmodyfikowanym kodem źródłowym. Co działa? Wszystko Co nie działa? Nic wielkiego FAQ - Musisz przeczytać Jak to zainstalować? Tylko czysta instalacja. (Wipe data, cache, system) Klawiatura AOSP wywala FC. Jak to naprawić? Zainstaluj GBoard lub inną klawiaturę Jakie telefony wspiera? Testowany na Mi3 i Mi4W Aplikacja Google (gapps) flashują się wieczność Uruchom ponownie recovery i zainstaluj jeszcze raz Bateria pokazuje błędne wskazania. Co robić? Zostanie naprawione w następnym wydaniu Sensory i lampa błyskowa nie działa Zrób wipe data i zainstaluj jeszcze raz Nie mam ROOTa To musisz sam zainstalować. SuperSU lub Magisk Nie mogę zainstalować z powodu błędu. Odpal TWRP, przejdź twrp>advanced>filemanager potem do folderów system/bin/ i wybierz plik device_check.sh i kliknij w opcję CHMOD Teraz odpal na nowo TWRP i zainstaluj jeszcze raz. To jest naprawdę Android Oreo? Myślę, że tak. No chyba, że Google nas trolluje. Jakie GAPPSy powinienem zainstalować? Niżej masz linka Jak z wydajnością? Wszystko w swoim czasie. Przetestuj, sprawdź i daj trochę czasu na aktualizacje. Jak często będą aktualizacje? Na ile czas pozwoli. Jak wyłączyć pasek nawigacyjny? Używając ADB (musisz mieć root) adb shell settings put global policy_control immersive.navigation=* i dodaj tę linijkę do pliku build.prop w /system - qemu.hw.mainkeys=0 Wspiera to multirom? Nie flashuj paczki multirom.zip! To wyczyści twoją pamięć wewnętrzną. Użyj TWRP podanego poniżej. DOWNLOAD ROMhttps://sourceforge.net/projects/aosp-oreo-cancro/files/ GAPPShttps://androidfilehost.com/?fid=745425885120757579&ez_cid=CLIENT_ID(AMP_ECID_EZOIC TWRPhttps://sourceforge.net/projects/aosp-oreo-cancro/files/ ŹRÓDŁO https://forum.xda-developers.com/xiaomi-mi-3/development/8-0-aosp-t3662028 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLiM Posted August 25, 2017 Share Posted August 25, 2017 chyba pierwsze modele xiaomi z 8.0 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted August 25, 2017 Share Posted August 25, 2017 31 minut temu, slimdick napisał: chyba pierwsze modele xiaomi z 8.0 I pewnie lepiej działa niż "stabilne" MIUI 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas98woj Posted September 14, 2017 Share Posted September 14, 2017 (edited) ktoś instalował na MI4 LTE i poradził sobie z błędem przy instalacji ? na jakim TWRP instalujecie ? Nie mogę zainstalować z powodu błędu.Odpal TWRP, przejdź twrp>advanced>filemanager potem do folderów system/bin/ i wybierz plik device_check.sh i kliknij w opcję CHMODTeraz odpal na nowo TWRP i zainstaluj jeszcze raz. u mnie to nie działa nie posiadam pliku device_check.sh Edited September 14, 2017 by Lukas98woj Link to comment Share on other sites More sharing options...
h4lik Posted September 14, 2017 Share Posted September 14, 2017 Dwa dni temu zainstalowałem u siebie z ciekawości i nie było problemów, ale przyzwyczaiłem się do MIUI, więc wróciłem. Dodam, że przed tym wrzuciłem, również w celu zobaczenia w akcji, Ressurection - tam mi wywaliło błąd 7, ale poczytałem chwilę i zainstalowałem dedykowane TWRP (bodaj multiroom). Zaraz znajdę link. A nie, już mi się przypomniało - błąd wywaliło mi właśnie tutaj. Link: TWRP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas98woj Posted September 14, 2017 Share Posted September 14, 2017 z ich twrp nie próbowałem może jutro sprawdzę a system jak śmiga ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted September 15, 2017 Author Share Posted September 15, 2017 18 godzin temu, Lukas98woj napisał: z ich twrp nie próbowałem może jutro sprawdzę a system jak śmiga ? Za wczesny etap aby uznać go do codziennych zastosowań. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xMatief Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 jest xposed sdk26 dla oreo? Nie moge ukryć roota(magisk) dla aplikacji a potrzebuje snapchata i po instalacji myśle nad przejsciem z 8.0 na miui... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted September 24, 2017 Author Share Posted September 24, 2017 Oreo jest jeszcze mało popularne bo wszystkie modyfikacje są w przygotowaniu. Dodatkowo jest to wersja beta więc mogą występować różne problemy. Polecam zostać aktualnie na Nougat lub MIUI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baszek Posted October 6, 2017 Share Posted October 6, 2017 Czyli co dalej czekać ? Teraz juz jest juz AOSP r12 - podobno wiele rzeczy nafixowali + widziałem że pojawił się również rom Nitrogen Oreo - testował ktoś może najnowszego AOSP lub nitrogen z 8.0 androidem ? Szukam czegoś na daily usage. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts